Op. Dr. A. Emre İlhan hakkında bilgi paylaşım

merhaba arkadaşlar. benim de bugün 19. günüm. tamponlarım çıktığından beri nefes problemim yok çok şükür. deli gibi oksijen çekiyorum içime.
bir süre sonra burnun şişmesinden bahsetmiş bazı arkadaşlarım.
sanırım büyük oranda doğruluk payı var, çünkü benim de burun ucum hergün biraz daha şişiyor. dokunduğum zaman ise sanki burun sırtımda hiç şişlik yokmuş gibi hissediyorum. bütün şişlikler uc kısımda toplanmış gibi. dolayısıyla burun şeklini de etkiliyor bende bu durum. burun üstündeki ödemler ise kenarlara yayılmış durumda. çok abartılı olmamakla beraber burun sırtımda hala şişlikler var.
tabii daha yeni herşey için ama bendeki gelişmeler bu yönde.
neyseki bu süreç konusunda bilinçliyiz de şaşırmıyor, moral bozmuyoruz :)

Gercekten bu sonradan sisme olayi dogru. bu hafta ameliyat olali 5 hafta oldu ve burnum ucum hic bukadar sis olmamisti. Suan eski burnumun ucundan bile büyük.
Sanirim cok kalin derili olmamanin etkiside var

merhaba arkadaşlar. benim de bugün 19. günüm. tamponlarım çıktığından beri nefes problemim yok çok şükür. deli gibi oksijen çekiyorum içime.
bir süre sonra burnun şişmesinden bahsetmiş bazı arkadaşlarım.
sanırım büyük oranda doğruluk payı var, çünkü benim de burun ucum hergün biraz daha şişiyor. dokunduğum zaman ise sanki burun sırtımda hiç şişlik yokmuş gibi hissediyorum. bütün şişlikler uc kısımda toplanmış gibi. dolayısıyla burun şeklini de etkiliyor bende bu durum. burun üstündeki ödemler ise kenarlara yayılmış durumda. çok abartılı olmamakla beraber burun sırtımda hala şişlikler var.
tabii daha yeni herşey için ama bendeki gelişmeler bu yönde.
neyseki bu süreç konusunda bilinçliyiz de şaşırmıyor, moral bozmuyoruz :)

Kiz pembeeeeeee, aferin kiz, ne kadar pozitifsin sen boyle. Iste bilincli hastanin hali baska oluyor. Iyiki ameliyat oncesi o kadar arastirmisiz cunki bizi neler bekliyor cok iyi biliyoruz. Benimkide gunden gune sisiyor, arada bir nefes alamiyorum ama Allahima bin sukurler olsun ki coooooook memnunum ve mutluyum burnusumla. Ya ben cok kotu asik oldum bu buruna, dur bir aynadan yine bakim kendime, yerim ben bu burnu yeriiiiiiiiiim:KK16:

Garip ama benimkisi simdi daha cok sismeye basladi sanki :)) Ama olsun yaaa, her haliyle guzel canimin iciiiiiiii burnusum. Oy ben yerim bu burnumu kizlar yaa.

bende 1 ayı geçtim şişmeye basladım ya burun ucum çok sert ve kocaman zaman hıphızlı geçsin istiyorum :KK53:

Kizlar dun emre beyin muayenehanesindeydim 20.gunumdu burun etlerimin cok sis oldugunu zaten ameliyat sirasinda baskalarina bir ugrasrken sana bes ugrasmak zorunda kaldim inanilmaz buyuk burun etlerin vardi dedi. Alerjik bi bunyem
Oldugu icin iyilesme sonrasinda alerji tedawisine baslayacagimizi soyledi. Artk tuzlu su ile gunde 3-4kez burnumu temizlememi soyledi. Amelyttn beri dha birkac kere cok kisa sureli olmakla berabr hc nefes alamdigimi syledim 8haftaya kadar bu cok normal sonrasinda da bir anda dzlmeyeck zamanla almaya baslayacaksn dedi. Sekil olarak cok memnunum tabiki hala cok sis ama cok minnos bi burnum var:) Ama bu anlattigim durumlar beni uzuyor:KK43: cok sabirsizlaniyorum sisliklerimin inmesi we nefes problemim ile ilgili. Benimle ayni durumu yasayan kimsee var miii aranizdaa??iyilesme surecini cok merk ediyorum.
o gün bende muayenehanedeydim konuştuk mu acaba ben bi kaç kızla konuştum ama kim olduklarını bilmiyorum:)

Kızlar ne zaman güneş gözlüğü takabiliyorduk?

