Op.Dr. Cahit Vural ile Burun Estetiği

BURUN ESTETİĞİ SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ
Burun estetiği ameliyatlarında, burun üzerine plastik bir atel yerleştirmekteyiz. Bu atel bir hafta sonra burun üzerinden dikişlerle beraber alınmaktadır. Yani 1 hafta 10 gün içerisinde burun estetiği ameliyatı olmuş hastalarımız günlük yaşantısına devam edebilmektedir. Ancak yeni oluşturulan burunun dokular arasında ödem dediğimiz sıvının tam olarak gitmemesi nedeni ile burunun yerine oturması daha uzun zaman almaktadır. Fakat sokakta yürüdüğünüzde, insanlar ” sizin burnunuz ameliyat olmuş” gibi bir söylemde bulunmamaktadırlar. Dolayısı ile hastalarımız burun ameliyatı olduktan 10 gün sonrasında günlük yaşantısında bir sorun yaşamamaktadır burunun tam olarak yerine oturması yerine 6 ay ile bir yılı bulmaktadır.
 
Merhaba hocam 3 hafta önce burun ameliyati oldum doktor burnunu hafif daraltip burun ucunu kaldıracak deviasyonda vardı 2 saat ameliyat dedi ameliyatta 4 saat kaldım burnumu daraltmis burun sırtını turpulenmis burun ucu kalin derili olduğu için inceltip kanatları içeri toplanıp dikiş atılmış burun ucum çok kalkik burun cok kisalmasi küçülmüş odem olmasna ragmen eski burnunun 3/2 yok gibi eğri duruyor burun sırtı burun ucundan daha genis burnum ameliyattan sonra daha sıkıntılı görünüyor ilk başta bu kadar kötü görünen burun sonradan duzelir mi endiselemem normal mi ? Eski burnumda çok sıkıntı yoktu çok pişmiş oldum
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.Burnunuz hakkında yorum yapabilmem için henüz çok erken sabırla beklemenizi tavsiye ederim.
 
Sekonder Rhinoplasti

(Daha önce burun ameliyatı geçirmiş olanlar için)

Daha önce bir ya da daha fazla kez burun ameliyatı olan kişilerde, burun şeklinin istenildiği gibi olmaması ya da travmalar sonucu bozulması durumlarında yapılan operasyona sekonder rinoplasti adı verilir.Sekonder rhinoplasti de ameliyat sonrası beğenilmeyen burun şekli düzeltilirken nefes sıkıntısı da yaşanıyorsa giderilmelidir.
 
Sekonder rhinoplastide hedef,

Burun şeklini bozan şikayetlerin giderilmesidir.

Burun şeklindeki eğrilik giderilir,burun ucundaki deformite düzeltilir,burun sırtındaki eksiklik yerine konur ya da fazlalık alınır,burun delikleri arasındaki simetri sağlanır.

Bazende önceki ameliyatlardan sonra burun yüze göre çok küçük ya da büyük kalmış olarak görülüyorsa,sekonder rhinoplastinin amacı burunu ideal büyüklüğüne getirmek olur.

Bu işlemler yapılırken çoğu zaman burun için, kıkırdak ya da kemik dokuya ihtiyaç duyulur.Önceki operasyonlarda harcanmış olabileceğinden; bu dokuların temini, burunun septum dediğimiz orta bölmesinden ancak burada da yeterli olmassa, kulak ya da kaburgadan sağlanır.

Bu nedenledir ki,sekonder rhinoplasti operasyonlarında sizi neyin beklediği önceki ameliyatta yapılan işlemlere bağlı olarak değişir.

Sekonder rhinoplasti operasyonlarında ihtiyaç duyulan dokuların temini ve bunların şekillendirilip yeni yerlerine yerleştirilmesi gibi sebeblerden dolayı; burunu büyütmeye çalışmak küçültmekten daha zordur.
 
Sekonder rhinoplasti zamanı,

Son geçirilen ameliyattan ortalama 1 hatta 2 yıl sonrasına kadar beklenmesi faydalı olur.

Sekonder rhinoplasti kararı nasıl verilmelidir,

Sekonder rhinoplasti kararını biraz daha düşünerek verilmelidir.Bilinmelidir ki, her sonraki ameliyat bir öncekinden iyi olmaya bilir.

Ancak, hekiminizde ihtiyaç olduğuna kanaat getirirse uygun süreden sonra yaptırmanız faydalı olacaktır.

Ameliyat süresi ve anestezi türü;

Ortalama 3 saat sürer ve genel anestezi altında yapılır.
 
