Polisin engellediği, LGBTİ basın açıklaması: Bu işbirliğini Sivas’tan, Maraş’tan biliyoruz

Görmüş olamazsınız. Yönelimini saklayan bireydir olsa olsa o kişi. Diğer türlüsü yasak zaten. Devlet memuru olamazlar. Olsa olsa homofobik olmayan bir işveren yanında çalışır ya da kendi işlerini yaparlar.

Bilmediğim için soruyorum eşcinseller devlette çalışamıyorlar mı yasak mı bu yasalara göre ?

Saklamış olsaydı ben bilemezdim ki. Ama görüntü olarak farklılık göstermiyor belki ondandır. Devlete karşı saklamıştır kendini.

Sizin bilmeniz mesele değil. Yöneticisi iş arkadaşlarından biri eğer homofobikse bir şikayete bakar.
Benim de birtanıdığım var polis olan bir eşcinsel ama bunu ne iş arkadaşları ne amirleri bilir. Bişey de yaşayamaz zaten, yaşamadı şimdiye kadar. 35 yaşında bir insan sevdiği, aşık olduğu insanlara açılamıyor işini, ailesini kaybetme korkusuyla.

Her grupta vardır aşırılığa kaçan, bu hepsini genellemeyi gerektirmez, ki genelleme yapmayın diyoruz işimize gelen şeylerde, aynı durum LGBT içinde geçerli olmalı, lgbtli olmayı kanıksasın herkes demiyoruz ama yokta sayılmasınlar, öldürülmesinler, linç edilmesinler.

Çok insan tanıyorum sırf dışlanmamak, işinden atılmamak, toplumun bakışlarından rahatsız olmamak adına cinsel tercihlerini saklıyorlar.
Ailelerinden bile çekiniyor çoğu zira önce aileleri dışlıyor onları, hatta bazısını hastalık gibi düşünüp evlendiriyorlar, günah değil mi evlendikleri kişilere de?

Kimi ülkeden gidiyor, var öyle bir arkadaşım, bulunduğu çevrede kimseye zararı olmadığı halde sırf cinsel kimliği açığa çıktı diye sözlü tacizlere uğradı, öyle boyutlara vardı ki artık dayanamayıp gitti.
Hak ediyor muydu bence hak etmedi, temiz kalpli, terbiyeli, saygılı, kimseye tek bir kötülüğü olmayan biriydi, kimse bu çocuk saygılı, iyi demedi o özellikleriyle ön planda tutmadı, onlar için eşcinsel olması yetti de arttı bile, çevrede bunca pedofili, tecavüz, cinayet vakaları varken onu toplumun ahlakını bozmakla suçlayıp parmakla gösterdiler, oysa o kimseyle arkadaş olmanın ötesinde birşey yaşamıyordu.

Aksine o dışlayan yuhalayan kahve köşelerinde o çocuğun dedikodusunu yapıp cık cıklayan tipler uygunsuz tekliflerde bulunuyordu ona.

Maalesef toplumda adın bir kere çıkmaya görsün, çocuk ol, kadın ol, erkek ol, eşcinsel ol fark etmiyor, toplum ahlakı elden gidiyor diye feverân edenlerin bazıları sokak aralarında sıkıştırıveriyor seni.
Hani toplum ahlakı?

Lgbtyi kabul etmeyelim tamam, olağanlaşmasın ona da eyvallah ama bizler kadın olmayı kendimiz tercih etmedik, onlarda cinsel kimliklerini tercih etmediler, böyle doğdular çoğu.
Kimse gece kadın olarak yatıp sabaha ben erkek olacağım artık demiyor, aranızda artık ben erkek gibi hissediyorum diyen var mı?

Bildiğim kadarıyla yasak. Geçtiğimiz yıllarda bir öğretmenin ve bir imamın görevden uzaklaştırıldığını hatırlıyorum bu sebepten.

