ÖNEMLİ!! Tüp Bebek tedavisinde yumurta kalitesini arttırmak için kür kullananlar.

aklima gelmisken.. ne hayit suyunun yada cayinin yada corek otu bal tarcinin yan etkileri bulunmamaktadir.. ben abd deyim burada bile hayir kullanma demediler... sadece sogan kuru antibiyotik gibi herseyin zamanina uygun yapildiktan sonra zanetmiyorum zarari olsun. dedigim gibi neticede BITKISEL. ilac degil.. sadece yumurta kalitesine yan destek olmak icin yapiliyor.. vitex de yumurta cogaltmiyor dr. dedi. sadece kaliteli olmasini balanse ediyormus...

kızlar bende gecen ay çörek otu tarcın bal karışımını kullandım tüp bebek tedavisine başlamıştık fakat çok fazla yumurta oluştuğu için tedavim yarıda kesildi normal bi zamanda kullanılsa evet çok faydalı ama hem ilaçlar hem karışım 50 nin üzerinde yumurta oluşturdu bu duruma yan etki denirmi dneilezmi biliyorum hayırlısı olsun hakkımızda

kızlar bende gecen ay çörek otu tarcın bal karışımını kullandım tüp bebek tedavisine başlamıştık fakat çok fazla yumurta oluştuğu için tedavim yarıda kesildi normal bi zamanda kullanılsa evet çok faydalı ama hem ilaçlar hem karışım 50 nin üzerinde yumurta oluşturdu bu duruma yan etki denirmi dneilezmi biliyorum hayırlısı olsun hakkımızda

bunu yazdığın çok iyi oldu arkadaşım ona göre hareket ederiz
bende çörek otunun çok etkili olacağını düşünüyorum ama incir kürünün çok ta etkisi olmaz diye düşünüyorum yada şöyle yapmalı arada bir içmeli gün aşırı abartmadan
bizimkisi de teselli herşey yolunda gitsin istiyorum inşallah zamanda su gibi akıp gitsin kafamda kura kura senarist oldum halbuki 15 günlük bir maraton aylardır kafamın içinde.

şekerim ben de incir kürü kullandım ama 21 gün falan yapmadım sabahları kaynatıp içiyordum 10 gün falan içtim... 4 yumurta oldu bende Bunların 3 tanesi döllendi, ve üçü de 1. kalite idi.. :)

arkadaşlar size birşey anlatacağım
beni az çok biliyorsunuz endo hastasıyım 2 ameliyat geçirdim klomenle 2 negaitf aşılama ve 1 negatif tüp bebek ve sol yumurtalığım çok zarar görmüştü
tüp bebekte sol da bir yumurta oldu ve 7 mm de kaldı toplanamadı..işlevsizdi yani.
ben 1 nisanda adet olunca 2. günü bal polen tarçın çörek otu karışımı na başladım sabah akşam bir tatlı kaşığı yedim ve aynı gün incir kürüne başladım sabah akşam bir bardak içtim..
ada çayı papatya çayı ve civan perçemini karıştırdım kaynattım bir fincan içtim günde..
9. gün doktora gittim yumurtalara baktırmak istedim
ve şok oldum sol yumurtalığım 1 adet 11.5 mm yumurta üretmiş düşünün tüp bebekte 2000 tl lik iğneyle 7 mm de kalmıştı..
sağda da 2 yumurta oluşmuş biri 12 mm biri de 5 mm.
5 mm saymazsak 2 tane 9. güne göre büyüklüğü çok iyi 2 yumurtam oluşmuş..11. gün çatlatma iğnesi oldum ve ilişki önerdi doktorum..şu anda kistim yok..
ama adet oldum yani doğal yolla olamdı ama yumurta oluşması bile benim için sevindirici birşey..
kısacası olmaz dediğim bunları yaptıktan sonra oldu hala daha inanamıyorum ben önümüzdeki aya hazırlık olsun diye yapmıştım doktora gittim test etmiş olurum dedim yumurtalar ne alemde diye..
bence mutlaka deneyin yararı var diye düşünüyorum bugün adet oldum yarın aşılama için tedaviye başlayacağım ve bal polen çörek otu tarçın karışımına başlayacağım
incir kürünüde yapacağım aynı zamanda..

fazla yumurtası olanlar için belki zararı olabilir ama benim gibi yumurta sayısı ve kalitesinde sorun yaşayanlar deneyebilir..benim aşılamalarda olamzsa tüp bebek te de yapmayı düşünüyorum..
allah hepimizin gönlüne göre versin..

