Ooofff oooofff 😣😣😣😣

Durumunu kullanıyor bence. Başka bir şey gelmedi aklıma. Acındırık hallerle sizi yanına çekip kendine mecbur bırakıyor.
Ne yapılabilir bilmiyorum. Belki biraz durumu arsızlığa vurup işe güce çok kendini kaptırmamalı biraz nazlanmalısın çok yoruldum ay oram buram ağrıyor diye sızlan bi iki gün boyunca biraz da o sıkılsın.
Umursamaz ki ya biliyorum o açıdan kendimi hiç öyle hallere sokmama gerek yok🙄

Kaynananiz kac yasinda? Fiziksel rahatsizligi yok anladigim kadariyla psikolojim bozuk diye sizi yaninda tutmaya calişiyor ve durumu biraz kullaniyor sanirim. Eviniz 5 dk mesafedeymiş herkesin toplanip basinda nobet tutmasina ne gerek var.

Aksam yemeginizi +1 kişi fazladan pişirip ayirin saklama kablariyla gönderin yesin madem derdi oysa. Kahvaltisini da kendi yapabilir muhtelemen.
🙄🙄
52 yaşında. Evet fiziksel bir rahatsizligi yok eşimle konuşacağım eğer bir konu daha geçerse kv de diyeceğim yani olmaz sonuçta böyle

52 yaşında. Evet fiziksel bir rahatsizligi yok eşimle konuşacağım eğer bir konu daha geçerse kv de diyeceğim yani olmaz sonuçta böyle

52 mi çokkk genç daha ya, hayatta elimi sürmezdim. İlaç kullaniyorsa kullansin yapsin kendi işlerini her depresyon, kaygi bozuklugu olan yatmiyor ki 7/24, ben de dedim acaba 70 yaşlarinda var midir meger gencmiş 🙄

Rahatsizim de kizim iatemiyor bende istemiyorum kendine bakmayi ogrensin bu durumu kullaniyo de rahatsizim de yat bosver kendini cok akilli saniyor burdasiniz dediginde verseydin cevabini benim evim var tabiki evime gidicem alistirma kendini boyle deseydin hastaysa gitsin hastanede yatsin

Selamlar herkese🌹
Bende bir derdimi anlatayım sinirlerim çok bozuk 😣 Benim kayınpeder vefat etmiş yıllar önce, kayınvalidem tek başına yaşıyor, biz ayrıyız birde bekar kaynım var ama askere gitti. Bizim işimiz bir, sebze ekiyoruz. Ondan dolayı zaten yazın her gün beraberiz, evimiz de 5 dakikalık yol. Kışında zaten sürekli beraber sayılırız her neyse asıl konuya geleyim. Kayınvalide, kayınpeder vefat ettikten sonra psikolojik rahatsızlanmış sürekli kullandığı psikiyatri ilacı var ve arada kontrole gidiyor. 1 ay önce kv gine rahatsızlandı. Rahatsızlandğı zamanda yataktan hiç çıkmıyor sürekli yatıyor, ağlıyor ve asacam, bıçaklayacam kendimi diye konuşuyor sürekli. Kaynım 1 hafta önce gitti askere o gideceği zaman temizlik yapılacaktı, bir kaç gün orada kalıp temizliği yaptım, yemeklerini hazırladım, gelen giden misafirleri ağırladım. Bir gün evimize gittik, geri geldik gine kaldık 3-4 gün. Bu sefer kızım durmadı evimize gidelim diye o sırada da kv ayaktaydı baya iyilesmisti artık bı sıkıntısı yoktu ama sürekli ya burada kalın ya da sabah akşam gidip gelin sofra hazırlayamıyorum, eskisi gibi değilim artık diyordu. Sabah eşim çok erken çıkıyor inekler olduğu için bende çocuğu kaldırmak istemiyorum birde soğuk oluyor. Neyse o gün de evimize gittik. Ertesi gün eşim dedi ki siz gelmeyin hava soğuk zaten dedi bizi götürmedi, bende ne zamandır evde durmayınca ev işlerini hallettim. Akşam konuştuk, annem yine yattı, kalkmıyor valiz hazırla kalalım 2 3 gün daha dedi. Ya sadece 1 gün gitmedik ya 1 günde ne olmuş olabilir de kadın tekrar hastalanabilir çünkü iyiydi. Her neyse işte şimdi kv evindeyim 2 gündür. 2 gündür yatıyor ama hastalığı yok yani psikolojik olarak o zaman bambaşka birisi gibi oluyor. Yeşil soğan ekmiştik, onu ayıtlamaya iniyor aşağıya ama eve çıktığı zaman hiç dermanım yok diyor sürekli deminde yemek yerken; siz bu sene evinize gidemeyeceksiniz Mavili, ben iyileşemedim dedi seslenmedim,seslenemedim.😣 Artık çok sinirlerim bozuluyor. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum. Tabiki de evime gideceğim ama sürekli bu halde yok eskisi gibi değilim, yok yemek yapamıyorum artık. Açıkçası aklıma beraber oturmak istiyor gibime geliyor. Çünkü alıştı önüne hazır yemek konuluyor, pis olan evi tertemiz oluyor. Bilemiyorum ooofff😖😖 Deliricemmmm😣
Sizde hastalanın çocuğu bahane edin alıştırmaya çalışıyor sizi kayınvalideniz çok uyanık belirli aralıklarla görüşmekte fayda var ayağınızı kesmeyin sürekli kimse dayanamaz

