Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
poisa drenlerin cıkması ıcın tam 48 saat beklemek mi lazım .?
bu arada resimler çok hoş :)
yahuu resimlerin içi - dışı ayrı güzel üç tur baktım :)) bir de bu daha 1 aylık bile değil yani 3 aylık hallarini sabırsızlıkla bekliyorum. Vallahi Diyorum başkada bir şey demiyorum :)
yaaa ne güzel yaa inşallah istediğin gibi olur ve ağrısız:)) barış çakır di mi? ücret ne kadar 5 bçk mu
barış çakır ocak itibariyle 6000 lira..
Altın kendi sayfamda da yazdım burda da söyliyim; oraletçiğime aynen katılıyorum.. 15 gün işi kesin.. Görmek isteyecek herhangi bir komplikasyon oluşma durumu olabilir istenmeyen bi durum onun önüne de geçmek gerek bir an önce .. Ama kesinlikle kendisi ile görüş derim, asistanı bu noktada hiç bir işe yaramaz .. Onun fikri ile dr.unki kesinlikle değişiyor çünkü...
Sen merak etme bu kadar herşey hallolur....
ya ben değiştireyim o zaman bileti. Bursadan dönecektim istanbuldan dönerim artık. Kendimi iyi hissedersem bursaya gider ailemi görüp geri gelirim. Ama tam 15 gün gerekiyorsa benim rapor almam lazım. Sen nasıl rapor aldın. Barış beyin yazdığı raporu kabul ediyorlar mı. Bir de rapora göğüs estetiği falan yazıyorlar mı. Rezil olmayayım okulda :))
Ohhhhh gördüm rahatladım. Dünya varmış :)))
abcj ve altın86 nın ameliyat tarihleri yaklaşmakta. Ben soru gelmeden ameliyat öncesi dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili güzel bir yazı okudum bunu aktarmak istiyorum.
*ayrıca adet dönemlerinden önce göğüste gerginlik ve hassasiyet oluşuyorsa ameliyat bu döneme denk getirilmemelidir.
*ailede meme kanseri varsa mutlaka doktora bildirilmelidir.
*yara iyileşmesini olumsuz etkilediği için ameliyattan en az 15 gün öncesinden sigara bırakılmalı,
*aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçlar ameliyattan 1 hafta önce kesilmelidir.
*ameliyat öncesi ağır diyet rejimlerinden kaçınınız.
*soğuk algınlığı ya da başka bir enfeksiyon ameliyatın ertelenmesine sebep olabilir.
*ameliyat öncesinde sizin için gerekli olan tahlilleriniz ve anestezi için ön araştırmalar yapılarak ameliyat öncesi olası riskleriniz gözden geçirilmelidir. Bu sağlık için gereklidir.
*ameliyattan önce 3–4 gün süreyle yumuşak gıdalar alınmalı, posalı yiyeceklerden kaçınılmalıdır.
*ameliyattan önce en az 6–8 saat aç kalınmalıdır.
*hastanın üzerinde hastane tarafından verilen özel ameliyat kıyafeti olmalıdır. Iç çamaşırlar çıkartılmalıdır. (dip not: Her ameliyatta alt çamaşır çıkartılması gerekmeyebiliyor kan dolaşımını etkilememesi sebebiyle bu ameliyatlarda hastane, doktor ve anestezi uzmanının görüşüne göre değişkenlik gösterebiliyor. Acıbadem ve memorial hastanelerinde çıkarttırıyorlar.)
*ameliyata girecek hastaların üzerinde hiç bir metal eşya kalmaması önemlidir. Kolye, küpe, yüzük, piercing, halhal gibi tüm metal eşyalar çıkarılır.
*hasta lens kullanıyorsa bunları da odasında bırakmalıdır. Takma tırnak kullanıyorsa bunlar da çıkarılmalıdır.
*hasta ameliyathaneye girmeden tüm tuvalet ihtiyaçlarını gidermelidir.
*tırnaklarda oje kalmamalı, hastanın yanında aseton yoksa hemşirelerden istemeli ve tüm ojeler silinmelidir.
Ameliyat sonrası genelde zayıf hastalarda ameliyatın hemen sonrasında aşırı bir titreme görülebilir (herkeste yaşansada ben fazlasıyla titremiştim) odanızda bulunan refakatçiniz sizin çıkışınıza yakın yatakta fazla battaniye bulundurup oda ısısını da arttırırsa iyi olacaktır.
