- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
-
- Konu Sahibi vargasabreu
eşcinsellik bir tercih değil, bir yönelimdir. homofobi ise bir faşizm türüdür. homofobik değilseniz, faşit lafını üzerinize alınmanızın gereği yok.Sevmiyorum ama saygı duyuyorum dediğiniz o kadar şey varki o zaman herkes onayliyor tabi kimse tepki vermiyor
ben tercih olan kisma hoş bakmıyorum ama bana zarar.vermedigi için de saygı duyuyorum bu nedenle de kimse bana faşist diyemez
dediğim gibi yapacak bir şey yok,her eş cinsel dindar değildir,ama bülent ersoy dindar mesela,o saygıda kusur etmezdi,insanlar dinden korkuyorlar aslında din de huzur bulmak için bir terapidir,zorla inandıramazssınİnançlı eşcinseller olduğu gibi, çoğu eşcinselin de inançlı olmamak için gayet haklı sebepleri var.
Kendilerini reddeden bir dine inanmalarını beklemek fazla iyimser değil mi?
Durun durun az kaldı, ad hominem başlar şimdi. "Bu kadar savunuyorsunuz yoksa siz de mi lezbiyensiniz" atağı bekliyorum her aneşcinsellik bir tercih değil, bir yönelimdir. homofobi ise bir faşizm türüdür. homofobik değilseniz, faşit lafını üzerinize alınmanızın gereği yok.
Üzerime alindigim kısmı saygı duyuyorum ama sevmiyorum diyenler hakkındak yorumeşcinsellik bir tercih değil, bir yönelimdir. homofobi ise bir faşizm türüdür. homofobik değilseniz, faşit lafını üzerinize alınmanızın gereği yok.
kusura bakmayın ama bana inanıp inanmamanız zerre umurumda değil.Sürekli bir şeyleri sizin bildiginiz başkalarının bir şey bilmediğini kanıtlama çabası inandırıcı olmak için mi
kan bağı veya adı her neyse konu bu değil ki hayvanlar eşcinsel ilişki yaşıyor çünkü onlarda olan bizde bizde olan onlarda yok tıpkı kan bağı yani anne oğul ilişkisi gibi
canım bu tarz şeyler gizlide olsa ülkenin ve dünyanın heryerinde var yapacak bir şey yok kimisi doğal bulur kimisi bulmaz kimin ne yaptığı beni ilgilendirmiyor,birde hayvanlardan örnek verilmiş,bazen onlar bizlerden daha şanslı olabiliyor,neden savaş olsa biz soskak şartlarına alışamayız ama onlar hep sokakta,şu an suriyenin durumu daha önemli ve gündemde olmalıydı aslındaSürekli bir şeyleri sizin bildiginiz başkalarının bir şey bilmediğini kanıtlama çabası inandırıcı olmak için mi
kan bağı veya adı her neyse konu bu değil ki hayvanlar eşcinsel ilişki yaşıyor çünkü onlarda olan bizde bizde olan onlarda yok tıpkı kan bağı yani anne oğul ilişkisi gibi
eşcinselliği mi sevmiyorsunuz?Üzerime alindigim kısmı saygı duyuyorum ama sevmiyorum diyenler hakkındak yorum
Hocam de bakem bize bu is nedirrrİnançlı eşcinseller olduğu gibi, çoğu eşcinselin de inançlı olmamak için gayet haklı sebepleri var.
Kendilerini reddeden bir dine inanmalarını beklemek fazla iyimser değil mi?
Hala ayni tavırkusura bakmayın ama bana inanıp inanmamanız zerre umurumda değil.
insanlar da eşcinsel ilişki yaşıyor, sadece hayvanlar değil. üstelik zamanın bir noktasında insanlar da ensest yaşadı ve bu yüzden ensest bir tabudur. hasarlı soylar meydana geldiği için. ve o hastalıklı soyları da tıpkı kedilerin yaptığı gibi boğdu ya da besinsiz bırakarak ölüme terk etti.
insan sandığınız kadar üstün bir varlık değil yani, her şeyi deneme yanılma yöntemiyle öğrendi.
antropolijik bir temeli yoktur ama Freud'un "Tabu ve Totem" isimli eserine en azından yorumlarına göz atın isterseniz.
Demiyor lar mu sanki burada çarşaf sevmiyorum sakal sevmiyorum diyenler oldu herkes de gayet anlayisliydieşcinselliği mi sevmiyorsunuz?
eşcinselleri mi sevmiyorsunuz?
eğer ilkiyse eşcinsel olmayın ki değilsiniz zaten.
ikincisiyse işte asıl sorun bu. biri çıkıp "Türkleri/Müslümanları" sevmiyorum dese ne dersiniz?
eşcinseller de kimliklerini değiştiremezler, değiştiremeyecekleri, ellerinde olmayan bir şey için bu insanları sevmiyorsunuz. anlatmaya çalıştığım bu.