Merhaba benim bugun 7.gunum ve hala kanamam var normal mi?
Tamponlarin 12.gunde çıkması sorun olur mu ankarada oldum çünkü istanbulda oturuyorum yol sorun oldu
Cevaplarsaniz cok sevinirim birde burnum cok mu kalkik olmus sizce?
Alcim sola dogru kaymis gibi gorunuyor burnumun sekil bozukluguna sebep olur mu bu durum?
 

Eklentiler

  • QQk7Py.jpg
    QQk7Py.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 79
Merhaba doktor bey benim bügün ameliyatımın 24. Günü burnum ve yüzümdeki ödem hafiflemişti ama bügün uyandıgmda çok azda olsa yüzümde ve burnumun kemer bölgesinde şişlik oluştu ara ara olurmu bu şekilde geri inermi yaptığm yanlış bişeymi ödem yapmş olabilir sizce?
 
Ben bugun tamponlarimi Cahit Beye aldirdim kizlar kendisinden cok memnun kaldim hepinize tavsiye ederim cok kibar cok iyi cok dikkatli biri cok iyi davrandi bana ve hic canim acimadi gözünüz kapalı guvenebilirsiniz.. tesekkur ederim hocam:)
 
3D burun estetiği nedir?
Burun estetiği, yüzün şeklinde çok önemli bir rol oynadığı için alınan en önemli estetik operasyon kararıdır.
3D simülasyon cihazları sayesinde 3D burun estetiği ameliyattan önce operasyon sonrasında nasıl bir buruna sahip olunacağını yaklaşık olarak görmek mümkün hale geldi. 3D simülasyon cihazları sayesinde hasta ile cerrah arasındaki iletişimin güçlenmesini sağladı. Hastalar ne istediklerini görüntüler üzerinden daha net bir şekilde ifade edebilir, cerrahlar operasyonun detaylarını ve buruna yapılacak işlemleri hastaya daha net anlaşılır bir şekilde anlatabilmektedir.
3D BURUN ESTETİĞİ SİSTEMİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?
3D simülasyon cihazının en temel faydası cerrah ve hasta arasındaki iletişimi ve fikir alışverişini kuvvetlendirmesidir. Hasta hayal ettiği burnu cerraha daha net bir şekilde anlatabilir, cerrah da nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağını ya da sonucun nasıl görüneceğini görüntüler üzerinden gösterebilir.
3D SİMÜLASYON CİHAZI NASIL KULLANILMAKTADIR?
3D görüntüleme sistemi estetik cerrahisi uygulamalarında kullanılmak üzere üretilmiştir. Cihazın özelliği yüksek çözünürlüklü fotoğraflar üzerinden özel yazılım sistemleri uygulanarak gerçeğe en yakın görüntüler elde edilir. Bu görüntüler üzerinden yapılacak estetik operasyonlar hastaya gösterilebilir. Hastanın istediği değişiklikler ve düzeltmeler yapılarak sonuçları hemen gösterilebilir.
6 farklı kameradan çekilen yüksek çözünürlüklü fotoğraflar aracılığı ile yüzün gerçeğe yakın bir simülasyonu çıkarılır. Böylece hasta burnunu her açıdan görülebilir, nasıl bir buruna sahip olmak istediğini istediği açıdan görerek operasyon gerçekleştirilebilir. 3D simülasyon cihazı hasta memnuniyetinin artmasını sağlayan en önemli estetik cerrahi teknolojilerinden birisidir.
 
Merhabalar R Restlessoblivion doğum kontrol hapı kullanımının ameliyata engel herhangi bir durumu söz konusu değildir.sadece ameliyattan önceki gün hiç bir ilaç almamanız gerekiyor.Ameliyattan öncesi ve sonrası yapmanız yada yapmamanız gerekenlerlerle ilgili doktorunuz sizi muayene esnasında bilgilendirecektir.
 
AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ MÜKÜN MÜ?

Evet, ameliyatsız burun estetiği ile bıçak altına yatmadan çok kısa süre içinde burun estetiği yaptırmak mümkün. Ameliyat olmadan burnunu düzelttirmek isteyenler için heyecanlandırıcı, yeni bir alternatiftir. Ameliyatla aynı imkanları sunan bu yöntem, hissedilen acının yok denilecek kadar azaltılması, sonuçların daha hızlı görülmesi ve daha hızlı iyileşme süreci gibi ekstra faydalar da sunar.

Burun estetiği ameliyatsız nasıl mı yapılır?

