• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bende aynı dertten yanıyorum hemde hemaroid sorunumda var bir ilaç biliyorumda adınıda hatırlayabilsen gebelikte kullanıyordum iyi geliyordu oda kolay cıkıyordum wc receteyi bulabilirsem ilacın ismini yazarım doktora sorar sende kullanırsın.bebeğe ve süte zararı yok.
iş reçeteyi ne yaptım onu bulmakta.

ben de hemoroitten korkuyorum.. bir iki kez kan gördüm, tahminim makat çok zorlandığı için hafif kanama oldu, sonrasında da acıyo totom :43: zeytinyağı sürdüm az önce. rahatladım biraz..

bi de dün gece kızım emzirirken altına yaptı. emerken de uyuya kalınca ben de uyanınca değiştiririm diye düşündüm.
olmayacak olan oldu ve kızım yaklaşık 2,5-3 saat boyunca uyudu, e o uyunmayınca ben de fosur fosur fosurdamışım.
sabah 7ye doğru uyandı, altını değiştirirken baktım ki, poposuna yapışmış bezi :43:
yavaşça açtım, sildim, gittim ılık suyla yıkadım. şimdi de zeytinyağı sürdüm biraz. kırmızı pütürler olmuş.
pişik yaptım kızımı:25: sebamed pişik kremi de var, sürücem birazdan. başka ne yapabilirim bilen var mı?
çok canım sıkıldı yaa:43:
[/B]

ben de hemoroitten korkuyorum.. bir iki kez kan gördüm, tahminim makat çok zorlandığı için hafif kanama oldu, sonrasında da acıyo totom :43: zeytinyağı sürdüm az önce. rahatladım biraz..

bi de dün gece kızım emzirirken altına yaptı. emerken de uyuya kalınca ben de uyanınca değiştiririm diye düşündüm.
olmayacak olan oldu ve kızım yaklaşık 2,5-3 saat boyunca uyudu, e o uyunmayınca ben de fosur fosur fosurdamışım.
sabah 7ye doğru uyandı, altını değiştirirken baktım ki, poposuna yapışmış bezi :43:
yavaşça açtım, sildim, gittim ılık suyla yıkadım. şimdi de zeytinyağı sürdüm biraz. kırmızı pütürler olmuş.
pişik yaptım kızımı:25: sebamed pişik kremi de var, sürücem birazdan. başka ne yapabilirim bilen var mı?
çok canım sıkıldı yaa:43:
[/B]

kıyamam ya canım benim :43: benim kızımda pişik olmuştu hafifden poposu bide boyun altları bepanthen krem kullandım iyi geldi cabuk geçti.

Selam kızlar :)

genelde herkesin problemi aynı sanırım.Ben de yaşlı bir tanıdığımızdan yer elmasını kaynatıp soğuduktan sonra topuklarına sürüleceğini duydum ama yapmadım henüz.Bunu duyan ya da deneyen var mı?

Bu arada bizim kırkımız çıktı.Ayrıntılarına BURAYA tıklayarak bakabilirsiniz.

Gazla ilgili doktorumuz bebekler emdikleri sütü iki saatte hazmederler.İki saatten önce emzirirseniz,midede bekleyen süt ve taze süt karışır.Hem gaz yapar,hem bebeği kusturur.O yüzden 2 saat ara ile emzirmeli ve memede 15 dk fazla tutmamalıymışız.Bir memeden diğerine geçirirken mutlaka gaz çıkartılacakmış.Sakın gazı yok diye pes edip bırakmayın.Midedeki gaz bağırsaklarına iniyor o zaman çok acı çekiyor bebekler.Bir de gaz çıkarmak için omzunuza koyduğunuzda midesini kürekkemiğinizin biraz altındaki omuz yuvarlağına denk getirin,bir tempo tutturun,mesela bir şarkıya ritim tutar gibi,yavaş yavaş vurun.Eğer gazı çıkmazsa bebeği 1 dk yatırın,midede gaz ve sütün yeri değişsin.Sonra tekrar omzunuza koyun.O zaman gak diye çıkartacaktır ,şaşıracaksınız.