Sağolun bilgi için toplumda ayrımcılığa uğradıklarının farkındaydım ama konunun devlette çalışmaya kadar geldiğini bilmiyordum.Öyleyse eğer korkunç bir şey bu tek suçları öyle doğmak mı yani:KK43:

Sağolun bilgi için toplumda ayrımcılığa uğradıklarının farkındaydım ama konunun devlette çalışmaya kadar geldiğini bilmiyordum.Öyleyse eğer korkunç bir şey bu tek suçları öyle doğmak mı yani:KK43:
Eskiden beri var bu yasak, uzaktan bir tanıdığım emekli olana kadar cinsel tercihini saklamak zorunda kaldı, emekli olduktan sonra ameliyatla kadın oldu.

Her grupta vardır aşırılığa kaçan, bu hepsini genellemeyi gerektirmez, ki genelleme yapmayın diyoruz işimize gelen şeylerde, aynı durum LGBT içinde geçerli olmalı, lgbtli olmayı kanıksasın herkes demiyoruz ama yokta sayılmasınlar, öldürülmesinler, linç edilmesinler.

Çok insan tanıyorum sırf dışlanmamak, işinden atılmamak, toplumun bakışlarından rahatsız olmamak adına cinsel tercihlerini saklıyorlar.
Ailelerinden bile çekiniyor çoğu zira önce aileleri dışlıyor onları, hatta bazısını hastalık gibi düşünüp evlendiriyorlar, günah değil mi evlendikleri kişilere de?

Kimi ülkeden gidiyor, var öyle bir arkadaşım, bulunduğu çevrede kimseye zararı olmadığı halde sırf cinsel kimliği açığa çıktı diye sözlü tacizlere uğradı, öyle boyutlara vardı ki artık dayanamayıp gitti.
Hak ediyor muydu bence hak etmedi, temiz kalpli, terbiyeli, saygılı, kimseye tek bir kötülüğü olmayan biriydi, kimse bu çocuk saygılı, iyi demedi o özellikleriyle ön planda tutmadı, onlar için eşcinsel olması yetti de arttı bile, çevrede bunca pedofili, tecavüz, cinayet vakaları varken onu toplumun ahlakını bozmakla suçlayıp parmakla gösterdiler, oysa o kimseyle arkadaş olmanın ötesinde birşey yaşamıyordu.

Aksine o dışlayan yuhalayan kahve köşelerinde o çocuğun dedikodusunu yapıp cık cıklayan tipler uygunsuz tekliflerde bulunuyordu ona.

Maalesef toplumda adın bir kere çıkmaya görsün, çocuk ol, kadın ol, erkek ol, eşcinsel ol fark etmiyor, toplum ahlakı elden gidiyor diye feverân edenlerin bazıları sokak aralarında sıkıştırıveriyor seni.
Hani toplum ahlakı?

Lgbtyi kabul etmeyelim tamam, olağanlaşmasın ona da eyvallah ama bizler kadın olmayı kendimiz tercih etmedik, onlarda cinsel kimliklerini tercih etmediler, böyle doğdular çoğu.
Kimse gece kadın olarak yatıp sabaha ben erkek olacağım artık demiyor, aranızda artık ben erkek gibi hissediyorum diyen var mı?

Çok yakın bir arkadaşım var, burda daha önce bahsetmiş olabilirim. Mesleği doktorluk olan gay bir birey. 12-13 yıldır yine gay avukat bir sevgilisi var. İkisi de başka kadınlarla evli durumda şu an. Çünkü küçük bir şehirde yaşıyorlar, çevrelerini değiştirme imkanları yok. Bence korkunç bir olay, eşleri adına çok üzülüyorum ama onlar için de üzülüyorum. İstemedikleri bir hayatı yaşamak zorunda bırakılıyorlar. İki ucu çoklu değnek. Ne kadar kızsam eleştirsem de bir yandan az da olsa hak veriyorum sanırım.