tüp bebege çecemedim ben beklemedeyim çörek otu kuru ve inçir kuru nasıldıyazarmısınız?

canım ben göz kararı 3 yemek kaşığı bala birer tatlı kaşığı tarçın polen ve çörek otu atıp karıştırıyorum sabah akşam aç karnına birer tatlı kaşığı yiyorsun..
incir kürü de yarım litre suya 10 ad ortadan kesilmiş inciri 20 dk kaynatıyorsun birazda dinlendir sabah akşam aç karnına içiyorsun..
incirleri yıkaman gerekiyor ibrahim saraçoğlunun sitesine bak istersen..
ama ben geçen ay yazdığım bun uygulamaları 12. gün bıraktım fazla zararı olup kiste çevirmesin diye..bu ay doktor kontrolünde aşılama olacağı için çatlatma iğnesi olana kadar yapıp bırakacağım..

arkadaşlar herkese merhaba. bende bu konuyla ilgili bişeyler yazmak istedim. ben pko hastasıyım şu anda 2. denememdeyim muhtemelen bu cumartesi yumurtalarım toplanacak . ilk denemede hiçbir kür uygulamadım 28 tane yumurta toplanmıştı 18 i döllendi ama ancak 2 tanesi 1. kaliteydi 2 g1 1 g2 transfer edildi gebelik oldu ancak 6. haftada düşükle sonuçlandı maalesef. bu tedavimde yumurta kalitesini arttırmak için düzenli olarak bal tarçın çörekotu kürü yaptım şu anki durum çok iyi ilk tedavide bu zamanlar çok daha fazla yumurta vardı yani bu karışım yumurtaları çok arttırmadı.ben sadece kalite artsın diye yapıyorum yani şimdiye kadarda yumurtalarda coşma söz konusu değil. tek embriyo yasasından dolayı ne kadar kaliteli yumurtam olursa okadar iyi çünkü dondurmamız lazım bu son hakkımız. ilkinde kalite yumurtam azdı eğerki bu sefer kalite artarsa kesinlikle bu kürden olacak yumurtaların durumuyla ilgili sonucu almama 8-9 gün var buraya yazarım sonucu kürlerle ilgili birazda olsa veri olmuş olur elimizde

arkadaşlar herkese merhaba. bende bu konuyla ilgili bişeyler yazmak istedim. ben pko hastasıyım şu anda 2. denememdeyim muhtemelen bu cumartesi yumurtalarım toplanacak . ilk denemede hiçbir kür uygulamadım 28 tane yumurta toplanmıştı 18 i döllendi ama ancak 2 tanesi 1. kaliteydi 2 g1 1 g2 transfer edildi gebelik oldu ancak 6. haftada düşükle sonuçlandı maalesef. bu tedavimde yumurta kalitesini arttırmak için düzenli olarak bal tarçın çörekotu kürü yaptım şu anki durum çok iyi ilk tedavide bu zamanlar çok daha fazla yumurta vardı yani bu karışım yumurtaları çok arttırmadı.ben sadece kalite artsın diye yapıyorum yani şimdiye kadarda yumurtalarda coşma söz konusu değil. tek embriyo yasasından dolayı ne kadar kaliteli yumurtam olursa okadar iyi çünkü dondurmamız lazım bu son hakkımız. ilkinde kalite yumurtam azdı eğerki bu sefer kalite artarsa kesinlikle bu kürden olacak yumurtaların durumuyla ilgili sonucu almama 8-9 gün var buraya yazarım sonucu kürlerle ilgili birazda olsa veri olmuş olur elimizde

canım çok sağol bilgin için bende de pko var fakat ileri seviyede değil
bende dediğin gibi yumurtaların kaliteli olması için kullanmayı düşündüm fakat yumurta rezervim az değil dahada çoğaltmasından endişe ediyordum ama senin yazın benim içim gayet aydınlatıcı oldu tecrübeden fikir almak herzaman iyidir 8-9 gün sonra yumurtalarla ilgili bilgi verirsen çok sevinirim canım.

