merhaba oralet acaba rica etsem bana mail aresini verebilir misin sana bir kaç konuda danışmak istiyorum...insanlara hiçbir karşılığı olmadan yardım etme duygusunun bu kadar gelişmiş olduğunu sen de ve diğer arkadaşlarda görmek beni çok mutlu etti hepinize çok teşekkrler arkadaşlar..sabırsızlıkla haber bekliyorum oraletcim
nihayet ameliyatımı oldum..bugün 3.günüm ve direnler çıktı çok mutluyummm
merhaba. estetik konusunda hiçbir bilgim yok ancak burdan okuyup takip ediyorum sizin bilgilerinize hayran oldum açıkcası:)))
bende birşey danışmak istiyorum. 2 tane bebeğim var hamilelik, emzirme derken eski büyüklüğünde değiller söndüler ve tabi yer çekimine karşı koyamadılar haliyle. birkaç yerdede çatlak oluşmuş ama az fazla değil..çok kötü değil aslında gene çok şükür ama eski hallerini özlüyorum açıkcası.ve bazen estetik olsammı diye düşünür oldum. eşim karşı olsada ben biraz eğilimliyim sanırım bu konuya emin olamamakla birlikte..
sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.
göğüs durumumu belirttim ne durumda olduklarını ben hem büyütmek hemde dikleştirmek istiyorum sarkıklığı gitsin yani diri göğüsler istiyorum ne yaptırmalıyım?
şuan olan birkaç çatlak(az var) estetik yaptırınca herhangi bir müdahele yapılabilirmi çatlaklarada yaptırcaksam herşeyiyle pürüzsüz mükemmel olsun istiyorum.
ankarada yaptırabilceğim dr tavsiyeniz varmı? işini beğendiğiniz memnun kalanların olduğu tecrübe edilmiş bir dr?
maliyeti ne tutar?
hastanede ne kadar kalırım?ne kadar sürede tamamen iyileşirim?
ileride çocuk düşünürsem hamile kalırsam sütüme etkisi olurmu? emzirebilirmiyim?hamilelik ve emzirme sürecini geçirince tekrar söner ve sarkarlarmı yoksa ameliyattan sonraki haliyle hep kalıyorlarmı?
son soru çocuk yapmasak bile bu estetiklerin ömrü nedir? yani 80 yaşında ölsek dik memelimi ölücez:))))
çok soru sordum üzgünüm ama içimdeki tüm sorularu döktüm rahatladım ohhh cvplarsanız çok memnun olurum
Canım öncelikle süpersin demek istiyorum :) Bana iyi bir ödev konusu gibi oldu yazın. Şimdi sırayla araştırıp yazalım bakalım senin için :))
Senin göğüslerinin seninde yazdığın gibi dikleştirme ve aynı zamanda protezle hacim kazandırılıp formda bir görüntüye kavuşturulması gerek işlem olarak. Yani hem dikleştirme hem de protez ile.
Bir doktorla görüşüp ilk olarak onunda fikrini alman senin için çok daha açıklayıcı bir sonuç verecektir. Hem muayene edilmiş olursun hem neler yapılır daha iyi öğrenmiş olursun.
Bu konunu hakkında fikir yürütmektense bu işi bilen birinin yazısını aktarmak daha yerinde olacak.
Bakalım bu konu hakkında benim doktorum ne demiş:
"Meme dikleştirme operasyonu meme küçültme operasyonundan daha küçük bir cerrahidir. Dikleştirme işlemi sırasında meme başının etrafındaki koyu renkli cildin boyutu küçültülür. Meme dokusunun hacmi yeterli ise şekil verilerek dikleştirmek mümkündür.
Memede hem sarkıklık hem de hacim kaybı varsa silikon protezler ile hacmi arttırmak gerekir. Kadınlar bu farkı göğüslerinin sutyen içerisinde hacimlerine bakarak karar verebilir.
Bu operasyon göğüslerdeki sarkmayı durdurmaz sadece sarkma öncesi haline getirir. Eğer çocuk düşünüyorsanız bu operasyonu ertelemeniz daha mantıklıdır. 2–3 saat süren bir operasyondur. Hastanede 1 gün kalmak yeterlidir.
Çoğu eriyen dikişler olmak üzere erimeyen dikişler 10–15. gün alınır. 1 ay kadar sıkı sutyen giyilir. 2–4 ay sonra göğüslerin şekli oturur ve yara izleri söner.
Central pediküllü teknik
Bu teknik son yıllarda popüler hale gelmiştir. Diklştirme operasyonu ile hastalarımızın problemini çözerken, çocuk emzirme fonksiyonunu da gözetmek gerekiyor. Central pediküllü teknikte, meme başı süt bezleri ile beslenir ve süt kanalları en az hasar görür. Cerrahınız ile bu teknik üzerine konuşabilirsiniz."
Göğüsteki çatlaklarla ilgili nette bir yazı ya da yöntem bulamadım bunu sanırım doktora sormak gerekecek o çatlayan bölgeyi onarmak için nasıl bir yol izlenir bilemiyorum açıkçası.