Birlik beraberlik adina al bayrak altinda yapilan ve milli bayramlarda ki yuruyuslerEn Büyük TÜRKİYEdisindaki butun şu yuruyus olayina herkese iflitim:işsiz:
Yuruyunce sanki bir halt oluyor. 32 yasindayim milli bayram disinda hicbir yerde yurumedim.

Yazıklar olsun ne denir ki.Utandım bir kez daha bu ülke adına.

Maalesef çok dışlanıyorlar, LGBT şımarıklık, sırf marjinal olmak için uydurulmuş gibi görünüyor bazılarına ama değil, ben gizli LGBT olan çok insan gördüm, madem gizli siz nereden biliyorsunuz diyeceksiniz, benim onlara karşı ön yargım yoktu, az birazda beni tanıyınca konuşmalarımız arasında ufak tefek bazı sinyaller veriyorlardı, ki bizde öyle garip bir ön yargı var ki aslında gerçekten kibar, hani katıksız İstanbul beyefendisi dediğimiz kişileri bile bu eşcinsel diye yaftalayanlarda var, zira bizde erkek dediğin sağını solunu kaşır, tükürür, lanlı lunlu konuşur imajı oluşmuş, adam teşekkür ederim beyefendi sizler nasılsınız, eşiniz hanımefendi, çocuklarınız nasıllar dediğinde hııııı bu adam biraz şey mi nedir deniveriyor, bir kişi kahvede şu falanca var ya mısınız dedi kibarcık kibarcık, bu adam öyle dediğinde o adamcağız arkasına bakmadan uzaklaşsın çünkü kahve dedikodusu anında yayılır etrafa.

Sonrası toplum baskısı, hem dedikodusunu yaparlar hemde bıyık burarlar.

Hani toplum ahlakı?

Ben zaten kabul edilmesin demedim ki. Kendilerini tanıtacak zamanlarda aşırılığa gittiklerinden bahsettim. Kendilerini belli etmeleri için soyunup sevişmeleri de gerekmez değil mi? Ben erkeklere ilgi duyuyorum diye sokak ortasında bu tür gösteriler yapmıyorum.
Yanlış anlaşılacak şeyleri öne sürüp tüm eşcinselleri zor durumda bırakıyorlar. Bence daha mantıklı tepkiler göstersinler.

Bugün Taksim’de yapılması planlanan 7’nci Trans Onur Yürüyüşü’nde polisin saldırarak, okunmasını engellediği basın açıklamasında LGBTİ bireyler, bu işbirliğini Sivas’tan, Maraş’tan; katillerle çekilen fotoğraflardan tanıdıklarını duyurdular.

İstanbul Valiliği’nin hukuk dışı yürüyüş yasağının ardından bu sabahtan itibaren meydan ve İstiklal Caddesi’ni abluka altına alan polis, Beyoğlu Mis Sokak’ta toplanıp, basın açıklaması yapmak isteyen gruba saldırmıştı.

Polisin, okunmasına engel olduğu İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği imzalı basın açıklamasının tam metni şöyleydi:

‘Medya aracılığı ile LGBTİ’ler açık hedef haline getirilmiştir’
Bizler bu işbirliğini Sivas’tan, Maraş’tan biliyoruz!

Bizler bu işbirliğini Suruç’tan, Amed’ten, Ankara’dan biliyoruz!

Bizler bu işbirliğini trans cinayetlerinden ve katillerle çekilen fotoğraflardan tanıyoruz!

6 yıl üst üste düzenlenen ve kamu düzeni adına hiçbir sorun yaşanmayan Trans Onur Yürüyüşü devlet ve gerici grupların işbirliği ile terörize edilmiş, hafta organizasyonunda görev alan arkadaşlarımız hedef haline getirilmiştir. Toplumda yaratılan nefret kültürü ile saldırıların zemini hazırlanmış ve medya aracılığı ile LGBTİ’ler açık hedef haline getirilmiştir.

