Evet, haklısınız çok zor bir durum. Ama kadın belli bir yaşta ve yalnız..Selamlar herkese
Bende bir derdimi anlatayım sinirlerim çok bozukBenim kayınpeder vefat etmiş yıllar önce, kayınvalidem tek başına yaşıyor, biz ayrıyız birde bekar kaynım var ama askere gitti. Bizim işimiz bir, sebze ekiyoruz. Ondan dolayı zaten yazın her gün beraberiz, evimiz de 5 dakikalık yol. Kışında zaten sürekli beraber sayılırız her neyse asıl konuya geleyim. Kayınvalide, kayınpeder vefat ettikten sonra psikolojik rahatsızlanmış sürekli kullandığı psikiyatri ilacı var ve arada kontrole gidiyor. 1 ay önce kv gine rahatsızlandı. Rahatsızlandğı zamanda yataktan hiç çıkmıyor sürekli yatıyor, ağlıyor ve asacam, bıçaklayacam kendimi diye konuşuyor sürekli. Kaynım 1 hafta önce gitti askere o gideceği zaman temizlik yapılacaktı, bir kaç gün orada kalıp temizliği yaptım, yemeklerini hazırladım, gelen giden misafirleri ağırladım. Bir gün evimize gittik, geri geldik gine kaldık 3-4 gün. Bu sefer kızım durmadı evimize gidelim diye o sırada da kv ayaktaydı baya iyilesmisti artık bı sıkıntısı yoktu ama sürekli ya burada kalın ya da sabah akşam gidip gelin sofra hazırlayamıyorum, eskisi gibi değilim artık diyordu. Sabah eşim çok erken çıkıyor inekler olduğu için bende çocuğu kaldırmak istemiyorum birde soğuk oluyor. Neyse o gün de evimize gittik. Ertesi gün eşim dedi ki siz gelmeyin hava soğuk zaten dedi bizi götürmedi, bende ne zamandır evde durmayınca ev işlerini hallettim. Akşam konuştuk, annem yine yattı, kalkmıyor valiz hazırla kalalım 2 3 gün daha dedi. Ya sadece 1 gün gitmedik ya 1 günde ne olmuş olabilir de kadın tekrar hastalanabilir çünkü iyiydi. Her neyse işte şimdi kv evindeyim 2 gündür. 2 gündür yatıyor ama hastalığı yok yani psikolojik olarak o zaman bambaşka birisi gibi oluyor. Yeşil soğan ekmiştik, onu ayıtlamaya iniyor aşağıya ama eve çıktığı zaman hiç dermanım yok diyor sürekli deminde yemek yerken; siz bu sene evinize gidemeyeceksiniz Mavili, ben iyileşemedim dedi seslenmedim,seslenemedim. Artık çok sinirlerim bozuluyor. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum. Tabiki de evime gideceğim ama sürekli bu halde yok eskisi gibi değilim, yok yemek yapamıyorum artık. Açıkçası aklıma beraber oturmak istiyor gibime geliyor. Çünkü alıştı önüne hazır yemek konuluyor, pis olan evi tertemiz oluyor. Bilemiyorum ooofff Deliricemmmm
Mavili niye bu kadar tepene cikardin canımSelamlar herkese
Bende bir derdimi anlatayım sinirlerim çok bozukBenim kayınpeder vefat etmiş yıllar önce, kayınvalidem tek başına yaşıyor, biz ayrıyız birde bekar kaynım var ama askere gitti. Bizim işimiz bir, sebze ekiyoruz. Ondan dolayı zaten yazın her gün beraberiz, evimiz de 5 dakikalık yol. Kışında zaten sürekli beraber sayılırız her neyse asıl konuya geleyim. Kayınvalide, kayınpeder vefat ettikten sonra psikolojik rahatsızlanmış sürekli kullandığı psikiyatri ilacı var ve arada kontrole gidiyor. 