• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Op.Dr. Cahit Vural ile Burun Estetiği

BURUN ESTETİĞİ SONRASI İZ KALIR MI ?

Burun estetiği sonrasında iz özellikle yapılan ameliyat tekniğine göre değişmektedir. Burunda iki tip ameliyat yapılabilir estetik anlamda. 1. Burnun özellikle alt kısmından yapılan küçük bir kesiyle burun tamamen açılarak yapılan bir açık ameliyat şekli vardır. Birde hiçbir şekilde kesi yapmadan burnun içinden yapılan küçük kesilerle yapılan bir estetik ameliyatı şekli vardır özellikle kapalı yöntemle yapılan ameliyatta asla iz kalmaz ama açık ameliyatla yapılan durumlarda küçük bir iz kalmaktadır yalnız bu tabi görsel anlamda asla belli olmayan bir noktada olduğu için çok bir önemi yoktur.
 
Mrb hocam burnum bir darbe sonucu kırılmıştı ve sola dogru yamuktu ve çöküklük vardı burun ameliyatı oldum ve suan 4. ayındayım ama sanki ters giden bişiler var 4 aya gelmemiş olmama ragmen sanki eski halini alır gibi yakından dikatli bakıldıgında yamukluk belli oluyor acaba korkulcak bi durum varmı yoksa normal midir teşeklür ederim hocam
 
Merhaba hocam 36 gün önce ameliyat oldum ve suan burun sirtim kaydirak gibi kısa ucu kalkik ve ters v deforminetesi var doktor sadece hafif daraltip ucunu kaldircakti şimdi burnum tamamen farkli ve hergun sinir krizleri geçiyorum 3 ay boyunca alisamama durumu varmış doğru mu ? iyi yapılan bir burun bu kadar yadirganir mi ?
 

Eklentiler

  • 20161121_173105.jpg
    20161121_173105.jpg
    42,2 KB · Görüntüleme: 257
Merhaba A Aylsykrt burun ameliyatlarına şeklin tam oturması için 1 yıllık süreye ihtiyacımız var.yinede birşeylerin yolunda gitmediğinden eminseniz bunu doktorunuzla görüşebilirsiniz.Bana özelden de resimlerinizi gönderebilirsiniz.
 
Son günlerde adından daha çok bahsedilen Piezo cerrahisi ne demektir?
Piezzoelektrik ultrasonik cerrahi, elektrik akımını özel bir transducer tarafından ultrasonik dalgalara çeviren patentli bir cihazdır. Özel bir el probuna aktarılan ultason dalgaları, özel kesici uçlar sayesinde 25-50 kHz frekansları arasında çalışarak ,mineralize dokular (kemik, sert kıkırdak) üzerinde etkili olup, kesme işlemi yapmakta ve yumuşak dokular (mukoz membranlar, kan damarı, sinir dokusu..) üzerinde çalışmayı durdurmakta, bu dokulara zarar vermemektedir. Piezzoelektrik ultrasonik cerrahi çeşitli frekanslarda çalışarak ultrasonik dalgalar oluşturur, çekiç görevi görerek ,kontrollü olarak mineralize dokuyu kesme, kırma işlemi gerçekleştirir. Mineralize doku bu yöntem sırasında ısı hasarına uğramaz ve histolojik olarak da cerrahi alanda nekroz saptanmamıştır.

Piezo cerrahisinin burun estetiğinde sağladığı faydalar nelerdir ?
Piezo cerrahisi ile rinoplasti sırasında yanlız kemik doku etkilenmektedir. Çevredeki damarlar ,sinirler, kaslar ve diger yumuşak dokular zarar görmemektedir. Bu nedenle ameliyat sonrası sık gördüğümüz morluk kızarıklık ve şişlikler çok az görülmektedir. Aynı zamanda kemik dokuda daha düzgün ve orantılı kesiler ve şekillendirmeler yapıldığı için estetik başarıyı arttırmaktadır. Ameliyat sonrası iyileşme süreci daha hızlı olduğu için hastalar gündelik yaşamlarına ve işlerine daha çabuk dönebilmektedirler.

Piezo cerrahisine kimler uygundur?
Piezo burun estetiğine burun estetiği operasyonu olacak ve kemik dokuda düzenleme gerektiren kişiler uygundur. Özellikle burun kemeri (hump) alınırken ve burun kemiği daraltılırken başarılı olarak uygulanabilmektedir. Fakat önemli olan ve unutulmaması gereken nokta her zaman doktorunuzun sizin burun yapınız için önereceği yöntemin esas belirleyici olduğudur.
 
