Sorunlar bizim toplumumuz evliliklerinde son derece yaygın ve bir çok kişice de sorun bile sayılmayan, eşinizin de söylediği gibi hayatın doğal seyri olarak görülen durumlar.
Önemli olan bu durumların sizce ne kadar sorun olduğu. Hayatınızı ve mutluluğunuzu ne kadar etkilediği.
Benim şahsi fikrim ortada aldatma, şiddet, hakaret ve saygısızlık yoksa, bir de babadan memnun bir çocuk varsa, diğer sorunları çözmeye, çözülemeyenleri değiştirmeye odaklanmak. Ama belirttiğim gibi bu benim tercihim, bir başkasına önerim ya da dayatmam değil.
Sizin durumuzdan çok daha feciisini bir arkadaşım yaşamıştı. Sizden çok daha zıt kişiliklerdi. Boşanmaya karar verdi kadın. Evleri ayırdılar eşyalar alınıp yerleştirildi ve boşanma sürecinde arada bir buluşmalar başladı yeniden. Sonuç olarak büyük kararlar verdiler noşanmaktan vaz geçtiler birleştiler ve gayet mutlular :)
Aldıkları kararların belli başlıkları şunlardı : Kadın eve her gün gelen bir yardımcı tuttu. Temizlik +düzen +ütü ve haftada üç gün sanırım yemek yapıyor. Önce yadırgamalar olduysa da çabuk alıştılar Yıllardır emektarları oldu artık
Herkes kendi hobilerini yaşayacak ve diğerine bunu dayatmayacak. (Bunu ben de doğru ve haklı buluyorum açıkcası)
Haftada bir gün ortak gezme günleri diğer bir gün de misafir ağırlama günleri olacak
Bunların haricinde herkes özgür.
Önceleri olur mu böyle plan programla evlilik dedik, çok sürmez aksar filan dedik ama bu düzene alıştılar belki 20 yıl olmuştur bu şekilde gayet mutlular :)
Belki bir esin kaynağı olur size de diye yazmak istedim bunları. Alın konuşun bu iş böyle devam edemiyor ben mutsuzum deyin. Ya birlikte uzun süreli bir terapi ya ayrı yaşama ya da sizin de aklınıza yatıyorsa bu tür bir planlama yapın.
İyi bir eş ve iyi bir baba dediğiniz için bu ve benzer çözümleri denemeden boşanmayın derim. Çünkü boşanıp reelde kendi heves ve heyecanlarına bir kaç yıl sonra doyup, en ateşli sevgilinin bile aynı evde yaşayınca bin beter olabildiği gerçeğini görüp eski eşini çok özleyen arayan, pişman olan insanlar da tanıdım
İyi düşünüp doğru karar vermenizi dilerim