Haydi herkese gazsız günler..

o kadar su içiyorum.. ama 3 gündür büyük abdestte zorlanıyorum..
canımdan can gidiyo yaa.. :43::43::43:

Benim de hemde 10 gündür :43::43::43::43::43::43::43:
sanırım hormonlardan çünkü çok şey denedim fayda görmedim canım bıktım artık şu hormonlardan bir düzene girmedi gitti yaaa :53:

genelde herkesin problemi aynı sanırım.Ben de yaşlı bir tanıdığımızdan yer elmasını kaynatıp soğuduktan sonra topuklarına sürüleceğini duydum ama yapmadım henüz.Bunu duyan ya da deneyen var mı?

Gazla ilgili doktorumuz bebekler emdikleri sütü iki saatte hazmederler.İki saatten önce emzirirseniz,midede bekleyen süt ve taze süt karışır.Hem gaz yapar,hem bebeği kusturur.O yüzden 2 saat ara ile emzirmeli ve memede 15 dk fazla tutmamalıymışız.Bir memeden diğerine geçirirken mutlaka gaz çıkartılacakmış.Sakın gazı yok diye pes edip bırakmayın.Midedeki gaz bağırsaklarına iniyor o zaman çok acı çekiyor bebekler.Bir de gaz çıkarmak için omzunuza koyduğunuzda midesini kürekkemiğinizin biraz altındaki omuz yuvarlağına denk getirin,bir tempo tutturun,mesela bir şarkıya ritim tutar gibi,yavaş yavaş vurun.Eğer gazı çıkmazsa bebeği 1 dk yatırın,midede gaz ve sütün yeri değişsin.Sonra tekrar omzunuza koyun.O zaman gak diye çıkartacaktır ,şaşıracaksınız.

canım ya kırkınız çıkmış ne güzel gerçekten bazı şeyler değişiyor mu??? hani diyorlarya 40'ından sonra uyku, gaz biraz düzeliyor diye walla asker ocağındakiler duvara çizik atarak gün sayarlar ya bende öyle gün sayıyorum 40 çıksın diye :53::53::35::35::35:

Merhaba Kızlar,

25 Temmuzda kızıma kavuştum. Herkes anneliğin her güzel yanlarından bahsettiği için , doğumdan sonra tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Kızım maşallah çok sağlıklı ama hergun huyu değişiyor. Uyku zaten yok. Son 2 gündürde ben uyutuyorum yatırıyorum 5 d sonra açıyor gözlerini başa dönüyoruz. Halbuki ilk günlerde rahat uyuyordu ve 3 saati buluyordu bi uykusu. Şimdi o uyanıkken ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Tabi bu kadar uykusuz olunca kucağımada alışıyor . Hep mememde durmak istiyor. Fakat memelerimde yara , ayrıca her seferinde ekstradan sağmak zorunda kalıyorum çünkü kanallarımda tıkanma olmuştu.
Hepsini geçtim, ruh halim o kadar kötü ki. Hormanlardan kaynaklamıyormuş. Ota boka ağlıyorum. annem yanımda ama ona bakarsan ağlayacak ne var. Halbuki bişi olmadığını bende biliyorum ve dile getiriyorum ama beni anlamıyor. eşim sağolsun onu bekliyorum ağlamak için. Halbuki her filmlerdeki gibi olacak sanırdım. Kimbilir belki bu günler geçince bende unutacağım. Ama şu an psikolojik olarak kendimi çökük hissediyorum. Her gece dua ediyorum Rabbim sabır versin bu günler tez geçsin diye.

neden 15 dk emzircez benmki 1 saat emyo nerdeyse

korse takma dedi bana dr. gobek kalırmış takarsam

bende sordum banada takma dedi dr. karın kasları korsenin içinde çalışmazzmış kullanmayı bıraktıktan sonra sarkma yapar dikişler iyileştikten sonra plates yap o daha iyi göbek için dedi

selam kızlar bebegım bugun pek uyanmıyor sımdı de bunu taktım kafaya.uyanıyor emıyor uykuya dalıyor.bir de ben dun abdest almıstım kanamam bıttı dıye.3-4 gundur kanamama yoktu.ama bu sabah yıne basladı 30. gunumdeyım.bu normalmı acaba

bir haftalıkken doktora kontrole gitmiştim.
korse giymeye başla dededi bana. ben de sezaryenliyim..

