- Konu Sahibi ozlemduymak
saolasın canım rabbim isteyen herkeze nasip etsin... ben tam olarak olarak nasıl yaptığımı anlatım sana... adetimin 5. günü başladım.. tam 9 adet kuru inciri önce yıkadım soğuk su ile.. daha sonra bıçakla ikiye böldüm.. marketten aldığım hazır su kullandım.. tam 2 buçuk su bardağından biraz fazla suyu kaynattım ve kaynayan suya incirleri attım tam 15 dakika ne eksik ne fazla 15 dakika kaynattım kapağı kapalı ve orta derece ateşte...ılıdıktan sonra sabah aç karnıma kahvaltıdan yarım saat önce içtim onu... ve adetimin 12. gününden itibarende. 2 adet orta boy havucu 3 e 4 e bölerek yine 2 bucuk su bardağı hazır su ile kaynattım oda tam 20 dakika kaynadı.. incir suyu ile havuc suyunu ılıdıktan sonra birbirine karıstırarak yine sabah aç karnına içtim.. havuç suyuda olunca fazla miktar olduğu için bi sabah aç karnına birde akşam aç karnına yemeklerden yarım saat önce içtim... zor bişi değil inanın tadıda güzel zaten.. not olarakta belirteyimki incir 15 dakika havuc 20 dakika kaynayacak.. bazen dalıp gidioruz işe güce kaç dakika kaynadığını unutuoruz bende bu yüzden kaynamaya başladıktan sonra hemen telefon saatini kuruodum.. saat çalınca ocağı kapıodum:)) en güzeli bu bence kaç dakika oldu kaç dakika kaynadı die bakmaktansa bu daha iyi :) ha birde musluk suyu asla kullanma hazır su olması şart.. ben bu tarifi ibrahim saraçoğlunun bzzat kendisinden duydum canım.. ve vakit kaybetme hemen yap.. allah yardımcımız olsun
merhaba her defasında yeni mi kaynatmak gerekiyor