Slm Oralet. Yorumlarını defalarca okudum. Okumaktan ezberledim. Sonunda yazmaya karar verdim. Göğüs büyütmeyi araştırıyorum ama en en en korktuğum şey ameliyat sonrası çok ağrımın olması. Ben kan aldırınca bile bayılan, iki gün kolunu kıpırdatamayan biri olarak çooooooooooook tedirginim!!! İnanılmaz derecede cesarete ihtiyacım var.:gitme::gitme:
Selamlar Altın86:)
Benim buraya yazdıklarım, ya doktorumla birebir diyaloğum ya yaşadıklarım yada araştırıp aktardıklarım. İstediğin zaman istediğin konuda yazabilirsin ayrıca..
Eğer araştırıyorsan bu konuyu bilirsin ki kas altı ağrılı bir yöntem. Benim kas zarı altı yöntemiyle ameliyatım oldum. Bu en acısız yöntem kas üstünü yazmıyorum bile (3.yöntem) çünkü göğsüne dokunduğunda protezi hissetmen mümkün oluyor. Biz doğal bir sonuç beklerken bu yöntem bize bunu sunmuyor. Kim ne derse desin sun-mu-yor. :)
Gelelim ameliyat sonrası ağrılara, sonuç itibarıyla bir ameliyattan çıkıyorsun ve haliyle ufak tefek ağrıların oluyor kas zarı altında, bu ağrıya sebep olansa kanamayı dışarı atmak için takılan direnler (daha önce yazdıklarımı biliyorsun yine yazayım) bunlar senin sigortan. Direnler 3.gün çıkıyor. bandajlarda bi +4 gün sonra çıkıyor yani 1 haftaya tamamlandıktan sonra kurtuluyorsun. 1 haftalık biraz zahmetli bir dönemden geçiyorsun. Bu dönemde sıkıntın yattığın (yatamıyorsun gerçi düz olarak yatay-oturur karışımı bir pozisyonda uyuyorsun ve kalkarken birinin sırtına destek vermesi gerekiyor, yürüyebiliyorsun vs.vs. hatta ben yemeğimi kendim yemiştim ameliyattan sonra. Bir sıkıntım olmamıştı dilerim sende de olmaz. Bu ağrı öyle katlanılmayacak bir ağrı da değil, hani ağlamayı bırak gözlerin bile dolmayacak, ağırlaşacak hareketlerin ağır bir şeyler taşımaktan kaçınacaksın sonra problemsiz atlatmış olursun. Benim canım çok tatlı hep diyorum yine diyorum.
Dostum senin cesaretin doktorunda gizli. Kafanda belirlediğin doktorlara git, otur konuş, anlat derdini, ne istediğini önce kendin anla sonra doktoruna bir güzel anlat, sonra çok büyük çok küçük sıkıntısı çekme. En önemlisi doktoruna güven.
Zaten doktorun sana neyi nasıl yapacağını anlatacak, nasıl bir ağrı çekeceğini sor, hiç değilse sana bir tarif yapsın, çünkü bu yöntemde ağrı çok az olduğu gibi kanama da çok az. Sen sadece direnlerdeki kanı görmüş olacaksın buna da inan çoğu kişi ben kan görmeye dayanamazdım kendime hayret ediyorum diyerek bakabiliyorlar :)
Sen git doktorunla /doktorlarınla görüşmelerini yap. Gerisi kolay. Aklına yatarsa randevunu alır gününü sayar, hazırlıklarını yapar olursun geçmişe sünger çekmeyi bırak kalın bir kalemle karalama yaparsın devam edersin.
Benim için böyle oldu hatta milattır. Hayatımda hiç bu kadar mutlu olduğumu hatırlamam ben..
Gerçi son zamanlarda benimle ilgili olmayan sebeplerle aldığım haberler beni 1 sene öncesine ameliyat öncesindeki psikolojime geri götürdü..
Çok üzülüyorum bu kadar mutluluğu bir arada görmemiştim ben, şimdi yine kendimi nasıl toparlarım bilemiyorum..
Bu yüzden kimseyi ameliyat konusunda etkilemek istemiyorum.. Başkalarının üzüntüsünü kendi içimde o kadar büyütüyorum ki şu an olduğu gibi kendimi unutuyorum..
Oysa başarılı iki ameliyat geçirdim, çook başarılı benim güvenimi hiç bir zaman boşa çıkarmayan bir doktordan. Hayatım 360 değil 860 derece değişti. Eskiden üzerime yapışan kurtulamadığım takıntılarımdan yada kişilerden parmağımı oynatmadan kurtuldum, hayatıma bakmaya başladım.
Ve istedim ki benim yaşadığım rahatlığı ameliyat olmak isteyen herkes yaşasın.
Herkes illaki mutlu olsun.. Benim hayatım boyunca görmediğim, tanımadığım insanlara çabalayarak bir şeyler aktarmamdaki tek sebep budur.
Sanıyorum artık
estetik bölüme değil de psikoloji forum sayfalarına yazacağım..
Yada ertelenen burun kontrolümü önümüzdeki haftaya çekeceğim Barış Bey'in yaydığı pozitif enerjiye ihtiyacım var..