annem, 40 güne kadar bebek ya gündüz uyur ya gece diyo:40:[/B]

canım 40 gün mefhumu sınır belirlemek içindir.
nasıl adet dinen en fazla 10 gün sürer. 11. gün özür sayılır ve ibadet etmeye başlarsın..
lohusalıktaki 40 da öyle. kişisine göre değişir. yengem gecen sene doğum yaptı sezaryen, 12. gün
bitti kanaması ve boy abdesti aldı. benim şuan 21. günüm ve az da olsa devam ediyor. 40 dolup da hala devam ederse, özür durumu oluşur, abdest alıp temizmişim gibi ibadet edebilirim yani.. :34:

ama inş o kadar sürmez.. adam delleniyoo:9:

o kadar su içiyorum.. ama 3 gündür büyük abdestte zorlanıyorum..
canımdan can gidiyo yaa.. :43::43::43:
canım kayısı ye kabızlık için.

elektirikli süpürğe duymuştum ama çamaşır makinası daha bir ilginç bu çocuk milleti ne komik yahu öldürürler adami bende deniycem.

valla ben saç kurutma makınasını acıyorum transa gecıyor kız:)

Merhaba Kızlar,

25 Temmuzda kızıma kavuştum. Herkes anneliğin her güzel yanlarından bahsettiği için , doğumdan sonra tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Kızım maşallah çok sağlıklı ama hergun huyu değişiyor. Uyku zaten yok. Son 2 gündürde ben uyutuyorum yatırıyorum 5 d sonra açıyor gözlerini başa dönüyoruz. Halbuki ilk günlerde rahat uyuyordu ve 3 saati buluyordu bi uykusu. Şimdi o uyanıkken ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Tabi bu kadar uykusuz olunca kucağımada alışıyor . Hep mememde durmak istiyor. Fakat memelerimde yara , ayrıca her seferinde ekstradan sağmak zorunda kalıyorum çünkü kanallarımda tıkanma olmuştu.
Hepsini geçtim, ruh halim o kadar kötü ki. Hormanlardan kaynaklamıyormuş. Ota boka ağlıyorum. annem yanımda ama ona bakarsan ağlayacak ne var. Halbuki bişi olmadığını bende biliyorum ve dile getiriyorum ama beni anlamıyor. eşim sağolsun onu bekliyorum ağlamak için. Halbuki her filmlerdeki gibi olacak sanırdım. Kimbilir belki bu günler geçince bende unutacağım. Ama şu an psikolojik olarak kendimi çökük hissediyorum. Her gece dua ediyorum Rabbim sabır versin bu günler tez geçsin diye.

Canım öncelikle sağlıkla büyüt bebeğini inşallah hayırlı olsun.Daha on günlük çok küçük.Bebeğin uykusu düzene girecektir.Bir kez emzir doyduğundan emin ol.Sütünün yetip yetmediğinden...Eğer doyuyorsa uyuması lazım.Sürekli memede kalmak istiyorsa doymuyor olabilir.Kaç cc çıkıyor sütün sağınca.Memede durmayı seviyorsa emzik tutturmayı dene istersen.Kucağına alışması ise bırak alışsın,hiç bir şey olmaz.Zaten bir kaç ay sonra sen istesen de kucağında durmayacak,hep emeklemek yürümek isteyecek.

Psikolojine gelince çok normal.Bazı anneler loğusalık döneminde bunları yaşarlar.Hem uykusuzluk hem değişen hormonlar hem evde alışık olmadığın bir kişi ve onun sorumluluğu kolay değil.Hepimiz ucundan kıyısından yaşamışızdır.Ben de bebeğime bakıp bakıp ağlardım.Bir de benim bebeğim uzun süre küvözde kaldı.Aynen senin annen gibi annem ne var ağlayacak şükret derdi.Bir hafta sonra filan geçiyor.Sonra o filmlerde gördüğün bebek ve anne arasındaki aşk meşk sahneleri oluşuyor.

Bol bol duşa gir,su rahatlatır.Bebeğin doyup doymadığını kontrol et.Uyumuyorsa da endişelenme.Ağlamıyorsa bırak uyumasın.Önünde geçip giden hayatı öğrenmeye çalışıyor demek ki meraklı kızın.

