- 4 Mart 2016
- 3.084
- 2.810
- 83
- Konu Sahibi lightpinklady
-
Bebeğiniz 1 yaşında,ortanızda uyuyor. Hiç normal birşey değil o şekilde alıştığından dolayı rahat vermiyor size. Ayırın yatağını odasını. 6 aydan sonra aynı odada bile uyumak iyi değil. Tabi ki eşlerin arasına soğukluk giriyor. Aldatma konusunda yanlış konuşmalar tabi ki ama bir nebze de olsa haksız değil. Anne olunca eş olduğunuzu unutuyor çoğu kadın.
Durumunuza gelirsek de psikolojik destek almanız lazım. Bence çok fazla bunalmışsınız beneğe de yansıyor stresiniz o da onu huzursuz eder. İşsizseniz de işsizsiniz bunu bu kadar kafanıza takmayın bebeğinize odaklanın.
İyi bir uzmandan çift terapisi almanızın faydası dokunur diye düşünüyorum. Zira iyi bir iletişiminiz yok, iyi bir iletişim olmadan iyi bir cinsellik de olmaz. Bunlar basamak gibidir.
Birçok kişi söylemiş ama aynı odada cinsellik yaşamayın lütfen bebekle.
Benim de 11 aylık bir bebeğim var. Kendi odasına geçirdim ve anlamlı bir rahatlık oldu benim için. Benim bebeğim de defalarca uyanır ve meme tiryakisi resmen,hala hiçbirşey yiyip içmiyor.
Ayrıca benim de vermem gereken çok önemli sınavlarım var. Bebeğim uyumasına rağmen gece 2 ye kadar uyuyamıyordum bir dönem stresten. Zor,gerçekten çok zor durumun:/
Ama stratjik davran özellikle eşine karşı. bebek için yardım alacağın birileri varsa yardım al. Önce sen dirayetli ol mesela bebeğine karşı, çok hassas en ufak çıtırtıda uyanıyır diye yaklaştıkça daha da hassaslaşıyorlar galiba.
Eşler keşke bu kadar dangoz olmasa
Tezin bitene kadar sinirlerini bozmasına izin veme. Ciddiye alma ya da ne biliyim durumu anlatmaya çalış,bebeğin ne kadar tükettiğini(anlarsa tabi). Allah akıl fikir ihsan etsin bu heriflere.
Daha çok yazmak istiyorum ama yarın çok önemli bir sınavım var. Allah kolaylık versin
Canım kusura bakma sevdiğim üyelerden birisin ama çocuk olduktan sonra bir türlü duzene oturtamadin gibi geliyor hayatına
Hem çok zor bir çocuğun var hem onu hiç bir şekilde bırakmıyorsun gibime geliyor
Bir 3 aylığına her şeyi askıya alsan gerekirse annene yalvarsan gelip senle yaşasa yada yarım günlüğüne bile gelip sana yardımcı olsa
İlişki her 2 tarafta isterse olur. Ayrıca bu illa yatak odasında olmak zorunda mı? Bebek yatağındaysa, kesinlikle kalkmayacaksa siz başka odaya geçin.
Talebiniz varsa direk söyleyin. Masaj yap, saçımla oyna gibi.
Eşinizin kurduğu o aldatma cümlesi de zaten bana cinnet geçirtirdi. Terbiyesiz. Şuan alttan alacağınız, üzüleceğiniz hiçbir şey yok.
Canım bebeğin olduğu oçin akademik çalışmalara yeterince vakit ayıramadığını gerekçe olarak gösterip dönem dondurabilirsin bi nefes almış olursun hem
Konunuzu okurken benim bile ruhum darlandi.
Davranislariniz hoş değil maalesef..
Sürekli bir trip halinde gibisiniz.
Esinizinde yok aldatır felan muhabbeti acayip itici..Bu zihniyet tartisilir.