Merhabalar şuan 3.günüm ve burnumdan sürekli birşey akıyor sağ delikte su şeklinde akıntı,solda ise kan akıntısı normal bir durummudur acaba?
 
Burun ameliyatları ağrılı mıdır?


Estetik burun ameliyatı düşünenlerin en çok endişe ettikleri konu ameliyat sonrası ağrıdır. Peki bu korku ne kadar gerçekçidir? Muhtemelen bu korku burun ameliyatı olmuş kişilerin görüntülerinin karşıdakilere verdiği izlenimden kaynaklanmaktadır. Eski tip burun ameliyatları göz çevrelerinde ve yüzde oldukça fazla şişme ve morarmaya neden oluyordu. Ameliyat sonrası aynaya bakan kişi göz, alın ve yanaklarındaki şişlik ve morluklar ile alçı ve bandajları gördüğü zaman kendisinde uzun süre iyileşmeyecek çok önemli hasarların oluşturulduğu izlenimi almakta ve moral bozukluğuna uğrayabilmekte idi. Ayrıca kendisinini görenler istisnasız “kimbilir ne kadar acı çekiyordur” diye düşünüyorlardı. Burun deliklerine konulan tamponlar bir başka sıkıntı kaynağı idi. Burundan nefes alamayan hasta sıkıntı hissediyordu. Ayrıca tamponların burundan çekilmesi bazıları için psikolojik olarak çok rahatsız edici bir duygu idi ve hasta tamponları alınana kadar birkaç gün bu korku ile yaşıyordu. Bu faktörlerin hepsi burun ameliyatının ağrılı ve sorunlu bir ameliyat olduğu söylentisine yol açıyordu.

Aslında günümüzde yapılan modern burun ameliyatlarında ağrı yok denecek kadar az olmaktadır. Bunun çeşitli nedenleri vardır: Modern burun ameliyatlarında yalnız düzeltilmesi gereken yerlerde işlem yapılmakta burnun güzel olan diğer tarafları ile oynanmamaktadır. Herkese ayni uygulanan klişe burun ameliyatlarının yerini kişiye uygun en az yaralayıcı ameliyatlar almıştır. Kesme ve kırma işlemleri fazla harabiyet yapmayan hassas aletler ile yapılmaktadır. Nadir durumlar dışında burun delikleri tampon ile doldurulmamakta ve hasta ameliyat sonrası burun deliklerinden nefes alabilmektedir. Bütün bu yenilikler ameliyat sonrası ağrıyı yok denecek kadar azalttığı gibi morluk ve şişlikleri de en az seviyeye getirmiştir. Ameliyatın ertesi günü yüzünde pek az şişlik ve morarma olan, burun deliklerinden normal nefes alabilen ve gülümseyerek rahatça yürüyebilen hastalar artık karşıdan bakanlarda dehşet verici bir izlenim bırakmamaktadırlar. İyi ellerde yapılan burun ameliyatlarından sonra pek çok hasta ağrı kesici ilaç kullanmaya gerek duymamaktadır.

Ağrı duygusu her kişide farklıdır ve bazı kişiler çok hafif işlemlerde bile çok fazla ağrı duyduklarını belirtebilirler. Buna karşılık uygun cerrahi uygulanan ve ağrıya karşı dayanıklılığı ortalama düzeyinde olan kişilerde burun estetiği sonrası ağrı önemsenmeyecek derece az olmaktadır.
 
AMELİYAT SONRASI BURUN TAM ŞEKLİNİ NE ZAMAN ALIR ?
Burnun şekil alması diğer organlara nazaran uzun bir periyot gerektiriyor. Bir yıla kadar süren bir şekil alma söz konusudur. Burun ameliyatı sonrasında en son şekil budur diyebilmemiz için bir yıl sonraki burun şekline bakmamız gerekmektedir.
Burun tek bir dokudan oluşmaz, pek çok dokunun bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir organdır. Bu yüzden de iyileşmesi, dokuların oturması ve en son şeklini alması uzun bir süreyi kapsıyor. Hastaların sabırlı olması ve bu süreyi mümkün olduğunca burna odaklanmadan geçirmesi gerekiyor. Çünkü alçı ilk çıktığı zaman oldukça şiş ve farklı bir görüntü ortaya çıkabilir. Ama zaman geçtikçe hasta bu konuda fikir sahibi olabilir. Bu dönemde doğal iyileşme sürecine bırakılır.
 