Buradan bir kez daha deklare ediyoruz!

Başlatılan bu nefret kültürü sonucu yaşanacak tüm saldırıların sorumlusu İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve göz yumup teşvik eden AKP iktidarıdır.

Ramazan ayına saygısızlık bahanesi ile başlatılan bu tartışma, bizlere sunulan Yeni Türkiye zırvasında Türk, Müslüman, Sunni ve Erkek olmayanların toplumun neresinde duracağını göstermektedir. Kendi normunu tüm topluma dayatan ve uymayanları açık hedef haline getiren bu anlayışın Kürtlere, Alevilere, Ermenilere, Rumlara, Romanlara, Lgbti’lere, Kadınlara, işçi ve emekçilere katliamdan başka getireceği hiçbir şey yoktur.

Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı’na yöneltilen her eleştiri, ev baskınları, gözaltılar ve tutuklamalar ile karşılanırken, aleni saldırı çağrıları ise görmezden gelinmekte, hak savunucularının şikâyetleri ise işlemsiz bırakılmaktadır. Cihatçı terörist grupların rahatlıkla hareket ettiği, sınırın boydan boya açıldığı, hastanelerde militanların tedavi edilip tekrardan savaş alanına yollandığı bir ülkede hiç birimiz güvende değiliz.

‘Orlando’da katledilen arkadaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz’
Tüm bu gerçekliğin ortasında trans toplumunun durumu ise daha vahim bir yerde durmaktadır. Toplumsal yaşamda kamufle olmayan translar hedef haline getirilmekte ve temel bütün haklardan mahrum edilmektedir.

Kendini sosyal devlet olarak tanımlayan Türkiye Cumhuriyeti, yaşama, barınma, eğitim, sağlık ve ulaşım haklarımızı gasp ederek bizleri eşi benzeri görülmemiş bir baskı cenderesi altında yaşamaya zorlamaktadır.

Bizler gökkuşağının çocukları olarak bir kez daha haykırıyoruz;

Bu toprakların sahipleri ve aydınlık günlerin teminatıyız!

Eşit, özgür, demokratik bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Orlando’da katledilen arkadaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, homofobi ve transfobinin olmadığı bir dünya sözü veriyoruz!

Orlando’yu unutma, unutturma!

Nefrete inat yaşasın hayat!

Nefret cinayetleri politiktir!
http://www.diken.com.tr/polisin-eng...-bu-isbirliginin-sivastan-marastan-biliyoruz/
Haaaa gecen seneki olaysiz yuruyusu paylasayim isterseniz.Pislikler ciril ciplak soyunup sevismislerdi

Ne onurrrrr ama

Çok yakın bir arkadaşım var, burda daha önce bahsetmiş olabilirim. Mesleği doktorluk olan gay bir birey. 12-13 yıldır yine gay avukat bir sevgilisi var. İkisi de başka kadınlarla evli durumda şu an. Çünkü küçük bir şehirde yaşıyorlar, çevrelerini değiştirme imkanları yok. Bence korkunç bir olay, eşleri adına çok üzülüyorum ama onlar için de üzülüyorum. İstemedikleri bir hayatı yaşamak zorunda bırakılıyorlar. İki ucu çoklu değnek. Ne kadar kızsam eleştirsem de bir yandan az da olsa hak veriyorum sanırım.
Evlenen çok var Sephoraa, mecbur bırakılıyorlar, benim tanıdıklarımın çoğunluğu evli, kadınlara da yazık oluyor bu insanlara da.
Biz demiyoruz ki sokak ortasında anadan üryan gezsinler, ilişkiye girsinler ama iş hayatları olsun, dışlanmasınlar, toplum ahlakını bozuyorsun denerek saldırılmasın, öldürülmesinler.
Ki kimsenin bir diğerinin canını almaya hakkı yok, gayet düzgün hayat yaşamak isteyenleri çoğunlukta, adam berber, adam memur, adam doktor, avukat ama mesleğini icra ederken kimliğini deşifre etse sırf önyargılar yüzünden kimse müşterisi olmaz veya işten atılır.