Bana 8 hafta takma dedi ama bazi doktorlar 3 ay diyor. Ben en yisi bu yaz hic takmim :) Gecen hafta bir deneyim dedim, yeni gozluk alacaktim, oyle denerken bile burnum sizladi. Birde kisiden kisiye degisiyormus, bazirlarinki gec iyilestigi icin 8 haftadan daha cok sonra takabilirsin yani. Bence biraz daha bekle, daha cok erken.

Emelcim sanmiyorum karsilastigimizi cunku ben o gun aksam 9bucuk gibi ordaydim. Her seferinde cok fazla bekledigim icin baya gec gittim (ama yinede bi saat bekledim o ayri:)

Emelcim sanmiyorum karsilastigimizi cunku ben o gun aksam 9bucuk gibi ordaydim. Her seferinde cok fazla bekledigim icin baya gec gittim (ama yinede bi saat bekledim o ayri:)

o taktiği ben de denedim. çok beklememek için geç gideyim dedim, ama fayda etmedi :) saat 23:00 te çıktığımı hatırlıyorum bir seferinde :)

evet benim randevum saat 3 teydi. Bi saatte olsa taktik bence iyi ben 3 saate yakın bekledim:))

Kizlar bir defasinda ben (Tweettynin ameliyat oldugu gun) saat 01:00 de evde olmustum ve enistem inanmamisti, bu saatte doktor mu olurmus dedi :)) Emre bey ameliyattan gec cikmis, digeride uzun surunce baya bir gec gelmisti ve icerisi tiklim tiklim. Nazli1991 acayip cok beklemisti ve yazik, butun ailede asagida bekliyormus. Neyse herkez girsin ben en son girerim demistim ve inanin saat 1 de evdeydim. Ben cok sakin bir sekilde bekledim cunki butun hastalarina butun vaktini ayiriyor ve ameliyatta iken, istedigi sonucu alana kadar ugrasiyor. Allahtan iki saatin icinde ameliyatini bitirip " aman buda boyle olsun, muayehaneye yetismem lazim" deyip gecmiyor. Benim o muayehanede kac saatim gecti, bir bilseniz, inanin 3 saatten fazla bekledigim oldu. Iniyordum caddeye, karnimi doyuruyordum, geziyordum ve tekrar cikiyordum muayehaneye. Ayyyy ne gunlerdi yaaa. Simdide ordaki aldigim kilolari vereyim diye ugrasiyorum. Beklerken o uc saat icinde 3 defa yemek yedigimi bilirim.. :) Ayyy o yemekler simdi gozumun onunden geciyor.. :KK52:

twetty84 sen ne zaman koyacaksın resimlerini. merak ettim burnunun son halini. hadi görelim görelimm :)

canım telefonda var ıphonedan nsl atılıyor denedim ama olmadı yoksa koycaktım fotograf makinesinden çekmedim. Benim burnum çok şiş ama ya emre bey olması gerekenden çok fazla şiş demişti tuzu kesmemi ve yüksek yatmamı.. ne zaman gecicek bunlar :26:

canım telefonda var ıphonedan nsl atılıyor denedim ama olmadı yoksa koycaktım fotograf makinesinden çekmedim. Benim burnum çok şiş ama ya emre bey olması gerekenden çok fazla şiş demişti tuzu kesmemi ve yüksek yatmamı.. ne zaman gecicek bunlar :26:

yüksek yatmayı dene. tuzu kesemiyorsan bile bol miktarda su içmeye çalış. ben hiç içmediğim kadar su içmeye çalışıyorum. ben de tamamen kesemedim tuzu. ama en azından su içerek kendimce atmaya çalışıyorum.
benim burnumun ucu da şiş. önümüzdeki hafta kontrole gideceğim bakalım bana ne diyecek :)

Kizlar ben tuzu tamamen kestim ve gunde 3 - 3bucuk lt kadar su iciyorum. Fakat bana son muayemede tuzlu su ile burnumu temizlememi syledi gunde 3-4 defa bu sekilde bir miktarda olsa tuz vucuda giriyor burnumdan cekerken o sorun olmuyor mu? Ayrica burun ici etlerinin sislikleri asagi yukari ne kadar sure sonra iyilesmeye basliyor?

