Op.Dr. Cahit Vural ile Burun Estetiği

Merhaba H Herakuaa
Kalın derili hastalarımızın iyileşme süreci biraz daha nazlı ve uzun sürebiliyor. O yüzden biraz sabırla beklememiz lazım Çok geçmiş olsun Ben iyileşme bittiğinde sizi mutlu edeceğine inanıyorum şimdiden Hoşçakalın.

Merhaba S ss06 Öncelikle ben burun estetiğini bir plastik cerraha olmanızı öneririm Burun estetiği sonrası hastalar nefes alma şikayetlerinin düzeldiğini ifade ediyorlar o yüzden nefes alma şikayetlerinizde eş zamanlı düzeltilebilir Hiç endişe etmeyin iyileşme süreci sonunda hem görsel hem de fonksiyonel olarak sizi mutlu eden bir burnunuz olur.
Merhaba herakuaa
Kalın derili hastalarımızın iyileşme süreci biraz daha nazlı ve uzun sürebiliyor. O yüzden biraz sabırla beklememiz lazım Çok geçmiş olsun Ben iyileşme bittiğinde sizi mutlu edeceğine inanıyorum .

iyi gunler. ben 1 ay once brun amelyato oldum fakat burnumun sag kemerindeki kemikte elimle dokundugumda hissedilvek sislik yamukluk var. fotograflardada cikiyor. bu yamukluk veya sislik gidecek mi odem mi acaba yoksa kemerli sisik halde kalma olasiligi var mi

Merhabalar A alenya amaliyatınız çok yeni yorum yapmak içinde henüz erken .O yüzden biraz daha sabırla beklememiz gerekli .Ödemler ve şişlikler geçtiğinde sizi mutlu edeceğine inanıyorum.Geçmiş olsun.

REVİZYON BURUN ESTETİĞİ NEDİR?

Kişi daha önce burnu ile ilgili bir operasyon geçirmişse ve yeniden ameliyat olması gerekiyorsa yapılacak ameliyata revizyon rinoplasti ameliyatı denir. Burun estetiği ameliyatı sonrası ameliyat ne kadar iyi planlanırsa planlansın doktordan doktora değişmekle birlikte %5-10 arası revizyon ihtimali vardır. İkincil burun ameliyatları ilk ameliyatlara göre daha çok bilgi ve deneyim gerektirmektedir. Ayrıca ikinci burun ameliyatının yapılması için ilk ameliyatın üzerinden en az 1 yıl geçmiş olması gerekmektedir. Eğer ilk ameliyatta burundan gereğinden fazla kıkırdak ve kemik doku çıkarılmışsa yapılacak revizyon ameliyatında hastanın kulağından veya kaburgasından ek kıkırdak almak gerekli olabilmektedir. Burun estetiği ameliyatı sonrası sonuçtan memnun değilseniz öncelikle telaş yapıp paniğe kapılmamalı, bu konuyu kendi doktorunuzla görüşmelisiniz. Eğer doktorunuz sizi anlıyor ve bununla ilgili size çözüm yolları önerebiliyorsa ve hala doktorunuza güveniyorsanız doktorunuz tavsiyelerini dinlemeniz yerinde olur. Eğer doktorunuz güven problemi yaşadıysanız ya da doktorunuz size çözüm yolları öneremiyorsa revizyon burun estetiği ameliyatı için deneyimli bir doktor arayışına girmeniz yerinde olur.

iyi günler hocam benim kalın deri gibi gözeneklerim var doktorla görüştüğümde rouccutane akne ilacı sanırım kullan derin incelecek öyle yaparız dedi korkuyorum bu ilacı kullanınca cildi yaşlandırıcı etkisi olmuş mudur acaba

Merhaba S sevda_se Bu ilacın ameliyat öncesi cildi inceltmesi için kullanılmasını önermiyoruz Akne tedavisindeki etkinliği içinde bir cildiye uzmanının önerisi ile uygulanması taraftarıyız.