Evet canım anlıyorum Allah kolaylık versin her zorun sonu selamettir öyle düşünün sonunda siz ne kadar sıkarsanız sıkın herşey olacağına varır :)
o birçoğumuzda oluyor isteksizlik
eşiniz çok densiz bir insan kusura bakmayın
bir ara benim eşimde de anormal oyun bağımlılığı vardı
oyun arasına beni sıkıştırır gibi yaptı bikaç kez bende çıngar çıkarmıştım.. haklısınız
geçecek bugünlerde ama eşinizi iyi bir süründürün
Bebeğin odasını ayırırsanız ve kocan adam akıllı bebeğin sorumluluğunu alır,en azından günde 1-2 saat senin dinlenmeni sağlarsa ancak..
Kadınlar karmaşık diyorum ya duygular iniş cikişlar cok etkiliyor emzirmenin olusturdugu bir hormon var adini unuttum o con azaltiyomus istegi bide ben kendimi kac aydir hic kadın gibi hissetmiyorum hatta yil oldu...hamilelik şişmanlik yuvarlan yürüyeme falankarnim burnumda cinsellik sifir dogur logusalikti dikişti bebekti uykusuzluktu emzir ev temizle yemek ayni seyler hep hep hep beyin yan sen sonuc bu . Kendimi fazla anne hissediyorum herkesin annesiyim sanki:) esime bile anaç yaklasiyorim ...kadinlikmis pehhh:**)
Çok kötü:/Kizlar ya yukardaki yorumumu okur musunuz oraya alintilamayi unutmusum..
Hah yada tamam kopyaliyorum.
Kizlar ya of sinirden midem yaniyor su an valla..
Saat su an 2bucuk. Ve ben yarimsaat once bebegimin mirildanmasiyla gozumu actim..uyuyordum..
Yattigimda saat 12ydi. Kizim da uyumustu. Esim icerde pc oyunu oynuyordu...
Hiic canim istememesine ragmen gunlerdir atlattigim icin ve adetimin de baslayacagini sanki hissettgim icin bari dedim bugun biseyler olsun. Kizim uyanmasin diye kipirdanmadim( cok da istemiyorum ya nasilsa..) mesaj att watsaptan . Askim ne zaman geliceksin,bak sonra uyanamiyosun hem sabah hadi.. diye..
--ha bu arada dun barismistik zorla opmustu beni falan ben oyle demek istemedim bi anlik sinirdi blaaa blaaa blaa.. --
Yani biraz ucu acik bi mesaj olmustu gelsene uyuyalim gelsene seviselim gibi karisik ..
Neyse beyfendi gordu mavi tik oldu ama cevap vermemisti 12bucuk gibiydi saat de o ara.. sonra ben uyumusum.
Kalktim ki saat 2de dan diye odaya girdim pc li yere. Evet oyun acik ama kucultulmus pencere internet sayfasinda da pembe donlu ustsuz bi kadin fotosu var! Suna bakin ya.. Ooo hayirli isler dedim vee ciktim odadan..
Bu kadar..
Su an kendisi dus aliyo. Ben de kizimi yanima aldim yatagi kapladik yatiyoruz..
Ben de catladim sessiz sessiz.. yanimiza gelmedi neyse ki icerde zibariyo heralde. Hayir bi de pc kizima yaptigimiz ama sonradan kullanilmayan odada bir de. Yani o oda kizimin sayilir simdilik orda uyumasa da.. nasil icin aliyo adam ya kuşlu ayili bocekli pembeli halili odada...pcnin yaninda pembis aksesuarlar vs var ne bliyim leylek falan var. Bebek odasiydi orasi aslinda..Hiçbir anlam veremedim eşinin tavrına canım diyecek birşey bulamıyorum sinir oldum. Aynı şeyi eşim yapsa sinirden çatlardım herhalde
Bugun olmaz,yarin da olmaz oburgun de olmaz sonraki gun de olmaz..demem gerek benim aslinda..Sizin zaten niyetiniz yokmuş,
En baştan bugün olmaz deseydiniz,
Bu kadar tantana olmazdı diye düşünüyorum.
Gerekirse söyle beklenti içinde olmaz en azından.Bugun olmaz,yarin da olmaz oburgun de olmaz sonraki gun de olmaz..demem gerek benim aslinda..
