Merhaba kızlar, uzun bir aradan sonra size son gelişmeleri aktarmak istiyorum..Burnum şu anda 11nci ayına girdi... Genel olarak durumdan memnunum... Ancak ilerleyen zamanlarda ne olur bilemiyorum..Çünkü biliyorsunuz benim burnuma kaburga eklenmişti..ve derim olabildiğince ince..6ncı aydan beri yavaş yavaş altını göstermeye başladı..Bunun için doktorum çözümlerimiz var endişelenmeyin diyerek beni rahatlattı... ameliyatın yedinci ayında falan dolgu yapılacaktı..Ancak dolguyu Türkiyeye getiren firma değişmiş falan derken biraz bekledik..Ben de işlerimi ayarladım ve ocak ayının onunda gittim İstanbula dolgu yaptırmak için..O an için burnumda var olan sorunlar, yani dolgunun çözmesini umut ettiğim; Burun sırtım altını gösteriyordu..Burnumun sağ tarafında ilk baştan beri doldurulması gereken bir alan vardı o... Sonra da burun ucumda sağ tarafta bi boşluk oluştu orası da doldurulacaktı.. Neyse oldukça acı çekerek bir dolgu deneyimi yaşadım.. Emla kremle bölgesel uyuşturuldu ama faydası yoktu..Çünkü içinden sırtından ucundan her yerinden iğneyle dolgu sıkıldı..Ancak yapılan dolgu sanırım benim derimin çok ince olması sebebiyle engebeli pürüzlü duruyor.. Doktor bana buralara masaj yapmamı önerdi ama çok da faydası olduğunu söyleyemeyeceğim.. Dolgu yapılalı 20 gün oluyor ve şu haliyle bile yine dolgu istiyor ama dolgu çok da istediğim sonuç değil.. Şimdi gözümün kenarından bile altı gözükmeye başladı...Canım çok sıkılıyor.. Bunları artık burada paylaşmam gerektiğine inanıyorum.. Doktorumla bu sorunları paylaşıyorum ama onun tavrı daha çok ne haldeydi nerelere geldi, eskisinden çok iyi oldu önemli olan bu şeklinde oluyor... Elbette bende bunu kabul ediyorum ama bu iyiye getirilen durumu koruyabilmek şu anda benim derdim...Var olan düzelmeyi koruyamadıktan sonra...Daha 11nci aydayım.Ben bu burunla bir ömür yaşıycam ve ne olacak artık bilmiyorum...Kurtulamadım ben bu sıkıntıdan...Yağ enjeksiyonu daha düzgün bir görünüm sağlar diye düşünüyorum ama doktorumdan henüz bu konuyla ilgili de cevap alamıyorum..Araştırıyorum..
Cevoo çok üzüldüm. Benim de sol burun deliğim nefes aldıkça kapanıyor. Doktor bey 6. ayın sonunda bakacağını gerekiyorsa dolgu koyacağını söyledi.
Benim hala burun tıkanıklığım var. Bazı geceler normal nefes alamayıp, derin nefes almaya çalışınca (çok da derin değil, çiçek koklar gibi derin nefes alınca) sol burun deliğim iyice kapanıyor. Bir süre serçe parmağımla burun deliğimi açık tutup öyle uykuya dalıyorum. Bu yüzden o deliğin alt kısmının yüzle birleştiği yer istediğim gibi kaynamadı. Diğer deliğin birleştiği yerle kıyaslayınca kesik varmış gibi duruyor.
