3D Vectra Ameliyat Öncesi Meme ve Burun Tasarımı Günümüzde hastalarımız; ameliyat öncesi, ameliyat sonrası görüntülerinin nasıl olacağını görmek istemektedirler. Şimdiye kadar sınırlı bazı simülasyon programlarıyla; burun ameliyatının, 2 boyutlu olarak görüntülenmesini sağlayan bazı programlar kullanılmaktaydı. Ancak sadece bazı estetik ameliyatların (rhinoplasty) görüntülenebilmesi, ayrıca iki boyutlu yapılan simulasyonların gerçeklikten uzak olması ve hastaya ait faktörlerin kişiselleştirilememesi gibi dezavantajları mevcuttu.
Burun estetiği ameliyatları, Türkiye’de ve dünyada en çok tercih edilen estetik cerrahi ameliyatlarından birisidir. Burun görüntüsünde ki en küçük bir değişim, yüzde ki ifadeyi de fark edilir oranda değiştirmektedir. Dolayısıyla aynaya baktığında, burun görünümünden rahatsız olan bir kişi, bu ameliyata karar verdiğinde ameliyat sonrası görünümünün nasıl olacağı ile ilgili endişeli bir tavır sergilemektedirler. Burun estetiği adayının beklentileri ile hekimin belirlediği burun görünümü sanal bir ortamda, bu üç boyutlu simülasyon cihazları ile oluşturulabilmektedir. Bu da burun estetik cerrahi ameliyatı karar aşamasında, kişilerin çok daha kendinden emin ve rahat operasyon kararı almalarını sağlamaktadır.
3D VECTRA Teknolojisi; önce ki kullanılan yöntemlerden farklı olarak, yüksek çözünürlükte, 6 değişik kamera kullanılarak, 3 boyutlu analiz ve simülasyon yapabilen bir sistemdir. Sadece burun ameliyatlarının üç boyutlu görüntülenmesi değil,
meme büyütme estetiği ameliyatlarında da; kullanılacak protezin büyüklüğü, çeşidi gibi önemli kriterlerin belirlenmesinde etkili rol oynar. Her kişinin vücut yapısı, göğüs kafesi yapısı farklılıklar gösterdiğinden, ameliyat öncesinde yuvarlak veya damla silikon kullanımı, hangi boyutunun kişinin vücudunda daha estetik görünebileceği gibi özellikler belirlenerek sanal ortamda izlenebilir.
Meme estetiği ameliyatlarında da aynı şekilde, hangi ameliyat tekniğiyle, nasıl bir sonuç alınabileceği tamamen kişinin vücut özelliklerine uygun olarak 3 boyutlu olarak görüntülenebilmektedir. Böylece hem hastaların ameliyat sonrası nasıl bir sonuçla karşılaşabilecekleri önceden görülebileceği gibi, hem de cerrah açısından operasyonla ilgili çok faydalı teknik bilgiler sağlanabilir.