Ameliyatsız burun estetiğinde amaç buruna şekil vermek, kontur uygulaması yapmaktır. Bu operasyonda botoks ve dolgu malzemelerinden faydalanılır. Ameliyatlı prosedürün yanı sıra bu dolgu maddeleriyle istenilen sonuçlara çok daha çabuk ulaşılır. Üstelik iyileşme süresini de minimuma indirger. Burundaki küçük oransızlıkları düzeltip, genel görünüşünüzü değiştirmekte çarpıcı sonuçlar verir.

15 dakikada burun estetiği fırsatı

Burun estetiği artık eskisinden çok daha hızlı ve kolay gerçekleştirebiliyor. Ameliyatsız burun estetiğiyle 15 dakikada urun estetiği ile ameliyat olmaksızın burnunuzun görüntüsünü değiştirip, hayal ettiğiniz güzelliğe kavuşabilirsiniz.

Ameliyatsız burun estetiğinde burnun ihtiyacına göre botoks veya dolgu tedavilerinden birisini uygularız. Yüze yapılan bu enjeksiyonlar eskiden sadece göz kenarı (kazayağı) gibi kırışıklarınazaltılmasında kullanılıyorken artık burun tümsekleri ve çıkıntıları gibi orantısızlıkların düzeltilmesinde de kullanılmaya başlandı.

Ameliyatsız burun estetiği diğer yöntemlere kıyasla hem acısız ve hem de kısa bir sürede tamamlanır. Tedavi sırasında gerekli olan bölgeye yüz dolgu maddesini enjekte ederek ve sorunun giderilmesi sağlanır. Bu prosedür sonrası burnunuzun büyümesinden korkuyorsanız endişe etmeyin, bu tedavi basitçe burnu yumuşatır böylece burun düz çizgi olarak görünür.
Ameliyatsız burun estetiği, bıçak altına yatmadan daha hoş bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, tam size göre bir yöntem.

Ameliyatsız burun estetiği kimler için uygundur?

Bu prosedür, burundaki tümsek ve çıkıntılar gibi küçük çaplı estetik kusurları düzeltmek için uygundur.Büyük çaplı burun hasarları ya da boyut küçültme için uygun bir prosedür değildir. Bu tip durumlar için cerrahi müdahale gereklidir.

Ameliyatsız burun estetiği acısız mıdır?

Evet, aslında ameliyatsız burun estetiğinin popüler olmasının nedeni acısız olmasıdır. Hastalar çoğunlukla işlemden hemen sonra normal rutinlerine döner
 
BURUN AMELİYATI SONRASI NELER YAPILMALI
Burun estetiği ameliyatı sonrasında öncelikle çabuk ve sorunsuz bir şekilde iyileşmeyi düşünürsünüz.

Ameliyat sonrasında burun, altı hafta hassaslığını korur.Bundan dolayı ilk birkaç hafta önerilerimi dikkate alın. Biraz ihtiyatlı olmak iyileşmenizi hızlandırmakta etkili olacaktır.

Daha hızlı toparlanmanızı sağlayacak 10 öneri:

1.Zorlayıcı egzersizlerden en az iki hafta kaçının.Ağırdan alın, çok güç isteyen ve vücudunuzu sürekli hareketettirecek egzersizlerden kaçının. İyileşmenin üçüncü haftasından sonra alıştırmalara yavaşça başlayabilirsiniz. Altıhafta boyunca basketbol veya voleybol oynamayın. Kısacası suratınıza ağır cisim çarpabilecek aktivitelerden kaçının.

2.Yüzmeye gitmeyin. Burnunuz hassas olduğundan yüzmek ve özellikle dalış yapmak burnunuzu hala iyileşmekteyken hareket ettirir. Ayrıca burnunuza giren klor canınızı yakabilir. Yüzme havuzuna 2 ay, denize 1 ay girmeyin.

3.İki hafta boyunca sümkürmeyin.

4.Çok çiğnemeyi gerektirecek yemekleri yemeyin.Bifteği daha sonra yersiniz. Yumuşak yemekleri yemeyi tercihedin.

5.Çok sert kahkaha atmayın ve çok geniş gülümsemeyin. Katı bir tavsiye olduğunun farkındayım ama burnunuz nekadar az esnerse ve hareket ederse o kadar iyi.

6.Dişlerinizi çok sert fırçalamayın. Diş fırçalamak burnunuza bağlı olan üst dudağınızı düşündüğünüzden fazla oynatır.

