ablalar kardeşler herkese selamlar,,
iş yoğunluğu dolayısı ile Naci Çelik ile dün akşam 8:15 e randevu aldım.Gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Öncelikli olarak dikkat ettiğim şey Naci Bey in yaklaşımı ve ofisin atmosferi idi...Gerçekten temiz bir ortam ve güzel bir yaklaşımı vardı.Önce birkaç resmimi çekti,sağdan soldan vs...Sonra odasına geçip o resimler üzerinde çalışma yapmaya başladı ve bu sırada şikayetlerimi,gittiğim doktorları,beklentilerimi,karşılaştığım olayları anlattım.Doktorların sadece para kazanmak için ameliyat yaptırdıklarını ve bunun beni rahatsız ettiğini söyledim.Başka bir doktorun ameliyat sonrasını gösteren bir ön çalışma yapmadan beni ameliyat etmek istediğini söyledim.Anlattımda anlattım...Sonra bana tek tek hepsini açıklamaya başladı. Ameliyat öncesi ve sonrası,olması muhtemel sorunları ve çözümleri.Doktorların ameliyat sonrasını göstermeleri için gerekli teknolojiye sahip olamadıkları için böyle birşeyi söylediklerini söyledi.ben ilk doktora gittiğimde doktorun işi konusunda ne kadar ciddi olduğunu öğrenmek için daha oturur oturmaz ne kadar olur diye sorduğumda bana şu kadar dedi, dedim, böyle bir doktorun bana nasıl baktığını kestirmek zor değil diye de ekledim.Bunlara da açıklık getirdi ve gayet olumlu cevaplar verdi. O sırada resmin çalışmasını bitirdi ve bana gösterdi.İlk yorumum '' ben bu burunla dışarı çıkamam'' oldu:) Ve içimden ''kurban olurum öz,hakiki burnuma'' dedi.Neden sevmedin dedi. Bende '' çizimdeki hatların çok belirgin olduğunu,keskin olduğunu söyledim.'' Sonuçta herkesin istediği bir burun yapısı var,kimileri yapmacık olmasından hoşnut ki bana bazı hastaların resimlerini gösterdi.Adamın burnu gayet normal ama kalkık olmasını,hatların belirgin olmasını istemiş...Neyse ben o tarz bir burun istemediğimi söyledim.Doğal olmasını istedim. O da burun yapımın klasik aşağı sarkan türk erkeği burun yapısının aksine biraz kalkık olduğunu söyledi ve bu hatların bu şekilde belirgin çıkmasının normal olduğunu ve şu anki görüntünün çizimle yapılmış bir burun olduğunu hatların bu kadar keskin olmadığını söyledi.Yine o sırada ameliyat öncesi çekilip çizimi yapılan bir hastanın burnu ile ameliyattan 6 ay sonraki burun yapısını gösterdi ve dediği gibi o keskin yapmacık hatlar yok denecek kadar azdı.Ama başta dediğim gibi bu hatların çok belirgin olması sadece sizin elinizde değil,burun yapınızla da alakalı,Daha doğrusu doktorun dediği gibi...:)
Neyse içim biraz daha rahatladı ama yeterince tatmin olmamıştım,soru ardına soru soruyordum, o da hiç sıkılmadan cevaplıyordu sağolsun.''şu an ki görüntü üzerinde değişiklik yaparak hatları daha da yumuşatabilir miyiz'' diye sordum,orda hemen bir çalışma yaptı ve gösterdi.Sonra iki resmi yanyana koydu ve sordu ''hangi burun daha doğal?'' diye sordu, ''ilk yaptığınız'' dedim ve güldüm.Özetleyecek olursak Naci Bey önce hastanın beklentilerini dinliyor,sonra ona göre bir çalışma yapıyor.Hastanın burun yapısına göre yapılabilecek değişiklikleri söylüyor ve açıklıyor güzel bir şekilde.Diğer hastaların resimlerini göstererek hangi hastanın burnuna ne yapılması gerektiğini flan filan...
Ameliyat ve hastane masraflarına gelince...3 hastane seçeneği sundu bana.Amerikan; çok kazık,gerek yok...Ataşehir ; ne normal ne kazık ama gerçekten güzel bir hastane. Bir de ÖZel Göztepe dedi,orası içinde olur dedi ama ben bakışlarından pek istemediğini sezdim.benim burnumda yamukluk var, azcık kırılma gibi bişey de var,et var...flan filan...Ataşehir de bir gece kalma ve yüzün morluğu için özel tedavi flan filan toplam 5.000 tl olur dedi.Bunları detaylı bir şekilde anlattı ama ben daha yazamam halim kalmadı çünkü:)
Özetleyecek olursak gidin konuşun kendisiyle ve aklınıza ne geliyorsa çekinmeden sorun.Yaptığı ameliyatlarda gayet başarılı yani,mesela bi bayan arkadaşımızı yapmış,maşallah yani...Ben ilk başta olumsuz tepki verince '' eğer buna razı değilsen,yapmayız çünkü ameliyattan sonra yüzündeki o kötü ifadeyi görmek istemem'' dediği anda zaten ben bittim,al abi n'apıorsan yap dedim içimden:)
ben demiorum illa ona yaptırın ama gitmenizi ısrarla tavsiye ediyorum.100 tl muayene ücreti vereceksiniz ama Allah ın verdiği o yüz üzerinde insanın aklının,teknolojinin yettiği kadar düzeltme yapmaya çalışıyorsunuz,bazı şeyleri gözden çıkarın,hele söz konusu para ise atın gitsin,elinizin kiri.Ömür boyu mutsuz bir burunla gezmektense biraz paraya kıyıp mümkün olduğunca en iyisini yapmak için para harcamak,yollarda sürünmek en güzeli ve mantıklısı...
Bu arada ben erkeğim,erkeklerin girmesi kesinlikle yasaktır denilmiş ama ben buraya yazmakta pek bi sakınca görmedim çünkü ne niyetimötü ne birşey.Tamamen burada bazı ark.lara yardımcı olabilmek için burdayım.Forumdan atarlar mı ne yaparlar bilmem ama moderaötrlerden ricam bu yazıyı silmemeleri.Hiç olmazsa birileri okurda bi faydamız dokunur...
ii günler...