Oralet Meme Estetiği Ameliyatı

kızlar bana doktorum sporcu südyeni önermedi.penye südyen kullanıcam.göğüslerimin bundan sonraki aşamada rahat ve serbest olması lazımmış.ama sırf merakıma gitcem alcam sporcu südyen .fazla kullanmıcam tabi :) doktorcuğum istemiyor

ya şu sporcu sütyeni dediğiniz şey nasıl? şık duruyor mu. eşimin yanında babaannem gibi dolaşmak istemem doğrusu
((

hayır kesinlikle çok hoş triumph marka zaten tescilli bir marka yani hem rahat hem hoş atletik duran
bir sütyen:))))

google da marka yaz arat tatlım:)))

öptüm seni

Ayy oraletciğimin gelmesine kaç gün kaldı şimdik? Günde 3 kez giriyorsam bu foruma 2 si oraletin diğer kızlara verdiği cevapları okumak içindir... bende kötü niyet kesinlikle ve kesinlikle düşünmüyorum... :)

kızlar şimdiden kocaman bebişli yıllar dilerim.... :)))))))))

yeni yılınız kutlu olsun...

Mutlu bir sene dilerim herkeseeeeeeeeee.. : ) Oralet de gelseydi artık keşkeeeeeeeeeeee : (

merhaba kızlar.barıs beyden randevu aldım fakat 3 ay öncesine kadar emziriyodum.1 ay sonra ameliyat olmak istesem olmaz mı ne dersiniz kapanmamısmıdır kanallar.

Açılışı seninle yapayım Altıncığım :)

Öncelikle özelden /tüzelden yazan arkadaşlara ve konuyla ilgili bilgi veren adminime teşekkür ederim. İnsanın sevildiğni bilmesi güzel şey, gecikerekte olsa tüm "KK" kadınlarının yeni yılını kutlarım.

Ameliyattan önce bende evdeysem özellikle kesinlikle sutyen giymezdim yatarken çok rahatsız ederdi beni. Ameliyattan sonra geceleri sürekli sporcu sutyeni kullanmaya başladım zaten belli bir süre doktorun bunu kullanman gerektiğini söylüyor bana 15.günden sonra gerek yok denmişti ama o kadar rahatki şu sporcu sütyenleri ben hala akşamları onlara geçiş yapıyorum inanılmaz kullanışlılar.
Bir de sütyenin eskiden gece verdiği rahatsızlık artık yok, benim içini göğüsle dolduracak bir sütyenim olmadığı için gece yukarı kayıyordu bu da rahatsız ediyordu beni o yüzden yatarken hiç kullanmazdım ameliyattan sonra yerli yerinde oluyorlar eğer olurda balenli ile uyumuşsam :)
Ameliyattan sonra sporcu sütyeni (balensiz) kullanmanı tavsiye ederim zaten seve seve giyersin bence. Bir de babaanne sütyeni gibi durmuyor yahu :) Belki de ben düz bir kumaş parçasını desteksiz bir şekilde doldurduğu için göğüslerimle birlikte sütyeni de güzel görüyor olabilirim bilemiyorum :))

merhaba kızlar.barıs beyden randevu aldım fakat 3 ay öncesine kadar emziriyodum.1 ay sonra ameliyat olmak istesem olmaz mı ne dersiniz kapanmamısmıdır kanallar.

Merhaba skyeed, çok yeniymiş emzirme dönemin ama ameliyat sırasında süt kanallarına dokunulmayacağı için (meme ucu kesisi yapılmayacaksa) muhtemelen bir sorun olmaz çünkü emzirme sonlandırılmış oluyor. Şimdi yine bir ön bilgi verebilmek adına internette araştırdım şöyle bir cümel geçiyor; "Emzirme sonlandıktan sonra meme cerrahisi planlanabilir." Özellikle bir süre var mı diye baktım ama bununla ilgili bir bilgiye rastlayamadım. En iyi cevabı doktorun verecektir.
Şöyle kaba bir hesap yapacak olursam 3 ay önce emzirmeyi bıraktın, bu aralar kontrole gitsen 3,5 ay, ameliyat için tarih alsan (en geç 1 ay sonra olduğunu varsaysak) 4,5 ay. Evli ve çocuklu olup ameliyat olanlar daha iyi bilecektir ama benim fikrim bu yönde. :)

Bu arada ciwciws yaptrdığı göğüslerinin üzerine bandajlar açılır açılmaz çok beğenmiş ve Barış Çakır imzası almış, çok imrendim :))
Bence hasta tarafından düşünülen çok ince düşünülmüş bir jest :)
Kendisi anlatsın diye bekliyorum ama kıyaslayacak olursak muhtemelen benim kadar rahat bir süreç geçirdiğini söyleyebilirim. Yanılmıyorsam bu hafta Poisa gibi onun da 2.hafta kontrolu olacak masaj süreci start alacak, yumuşama dönemi hızlanmış olacak.