Aslında ben bunu ilk ayda da farketmiştim. O zaman dikiş izi gibi duruyordu. Sanki oraya makas atılmış, sonra orası iki taraf üstüste getirilip dikilmiş ve orada kat oluşmuş gibi duruyordu. Doktor bey bunun dikiş izi olmadığını, kıkırdak eksikliği olduğunu söylemişti. Zaten şişler indikçe orada bir boşluk hissetmeye başladım. Sonraki kontrolümde doktor beye kıkırdak eksikliği konusunda neler yapılabileceğini sorduğumda aslında sol deliğimde kıkırdak eksikliği olmadığını, sağ tarafımda kıkırdak fazlalığı olduğunu, zamanla eşitlenebileceğini söyledi. Eşitlenmezse dolgu konulabileceğinden bahsetti. Ondan sonraki kontrolde yine bu konu açıldı haliyle. Doktor bey böyle şeyler olabildiğini vücudun kıkırdağı eritebildiğini söyledi. Ama daha ilk hafta bile orası kesilmiş de iyileşmek üzere kabuk bağlamış gibiydi, bir değişiklik vardı. Bir de eskiden burnumda böyle kapanma sorunu falan hiç yoktu. Tüm kıkırdaklarım tamdı. O görüşmede çok da üsteleyemedim çünkü doktor bey bu yılki en pimpirikli hastası olduğumu söylemişti (ama artık değilmişim :)
En son gidişimdeyse bu konuyu açmadım sanırım. Keyfim çok yerindeydi. Burnum istediğim gibi inmeye başladı. Doktor bey hep ineceğini söylerdi ama ben yine de stres yapıyordum. İnmeye başladığını görünce doktor beyin her konuda her dediği beni daha çok rahatlatmaya başladı. O yüzden bu dolgu konusunu da kafama takmıyordum ama cevoo şimdi senin 20 günde yeniden dolgu ister hale geldiğini ve istediğin sonucu vermediğini duyunca yeniden biraz endişelendim. Ama benimki ufak bir bölge belki farklı bir sonuç olabilir.
Şimdi 6. ayın dolmasını ve dolgu yapılmasını bekliyorum. Doktor bey bunun büyük birşey olmadığını asla bir revizyon vs. olmadığını söyledi. Ama keşke revizyon olsa, o zaman kalıcı olur. Bu dolgu kalıcı değilmiş, 2 yıllıkmış. Gerçi zamanla süresi daha çok uzuyormuş sanırım ama gönül isterdi ki bir daha burnumu hiç düşünmek zorunda kalmayayım. Dediğim gibi doktor bey sık sık belki hiç dolgu yapmayacağını, iki tarafın eşitlenebileceğini söylüyor ama o zaman da iki deliğe de dolgu yapılmasını tercih ederim. Bu şekilde nefes aldıkça burun deliğinin kapanması çok zor.
Aslında 5. ay kontrolüm 24'üneydi. Öncesinde birkaç gün önceden arayıp randevu alabilirsiniz demişlerdi. Ama 21'inde aradığımda taa 5 Şubat'a randevu alabildim. Artık sistem değişmiş, az sayıda kontrol randevusu olacakmış. Bir de belki de yurtdışı gezisi falan vardı. O yüzden şansa bırakmamak için kontrole gitmek istediğiniz tarihten 2 hafta önce falan arayın kızlar. İyi tarafı, artık bekleme salonundaki bekleme süreleri kısalacak.
Eminim randevuya gittiğimde kendimi daha hissederek çıkacağım. Yani inşallah öyle olur. Aslında yazmayacaktım kızlar. Şu süreç bitsin, dolgu olacak mı olmayacak mı belli olsun, dolgu olacaksa bir yapılsın, ondan sonra yazarım diyordum. Ama dolgu konusu geçince dayanamadım. Bir de cevoo'ya destek olmak istedim. Yalnız değilsin cevoo'cum. Ne hissettiğini en iyi anlayanlardan biriyimdi sanırım. Merak etme. Doktorumuz biz mutlu olana kadar uğraşacaktır. Hem yetenekli hem de iyi niyetli olduğundan hastası mutlu olana kadar uğraşıyor. Mutsuz hastası olmaması o yüzden. Bizim ilk mutsuz hastaları olacağımızı hiç sanmıyorum. Süreç içinde mutsuzluklar olabiliyor, önemli olan sürecin sonunda ne olduğu. Umudunu yitirme o yüzden.
Şu an çok geç oldu, fotoğraf ekleyemiyorum kızlar. Merak edenler için yarın gece eklemeye çalışacağım.