Bu kalabalık köylerde yasayan ailelerde var sıkıntı.
Benim esimin annesi de depresyon girmis şuan tedavi görüyor.
Bir de astım vardı nefes darlığı da yaşıyormuş.
Simdi kizinda doktora gidiyormusun orada.
Dönünce yine başlar o köye gidince iki gelin evde bir ton iş kavga dövüş.
Böyle hayatta insan sağ cikamaz.
Hepsi hasta.

Bazi insanlari eslerini kaybetmek cok sarsiyor. Yok söyle genc, yok durumu kullaniyor felan diyenlere bakmayin bu durumda. Eslerini kaybetmeyenler veya en sevdiklerini topraga vermeyenler bunu anlayamaz. Heleki gercekten topraga verdiginiz insan olmadan kolunuzun kanadiniz kirilmis hissetmesini yasayan bilir. Allah kimseye yasatmasin. Sizin yerinizde olsam yapacagim bunlar:
1. Psikolojik destek saglarim. Sadece hap atmakla ara sira Kontrole gitmekle olmuyor. Konusma terapisi iyi gelecektir.
2. Yeri geldiginde destekleyin ama onu tamamen sorumlulugundan kopararak degil. Yataktan cikamadigi günler olabilir. Böyle durumlar icin kendine strateji bulmasi lazim. Mesela yemek pisiremiyorsa yinede buzlukta buz dolapta atistiracak birsey bulundurmali. Gidip temizligini yapmak yerine onunla beraber yapin. Psikolojik rahatsizliklarin bir kismi hareketsizlige itiyor. Ona engel olmak lazim cünkü hateketsizlik farkli fiziksel hastaliklara da yol acabiliyor.
3. Bizim toplumda esleri vefat eden kadinlarin durumu hep daha zor. Genelde es ve aile odakli yasiyorlar bütün hayatlarini. Es ve cocuklar gidince ortada kaliyorlar. Kendileri icin nasil yasanir cogusu bilmiyor bile. Bu konuda ilk dedigim gibi profesyonel destek almakta fayda var. Herseyi aile toparlayamiyor. Her insan da aile icinde kendini istedigi kadar rahat ifade edemiyor. Kayinvalidenizin kötü niyetli oldugunu düsünmüyorum, sadece ilac verilip yollanmis sadece, bu da dogru yol degil

52 mi çokkk genç daha ya, hayatta elimi sürmezdim. İlaç kullaniyorsa kullansin yapsin kendi işlerini her depresyon, kaygi bozuklugu olan yatmiyor ki 7/24, ben de dedim acaba 70 yaşlarinda var midir meger gencmiş 🙄
Ya hastalandığı zaman bambaşka birisi oluyor o zaman bende üzülüyorum gerçekten o zaman yaptığım hiç birşey zoruma gitmiyor. Ama şuanda gerçekten toparladı yani eğer öyle olmasa Gine seslenmem ki şuan kendi evime geldim eşim hazırlanın eve gidelim belim ağrıyor kaç gündür evimizde yatalım dedi yani annesini kötü görse zaten kendiside gidelim demezdi

Rahatsizim de kizim iatemiyor bende istemiyorum kendine bakmayi ogrensin bu durumu kullaniyo de rahatsizim de yat bosver kendini cok akilli saniyor burdasiniz dediginde verseydin cevabini benim evim var tabiki evime gidicem alistirma kendini boyle deseydin hastaysa gitsin hastanede yatsin
Diyemedim ya çok icimde kaldı birşey diyemeyince sonradan sinirden ağladım buraya yazdım 😒 öyle deyince biranda ne diyeceğini de şaşırdım açıkçası