Kocanız düşüncesiz bir kalas çok belli ama benim dikkatimi başka bir sey cekti. Tez hazirlayan insansiniz. Yani egitimlisiniz. O bebegin ne ortanızda ne de yanınızda yağmaması gerektiğini kimsesoylemedi mi?hiç mi araştırmadınız? Normalde odasının bile ayrı olması gerekiyor onun.Iyi geceler arkadaslar..
Bu aralar cok gerginim kafamda bi cok sey var. Yetisememe psikolojisini hat safhada yasiyorum. Ne ev isim tam ne bebegime tam yetebiliyorum. Ne 2ayda yazip cikmam gereken tezime odaklanabiliyorum vakit ayirabiliyorum.. Yetisememe hissinden dolayi bebegime patladigim oluyor bazen. Uyuycaksan uyu artik,ne istedigin belli degil,yemegini ye hadi elini sokup minciklama artik vs gibi birden parlayiveriyorum yani ...kotu hissediyorum kendimi...Bebegimin dis cikarma donemi galiba yine. Gec cikariyor dislerini de bu arada,yeme icme konusuna da cok alisamadi sanirim gec cikardigi icin. Memeye dusuyor hep. Memeuclarim kizarik bi bicimde aci cekerek emziriyorum bikac gundur cunku hep dislenmis durumdalar....neyse...
Ustune ustluk sistit belasi tutuyor bazen. Son 3 4gundur de dis agrisi basladi ozellikle geceleri artan..
Az once esim geldi bebegi yatagina koysana dedi (bebegim meme yiyerek uyuyor genelde ortamizda uyumaktan hoslanir ki acikcasi cok fazla uyanan bi bebek oldugu icin yatagina kpy geri al koy al zoruma gittigi icin ortamizda uyuyoruz cogunlukla..)
Neyse ben esime yaa uyanir simdi ,cok uyaniyor gene dedim... disim agriyor hem.. dedim.. cok gerginim falan dedim iste. Gun icinde gerilmistim iyice pc basina gectigim an aglamaktan moraran kimseyle durmak istemeyen ama benleyken de yuzume bakmayan bebegimden dolayi 40saatte 1satir yazi yazamamistim falan sonra kizkardesimle biraz papaz olmustum vs..
Esim bu arada pc de oyun oynuyordu pc.yi kapatmamis bile geldiginde yanima. Hadii falan diyor. Ee bilgisayar acik mi dedim evet isim var dedi. Oyun is dedigi de. E yap o zaman niye burdasn yada kapat dedim ayarladim kendi oynuyo dedi.. Ya sanki aradan cikarrilcakmisim gibi bi his geldi bana. Zaten canim istemiyo yorgubluktan bayilicam falan..Istemedigim halde dedimki iyi ozaman tamam ama cok gerginim biraz rahatlamam lazim. Oyle oldugumda ne blym sirtima omzuma falan masaj yapar sacimla oynar arada cok hoslanirjm. Acikcasi biraz ilgi gostersin diye bekledim.. dile getirdim. Amaaan ufff diye bagirdi icindeki istegi sevki de yok ettigimi soyledi falan. Sonra da kadinlar yok bizi aldatyolar diyolar adam tabi aldatir sizi dedi..!
Ben de dedim ki,karsisindakinden korkan aldatir. Bosaniriz napcaksan yaparsin... Korkmak ney ya ne sacmaliyon dedi. .. acikladim,diyorum ki karsisindakine karsi cesareti yoksa bi insanin ,durust degilse gizli kapakli is cevirir dedim. Durustluk ayri bisey cesaret ayri bisey korkaklik ayri bisey dedi. Hepsini aciklamaya kalkisti filozof kesildi.. bu sefer de ben uf ledim amaan ne anlamak istiyosan anla hadi bye git oyununu oyna..dedim..
Su an yorganini tekmeledigi gibi gitti iceriye. Artik oyun mu oynuyo napiyo blmem pc.de..
Ay cok sinir oldum ya..
Ee simdi neydi bu...