arkadaşlar size birşey anlatacağım
beni az çok biliyorsunuz endo hastasıyım 2 ameliyat geçirdim klomenle 2 negaitf aşılama ve 1 negatif tüp bebek ve sol yumurtalığım çok zarar görmüştü
tüp bebekte sol da bir yumurta oldu ve 7 mm de kaldı toplanamadı..işlevsizdi yani.
ben 1 nisanda adet olunca 2. günü bal polen tarçın çörek otu karışımı na başladım sabah akşam bir tatlı kaşığı yedim ve aynı gün incir kürüne başladım sabah akşam bir bardak içtim..
ada çayı papatya çayı ve civan perçemini karıştırdım kaynattım bir fincan içtim günde..
9. gün doktora gittim yumurtalara baktırmak istedim
ve şok oldum sol yumurtalığım 1 adet 11.5 mm yumurta üretmiş düşünün tüp bebekte 2000 tl lik iğneyle 7 mm de kalmıştı..
sağda da 2 yumurta oluşmuş biri 12 mm biri de 5 mm.
5 mm saymazsak 2 tane 9. güne göre büyüklüğü çok iyi 2 yumurtam oluşmuş..11. gün çatlatma iğnesi oldum ve ilişki önerdi doktorum..şu anda kistim yok..
ama adet oldum yani doğal yolla olamdı ama yumurta oluşması bile benim için sevindirici birşey..
kısacası olmaz dediğim bunları yaptıktan sonra oldu hala daha inanamıyorum ben önümüzdeki aya hazırlık olsun diye yapmıştım doktora gittim test etmiş olurum dedim yumurtalar ne alemde diye..
bence mutlaka deneyin yararı var diye düşünüyorum bugün adet oldum yarın aşılama için tedaviye başlayacağım ve bal polen çörek otu tarçın karışımına başlayacağım
incir kürünüde yapacağım aynı zamanda..

fazla yumurtası olanlar için belki zararı olabilir ama benim gibi yumurta sayısı ve kalitesinde sorun yaşayanlar deneyebilir..benim aşılamalarda olamzsa tüp bebek te de yapmayı düşünüyorum..
allah hepimizin gönlüne göre versin..

canım bize bilgi verdiğin için çok sağol inşallah aşılama başarılı olur ve tüp bebeğe gerek kalmadan bebişine kavuşursun.

canım çok sağol bilgin için bende de pko var fakat ileri seviyede değil
bende dediğin gibi yumurtaların kaliteli olması için kullanmayı düşündüm fakat yumurta rezervim az değil dahada çoğaltmasından endişe ediyordum ama senin yazın benim içim gayet aydınlatıcı oldu tecrübeden fikir almak herzaman iyidir 8-9 gün sonra yumurtalarla ilgili bilgi verirsen çok sevinirim canım.

canım mutlaka haber vericem en azından benim gibi olanlara bir fikir olur. çünkü bende deli gibi araştırıyordum ne yapsam diye. bende ileri derecede olmayan bir pkoluyum.tabi herkesin yapısı farklı herkes benimle aynı reaksiyonu gösterecek değil. bu arada birşey daha eklemek istiyorum hiçbir zaman 2 ve daha fazla kürü bir arada uygulamak tavsiye edilmiyor mesela ben bal tarçın yaparken incir kürü yapmıyorum veya soğan kürü uygulanırken başka bir kür yapmıyorum. onun için kimse kürleri aynı anda uygulamasın bence.

vallahi hanımlar bitkilerinfaydalarını yabana atmamak gerekir benim geçen ay fsh degerim çok yüksekti ben bile şaşırdım yuksek olmasına 20 gün boyunca testere dişli arslanpençesi suyunu içtim bu ay degerlerim süper çıkmış fsh düşünün 6.5 çıkmış demekki faydaları oluyor şuanda incir suyu içiyorum ve arısütü bal polen alıyorum

Bence yumurta rezervinde zorun yoksa bu tür bitkisel destekleri düşünmemek gerek, kaş yapayım derken göz çıkıyor çünkü...Benim yumurta rezervim Allaha şükür iyi, her ay ovulasyonda oluyor, birer defa bal tarçın çörek otu yapayım dedim kistlere sahip oldum reglim uzadı, yaramadı yani, soğan suyu yatım 1 defa 1 hafta erken regl oldum, yani düzenimi bozdum, velhasıl o gün bugündür o işlere girmiyorum, kendi düzeninde işlesin. Tüp bebek tedavisinde zaten bir sürü ilaç kullanılıyor, kullanacağımız bitkisellerin nasıl etkisi olacağını da bilemiyoruz, ben şahsen tedavimi riske atmak istemezdim.