1 ay önce kv gine rahatsızlandı. Rahatsızlandğı zamanda yataktan hiç çıkmıyor sürekli yatıyor, ağlıyor ve asacam, bıçaklayacam kendimi diye konuşuyor sürekli. Kaynım 1 hafta önce gitti askere o gideceği zaman temizlik yapılacaktı, bir kaç gün orada kalıp temizliği yaptım, yemeklerini hazırladım, gelen giden misafirleri ağırladım. Bir gün evimize gittik, geri geldik gine kaldık 3-4 gün. Bu sefer kızım durmadı evimize gidelim diye o sırada da kv ayaktaydı baya iyilesmisti artık bı sıkıntısı yoktu ama sürekli ya burada kalın ya da sabah akşam gidip gelin sofra hazırlayamıyorum, eskisi gibi değilim artık diyordu. Sabah eşim çok erken çıkıyor inekler olduğu için bende çocuğu kaldırmak istemiyorum birde soğuk oluyor. Neyse o gün de evimize gittik. Ertesi gün eşim dedi ki siz gelmeyin hava soğuk zaten dedi bizi götürmedi, bende ne zamandır evde durmayınca ev işlerini hallettim. Akşam konuştuk, annem yine yattı, kalkmıyor valiz hazırla kalalım 2 3 gün daha dedi. Ya sadece 1 gün gitmedik ya 1 günde ne olmuş olabilir de kadın tekrar hastalanabilir çünkü iyiydi. Her neyse işte şimdi kv evindeyim 2 gündür. 2 gündür yatıyor ama hastalığı yok yani psikolojik olarak o zaman bambaşka birisi gibi oluyor. Yeşil soğan ekmiştik, onu ayıtlamaya iniyor aşağıya ama eve çıktığı zaman hiç dermanım yok diyor sürekli deminde yemek yerken; siz bu sene evinize gidemeyeceksiniz Mavili, ben iyileşemedim dedi seslenmedim,seslenemedim. Artık çok sinirlerim bozuluyor. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum. Tabiki de evime gideceğim ama sürekli bu halde yok eskisi gibi değilim, yok yemek yapamıyorum artık. Açıkçası aklıma beraber oturmak istiyor gibime geliyor. Çünkü alıştı önüne hazır yemek konuluyor, pis olan evi tertemiz oluyor. Bilemiyorum ooofff Deliricemmmm
Eşimle konuştum akşam her gün kalmayız zaten dedi Allah'tan pek şey yapmıyor yapsa bide beni daha çok ugrastiracaktiÇok hasta olsa yer farketmezdi. Yanınıza da gelirdi. Bahane yapıyor belliki. Bizim de bir düzenimiz var sen gel deyin. Gelmiyorsa kendi bilir.
Birde sorun şu ki gerçekten çok yakınız ve eşim her gün orada bende zaten 2-3 güne bir gidip geri geliyorum evime. Ama ne zamandır alıştı tabi hazır yemek konuluyor, kendi annemde kaldığım bazı zamanlarda, ablamla bana hiç bir şey yaptırmaz. Herşeyle kendisi ilgilenir, eder. Eve döndükten sonra hatta ablamla da konuşuruz alışmışız, zorumuza gidiyor diye.Kalmayacaksiniz. Bu bazilarina gaddar gelecek ama isin gercegi bu: bir insani bir süre idare edebilirsiniz, ama suna sakin izin vermeyin: Annenin annelikten cikip cocuk rolüne gecmesi. Onu sonrada toparlamak cok zor. Yatakta yatmak istiyorsa bir gün yatsin. Zorla cikartmaya calismayin. Ama devamli bunu yapiyorsa terapi almaya devam edecek. Artik hocalar bile diyor psikolojik rahatsizliklarda gidin profesyonel yardim alin diye.anneniz kendini birakmis durumda. Siz herseyi üstelenseniz kendini tamamen birakacak. Bu konuda net kurallar koayacaksiniz. Aksi takdirde tamamen kayar. Size "yanimda kalacaksiniz" dese. "Anne senin durumunu anliyorum, ama bizim de bir düzenimiz var. Istersen sana buzdolabina koyabikecegin yemek yapmanda yardim ederim. Ama biz pazar günü dönmek zorundayiz" deyin ve eve de gidin.
