• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

günaydın kızlar,sabah 5 ten berı ayaktayız,ancak uyudu kızıım.

benım de kontrolum var 40 tan sonra gel dedıydı dr um.bakalım ne dıyecek

prima yenıdoğan kullanıyorum.yeşil paketten.hiç sorun yaşamadım.

Bende çoğunlukla prima kullandım, dogumdan önce bi pakette molfix almıştık göbek bağı oyuntusu falan hikayesiyle ama hiç güzel diil, yine primaya devam etcem. Bazı arkadaşlar petrol kokuyo falan demişler ama ben öyle rahatsız edici bi koku almadım.
Bebeğim 10gun önce 3800 simdi kaç oldu bilmiyorum ama bende düşünmedim değil 2 numaraya geçmeyi. Bakalım bi sağlık ocağına gidip tarttirmak istiyorum, şimdilik çok sıkmıyor herhalde hemen gecmeyiz 2numaraya, daha 2paket daha 1numara primam var, onları bitirelim en azından:45:

Kızlar bebisim 4 kg oldu:nazar::nazar:.1numara bez sanki sıkıyor gibi 2numarada sızdırıyor.Aranızda 2numaraya geçeniniz z varmı yoksa daha erkenmi

ben geçtim canım.evet bıraz bol gelıyo ama 1 de sıkıyor sanki.gercı henuz 2 numarada cok problem yasamadım.zıbınını alttan çıtçıtlayınca bezı de guzel tutuyor

bugun ılk defa kendı basıma banyo yaptırdım bıraz agladı ama fena degıldı:))becercem galıba ben bu ısı:)

2011 temmuz annesi olarak topişğinizi okudum heycanlandım doğrusu:)
aynı sorunları yaşadık gaz vs. 1 yaş olduk halen uyku problemimiz var
ama canları sağolsun bir gülücükleri yeter

geçen yıl koyduğum yerde kalan mıyk mıykk sesler çıkaran bir bebekti
şişmdi ise ordan oraya koşturan bi haylaz sıpa oldu

günler çok çabuk geçiyo doya doya koklayın

süt için humana bende çok işe yaramıştı
ayrıca geldimi gelmedimi diye düşünmeyın stres yapmayın kendiliğinden geliyo sütünüz doyar mutlaka
hepinize kolay gelsin minik bebişlerinize öpücükler:9:

slm bayanlar, gerçi kimseler yok ama :19: daha şimdi uyudu oğluşum bi bakim dedim.. 2 gecedir ağlıyo yavrum gaz desem değil açlık desem değil şımarıklık diyordum artık. kucakta susuyordu başlarda ama 2 gündür ne yatıyo ne kucakta duruyo ne de susuyodu kafayı yemek üzereydimki sanırım göbeği sıkıntı yapmış çocuğa bilememişim. az önce altına bakim diye badiyi bi açtım ne göreyim?? :27: göbüşümüz düşmüş :52: :52: :21: :21: :21: :21: ondan çok ben rahatladım walla, meğer bana daha çok sıkıntı yapıyormuş bu göbek.. öyle bi rahatladıki yavrum altını değiştirdim kıyafetini değiştirdim öptüm kokladım hiç duymadı bile ağzı açık uyuyo hala :1: :1: :nazar: :nazar: sizler de iyisiniz umarım? bu arada 2 numara bez aldım ama sanırım büyük geldiğinden bağlamayı mı bilemiyorum nedir belinden sızdırıyo.. göbek de düştüğüne göre yarım paket 1 numaraya geri döndüm.. o kadar da çok sıkmıyo bence..

bugun ılk defa kendı basıma banyo yaptırdım bıraz agladı ama fena degıldı:))becercem galıba ben bu ısı:)

Darısı başıma inşallah canım ya banyo için hergün eşimin işten gelmesini bekliyorum.yavrum yazık sicakta pisiyo kocama huysuzlaniyo artık öğren diye

ben geçtim canım.evet bıraz bol gelıyo ama 1 de sıkıyor sanki.gercı henuz 2 numarada cok problem yasamadım.zıbınını alttan çıtçıtlayınca bezı de guzel tutuyor