7.Kafanızın üzerinden geçecek kıyafetlerden kaçının.Genelde önden düğmeli kıyafetleri giyinmeyi tercih edin.

8.Burnunuzun üzerinde ilk 2 ay hafif çerçeveli gözlük tutmayın. Burnunuza ne kadar az yük bindirirseniz uzun vadede o kadar faydasını görürsünüz. Lensleriniz varsa kullanmanız için doğru zaman. Eğer gözlüksüz duramıyorsanız ve alternatifiniz yoksa burnunuza ağırlık binmeyecek şekilde steril yara bandı yardımıyla gözlüğü yukarıda tutacak bir sistem kurmalısınız. Bunun haricinde burnunuza yük bindirmeden elinizde tutarak da bakmayı deneyebilirsiniz.

9.Korumasız cildinizi güneş ışığından üç ay boyunca koruyun. Güneşe çıkmadan önce burnunuza her zaman güneşkremi sürmeniz çok önemlidir çünkü çok fazla güneşe maruzkalmak kalıcı renk değişikliğine neden olabilir.

10.İlk üç hafta boyunca sigara içmeyin. Bu tavsiye ameliyattan önce ve sonrası üç hafta için geçerli. Eğer sigara tiryakisiyseniz bırakmanı için güzel bir fırsat!
 
Ameliyat Sonrası Burnun İyileşmesi Ne Kadar Zaman Alır?
Öncelikle ameliyat sonrası için doktorun yönergelerini uygulamak, burunda oluşabilecek morluk, şişlik ve ödem oluşumu açısından önem taşımaktadır. Burun estetiği ameliyatlarından sonrasında iyileşme zamanla olmaktadır. Ameliyatın tipine göre iyileşme 6 ile 12 ay sürebilmektedir. Bu süreçte burun ilk haftalarda daha çabuk şekil değiştirirken, sonraki haftalarda bu şekil değişikliği daha yavaş olmaktadır. Bu yüzden ameliyattan sonra burunda çok fazla ödem olması burunun istenen görüntüsünü hemen oluşturmayabilir. Zamanla burundaki ödemin azalacağı ve cilt normal kalınlığına ulaşacağı için burun istenilen şekle belli bir süre sonra gelecektir. Aynı zamanda ameliyat sonrası istenilen sonucun oluşması ameliyat sırasında kullanılan tekniğe ve yapılan işlemlere bağlıdır. Burunda zamanla oluşan farklılıklar için doktorla birlikte takip edilmesi gerekmektedir.

Ameliyat Sonrası Morluk ve Şişliklerim Ne Zaman Geçer?
Burun estetiği sonrasında oluşabilecek durumlardan biri göz etrafındaki şişlik ve morluklardır. Burun ameliyatı esnasında kullanılan kanama kesici ilaçlar sayesinde morarma ve şişme şikayetlerini daha aza indirgemektedir. Ameliyat sonrası en az 2 gün boyunca göz çevresine belirli aralıklar ile 15 dakikalık uygulanacak buz kompresi uygulaması hastanın şikayetlerinin daha çabuk minimal dereceye indirecektir. Bu esnada burundaki alçı korunmalıdır. Ameliyat sonrasında oluşan morluklar 7. günde ilk günlere göre yarı yarıya azalır. 14 ila 21. günler arasında ise morluk tamamen geçer. Şişliklerin tamamen geçmesi ise altı ayı bulur. Sizi rahatsız etmeyecek düzeyde bir ödem ise daha uzun sürede kaybolacaktır.

Rinoplasti Sonrasında Neleri Yapmaktan Kaçınmalıyım?
Burun ameliyatı tamamlandıktan sonra evde istirahat edilmelidir. Ancak 2 gün sonrasında okul ya da çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilirler. Günlük rutine geri dönmek ise birkaç haftayı alabilir. Kesinlikle hasta normal günlük hayata geçmeden önce cerrahından daha ayrıntılı bilgi almalıdır. Estetik ameliyatını olan kişi yüksek efor (koşma, yüzme vs.) gerektiren hareket ve egzersizlerden en az 2 hafta kaçınmalıdır. 8 hafta süre ile burnunuzu koruyunuz ve makyaj yaparken, yüzünüzü yıkarken nazik ve dikkatli olunuz. Aynı zamanda eğer gözlük kullanıyorsanız, burundaki atel çıkarıldıktan sonra gözlük kullanımına dikkat ediniz ve 2 ay boyunca gözlük ayakları burun sırtına oturmamalıdır. Gerek duyulduğu halde kontak lensleri kullanmanız daha faydalı olacaktır. Doktorunuz kontrole sık sık çağıracaktır. Kontrollerinizde her hangi bir şikayetiniz varsa bunu lütfen doktorunuz ile paylaşın ve sormaktan çekinmeyin.
 