Hayir zaten bi isim yok diplomam oldugu halde evde oturuyorum. Yani zamaninda bulamadim. Bebek olunca da bi sure is aramayi askiya aldim. Bu donem de tezim icin son donemim. Artik teslim etmem lazim tezimi ve benim daha 3 ay once haberim oldu bu durumdan. Yazarim dedm ama hala baslayamadim. Cok sklyorum gerginim. Kendim icin kizim icin biraz birseyler basarmis olmak istyorum. Isim gucum olsa fena mi ne biliyim..anlayis istiyorum biraz .. esim cok onemsemiyor tez olayini da o yuzden ic doktum bu konuda da..
Evet biliyorum. Ama onunla uyumayi ben de seviyorum galiba. Egitimle alakasi yok ki bunun.. bazi seyler sadece teoride kalir..Kocanız düşüncesiz bir kalas çok belli ama benim dikkatimi başka bir sey cekti. Tez hazirlayan insansiniz. Yani egitimlisiniz. O bebegin ne ortanızda ne de yanınızda yağmaması gerektiğini kimsesoylemedi mi?hiç mi araştırmadınız? Normalde odasının bile ayrı olması gerekiyor onun.
Aynı odada yapmayın zaten. Hiç uygun değil. Bu dönemlerde adamların da anlayışlı olması lazim ama işte benciller. Böyle yetiştiriliyorlar. İhtiyaçları anneleri tarafından her zaman hemen yapıldığı için beklemeye de şartların zorluğuna da hiç tahammülleri yok.Biliyorum bebegim konusunda icim rahat degil aslinda . .. icimle birlikte kaslarim da pek rahat degil yayila yayila yatamiyorum bi.. :)
Ya acikcasi bebekle ayni odadayken de yapasim olmuyor hic bisey. Bilmiyorum dogum sonrasi isteksizlik cook fazla oldu bende pof.
Bugun olmaz,yarin da olmaz oburgun de olmaz sonraki gun de olmaz..demem gerek benim aslinda..
Kizlar ya yukardaki yorumumu okur musunuz oraya alintilamayi unutmusum..
Hah yada tamam kopyaliyorum.
Kizlar ya of sinirden midem yaniyor su an valla..
Saat su an 2bucuk. Ve ben yarimsaat once bebegimin mirildanmasiyla gozumu actim..uyuyordum..
Yattigimda saat 12ydi. Kizim da uyumustu. Esim icerde pc oyunu oynuyordu...
Hiic canim istememesine ragmen gunlerdir atlattigim icin ve adetimin de baslayacagini sanki hissettgim icin bari dedim bugun biseyler olsun. Kizim uyanmasin diye kipirdanmadim( cok da istemiyorum ya nasilsa..) mesaj att watsaptan . Askim ne zaman geliceksin,bak sonra uyanamiyosun hem sabah hadi.. diye..
--ha bu arada dun barismistik zorla opmustu beni falan ben oyle demek istemedim bi anlik sinirdi blaaa blaaa blaa.. --
Yani biraz ucu acik bi mesaj olmustu gelsene uyuyalim gelsene seviselim gibi karisik ..
Neyse beyfendi gordu mavi tik oldu ama cevap vermemisti 12bucuk gibiydi saat de o ara.. sonra ben uyumusum.
Kalktim ki saat 2de dan diye odaya girdim pc li yere. Evet oyun acik ama kucultulmus pencere internet sayfasinda da pembe donlu ustsuz bi kadin fotosu var! Suna bakin ya.. Ooo hayirli isler dedim vee ciktim odadan..
Bu kadar..
Su an kendisi dus aliyo. Ben de kizimi yanima aldim yatagi kapladik yatiyoruz..
Siz de o konuda biraz daha istekli olursanız çözülür diye düşünüyorum öyle deneyin bir de istersenizBen de catladim sessiz sessiz.. yanimiza gelmedi neyse ki icerde zibariyo heralde. Hayir bi de pc kizima yaptigimiz ama sonradan kullanilmayan odada bir de. Yani o oda kizimin sayilir simdilik orda uyumasa da.. nasil icin aliyo adam ya kuşlu ayili bocekli pembeli halili odada...pcnin yaninda pembis aksesuarlar vs var ne bliyim leylek falan var. Bebek odasiydi orasi aslinda..