Merhaba doktor bey ben yeni burun ameliyatı oldum pazartesi tamponlarım cıkacak ama çok korkuyorum tamponu çıkartırken şidetli bir agrı yaşarmıyım :KK43:

Merhaba Josqua Josqua öncelikle çok geçmiş olsun .Kesinlikle korkulacak ve endişe edilicek bir durum değildir. Yeni tip slikonlu tampon kullanıldığı için acı ve ağrı en aza indirgemistir .

hocam benim sorum olacakti
1.si ben amaleyat olurken kronik sinuzitimden dolayi etlerimde lazerle yakildi veya kesildi.burnmda minik bi parca et kalmis gini bi mercimek parcasi kadar.oksurtdugum zaman bogazima degisinden hisediyirum. ve hala burnumda kahverengi akinti geliyor cok yogun. bu normal mi. ve kalan et icin ne yapilabilir. cok rahatsoz etmiyor ama hissedikiyor.

Hocam merhaba ameliyatimin 18. Gunundeyimm. Kapali teknikle septorinoplasti oldum. Burnumun kemeri alindi o nokta suan duz ama cok odem var burnum asagi uca dogru giderken cok sis. Bantlarin ciktigi ilk gun boyle degildi. Uca dogru daha buyuk burnum. Sol tarafi da sag tarafina gore daha sis ve elmacik kemiklerime dogru cok fazla sis. Oraya dokununca sertlik var sanki odem degil de kemik gibi. Sali gunu kontrolum var size sormak istedim. Burun ucumdaki odem cok fazla ve burun sirtimdan uca dogru giderken sanki kemer olusacak gibi. Ameliyatta burun ucum dusuktu o duzeltildi kemer alindi ve yanlara dogru cok kalindi burnum kucultuldu. Sizce cok mu acele ediyorum?

Hocam merhaba ameliyatimin 18. Gunundeyimm. Kapali teknikle septorinoplasti oldum. Burnumun kemeri alindi o nokta suan duz ama cok odem var burnum asagi uca dogru giderken cok sis. Bantlarin ciktigi ilk gun boyle degildi. Uca dogru daha buyuk burnum. Sol tarafi da sag tarafina gore daha sis ve elmacik kemiklerime dogru cok fazla sis. Oraya dokununca sertlik var sanki odem degil de kemik gibi. Sali gunu kontrolum var size sormak istedim. Burun ucumdaki odem cok fazla ve burun sirtimdan uca dogru giderken sanki kemer olusacak gibi. Ameliyatta burun ucum dusuktu o duzeltildi kemer alindi ve yanlara dogru cok kalindi burnum kucultuldu. Sizce cok mu acele ediyorum?

Merhaba lar öncelikle çok geçmiş olsun. 18.gün için yorum yapmak henüz erken sabırla beklemenizi tavsiye ederim .

BURUN UCU ESTETİĞİ (TİPPLASTİ)
Burun ucu estetik bakımdan çok önemlidir. Bu bölgenin genişliği ve açıları kişinin yüz ifadesini çok etkilemektedir. Deri inceliği burun ucuna doğru kalınlaştığından burundaki en kalın derili bölgedir. Burun ucu estetiği burnu oluşturan kemik yapıya dokunmadan sadece burun ucundaki kıkırdaklara ve/veya burun kanatlarına müdahale edilerek yapılan bir estetik operasyondur.

Her hasta burun ucu estetiği için uygun olmayabilir. O yüzden hasta – doktor iletişimi çok önemlidir. Burun sırtında herhangi bir sorun olmayıp sadece burun ucunda düşüklük, kalkıklık, uzunluk, kısalık vb sorunların olduğu hastalara tavsiye edilmektedir. Burun ucu estetiğinde planlama çok iyi bir biçimde yapılmalıdır ki burnun geri kalan kısmına dokunulmayacağından, diğer bölgeler ile ( burun sırtı, burun-dudak açısı vs) ameliyat sonrası uyuma çok dikkat edilmelidir.

İşlem genel veya lokal anestezi altında yapılabilir ve ortalama 30 dk -1,5 saat arasında sürmektedir. Tampon ve alçı kullanılmaz.

X