Kizlar ben tuzu tamamen kestim ve gunde 3 - 3bucuk lt kadar su iciyorum. Fakat bana son muayemede tuzlu su ile burnumu temizlememi syledi gunde 3-4 defa bu sekilde bir miktarda olsa tuz vucuda giriyor burnumdan cekerken o sorun olmuyor mu? Ayrica burun ici etlerinin sislikleri asagi yukari ne kadar sure sonra iyilesmeye basliyor?

bunu bu forumda başka bir arkadaş daha yazmıştı. ama tonimerdeki tuzlu suyun vücuda herhangi bir etkisi olmuyormuş. yani ona devam ediyoruz. hatta arkadaşlar ben tonimeri devamlı olarak kullanmanın faydasını çok görüyorum. burnum hafiften tıkanır gibi olduğunda çok hafifçe sümkürüyorum ve burun içindeki pislikler veya kabuklaşan kan pıhtıları çok kolay çıkıyor. tonimer kullanmıyor olsaydım eğer onlar iyice yapışacak kalınlaşacaktı ve böylece onlardan kurtulması iyice güç olacaktı. bu sayede burnum hep açık ve rahat nefes alıyorum.

burun içi etlerin iyileşme süreci sanırım birkaç ayı bulacak öyle tahmin ediyorum. ben de burun deliklerinden baktığımda sanki burnumun içine doğru da şişmiş görünüyor etler ki sanırım öyle. bunun için biraz sabır gerek.

bunu bu forumda başka bir arkadaş daha yazmıştı. ama tonimerdeki tuzlu suyun vücuda herhangi bir etkisi olmuyormuş. yani ona devam ediyoruz. hatta arkadaşlar ben tonimeri devamlı olarak kullanmanın faydasını çok görüyorum. burnum hafiften tıkanır gibi olduğunda çok hafifçe sümkürüyorum ve burun içindeki pislikler veya kabuklaşan kan pıhtıları çok kolay çıkıyor. tonimer kullanmıyor olsaydım eğer onlar iyice yapışacak kalınlaşacaktı ve böylece onlardan kurtulması iyice güç olacaktı. bu sayede burnum hep açık ve rahat nefes alıyorum.

burun içi etlerin iyileşme süreci sanırım birkaç ayı bulacak öyle tahmin ediyorum. ben de burun deliklerinden baktığımda sanki burnumun içine doğru da şişmiş görünüyor etler ki sanırım öyle. bunun için biraz sabır gerek.

Canim tonimeri de kullan ama onu disari ciktiginda kullan istersen dedi evde normal tuzlu su yap ve onunla temizle dedi ben ondan bahsediyorum. Baska kimseye soyledi mi bunu merak ediyorum. Ben bunu yapmaya basldigimdan beri baya bir temizleniyor ici nefes almaya basliyorum. Soguk soguk buz gibi bir hava cekiyorum icime:) ve hayatimda ilk defa bunu yasiyorum demekki daha once hic nefes almamisim diyorum kendi kendime

Canim tonimeri de kullan ama onu disari ciktiginda kullan istersen dedi evde normal tuzlu su yap ve onunla temizle dedi ben ondan bahsediyorum. Baska kimseye soyledi mi bunu merak ediyorum. Ben bunu yapmaya basldigimdan beri baya bir temizleniyor ici nefes almaya basliyorum. Soguk soguk buz gibi bir hava cekiyorum icime:) ve hayatimda ilk defa bunu yasiyorum demekki daha once hic nefes almamisim diyorum kendi kendime

anladım canım. bende tamponlar çıktığındna beri hiç nefes problemim olmadığı için belkide bana tuzlu sudan bahsetmedi. sadece tonimeri kullanmamı söyledi.o da tuzlu su neticede, bu yüzden ondan bahsettim yazarken :) senin kaç gün oldu ameliyat olalı ve bir sonraki kontrolün ne zaman?

X