Yatağınızında dümdüz değil 3-4 yastık mesafesi kadar kalkık olması sizin için iyi olacaktır. Düz yattığınızda ameliyatlı yerler gerginlikten ağrıya sebep olabilir oturura yakın rahat bir yatış iyi olur. En azından doktor kontrole gelene kadar iyi bir şekilde yatmış olursunuz.
Son olarak kollarınızı kesinlikle yormayın her ne olursa olsun bu başlı başına bir ameliyat yanınızdaki kişiden destek alın sırtınıza öyle yatıp kalkın. Buna ilk üç gün dikkat ederseniz sonraki günlerde çok daha rahat edersiniz. Hatta yatıp kalkarken eliyle değil sırtınıza bir yastık koyarak yatırıp kaldırsınlar sizi en pratik yöntem olur ve zorlanmazsınız.
Hadi bakalım kızlar gösterin enerjinizi :)
:)))) aynı dert bütün bu öğretmen takımının başında iyi mi :)) yok yok merak etme rapora göğüs büyütme diye bişey yazmıyorlar, yani eğer barış çakır ın rapor vermesini istiyorsan ki bence bu biraz meb için sakat ne de olsa şehir dışına çıkacağın için mülki amirinden de izin alman gerekecek , ama aldın diyelim izin o zaman barış bey göğüsde kist diyor ,ameliyat için de kist ameliyatı yazıyor yani bana öyle yapacaktı ama ben normal rapor aldım biliyorsun, o yüzden okulun haberi olmadı benm şehir dışına çıktığımdan.. Normal bi hastalık raporuydu benimkisi.. Bence sen de ööle bişe yap, yoksa aile hekimi filan görmek gerekiyormuş, şehir dışı gidip gelmelerinde aklında olsun..
Bu arada resimleri görmediğini anlamıştım, 2 gündür yorum yazmamandan, beğenmene sevindim.. Ben de çok beğeniyorum baktıkça aman allah isteyen herkese versin nazara gelmeyeyim de pp
ya burada da nasıl rapor alacağım bilmem ki... Neyse duruma göre bakacağız artık.
Dün akşam rüyamda gördüm ameliyatım süper geçmişti. Sabah ameliyat olmuşum öğleden sonra hoplayıp zıplıyordum. Ama bir yandan da oraletin söyledikleri geliyor aklıma. "kendini iyi hissetsen bile çok yorma demişti arkadaşlar. Biraz yatayım bari" diyorum. Aynada kendime bakıyorum çok beğeniyorum... öyle mutlu uyandım ki bütün gün neşe içindeydim. Inşallah rüyalar tersine çıkmıyordur. Yoksa ben bittim :26:
rüyanın tersine çıkacağı filan yok, o sadece kötü rüyalar için söyleniyor merak etme.
aynı rüyandaki gibi gireceksin ameliyata, sen daha ameliyathaneyi incelerken,burası mıymış diyeeeeeeeeeeeeeeeeeee................ hooopp bii bakmışsın titreme safhasındasın ve ALTIN HANIM ALTIN HANIM die başında hemşireler seni uyandırmaya çalışıyorlar,a a !!! eee herşey bitti mi yanii??? diye saf saf beynin bu olayı idrak etmeye çalışırken seni çoktan odana doğru yatağında götürmeye başlıyacaklar...
aynen bööyle olacak işte, sen bana, hakikaten yazdıklarını resmen yaşadım ,diyeceksin.. bu kadar kolay bu kadar kısa bu kadar rüya gibi gerçek olup bitecek herşey :)
ya neden bayıltmadan götürüyorlar ameliyata. ben ameliyathaneyi göremeden yolda bayılırım herhalde. daha da bir kısa olur benim süreç :))) bu arada altın hanım kısmına çok güldüm ya :)))
altın hanım bursa ve öğretmen diyor profilinizde
ne tesadüf bende:))
inşş ameliyatınız iyi geçer..yarıyıl tatilinde mi olacaksınız?
birde saçma olabilir ama oje neden cıkartılıyor oralet hanım..
Oralet hanım şu an meşguller,iş sebebiyle hemen ben cvplıyım.. bu arada Altın şubat tatilinde olacak evet 1 şubatta.. normalde aynı gündük ama ben öne aldım tarihimi.. nyse oje olayı şöyle ki,genel anestezilerde herhangi yabancı bir maddenin vucutta bulunuşu velev ki vuctta istenmeyen bir reaksiyon yaratır düşüncesi ve ön çalışmasıyla çıkartılma sebebidir.. bırak ojeyi herşey çıkıyo.. sırf oje olsa yine iyi oluyorsun yani... :)))