Bir de Ankara'da hiç duyduğum doktor yok ama yine KK'da dikleştirme sayfasına yazan kızların yazılarına bakabilirsin. Hem ameliyat öncesi yazılara hem de ameliyat sonrası yorumlara bakarsan doktor konusunda bir karara varabilirsin diye düşünüyorum. Buradan bak bakalım eminim başka sayfalarada vardır ama ilk bunu buldum ben :)
http://www.kadinlarkulubu.com/archive/t-260603.html
Maliyete gelince bu tamamen doktoruna bağlı olarak değişir. Dikleştirme fiyatları aşağı yukarı ne kadardır inan hiç fikrim yok. Dikleştirme ile ilgili sayfalarda eminim aşağı yukarı bir fikir edinebilirsin.
Sarkma konusunda genelde kilolu bayanlarda karşılaşıldığı ama olursa da çok az olduğu operasyon yeniden gerekirsede ufak tefek işlemlerle yeniden toparlanabiliyormuş genelde bu duruma da az rastlanıyormuş diye KK da yazmışar sana link attığım sayfada. Sarkma yer çekimi varolduğu sürece ve göğüslerin büyük olduğu sürece olacaktır ne yazıkki. Hem yaş ilerledikçe vücudumuzda bir deformasyon başlıyor.
Bu ameliyattan sonra muhtemelen belli bir süre çocuk düşünme diyecektir doktorun yapılan ameliyatın kesi yerine göre süt bezlerin zarar görmediyse eğer sonraki hamilelik döneminde emzirmende bir sorun olmayacaktır. Eğer süt kanalların zarar gördüyse bu muhtemelen sana bir olumsuzluk olarak yansıyacaktır. Emzirme sürecin ve kilo alıp verme durumuna göre muhtemelen durumu değişecektir. Deformasyon çokta olabilir az da.
Çocuk yapmazsan ve ciddi kilo alıp verme durumların olmazsa 80 yaşında taş gibi göğüslerle anılabilirsin :) Sonuçta dikleştirmenin dışında bir de güzel durmasını sağlayacak protez yerleştirilecek :) Onu da yabana atmamak gerek. Eski haline dönmesi söz konusu olmaz.
Biraz alanım dışıydı ama umarım işine yarar. Şimdiden araştırmaların için bol şans dilerim. Geçmiş olsun canım :)
yani neymiş 3.yü doğurcaksan otur oturduğun yerde 2 bebeli kadının dik meme neyineymiş:)))
üff çok sağol canım ya tüm sorularım cvp bulmuş burda bir tek çatlak ne oluyor onu öğrenmem gerek çok az pürüzsüz olsun banane:)))
genelde estetikçiler erkek dr ya bayan bulunamazmı acaba bayan bulursam eşimi ikna etmem kolaylaşır belki diyoiçimden bir ses
Yok yahu tam tersi bekar olanların aksine evli olanlar kendilerine baktığında, cesaret edip ameliyat olduklarında benim daha çok hoşuma gidiyor. Tabi eşlerin desteği şart oluyor.
Ben en az üç çocuk yapma derim tabi bana ve haddime düşmeyerek :))
Forum dikleştirme sayfalarında okudum kesinlikle bu stresle yaşamaya değmez demiş yaptıranlar olup kurtulmuşlar tabi :))
Genelde estetik cerrahlar dediğin gibi erkek bayan tabiki bulunur ama Ankara'da iyi araştırmak gerek. Hem şu da var bu ameliyatı olacaksan cinsiyetine değil yaptığı işlere ve iyi bir sonuç çıkaracağını inandığın doktora yaptır. Eşini ikna açısından bayan olması yeterli bir faktör olabilir fakat araştırdığın doktorların başarısına bak önce derim ben :)
Kolaylıklar dilerim doktor bulma konusunda :)
he birde birşey daha kafama takıldı. ben bu sitede göğs ameliyatı olanların verdiği fiyatlara baktım 7000 i geçmiyor en fazla...
bizim akrabamız yaptırmış ben daha görmedim ama kayınvalidem söyledi 25-30000 lira tuttuğunu söylemiş o ne ya oldum... varmıdır böyle birşey silikon taktırmış o birde sarkıkmış göğüsleri onun kayınvalidem söylerdi belkide birde dikleştirmiştir ama o kadar tutmuş olması ihtimali varmı yahu arada uçuk fark var çünkü çok enteresan geldi... derler ya kimi kadınlar için ay kukusu altındamıymış onun diye şimdi o kadının göğüslerine altın slikonmu takmışlar o rakama diye düşünmeye başladım:))))
Gecenin 3 ü olup da hala canla başla aşkla cvp yazan başka bir KK kullanıcısı yardım sever var mıdır acaba??? Walla yoktur walla yoktur...........
Tatlı kız Oralet işte
Canıııım yaklaşık üç hafta kaldı benim :)))
lades gibi aklımdasın canım :) hatta poisacığım ile de konuştuk kulaklarını çınlattık :)
ameliyat öncesi soracağın bir şey varsa :) bilmiyorum tabi kaldıysa sor hatta taze ameliyat oldu poisa ona da sorabilirsin geriye sayım başlayacak senini için, heyecanlıyız :)
poisaya sordum da o pek sık girmiyor internete cvp gelmedi henüz. Poisa 15. Gün kontrolüne gitti ya, benim de gitmeme var mı. Ben 4. Gün falan bursaya gidip oradan diyarbakıra dönüş yapacağım. Uçak biletimi aldım. Eğer çok kalmam gerekirse uçak biletini değiştirip istanbuldan alacağım.
Canıııım yaklaşık üç hafta kaldı benim :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?