Op.Dr. Cahit Vural ile Burun Estetiği

BURUN AMALİYATI ÖNCESİNDE SİGARA KULLANIMININ ZARARLARI
Özellikle genel anestezi uygulanan yani ameliyat esnasında vücudun tamamen uyutulması esasına dayanılan ameliyatlardasigaranın zararları etkilerini çok daha fazla gösteriyor. Anestezi uygulandığı zaman vücudun solunum işlemi de durduruluyorve makineler aracılığıyla solunum yapmaya başlıyoruz. Bu durumda akciğerlerimizin farklı bir şekilde çalışmalarına neden oluyor. Eğer sigara akciğer solunum sistemimizi kaplayanepidel adı verilen zara zarar vermiş ise akciğerlerin fizyolojisi değişiyor ve hastanın tekrar uyandırılması sırasında problemler oluşuyor. Bazı durumlarda hasta hiç uyanamayabiliyor. Bu nedenle ameliyatlara girmeden önce mutlaka sigaranın bırakılması gerekiyor.

Hocam merhaba, öncelikle tüm kadınlara yardımcı olduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Doktorumla görüştüm ancak farklı profesyonel cevaplara da ihtiyaç duyuyoruz.

Ameliyatımın bugün 9. Günü. Açık ameliyat oldum ve morluk yok şişlik yanaklarımda ve burun Kenarlarımda var. Burun kemerim alındı, yanlardan daraltma oldu kesi yapıldı.. 2. Gün önce alçı,dikişler ve tampon alındı ancak bana halen dudak be burun mesafem açık geliyor, üst dudağım inceldi. Sanırım bu üst dudak şişliğinden? Ayrıca kanatlarda geniş ve burun deliklerimde biraz geniş,doktorum şişlikler indikçe daralacak dedesi ve burun olması gereken yere inecek üst dudak arası da şiş dedi.

Alçı ve tamponlar alındıktan sonra iyileşme sürecinde daralma burunda incelme oluyor mu?
Burun kanatları daraldığı için burun deliği de otomatik olarak küçülüyor mu?

Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

Merhaba T titizcik Öncelikle geçmiş olsun 9.gün amaliyat ile ilgili yorum yapmak için henüz çok erken .Tüm şişlikler hızlıca geçerek arzu ettiğiniz görüntüye ulaşacaktır. Hiç endişelenmeyin.

hocam merhaba benim eşimin burun deliğinin orda bıyık üstünde bi şişlik var çocukluktan gelen bi durum muş onun için ameliyat olmak istiyor siz bu durumla ilgileniyor musunuz nasıl bilgi alabiliriz sizden?

Merhaba hocam bugun ameliyatımın 8.günü alçı ve tamponlarım alınacak. Burnumun ucu şuan normal derecede kalkık ben bu şekilde kalmasını istiyorum ama tampon ve alçı çıkarıldıktan sonra ve şişlikler indikçe burnumun ucu da inecek. Bunu önleyebilir miyim? Acaba burnumu kaldıracak şekilde bantlasam günde birkaç saat öyle dursa olur mu?

@OpDrAltughanCahitVural merhaba hocam. benim burun tıkanıklığı şikayetim var kbb dr. muayene oldum kıkırdak eğriliği ve burun ucu düşmesi var dedi.burun kanatlarımı açtığı zaman daha rahat nefes alabiliyorum.koku ve tat kaybı geniz akıntısı şiddetli baş ağrısı yorgunluk halsizlik yorgun uyanmak gibi şikayetlerim var. dr bana ameliyat olmam gerektiğini söyledi. hatta düzeltme istiyorsan simdi karar ve çıkan kıkırdakları kullanabilelim dedi. hocam öncelikle ameliyattan korkuyorum. ameliyattan sonra burnumun şeklinin daha kötü olmasından ve hiç nefes alamamaktan korkuyorum.nefes yolları açılırken buruna estetik amaçlıda müdahale edilir mi.burun ucu düşük demişti ucunu kaldırıp burun deliklerimi buyuturmu. burun deliklerimin büyümesini açıkçası istemem bide çok kalkık yaparsa hiç iyi olmaz diye düşünüyorum.hocam biraz uzun oldu ama kusura bakmayın siz burun tıkanıklığı ameliyatında izlenmesi gereken yolları ve yöntemleri anlatırsanız sevinirim birde bu tip ameliyatları sizce kbb dr mu yoksa plastik cerrahlar mı yapmalı. şimdiden teşekkürler...