Ya biz bazı şeyleri bulaşıcı hastalık gibi görüp kaçıyoruz resmen, konuyla alakalı değil ama tamda bulaşıcı hastalık gibi görmeye örnek olacak bir vaka, bir kadınla tanıştım otobüste, yazmıştım burada, kadının 9 yaşlarında bir erkek çocuğu vardı, yer verdim otursun diye, çocuk otizmliymiş, eğitime götürüyormuş, ben yer veripp konuşunca çocuğa gülümseyip ne güzel bir çocuk deyince yüzünde güller açtı kadının, çevresindeki kadınlar çocuklarını kaçırıyormuş yavrucaktan bizim çocuğumuza da bulaşır diye.
Demem o ki vebalı gibi kaçıyoruz böyle durumlarda, akşamdan sabaha lgbtli olunuyor sanki.

Son düzenleme:
Evlenen çok var Sephoraa, mecbur bırakılıyorlar, benim tanıdıklarımın çoğunluğu evli, kadınlara da yazık oluyor bu insanlara da.
Biz demiyoruz ki sokak ortasında anadan üryan gezsinler, ilişkiye girsinler ama iş hayatları olsun, dışlanmasınlar, toplum ahlakını bozuyorsun denerek saldırılmasın, öldürülmesinler.
Ki kimsenin bir diğerinin canını almaya hakkı yok, gayet düzgün hayat yaşamak isteyenleri çoğunlukta, adam berber, adam memur, adam doktor, avukat ama mesleğini icra ederken kimliğini deşifre etse sırf önyargılar yüzünden kimse müşterisi olmaz veya işten atılır.

Ya biz bazı şeyleri bulaşıcı hastalık gibi görüp kaçıyoruz resmen, konuyla alakalı değil ama tamda bulaşıcı hastalık gibi görmeye örnek olacak bir vaka, bir kadınla tanıştım otobüste, yazmıştım burada, kadının 9 yaşlarında bir erkek çocuğu vardı, yer verdim otursun diye, çocuk otizmliymiş, eğitime götürüyormuş, ben yerip konuşunca çocuğa gülümseyip ne güzel bir çocuk deyince yüzünde güller açtı kadının, çevresindeki kadınlar çocuklarını kaçırıyormuş yavrucaktan bizim çocuğumuza da bulaşır diye.
Demem o ki vebalı gibi kaçıyoruz böyle durumlarda, akşamdan sabaha lgbtli olunuyor sanki.
Keske takva etseler oda bir intihan degil midir acaba yasamadan insan bilemz ama gecen seneki olaylardakiler rezaletti

Ben zaten kabul edilmesin demedim ki. Kendilerini tanıtacak zamanlarda aşırılığa gittiklerinden bahsettim. Kendilerini belli etmeleri için soyunup sevişmeleri de gerekmez değil mi? Ben erkeklere ilgi duyuyorum diye sokak ortasında bu tür gösteriler yapmıyorum.
Yanlış anlaşılacak şeyleri öne sürüp tüm eşcinselleri zor durumda bırakıyorlar. Bence daha mantıklı tepkiler göstersinler.

Yorumumda yapanı da var ama hepsini genellemeyiz demiştim, soyunanlar uçlarda yaşayanlar ama birde gayet normal hayat yaşayanlar var ki, inanın normal hayat yaşayanlar çoğunlukta.
Cinsel hayatlarıyla özelleridir, evlerinde yaşadıkları kendilerini alakadar eder.