Bugun dedim bana laptop alalim ben tez icin kizim uyurken tepesinde de bakinablirim biseylere ama obur turlu masaustune tasiniyorum ikide bi kizima gelip gidip bakyorum yaninda olamyorum diye.. PARAAA? Dedi.. neymis bilgisayarin var iste dedi. Eee o ben bilgisayarimsa da kilit koycam. Oyununi da silicem. Izin de vermycem acmasina. Telefonuyla yesin ne halt yiyorsa....zaten ben fazla ozgur biraktim onu. Banyoga girdgi zaman sessiz bi 10 15 dk gecirir yikanmadan da. Bi haltlar karistirdgini tahmin eder ama seslenmem. Cinsel hayatimz yok kendi kendne birseyler yapsn ellemeyim diye..... ama demekki anlayisli da olmycam diktator gibi tepesinde biticem her an..
Istekli olamiyorum iste. Olmam icin sanirim ustumdeki yuklerin azalmasi gerekiyor..Siz de o konuda biraz daha istekli olursanız çözülür diye düşünüyorum öyle deneyin bir de isterseniz
Başta bizimde öyleydi canım şimdi saat kaç olursa olsun beraber yemek yemek için bekliyorum eşimi. Çocukla onun da ilgilenmesini sağlıyorum ki çektiğim zorlukları anlasın. Bazen o doyurup uyutuyor. Ev işlerinde de yardımcı oluyor benim iş yükümü aldığı için üzerimden bende ona rahat zaman ayırabiliyorum öbür türlü o da farkında onunla istediği gibi ilgilenemeyeceğimi. Benim de oğlum 5 aylık herşeye tek başıma yetişmem mümkün değil. Sizde çocuğun sorumluluğunu biraz eşinize vermeyi deneyin zorla da olsa. Yoksa herşeyi sizin yapmanıza alışacak ileride daha çok zorlanırsınız. İlk başlarda itiraz edecek ama mecbur kabullenecek sonuçta tek başınıza yapmadınız o çocuğu bunu anlaması lazım. Gerekirse ev işi de yapacakIstekli olamiyorum iste. Olmam icin sanirim ustumdeki yuklerin azalmasi gerekiyor..
Esimin mesela isten eve gelme saati net olmuyo. Insaat sektorunde. Bazen isler uzuyor falan. Patron cikmadan cikamiyor yada.. bi duzen yok hayatimizda. Yemek bile yiyemiyoruz bazen birlikte. O cok yorgun geliyor ben evde herseyi tek basima goguslemenin yorgunluguylayim zaten. Dinlenicek vakit yok. Bebek zaten 12civari uyuyor . Cogu zaman gece o uyuynca islerime bakiyorum. Cok yorgunsam sizip kaliyorum..
On sevisme benim icin resmen gereksiz ve zaman kaybi.. ben hic bi sekilde zevk almiyorum ve zaten bebek uyandi uyanacak hengamesiyle direkt bitse gozuyle bakiyorum oof of.. boyle degildim elbet.. dogum sonrasi durumum bu ama..Doğum sonrası kadınlarda isteksizlik durumu sık karşılaşılan bir şey. Anlıyorum çok yoruluyorsunuz kolay değil fakat siz de hiç çözüm odaklı davranmıyorsunuz. Bakın çok insan söylemiş tekrarlayayım: bebeğinizle aynı odada uyumak olmaz, sevişmek hiç olmaz. Bunun ötesi yok. Neden bu konuda bir adım atarak başlamıyorsunuz? Teoride hepimiz her şeyi biliriz fakat pratiğe dökülmeyen bilginin hiçbi faydası yoktur. İsteksiz olduğunuzu eşinizle paylaşın ve ön sevişmeye mutlaka ihtiyaç duyduğunuzu söyleyin. Bence biraz silkelenmeye, toparlanmaya ve bir düzen oturtmaya ihtiyacınız var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?