Burundan nefes alma problemleri düzeltilirken, burun estetiği ameliyatıda olunabilirmi ?
Burun organ olarak nefes alma ve koku alma fonksiyonlarını yürütür. İç kısımda sağ ve sol burun deliklerini ayıran ‘ Septum’ dediğimiz kıkırdak ve kemikten oluşan yapı ve havanın sirkulasyonunu, nemlenmesini, temizlenmesini sağlayan ‘Konka’ dediğimiz burun etlerinden oluşur. Bu yapılarda eğrilikler, etlerdeki büyümeler burun tıkanıklığı oluşturarak nefes almada problemleri, horlama, sık sinüzit enfeksiyonları, koku alma bozuklukları gibi birçok probleme neden olur. Burun dış yapısını görüntü olarak oluşturan ve şeklini veren yapı kemik (göze ve alına yakın 13’lük üst kısım) ve kıkırdak (burun ucu da dahil 23 lük alt kısım) ‘ tan oluşmaktadır.. Bu yapılar burun içindeki nefes almamızı düzenleyen yapılarla bütünlük göstermektedir. Yani burun dışında olan eğrilikler , kemik ve kıkırdaktaki problemler aynı zamanda nefes alma problemleri yaratırlar ve aynı ameliyatta düzeltilmeleri gereklidir. Burun estetiği olmak için başvuran hastaların çoğunda burun içinde kemik eğriliği ve et büyümelerine bağlı nefes alma problemleri de bulunmaktadır. Genellikle ayrıntılı muayenelerde bu problemler saptanır ve hastalarımıza bu konuda ayrıntılı bir şekilde bilgi verilir. Burun estetiği olmayı düşünen ve nefes almada ciddi problemi olmadığını düşünen hastalarımızın kendilerine özellikle bu soruları sormaları gereklidir;

1- Her iki burun deliğimdende yeterli bir şekilde nefes alabiliyormuyum, birinden veya her ikisinden nefes almamda problem varmı?

2- Eforla birlikte nefes alma sıkıntım oluşuyormu (spor yaparken, yürüyüş yaparken…) ve ağzımı açarak nefes alma ihtiyacı doğuruyormu?

3- Geceleri yatağa uzandıktan bir süre sonra burun tıkanıklığı oluşuyormu ? gece ağzı açık uyuma, horlama, sabahları yorgun ve uykulu uyanma şikayetleri mevcutmu?

4- Grip olduğunuzda veya allerjik mevsim dönemlerinde burunda tıkanıklık fazla oluyormu ve iyileşmeniz normale göre daha uzun sürüyormu?.......

Bu gibi sıkıntılarınız varsa bu konularda doktorunuzu mutlaka bilgilendirmeniz gereklidir.

Eğer doktorunuza burundan nefes alma problemi nedeniyle baş vurduysanız ve bu nedenle septoplasti veya konka ameliyatı olacaksanız bunun yanında burununuzun dış yapısında canınızı sıkan şekil bozuklulkları mevcutsa ve bunlar hafif şeylerse ‘bunun için ameliyat olmama deymiyebilir ‘ diye düşünüyorsanız, bunlar burun içindeki sıkıntı düzeltilirken düzeltilebilir. Örnek olarak;

1- Burun sırtında kemerli bir görüntü olabilir ve yandan çektiğiniz resimlerde kendini gösteriyorsa,

2- Burun uçunda düşüklük olupta ‘ Ameliyat olmuşken burun ucumda birazda kalkarsa güzel olur’ diye düşünüyorsanız,

3- Burun ucunda genişlik mevcut ve burununuzu yüzünüze göre büyük gösteriyorsa,

4- Burun kanatları çok genişse, güldüğünüzde burun ucu aşağıya doğru hareket ediyorsa…

Ve bunun gibi görsel olarakta canınızı sıkan birçok şey mevcutsa ameliyat olmuşken tek seansta düzeltilmesinde fayda var. Bu şekilde hem bir kez ameliyat olmuş ve anestezi almış olursunuz, hemde ameliyat sonucu sizi daha çok memnun edecektir… Bu konuda sıkıntınızı anlattığınızda en doğru çözüm önerilerini doktorunuz size sunacaktır.
 
X