Bence yumurta rezervinde zorun yoksa bu tür bitkisel destekleri düşünmemek gerek, kaş yapayım derken göz çıkıyor çünkü...Benim yumurta rezervim Allaha şükür iyi, her ay ovulasyonda oluyor, birer defa bal tarçın çörek otu yapayım dedim kistlere sahip oldum reglim uzadı, yaramadı yani, soğan suyu yatım 1 defa 1 hafta erken regl oldum, yani düzenimi bozdum, velhasıl o gün bugündür o işlere girmiyorum, kendi düzeninde işlesin. Tüp bebek tedavisinde zaten bir sürü ilaç kullanılıyor, kullanacağımız bitkisellerin nasıl etkisi olacağını da bilemiyoruz, ben şahsen tedavimi riske atmak istemezdim.

yumurta rezervi az olanlar icin evet iyi.. ama yumurta cogalttigini degil yumurtanin kaliteli beslenip normal surecini tamamlamasina yan destek oldugunu dusunuyorum... corek otu tarcin bal in regl i uzattigini bilmiyordum ilk defa okudum.. ama sunu iyi biliyorum.. sogan kuru sokturucu bir kur. o nedenle iki gunde bile regl getirtebiliyormus. ben nedense incir kuru iyiymis gibi geliyor. yumurta uretimi cok olan kadinlari bilemiyorum ama bitkiseller bence kaliteyi artiriyor.. coook fazla yazi var bu konuda.. ben dun acupuncture basladim ilk basta korktum ama igneleri hissetmiyorsunuz bile ve inanilmaz rahatlatiyor.. arkadaslar acupuncture yi kesinlikle tavsiye ediyorum.. bizlerin biraz strestten uzak durmamiz lazim.. dr. in ilk bana soyledigi stres yok kafandan sil dedi..

merhabalar ben bu konuda arada bir yazıyorum benzer topiklerde yaşadıklarımı
tedavi dışı normal zamanda 1 ay kullanmıştım tabi süreyi bilmiyordum o zaman
aşırı derecede yumurtam olmuştu çok ağrım vardı kasıklarımda
2 ay doğum kontrol hapı kullandım geçsin diğe geçti ve sonra tedavilere başladık
iyice netten araştırdım tüp bebek tedavisinde iğnelere başladığım gün başladım
7-8 gün sabahları aç karna 1 tatlı kaşığı bal çörekotu tarçın karışımı yedim
fazla yemedim korktum yumoşlar erken çatlar diğe
1. denememde yumoşlar kalitesizdi 2.den önce yemiştim yumoşlar iyiydi
1 tane 1. kalite transfer edildi hamileydim ama kaybettim bebeğimi
haftaya 3. ye başlayacağım ve bu karışımıda yiyicem
sayısından çok kalitelerini artırdığına inanıyorum

bu ay bende kullanmayı düşünüyordum bugün iğnlere başladım aşılama için doktorum çok kesin konuştu 2 den fazla yumurta oluşursa iptal ediyoruz diye cesaret edemiyorum geçen ay çok faydası oldu..bugüna detimin 2. günü iğnlere başladım..ama sayı çoğaltmıyorsa bal çörek otu tarçın ve polen karışımı yarından itibaren en azından pazartesi günkü kontrolüme kadar kullanayım bari..inşallah yumurta sayısını çoğaltmada kaliteyi etkiler..benim sorunum da kalitesiz olması..

bu ay bende kullanmayı düşünüyordum bugün iğnlere başladım aşılama için doktorum çok kesin konuştu 2 den fazla yumurta oluşursa iptal ediyoruz diye cesaret edemiyorum geçen ay çok faydası oldu..bugüna detimin 2. günü iğnlere başladım..ama sayı çoğaltmıyorsa bal çörek otu tarçın ve polen karışımı yarından itibaren en azından pazartesi günkü kontrolüme kadar kullanayım bari..inşallah yumurta sayısını çoğaltmada kaliteyi etkiler..benim sorunum da kalitesiz olması..

35deniz sen bence yinede kullanma yaa. aşılama seninki belkide yumurtaları artıracak ben tüp bebek olduğu için başladım bal tarçın çörek otuna ama ya senin yumurtalarını artırırsa.

uff ne bileyim ya
geçen ay 3 yumurta oldu biri ufaktı
ama bu ay iğnelerde var dediğin gibi aşılama da riskli aslında
tüp bebekte problem değil ne kadar olursa topluyorlar bir tane ya da iki tane transfer ediyorlar..kafam allak bullak oldu..

Back
X