Siz insanlara günahkar derseniz, bir kavmin yok oluşundan mesul tutarsanız, İslam ülkelerinde kırbaçlar veya asarsanız biraz reddetmiş oluyorsunuz bence : ) Reddetmek tanım olarak tam karşılamamış olabilir gerçi orada hak veririm size. Kabul etmemek desem daha doğru olacak. Bu insanları kabul etmeyen dinler diyeyim.Hocam de bakem bize bu is nedirrr
Islamda reddetme yok hangi dinde var
Anlatma ile cozulecek is degil sevmedinin seyin bile hesabini soruyor bu kadinlar kulubunun ceteleri millet onlarin aksi dusunce zikredemiyor olagan guruba banada sararlar diye bosverrrrHala ayni tavır
neden konuyu dallanip budaklayip eveleyip ngevwliyorsunuz ki
insaninsanlarin bu tür ilişkisi doğal değil denilince hayvanlardan örnek verdiniz
ben de dedim ki madem bu iki canlı karsilastiriliyor ve bu yolla bu durum doğal gösteriliyor o zaman hauvanlardaki ana oğul vs ilişkisi be oluyor
Ayrıca insan ustun varlık demedim ama onları hayvanlarla bir tutmuyorum
aradaki büyük çizgi büyük fark ahlaki kurallardir mesela
bana dokunmayan bin yaşasın sokak ta tanımadığım birine nasıl bakıyorsam onlarada öyle bakarım,çok ezik değiller bence,burası tatil beldesi belkide ondan,burada bir mağazadaa çalışan bir bey var,konuşma tarzından belli oluyor,ama hep havadan bakaribakıp almayacağımızı ima eder,gayet burnu havada ve alaycı biri,ben toplumda ezik olduklarını sanmıyorum,sanki bizler çok haklarımızı savnabiliyoruzda,deveye hendek atlatmaya çalışmaya gerek yok .t.c için çok erken,belki 100 sene sonraeşcinselliği mi sevmiyorsunuz?
eşcinselleri mi sevmiyorsunuz?
eğer ilkiyse eşcinsel olmayın ki değilsiniz zaten.
ikincisiyse işte asıl sorun bu. biri çıkıp "Türkleri/Müslümanları" sevmiyorum dese ne dersiniz?
eşcinseller de kimliklerini değiştiremezler, değiştiremeyecekleri, ellerinde olmayan bir şey için bu insanları sevmiyorsunuz. anlatmaya çalıştığım bu.
asıl siz eveleyip geveliyorsunuz.Hala ayni tavır
neden konuyu dallanip budaklayip eveleyip ngevwliyorsunuz ki
insaninsanlarin bu tür ilişkisi doğal değil denilince hayvanlardan örnek verdiniz
ben de dedim ki madem bu iki canlı karsilastiriliyor ve bu yolla bu durum doğal gösteriliyor o zaman hauvanlardaki ana oğul vs ilişkisi be oluyor
Ayrıca insan ustun varlık demedim ama onları hayvanlarla bir tutmuyorum
aradaki büyük çizgi büyük fark ahlaki kurallardir mesela
siz okumadınız sanırım insan kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş,size bir zararmı verdiler,Anlatma ile cozulecek is degil sevmedinin seyin bile hesabini soruyor bu kadinlar kulubunun ceteleri millet onlarin aksi dusunce zikredemiyor olagan guruba banada sararlar diye bosverrrr
Hadi kizlar ben sahura hazirlik yapicimm escinsel muhabbeti uzarrr gider
Herkesin sevabida gunahida kendine aman benden uzak dursunlar da
Bakın anlaşamadığımız nokta şu:Kadin erkek escinsel
Cinsel tercih secimiyle dini milliyeti hangi kafayla bagdastiriyorsunuz yahuuu
yamyamlık olmasaydı keşkeasıl siz eveleyip geveliyorsunuz.
eşcinsellik doğaldır. doğada vardır. doğa mükemmel olmak zorunda değildir, doğanın ahlaklı olmak gibi bir kaygısı da yoktur. örneğin yamyamlık da doğada vardır. bu yüzden eşcinsellik konusunda eşcinselliğe karşı birinin referansı doğa olmamalıdır çünkü doğada eşcinsellik vardır.
nesi açık değil?
doğal değil derseniz, doğada var derim.
doğada olanla sizin ahlak kavramınızın örtüşmemesi beni bağlamaz.
ahlaki kurallar topluma göre değişir, bir toplumda kadınların göğüslerinin meydanda olması ahlaksızlık olurken bir diğer toplumda değildir.
bir toplumda evlilik öncesi seks ahlaksızlıkken başka bir toplumda değildir.
bu yüzden bu tarz konuları ahlak gibi objektif bir kavramla değil, insan hakları gibi subjektif bir kavramla tartışmalıyız zaten.
offf gerçekten yoruldum ama.Kadin erkek escinsel
Cinsel tercih secimiyle dini milliyeti hangi kafayla bagdastiriyorsunuz yahuuu
onu diyenlerle konuşacaksınız. benim böyle bir tavrım yok. başkasının düşüncesini savunmak zorunda değilim.Demiyor lar mu sanki burada çarşaf sevmiyorum sakal sevmiyorum diyenler oldu herkes de gayet anlayisliydi
ha su pankart zaten her şeye kanıt
kisielsel olarak kimse ile bir derdi m tabiki yok
Son kez açıklama yapıyorumasıl siz eveleyip geveliyorsunuz.
eşcinsellik doğaldır. doğada vardır. doğa mükemmel olmak zorunda değildir, doğanın ahlaklı olmak gibi bir kaygısı da yoktur. örneğin yamyamlık da doğada vardır. bu yüzden eşcinsellik konusunda eşcinselliğe karşı birinin referansı doğa olmamalıdır çünkü doğada eşcinsellik vardır.
nesi açık değil?
doğal değil derseniz, doğada var derim.
doğada olanla sizin ahlak kavramınızın örtüşmemesi beni bağlamaz.
ahlaki kurallar topluma göre değişir, bir toplumda kadınların göğüslerinin meydanda olması ahlaksızlık olurken bir diğer toplumda değildir.
bir toplumda evlilik öncesi seks ahlaksızlıkken başka bir toplumda değildir.
bu yüzden bu tarz konuları ahlak gibi objektif bir kavramla değil, insan hakları gibi subjektif bir kavramla tartışmalıyız zaten.