Sanırım 2 numarayi baglamayi ben beceremedim.neyse eşim 1 paket daha 1numara almış artık bitince 2 numaraya kesin geçiş yaparız

Bende çoğunlukla prima kullandım, dogumdan önce bi pakette molfix almıştık göbek bağı oyuntusu falan hikayesiyle ama hiç güzel diil, yine primaya devam etcem. Bazı arkadaşlar petrol kokuyo falan demişler ama ben öyle rahatsız edici bi koku almadım.
Bebeğim 10gun önce 3800 simdi kaç oldu bilmiyorum ama bende düşünmedim değil 2 numaraya geçmeyi. Bakalım bi sağlık ocağına gidip tarttirmak istiyorum, şimdilik çok sıkmıyor herhalde hemen gecmeyiz 2numaraya, daha 2paket daha 1numara primam var, onları bitirelim en azından:45:

Canım bende molfix ıslak mendil almıştım o da çok kötü, bundan sonra ıslak mendildede primadan sasmayacagim .ne uni baby ne molfix primayi tek geçerim.

Sadece kendin mi, kimse su dökmeden yani, maşallah bravo, nasıl yaptın yaaa, başını elimde yüzüstü yatarak yikiyorum tabi birinin su dökmesi gerekiyo ozamanda. Sen başını sırtını falan nasıl yıkadın? :44:

Bu arada 40cikti ama lohusa asabiyeti tam gaz devam ediyor. Ne diyim anlayış farklı felsefe farklı kültür farklı. Annemlerde yegenlerinj vs baktılar ama annesine söylemeden hiç bisiyini yapmazlardi. Ben iki dk mutfağa mama hazırlamaya gidiyorum bi bakiyom kv altını açmış, ne soruyo ne haber veriyo :47::47::47::47:
geçende altında üç parmak şeker olan kavanoza pirinç doldurmuş, kafa bi milyon kadının, çocuğu iki dk bırakınca aklım kalıyor:25::35:

Gebeyken herkesin vakti vardı topic epey canlanmıştı. Şimdi sanırım bebeklerden vakit bulmak zor oluyor. Ben hergun muhakkak girip yazılanlara bakıyorum ve katılmaya çalışıyorum. Çünkü bu süreçte çok zorlanıyorum ve benim gibi insanları görmek yada benim yapamadığım bir şeyi yaptığınızı görmek beni motive ediyor. Umarım herkes bebekleri ile işleri yoluna koyarda burda daha çok şey paylaşabiliriz.

Bebeğimin zaman zaman gaz sancısı tutuyor. Ayaklarını yukarı çekerek ağlıyor yavrucuğum. İnsanı derdine çare olamamak çok üzüyor bu sefer bende onla beraber başlıyorum ağlamaya. Nurse Harvey diye bir ilaç veriyorum. bir de belki benden geçiyordur diye yediklerime içtiklerime dikkat ediyorum. Gaz yapan yiyecekleri araştırdığımda ve uygulamaya başladığımda yiyecek bişey kalmıyor bana. Merak ettiğim siz ne yiyorsunuz? Mesela kavun, karpuz, üzüm gaz yapar deniyor. Yaz günü ne zor bunları yememek. Soğuk bişey içmiyorum. Süt, yoğurt yemiyorum. Salata bile yemiyorum, soğanı gaz yapar diye. Üstüne bir de kimyon katıyorum yemeklere ki kendilerinin fazla aroması yüzünden yediğim tüm yemeklerin tadı aynı geliyor. Bir de günde 3 bardak rezene içiyorum.

Siz bu konuda bişiler yapıyor musunuz? Faydasını gördünüz mü?