merhaba canım ben anlamıyorum fakat dikleştirme ile birlikte büyütme islemi yapılıcak acaba gerekir mi bilmiyorum cok merak ediyorum emzirmeden sarktıgı icin bi diklestirme gerek direk protezler konulursa sarkma kendını daha cabuk tekrarlar dıye dusunuyorum kı barıs beyde oyle yapıyo heralde.ama dıklestırme ıslemını nereyı kesıp yaspcak bılmıyorum benım nerdeyse bı meme ucum var zaten oda yerını sasırmıs
bende senin yaptıgın hesap gıbı dusundum 5 ayı bulur ameliyat olmam dedım umarım bı sorun cıkmaz yaza formumda gırmek ıstıyorum

Mevcut göğüs dokunun üzerine dikleştirme yapılarak göğüslerin istediğin ya da olması gerektiği, konuma getirilir ve protez konularak hacim kazandırılır yani protez konulursa daha yerinde bir çalışma olmuş olur. Eğer yanlış bilmiyorsam dikleştirme operasyonunun içinde protezde mevcut oluyor.
Çok büyük bir protez konulmazsa sarkma problemi senin için sorun olmayabilir diye düşünüyorum. Muhtemelen göğüs ucundan kesi yapmayı önermez çünkü en hassas bölge ve genelde buradan kesi yapmayı uygun bulmuyor. Bu dönemler tam geğüs ameliyatı olma zamanı yaza kadar forma, havaya, şekle girersin :))

of hemde ne ıhtıyacım var.tesekkurler cok guzel acıklamıssın.ameliyat olunca tam ıdrak edıyo ınsan dımı.dese barıs gel yarın bosum bı ıkı kesım suraları buraları sısırıyım hemen derım bı heves bı heves

:) Doktor kadar net ve açıklayıcı olamasa da söylediklerim umarım işine yarar. Ameliyatla ilgili ne kadar çok araştırma yaparsan yap ameliyat sırasında anlıyorsun her şeyi, eksiğini de fazlasını da. Bende ameliyatlarımda çok sabırsızdım bazen öyle olmak gerekiyor hayat kısa çabucak iyileşmek lazım, eğlenceli kısımlarına da zaman kalmalı :)

Özelden ve diğer forum sayfalarında sıklıkla rastladığım bir soruya cevap vermek istiyorum.

Evet şimdi iki tık yapıp araştırdım. Barış Çakır'a ameliyat oldum fakat bu alanda başka doktorlar ne demiş onu da size aktarmak istedim. Op. Dr. Güner UYSAL yazmış,

Kas üstü yerleşim Planı(subglandular): Bu alana yani hemen meme dokusunun altına yerleştirilecek silikon protez mutlaka anatomik ya da damla olarak tanımladığımız protez olmalıdır. Yuvarlak protezler doğal durmayacaktır. Avantajları;

1. Protez çok çabuk oturur ve doğal görünüm çok kısa bir sürede elde edilir,
2. Kas altına göre daha küçük protez konarak daha büyük görüntü elde edilebilir,
3. Ameliyat sonrası ağrı daha az olur ve ağrılı dönem daha kısa sürer,

Dezavantajları;

1. Protez meme dokusu gibi davrandığından zaman içinde memede sarkma görülür.
2. Meme dokusu az olanlarda zamanla protez hissedilir, kenarları belirginleşir, görünür hale gelir.
3. Kapsüler kontraktur dediğimiz silikon proteze karşı gelişen reaksiyon daha fazla sıklıkla görülür.
4. Bu plana ulaşım sadece meme başı veya meme altından yapılan kesi iledir.

Kas Zarı altı yerleşim planı;

Bu plan hem bazı kas altı yerleşim planı avantajlarına, hemde meme dokusu altı yerleşim planı avantajlarına sahiptir. Kas zarı ince bir zar olmasına rağmen oldukça sert ve kolay genişlemeyen bir yapıdır. Bu nedenle protezin farkedilmesini önlediği gibi memenin sarkmasına da neden olmaz. Protezin sarkmaya katkısının en az olması için kas üstü protezlerde en iyi yerleşim alanı kas fasyasının yani kası örten zarın altıdır. Kas fasyası altına konan protezlerde kapsul kontraktürü görülme sıklığı da daha azdır.

Bu planın dezavantajı, buraya konacak silikon protezler sadece meme başı ya da meme altı kesisi ile konabilir.

Kas altı(subpektoral) yerleşim planı;
Avantajları;
1- Meme dokusu hiç yok denecek kadar az olanlarda bile protezin farkedilmesi zordur,
2- Kapsuler kontraktürün görülme olasılığı en az olan yerleşim planıdır.
3- Memenin sarkmasına neden olmaz,
3- Koltuk altından yapılan 1,5 cm' lik kesiden bu plana protez koymak ve memede hiç iz oluşturmamak mümkündür.