BURUN ESTETİĞİNDE ESAS OLAN ŞEY GERÇEKÇİ BEKLENTİLERDİR...

Eğer burnunuzun yüzünüzle uyumsuz olduğunu veya burnunuzun yüzünüzde çok büyük durduğunu, insanlarla yüz yüzeyken burnunuzun yüzünüzü gölgelediğini düşünüyorsanız, aynada baktığınızda burun kemeriniz sizi rahatsız ediyorsa, burnunuzda eğrilik şekil bozukluğu varsa ve buna burun tıkanıklığı da eşlik ediyorsa veya burnunuzdaki küçük bir kemer yüzünden yüz görünümünüzü estetik olarak geliştirtirmek istiyorsanız siz estetik burun ameliyatı için adaysınız. Çünkü estetik burun ameliyatı ile tüm bu sorunlar çözülebilir. Dünyadaki tüm otoritelerin bu konu ile ilgili birleştiği üç nokta: Gerçekçi beklentiler, sağlıklı bir vücut ve pozitif bir psikolojidir. Bu üç özelliğe ek olarak; ameliyatı anlamak, doktor ile sağlıklı iletişim, ne istediğini ve ne istemediğini bilmeyi ekleyebiliriz. Bu özellikleri kısaca açmak gerekirse; Bu ameliyatın sonucunda beklentiniz, görüntünüzün estetik açıdan geliştirilmesi olmalıdır. Ameliyat sonrasında rahat nefes aldığınız, yüzünüz ile uyumlu, doğal (ameliyatlı görünümde olmayan) bir burna sahip olmak oldukça gerçekçi bir beklentidir. Bu yüzden bu ameliyattan ne beklediğinizi ve nasıl bir burun istediğinizi bilmeniz doktorunuzun ameliyatla ilgili motivasyonunu arttırır. Burun estetiği erkeklerde 17 bayanlarda 16 yaşından sonra yapılabilir. Üst sınır yoktur 70 yaşında bile istenirse bu ameliyat olunabilir.
 
Merhaba doktor bey revizyon burun ameliyatlarinda burun şekli tamamen değiştirmek ve küçülen burun büyutulebilir mi burun ucu ve burun deliklerini büyütmek mümkün mu burun uzatilabilir mi ve burun çatısı yeniden genisletilip sekli değiştirilebilir mi ? Cevap yazarsanız sevinirim
 
Merhaba R riri2134 revizyon ameliyatlarında burun ucu burun delikleri ve burun çatısını genişletmek mümkün.bunun için bazen kaburga kemiğinden kıkırdak alıp yapabiliyoruz.yada geçici çözüm olarak burnunuza dolgu yapılabilir.
 
Yani bir çok doktor burun ucu genisletilemez diyor korktum açıkçası revizyonla burun şekli tamamen değiştirmek mümkün mu ?
 
BURUN AMELİYATI SONRASI

MORLUK VE ŞİŞLİKLER TAMAMEN NE ZAMAN GEÇİYOR?
Ameliyattan hemen sonra şişlik ve morluk çok olmamasına rağmen, takip eden 2. ve 3. günlerde şişlik ve morluk artabilir. Endişeye kapılmayın. Sonrasında hızla bu şikâyetleriniz azalacaktır. Yedinci günde ilk günlere göre yarı yarıya azalır.14 ila 21. günler arası morluk tamamen geçer. Şişliklerin tamamen geçmesi ise altı ayı bulur.

ÇOK FAZLA MORLUK OLMAMASI İÇİN NE YAPABİLİRİM?
En az iki gün göz çevresine 15 dakika aralıklarla buz tatbiki yüzünüzde oluşacak morluk ve şişlikleri azaltacaktır. Buz uygulaması sırasında alçı korunmalıdır
 
Merhaba hocam. Nispeten kolay bir soru soracagim cevaplarsaniz memnuniyet duyarım. 4 ay önce SRP ameliyati oldum. odemlerim hala var. Burun bandajlarindan taksam bu süreden sonra bir zararı olur mu? odemlerim nispeten azaltacağını duydum, bu konuda ne yapmalıyım?
 
Back