Haaaa gecen seneki olaysiz yuruyusu paylasayim isterseniz.Pislikler ciril ciplak soyunup sevismislerdi

Ne onurrrrr ama

Bu tip aykırılıkları, taşkınları yapanları onaylayan kimse var mı ablacım? Birkaç kendini bilmez için tüm LGBTlileri taşlamak mı gerekir?
Taşlayacaksak o zaman ilk taşı en günahsız olan atsın zira bu insanlara tüü terbiyesiz deyip çıkışta sana mı gidelim bana mı yavrummm deyip sıkıştıran aile babaları da tanıyorum.

Ne onurrrrr ama

Binlerce kişinin katıldığı bir toplulukta üç kişi aşırıya kaçtı diye hepsini aynı kefeye mi koyalım? O zaman çocuk tecavüzcülerinin bulunduğu vakfı ya da çocukları taciz eden imamları genellediğimizde ama hepsi öyle değil diye bik bik yapmayacaksınız anlaştık mı?

Bu arada sevişmediler, dans ettiler. Meslekleri o zaten, gece klüplerinde soyunup dans etmek. Başka bir iş yapma imkanları olsa yaparlardı belki.

Ne onurrrrr ama

Bunlar sayesinde özgürlüklerin, farklılıklara olan saygının sürdüğüne inanıyorum.
Şu kimseler olmasa, ülke yaşanmayacak hale gelir, kimse bir başkasının rahat tavrına tahammül edemez.
İyiki de varlar.

Ayrıca bırak bir günde ne isterlerse yapsınlar.
Ben, her an patlama potansiyeli olan kimselere dayanıyorsam, sen de buna göz yumacaksın.

Yorumumda yapanı da var ama hepsini genellemeyiz demiştim, soyunanlar uçlarda yaşayanlar ama birde gayet normal hayat yaşayanlar var ki, inanın normal hayat yaşayanlar çoğunlukta.
Cinsel hayatlarıyla özelleridir, evlerinde yaşadıkları kendilerini alakadar eder.

Bu tip aykırılıkları, taşkınları yapanları onaylayan kimse var mı ablacım? Birkaç kendini bilmez için tüm LGBTlileri taşlamak mı gerekir?
Taşlayacaksak o zaman ilk taşı en günahsız olan atsın zira bu insanlara tüü terbiyesiz deyip çıkışta sana mı gidelim bana mı yavrummm deyip sıkıştıran aile babaları da tanıyorum.
Asirilik var ama kimsede hoppp durun dememis .taslamak degil de nasil anlatsam bilemedim.
Binlerce kişinin katıldığı bir toplulukta üç kişi aşırıya kaçtı diye hepsini aynı kefeye mi koyalım? O zaman çocuk tecavüzcülerinin bulunduğu vakfı ya da çocukları taciz eden imamları genellediğimizde ama hepsi öyle değil diye bik bik yapmayacaksınız anlaştık mı?

Bu arada sevişmediler, dans ettiler. Meslekleri o zaten, gece klüplerinde soyunup dans etmek. Başka bir iş yapma imkanları olsa yaparlardı belki.
Anladim canim yalanma dansi heralde adida.3 kisigi dudukler alkisla desteklerse hepsi ayni cukurdadir benim icin.Ahlaki degeri olmayan her insan benim icin ayni kefededir.Imama olayi baglaman ayri bir olay adi bir suclu hasta bu olay baska bik bik bik

Bunlar sayesinde özgürlüklerin, farklılıklara olan saygının sürdüğüne inanıyorum.
Şu kimseler olmasa, ülke yaşanmayacak hale gelir, kimse bir başkasının rahat tavrına tahammül edemez.
İyiki de varlar.

Ayrıca bırak bir günde ne isterlerse yapsınlar.
Ben, her an patlama potansiyeli olan kimselere dayanıyorsam, sen de buna göz yumacaksın.
Ne munasebet anlatmak istedigini anladim.Turkiyede kac tane carsafli canli bomba patladi bana ornekle gosterebilir misin

X