He valla çok doğru dediniz. Bu taktikte çok iyiymiş yalnızİyi de kaynanızda bi hata bulamadım ben. Siz alıştırmışsınız onu böyle. Hazır yemek, is, güc, temizlik gel babam… git babam.. her seye alısmıs. Tabi yanında ister her sey elinin altında hazırında kim kacırır bu fırsatı.
Esiniz cok bakmak istiyosa anasına otursun baksın yapsın yemegini madem evinizden cıkmayacaksınız.
Esiniz gitsin desin ki mor cicek hastaneye gitti iste psikolojik sorunları var evde takılacak bir süre kafasını dinlicek desin. Bu cümleyi iliskilerden sıyrılmak icin ailevi psikolojik sorunlarım var olarak kullanırlar sizde kaynana serisinden gidin anlayacagınız.
Kendine gelmedi mi ne zamandır kafasını dinliyor diye laf gelirse “hep böyle ömür boyu kullanacak anne” desin.
İtlik parayla mı.
Kv yanlızlıktan korkuyor ve sizle beraber oturmak istiyor...Selamlar herkese
Annemi böyle bir durumda farzetmeye gerek yok. Çok şükür ki vicdan ve merhamet sahibi bir insanım. Zaten ne zamandır yanında kalıyor, elimden geleni yapıyorum. Ama artık toparlandı ve durumu başka şeylere çekmeye başladı artık. Benimde derdim tamamen bu yoksa yaşı, yalnızlığı değil. Kii yaşı daha 52. Tarlada çalışıyor kadın ya hatta tek kv, 4-5 kadın işçiye bedel diye bunu herkes söyler, öyle çalışır. Yalnız da değil zaten sürekli oradayız. Eşim günlük orada ve evimiz 5 dakikalık yol. Ben gitmesem neyse ama bende gidiyorum zaten sürekli.Evet, haklısınız çok zor bir durum. Ama kadın belli bir yaşta ve yalnız..
Alın evinize götürün kayınvalidenizi. Farzedin anneniz bu durumda..
Çok haklısınız..Bırakın kendi haline... Oğlu ilgilensin diğer oğlu gelene kadar. Siz kendinize ve çocuğunuza odaklanın.. Ve Allah askına zorunuza giden bir seyi de onun bunun hatrına yapmayın.
Sonra bi bakıyorsunuz yıllar geçmiş sizde ne sağlık kalmış ne hayat sevinci...
Kendinizi önplana alın.
Gerekli yerlerde insani olarak elbette yardım edersiniz.
Ama bu kadar kendiniz yıpratmayın bence....
Gülsem mi ağlasam mı?Mavili niye bu kadar tepene cikardin canım
Köle izaura misin sen
Ne olduysa gerçekten 1 hafta icinde oldu. Önceden mesela cevredekiler yalnız kalma, yanlarına git vs dedikleri zaman yok ben korkmam, iyiyim böyle derdi. Ama kadın davranışları değişti. Tuhafıma da bu gitti açıkçası.Kv yanlızlıktan korkuyor ve sizle beraber oturmak istiyor...
Valla benim kv de de depresyon ve kaygı başladı evde tek duramıyor, eşi ve çocukları hayatta , Görümcem onu evde yanlız bırakamıyor, şimdilik bekar Görümcem ilgileniyor ama eminim Görümcem evlense biz baya zorlancaz, ben en kötü gel bizde kal derim ama sürekli kv evinde olmak bama da zor gelir, belli bur yaştan sonra ölüm korkuları sarıyor ve tek duramıyorlar, dün biraz kv min kaygıları hakkında konuştum onla , anladım ki annesi öldükten sonra onda ölüm kaygısı başlamış, evde tek kalıp aniden ölmekten korkuyor, bence size gelsin böylesi daha kolay olur, benim kv tek kalsa sanırsam gelme diyemem ama gidip sürekli onlarda da kalamam , Allah yardım etsin inşallah ne dieyeyim zor bir durum...Ne olduysa gerçekten 1 hafta icinde oldu. Önceden mesela cevredekiler yalnız kalma, yanlarına git vs dedikleri zaman yok ben korkmam, iyiyim böyle derdi. Ama kadın davranışları değişti. Tuhafıma da bu gitti açıkçası.