Hepsi hasta.
Doğru diyorsunuz böyle hayatta insan gerçekten sağ çıkamaz 😣

Hepsi hasta.
Doğru diyorsunuz böyle hayatta insan gerçekten sağ çıkamaz
Bazi insanlari eslerini kaybetmek cok sarsiyor. Yok söyle genc, yok durumu kullaniyor felan diyenlere bakmayin bu durumda. Eslerini kaybetmeyenler veya en sevdiklerini topraga vermeyenler bunu anlayamaz. Heleki gercekten topraga verdiginiz insan olmadan kolunuzun kanadiniz kirilmis hissetmesini yasayan bilir. Allah kimseye yasatmasin. Sizin yerinizde olsam yapacagim bunlar:
1. Psikolojik destek saglarim. Sadece hap atmakla ara sira Kontrole gitmekle olmuyor. Konusma terapisi iyi gelecektir.
2. Yeri geldiginde destekleyin ama onu tamamen sorumlulugundan kopararak degil. Yataktan cikamadigi günler olabilir. Böyle durumlar icin kendine strateji bulmasi lazim. Mesela yemek pisiremiyorsa yinede buzlukta buz dolapta atistiracak birsey bulundurmali. Gidip temizligini yapmak yerine onunla beraber yapin. Psikolojik rahatsizliklarin bir kismi hareketsizlige itiyor. Ona engel olmak lazim cünkü hateketsizlik farkli fiziksel hastaliklara da yol acabiliyor.
3. Bizim toplumda esleri vefat eden kadinlarin durumu hep daha zor. Genelde es ve aile odakli yasiyorlar bütün hayatlarini. Es ve cocuklar gidince ortada kaliyorlar. Kendileri icin nasil yasanir cogusu bilmiyor bile. Bu konuda ilk dedigim gibi profesyonel destek almakta fayda var. Herseyi aile toparlayamiyor. Her insan da aile icinde kendini istedigi kadar rahat ifade edemiyor. Kayinvalidenizin kötü niyetli oldugunu düsünmüyorum, sadece ilac verilip yollanmis sadece, bu da dogru yol degil
Biz elimizden geleni yapıyoruz özellikle eşim. Benim hocalık diyor hocaya götürüyor bilmem ne sular içiyor, ediyor. 2 gün sonra duzelmeyince doktorluk diyor doktora götürüyoruz 2 gün sonra tekrar sar başa. Yani durum böyle. Sanıyor ki bıçak gibi kesecek birden ama öyle olmaz ki zamanı, vakti var. Yataktan çıkarmak için çok çabalıyoruz ama yok cikmiyor üstüne kızıyor. Hadi şunu yap desen halim yok yapamam hastayım diyor başka birşey demiyor. Kötü niyetli olduğunu bende düşünmüyorum tabiki. Hastalandığı zaman cidden çok üzülüyorum. Ama şuanda hastalığı geçti yüzünden anlayabiliyoruz en basitinden. Ama benim meselem sürekli kalmamızı istemesi önceden de zaten sürekli böyle şeylerden bahsediyordu. O konuda fikir almak istedim ben .

Alsın yanına otursun o zaman..annesi ile birbirlerine can yoldaşı olsunlar.. kendi annesi ile oturmazsa da sizin kayınvalidenizle oturmanızı beklemesin
Annesi ile anlasamiyorlar ki :) şuanda da araları pek iyi sayılmaz ama kadın baya yaşlı çokta hastaymış, durumu agirmis baya

Doğru diyorsunuz böyle hayatta insan gerçekten sağ çıkamaz

Biz elimizden geleni yapıyoruz özellikle eşim. Benim hocalık diyor hocaya götürüyor bilmem ne sular içiyor, ediyor. 2 gün sonra duzelmeyince doktorluk diyor doktora götürüyoruz 2 gün sonra tekrar sar başa. Yani durum böyle. Sanıyor ki bıçak gibi kesecek birden ama öyle olmaz ki zamanı, vakti var. Yataktan çıkarmak için çok çabalıyoruz ama yok cikmiyor üstüne kızıyor. Hadi şunu yap desen halim yok yapamam hastayım diyor başka birşey demiyor. Kötü niyetli olduğunu bende düşünmüyorum tabiki. Hastalandığı zaman cidden çok üzülüyorum. Ama şuanda hastalığı geçti yüzünden anlayabiliyoruz en basitinden. Ama benim meselem sürekli kalmamızı istemesi önceden de zaten sürekli böyle şeylerden bahsediyordu. O konuda fikir almak istedim ben .

Kalmayacaksiniz. Bu bazilarina gaddar gelecek ama isin gercegi bu: bir insani bir süre idare edebilirsiniz, ama suna sakin izin vermeyin: Annenin annelikten cikip cocuk rolüne gecmesi. Onu sonrada toparlamak cok zor. Yatakta yatmak istiyorsa bir gün yatsin. Zorla cikartmaya calismayin. Ama devamli bunu yapiyorsa terapi almaya devam edecek. Artik hocalar bile diyor psikolojik rahatsizliklarda gidin profesyonel yardim alin diye.anneniz kendini birakmis durumda. Siz herseyi üstelenseniz kendini tamamen birakacak. Bu konuda net kurallar koayacaksiniz. Aksi takdirde tamamen kayar. Size "yanimda kalacaksiniz" dese. "Anne senin durumunu anliyorum, ama bizim de bir düzenimiz var. Istersen sana buzdolabina koyabikecegin yemek yapmanda yardim ederim. Ama biz pazar günü dönmek zorundayiz" deyin ve eve de gidin.

X