Burun amaliyatı sonrası yapılması gerekenler
  1. Ameliyat sonrası odanıza geldiğinizde anestezi doktorunun belirttiği saate kadar ağızdan beslenme yapılmamalıdır.
  2. Göz üzerine morluk oluşmaması için buz uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulamanın nasıl yapılacağını hastanede doktorumuz anlatacaktır. Buz konmasının nedeni morlukları ve şişlikleri engellemektir. Kişiler bazen buz soğuk geldiği için alın veya saç bölgesine buz uygulaması yapmaktadırlar.
  3. Bazı kişiler çok morarır, bazı kişiler az morarır. İlk ana morluklar az da olsa fazla da olsa aynı süreç aralığında geçmektedir.
  4. Ameliyat sonrasında yüksek yatmanız iyidir. Bu yüzden iki yastık ile yatmanız iyi olacaktır. Şişliklerinizin daha hızlı iyileşmesini sağlayacaktır.
  5. Ameliyat sonrasında morluk ve şişlikler taburcu olup eve gittiğinizde artabilir. Panik yapmayınız. Yüksek yattığınız için hızlı olarak iyileşiyorsunuzdur.
  6. Hastaneden taburcu edilirken doktorunuz kontrol gününüzü size belirtecektir. Herkesin kontrol günleri farklıdır.
  7. Yüze ve buruna 1 hafta boyunca sert bir şekilde dokunulmamalıdır.

Hocam merhaba
4 ay önce ameliyat oldum ve kalın deriliyim. Sol tarafım sağ tarafıma göre daha şiş duruyor ve göz pınarlarımın hemen altına dokunduğumda elime gelen minik kemik parçası var, bu derinin altında ama ucu kesik kemik parçası gibi ne oldugunu anlayamıyorum. bunun olmasından hala ödem oldugunu mu cıkarmalıyım. ilk aylarda sağ tarafımda da vardı bu kemikten ama o tarafta geçti fakat sol taraf uzun sürdü. Bir de benim burnum önden geniş bir burundu ve burun kanatlarım daraltıldı. burun kanatları da işlem gördüğü için orada da ödem olur mu, çünkü hala 1 tık gözüme geniş geliyor bunun sebebi burun ucumun hala şiş olması da olabilir mi?

Çok teeşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.

Hocam merhabalar, 1 ekim günü ameliyat oldum . Bugün bandajlarım çıktı ve burnumun ucu çok şiş önden. Kalın derili yüksek sırtlı burnum var ne zamana düzelilr acaba?

iyi günler hocam benim kalın deri gibi gözeneklerim var doktorla görüştüğümde rouccutane akne ilacı sanırım kullan derin incelecek öyle yaparız dedi korkuyorum bu ilacı kullanınca cildi yaşlandırıcı etkisi olmuş mudur acaba

Merhabba hocam, bir ara size yazmistim. Burun ucumdaki sislik ayni yerinde duruyor diye. Su an birinci ayimdan bir kac gun gecti ve benim burnum eski halini almaya basliyor. Hastaneye gitmeye karar verdim resimler cektirdim ve burnumda deviasyon var yani benim burun septumum s harfinde cok berbat bir kemik egrisi var.. bunu doktorun gormemesi mumkunmudur? Anliyamiyorum benim burnumun nesine islem yapti bu doktor? Ben ozelikle o sis icin gitmistim. Ve ben bir sene beklemek istemiyorum. Ben onceden ameliyat olamam mi?Cunku gercekten burnum oyle bi oturmaya basliyor ki daha kotusu yolda resmen eski burnum geri yerini alcak ve ben bu piskolojiyle yasamak dahi istemiyorum artik. Bu benim 3u ameliyattimdi ve bu burun inanin bir kac ay sonra daha kotu bir duruma gelecek daha cok cokexek ve gaga burnumu ortaya cikaracak.. ben artik aynalara bile bakmak istemiyorum o kadar ki kotuyum.. lutfen bana onceden ameliyat olabilcegimi soyleyin