Teşekkür ederim, evet çok zor bir durum. Sizinde Allah yardimciniz olsunValla benim kv de de depresyon ve kaygı başladı evde tek duramıyor, eşi ve çocukları hayatta , Görümcem onu evde yanlız bırakamıyor, şimdilik bekar Görümcem ilgileniyor ama eminim Görümcem evlense biz baya zorlancaz, ben en kötü gel bizde kal derim ama sürekli kv evinde olmak bama da zor gelir, belli bur yaştan sonra ölüm korkuları sarıyor ve tek duramıyorlar, dün biraz kv min kaygıları hakkında konuştum onla , anladım ki annesi öldükten sonra onda ölüm kaygısı başlamış, evde tek kalıp aniden ölmekten korkuyor, bence size gelsin böylesi daha kolay olur, benim kv tek kalsa sanırsam gelme diyemem ama gidip sürekli onlarda da kalamam , Allah yardım etsin inşallah ne dieyeyim zor bir durum...
Kesinlikle ölümden korkuyor, ille birileri yanında olacaksa eğer sizin evinize gelsin ama kimseyi düzeninden etmesin gerçekten çok yanlış..Teşekkür ederim, evet çok zor bir durum. Sizinde Allah yardimciniz olsunBabannem vefat etmişti 1 ay önce, cenazeye gelmişti kv, işte hoca anlatıyordu kabir azabı vs diye 2 gün sonrada hastalandı onlardan korktuğunu söylemiş eşime yani dediğiniz gibi ölüm korkusu
Kvye yalnız olmaktan korkuyorsan anneni getirelim yanına sana arkadaş olsun deyin.Hayır değil ama anneannesi hayatta. neden ki?
Daha büyük külfet olur konu sahibineKvye yalnız olmaktan korkuyorsan anneni getirelim yanına sana arkadaş olsun deyin.
Ben yemek yapamıyorum anneme nasıl bakayım derse yapamadığınjz zaman ararsın ben yapar getiririm dersin
65 yaşından önce kendi işini gören hiçbir insan evlat evinde ya da evladıyla beraber yaşamamalı, aslında bununelden ayaktan düşmeden diyerek sınırlamak daha doğru. Bizlerin de hayatı var tam çocuklarınele avuca getirip kendi hayatımızı yaşayacakken neden kendine bakabilen insanlara hizmet etmemiz gereksin. Çevreleri akranları var, gitsinler gelsinler vakit geçirsinler. Karınlarını doyurup evlerini topladıktan sonra kimse onlardan bir şey beklemiyor. Bu ülkede emeklilik yaşı 65ken 50li yaşlarındaki insanı yaşlı görmek çok komik, ciddi sağlık sorunu olur o ayrı mesele, ona hayır diyecek insan azdır zatenEvet, haklısınız çok zor bir durum. Ama kadın belli bir yaşta ve yalnız..
Alın evinize götürün kayınvalidenizi. Farzedin anneniz bu durumda..
Almaz ki annesini yanınaDaha büyük külfet olur konu sahibine
Birken iki oldu durumu yaşanır
Ay yok yok annesi ondan daha beterKvye yalnız olmaktan korkuyorsan anneni getirelim yanına sana arkadaş olsun deyin.
Ben yemek yapamıyorum anneme nasıl bakayım derse yapamadığınjz zaman ararsın ben yapar getiririm dersin