Dezavantajları;
1- Operasyon sonrası daha ağrılıdır ve ağrılı dönem daha uzundur,
2- Kol hareketleri memenin görünümünü daha fazla etkiler,
3- Silikon protezin ve memenin oturması ve doğal görüntünün oluşması için belli bir süre geçmesi gerekir.

Başka bir kaynağa göre dual plan:

Dual plane tekniğinde ise kas tabandan göğüs orta hattına kadar ayrıştırılarak kasın yukarı yönde serbestleşmesi sağlanır. Bu teknik sadece klasik kas altı plan tekniğine ait dezavantajları ortadan kaldırmaz aynı zamanda meme alt bölümünün yukarı yönde serbestleşen kas dokusu ile yukarıya çıkmasını(yani dikleştirme etkisi sağlaması) sağlar. Teknik seçenekler oldukça kısıtlıdır. Diğer kısıtlayıcı tarafıda bu yöntemin damla silikon için elverişli olmayışıdır. Çünkü damla silikonun dolgun alt kenarlarını göğüs alt kenarlarına denk getirmek zordur ve mümkün olmayabilir. Bu nedenle yuvarlak silikonlar tercih edilir.

Başka bir kaynak kas üstü için şöyle yazıyor :

Yuvarlak silikonların kas üstü plana kullanılması estetik olmayan neticeler ortaya çıkarabilir. Ancak şu da bir gerçektir ki; kas üstü protez yerleştirmenin meme başında his kaybı yapma ihtimali daha yüksektir.

Başka bir kaynak kas altı için şöyle yazıyor :

Kas altı plan ise klasik kas altı plan ve dual plane(çift plan) olarak iki başlıkta incelenebilir. Aslında anatomik olarak klasik kas altı plana silikon yerleştirme de silikonun tüm yüzeyini kas dokusunun örttüğü söylenemez. Çünkü kas yelpaze şeklinde yukarıdan aşağıya uzanım gösterir ve dış yan bölümünü meme bezi ve yağ dokusu örter. Ancak klasik kas altı protez uygulamasında kasın kasılma hareketi ve silikona olan baskı ile silikon protezin yer değiştirme ihtimali vardır.

Sarkmış memeler için ise kas altı plana protezin konulması gene çift meme görüntüsünün oluşmasına neden olabilir.

Başka bir kaynak kas zarı altı yöntemi için şöyle yazıyor :

Kas zarının altına silikon yerleştirme ameliyatını (subfasyal meme büyütme) tercih etmemizin nedeni ameliyat sırasında kas zarının altında ilerlerken özellikle meme başının duyusu için önemli olan 4. kaburgalar arası mesafeden gelen siniri koruyor olduğumuzdur. Böylece meme başının duyusunu sağlayan sinir zarar görmemiş olur.

herkese selam . bebek sahibi olmak için ne kadar beklemeliyiz oraletcim , sen biliyor musun ?
bir deeee, ameliyatta yapılan sargılar var ya, o nasıl bişey ?

herkese selam . bebek sahibi olmak için ne kadar beklemeliyiz oraletcim , sen biliyor musun ?

Selam canım, bebek sahibi olmak için kimi 6 kimi 1 sene diyor açıkçası Barış Bey ne söylemişti onu hatırlamıyorum Poisa en son bu konuyla ilgili görüşmüştü ona bi yazıver istersen.

Ameliyat sonrası sargılar göğsünün üzerine yanlış hatırlamıyorsam koca bir pamuk ya da pamuklu bez koyuyorlar sonra üzerinden lastikli bandajlarla sarıyorlar.

Şöyle düşün başka bir ameliyatta bile ameliyat sonrası yeri küçük bir bantla kapatıp bırakmıyorlar sonuçta saatler süren bir ameliyattan çıkıyorsun ve steril bir şekilde kapatılması gerek bu yerin.
Yoksa doktorunda işine gelir ameliyat bitti hop giydir sütyeni bitti gitti :)

baktım benim konu hakkında biri soru sormuş hemen cvp veriyim dedim :)) , Barış bey bebek düşünüyorsan protezi taktırdıktan TAM 1 YIL sonra hamile kalmalısın daha öncesi uygun değil demişti.. 1 yıllık süre zarfında vucut silikonu kendinden kabul edicek ki ondan sonrasında hamilelik sürecyle bareber hormonlarından kaynaklanacak olan göğüs büyümlerinde zararı dokunmasın.. yani evli olupta protez taktıranlar 1 yıl boyunca çok çok dikkatli korunmalılar

merhaba oralet acaba rica etsem bana mail aresini verebilir misin sana bir kaç konuda danışmak istiyorum...insanlara hiçbir karşılığı olmadan yardım etme duygusunun bu kadar gelişmiş olduğunu sen de ve diğer arkadaşlarda görmek beni çok mutlu etti hepinize çok teşekkrler arkadaşlar..sabırsızlıkla haber bekliyorum oraletcim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…