Son düzenleme:
SmartSelectImage_2016-10-25-14-18-05.png

Burun Amaliyati sonrası yapılması gerekenler
Ameliyatınız bitti. Peki şimdi neler yapmanız gerekiyor, iyileşme sürecinde neler yaşayabilirsiniz. Aşağıdaki maddelere bir göz atın isterseniz.

* Ameliyattan sonraki ilk hafta içinde burun deliklerinizden açık kırmızı renkli sıvı gelmesi normaldir.

* İlk hafta içinde göz çevrenizde morluklar ve yüzünüzde şişlik olması doğaldır. Bunu önlemek için başınız yukarıda olacak şekilde yatmanız gerekmektedir. Gün içinde yatmaktan çok oturun veya ayakta dolaşmayı tercih edin. Televizyon seyredip bilgisayar başında zaman geçirebilirsiniz ancak bunun gözlerinizi yoracak kadar çok olmamasına dikkat edin. Ayrıca kendinizi iyi hissediyorsanız dışarı çıkmanızda da bir sakınca yoktur.

* Aksi söylenmediği takdirde yüzünüze buz uygulaması yapmayın.

* Lütfen doktorunuz aksini söylemediği takdirde ameliyattan 48 saat sonra mutlaka duşunuzu alın. Suyun çok sıcak olmamasına, ılık veya ılıktan daha soğuk olmasına dikkat edin. Sabun ve şampuan kullanın. Burun ateline su değmesinde hiçbir sakınca yoktur. Duştan sonra havlu ile minik dokunuşlar yaparak kurulayabilir veya saç kurutma makinesiyle atelinizi kurutabilirsiniz.

* Burun temizliğinizi yaparken önce size verilen spreyle burun içinizi yıkayın. Ardından kremle doktorunuzun burnunuzda gösterdiği dikiş yerlerini kulak çubuğuyla yağlayın. Lütfen doktorunuz size söylemeden kulak çubuğuyla burnunuzun dip taraflarını temizlemeyin.

Merhaba Doktor bey,
31 yasinda bi bayanim 1kizim var ve burnuma estetik yaptirmayi dusunuyorum..baya buyuk ve uc kismi dusuk bi burnum var..benim sorum su; genel goruntusunu bozmadan sadece uc kismini kaldirmak mumkunmu? buyuklugunu pekkafaya takan biri degilim ama ucunun dusuk olmasi ve gulunce dahada asagiya dogru egilmesi iyice pskolojimi bozmaya basladi..simdi diyeceksinizki neden sadece ucu?
Dedigim gibi bi kizim var..ve evladim yuzume bakinca Beni yadirgamasini istemiyorum..(Anne yine ayni anne olsun ama sadece burnun uc kismi hafif kalksin )
bilgi verebilirmisiniz ?
Dedigim gibi burnum buyuk ve etli bi yapiya sahip..
Simdiden tesekkurler

Merhaba E Emoticon Tüm kaygılarınızı anlıyorum hiç endişe etmeyin sadece burun ucunuzada dokunabiliriz ama biz genelde burun estetiğinde tüm dokuların birbirine uyum sağlaması için kemik yapısı belirgin olan kişilerde onada mutlaka dokunuyoruz .Zaman zaman küçük bir törpü bile herşeyi değiştirebiliyor.Arzu ederseniz Muayeneye gelebilme şansınız olursa biz seve seve birkaç tedavi alternatifi sunabiliriz.Hoşçakalın

Merhaba madambella madambella burun ucu bantlamayı bazı gerek gördüğümüz durumlarda amaliyattan sonra iki haftaya kadar daha sürdürüyoruz fazlasının çok anlamlı olmadığı düşüncesindeyiz .Eğer doktorunuz gerek görürse zaten yapacaktır .Hiç endişelenmeyin.

X