Sadece kendin mi, kimse su dökmeden yani, maşallah bravo, nasıl yaptın yaaa, başını elimde yüzüstü yatarak yikiyorum tabi birinin su dökmesi gerekiyo ozamanda. Sen başını sırtını falan nasıl yıkadın? :44:

Bu arada 40cikti ama lohusa asabiyeti tam gaz devam ediyor. Ne diyim anlayış farklı felsefe farklı kültür farklı. Annemlerde yegenlerinj vs baktılar ama annesine söylemeden hiç bisiyini yapmazlardi. Ben iki dk mutfağa mama hazırlamaya gidiyorum bi bakiyom kv altını açmış, ne soruyo ne haber veriyo :47::47::47::47:
geçende altında üç parmak şeker olan kavanoza pirinç doldurmuş, kafa bi milyon kadının, çocuğu iki dk bırakınca aklım kalıyor:25::35:

inatcı kız kardesm bana yardma gelmeynce ben de kendm yıkadm gecen gun, ama iki kişi yıkıyokenki kadar temiz olmadı

bugun boy kilo ölçtük 14 günlüğüz kızım 52 cm ve 3900 gram olmuşuz

şu d vitamini verdimi doktor size nasıl ve nezaman kullanılcak hele şu gaz ilaçı :44::44:

Darısı başıma inşallah canım ya banyo için hergün eşimin işten gelmesini bekliyorum.yavrum yazık sicakta pisiyo kocama huysuzlaniyo artık öğren diye

uzun uzun anlatayım kızlar.
önce küvetinin baş tarafına altına havluyu guzelce katlayıp koyarak yukselttim.sonra küvetinin içine de baş tarafına gelecek şekilde kalınca battanıyesını katlayrak yastık gıbı yapıp koydum.sonra suyla doldurdum kuvetını.
kızımı önce ayaklarından elimle su serpiştirerek alıştıra alıştıra kuvetın ıcıne sırt ustu yatırdım.ön tarafını guzelce yıkadım.bu arada elimle yıne kuvetın ıcındekı sudan göbüşüne falan su serpiştirdim çok hoşuna gidiyor.
sonra ön tarafını duruladım.sırtını cevırdım sol elıme alıp.dizlerinden bukuk bir şekilde küvetteki suyun içine çöktürdüm.tabı tamamen çökme değil bu kontrol bende hala.bu çökme pozisyonunda kukusuna elımle su serpiştirdim.buna da bayılıyor:)
sonra sırtını yıkadım en son saçını şampuanladım.ondan sonra tamamen sudan yukarı çıkarıp durulama suyunu döktüm 4-5 tas.bu en son durulama kısmı bıraz zor oluyor evet ama yapılmayacak gıbı değil.hızlıca yapınca bır sey olmuyor.

işte böyle:))

Merhaba kizlaar.. Herkesin bebisi yaramaz galiba kimse girmiyor:44: cok sukur benim kizim uslandi artik hic bir sorunumuz kalmadi:nazar: ben giremiyorum misafirler yuzunden esim pazar gunu umreye gidiyor 4 gunlugune gelen giden belli olmuyor biz arnavutuz cook saygililar guya millet gezmek icin yer ariyor :47: :47:

biz buğün 40 günlük olduk allahın izniyle ama dün kırklandık bizde kız 1 gün önce kırklanıyor.çarşamba günüde konturolumüz vardı 5,300 gr olmuş kilomuz 55 cm boyumuz kalça utrosonuda güzel çıktı allahın allaha şükürler olsun artık alıştık düzene girdik annemdeydik yarın evimize dönüyoruz artık

ya arkadaşlar sizlere bişey danışmak istiyorum kanguru kullanmaya başlamalımıyız artık 40 günlük olduk biraz araştırma yaptım kimi dr 3,5 aydan sonra diyor kimisi 4 kilo olması yeterli diyor ilk kızımdada kullanamamıştım özeniyorum malum 3 aylık olduğumuzda havalar soğumaya başlıcak ve çıkamıcaz dışarı hele eskişehirde eylül dedimmi akşamları ayaz olur gündüz 2 çoçukla çıkamam babamızla çıkacagımız için gece olmalı kullanmalımıyız artık sizce:18:

Back
X