Sağlıkla büyüt inşallah.

canım ya kırkınız çıkmış ne güzel gerçekten bazı şeyler değişiyor mu??? hani diyorlarya 40'ından sonra uyku, gaz biraz düzeliyor diye walla asker ocağındakiler duvara çizik atarak gün sayarlar ya bende öyle gün sayıyorum 40 çıksın diye :53::53::35::35::35:

canım bence kırk çıkması ile bir şeylerin oturması arasında bir ilişki yok.Ha ne oldu 1 aydan sonra kakası düzene girdi.Ama uyku düzeni bozuldu 3'er saat arayla uyanan bebek daha kısa uyumaya başladı.Ben sadece psikolojik olarak rahatladığımı hissettim.Bunun dışında 40 çıkınca sihirli bir değnek değmiş gibi her şey yoluna girmiyor,yani hevesini kaçırmak gibi olmasın :)

Canım bebek memenin %90 nını 15 dk boşaltırmış.Geri kalan sürede de emdikçe hava yutarmış.O da gaz yaparmış.Ayrıca karnınızı sarmayın.Rahim dışardan gelen bir baskıyla değil kendi kendine toparlanması lazım.Yoksa kalıcı hasarlar çıkabilir.O bebekle uğraşmaktan kilo milo kalmaz hiç birimizde korkmayın.

Eveeet çok direndim ama sonunda pes ettim ve park yatağın sallanma ayaklarını açtım, şimdi bi elimde tel bi yandan sallıyorum oğlumu :35: bugün de iftar da durmadı benim minik oğlum.
Mama takviyesi yapan arkadaşlar bebeginize su veriyor musunuz? bana bi dr mama veriyorsan su da ver dedi, dün gittiğim başka bi dr anne sutude veriyorsan su ihtiyacını o giderir verme dedi. Napcami şaşırdım :44:
birde artık göğsümü sikinca süt geliyo, ama paşam onu sanki içemiyor, 10 ar dk emiyo, başlarda sık yutkunuyo sonra bakıyorum yutkunmuyo ayırıyorum, ağlamaya başlıyor, tekrar verince yutkunmuyo, mama veriyorum cuk cuk bitiriyo onu. Acaba memeden emmeye gucumu yetmiyo, çok korkuyorum memeyi bırakır diye:38:

Son düzenleme:
Eveeet çok direndim ama sonunda pes ettim ve park yatağın sallanma ayaklarını açtım, şimdi bi elimde tel bi yandan sallıyorum oğlumu :35: bugün de iftar da durmadı benim minik oğlum.
Mama takviyesi yapan arkadaşlar bebeginize su veriyor musunuz? bana bi dr mama veriyorsan su da ver dedi, dün gittiğim başka bi dr anne sutude veriyorsan şu ihtiyacını o giderir verme dedi. Napcami şaşırdım :44:
birde artık göğsümü sikinca süt geliyo, ama paşam onu sanki içemiyor, 10 ar dk emiyo, başlarda sık yutkunuyo sonra bakıyorum yutkunmuyo ayırıyorum, ağlamaya başlıyor, tekrar verince yutkunmuyo, mama veriyorum cuk cuk bitiriyo onu. Acaba memeden emmeye gucumu yetmiyo, çok korkuyorum memeyi bırakır diye:38:

Canım benim oğlum 15 gün küvezde kaldı.O süre boyunca biberonla beslemişlerdi biberona alışmış.Benim de üzüntüden sütüm çok azaldığı için eve geldiği ilk günden beri mama veriyorum.Ama önce memeyi ver dedi doktor iyice sömürsün dedi,ne varsa artık azıcık bir şey...Ondan sonra mama ver dedi.Bir süre sonra yutkunması duruyorsa emzik niyetine kullanıyordur bebeğin memeni.Buna bayılıyorlar.Anne kokusunu koklaya koklaya ana kucağında mutlu mutlu yatıyorlar.O yüzden ayırınca ağlıyordur.Memem morarana kadar emiyor benimki de halbuki boş meme :)) Yani memeyi bırakmaz merak etme.Mamayla doyuyorsa ver .Su verme.Anne sütünün ilk gelen kısmı sulu,son gelen kısmı yağlıymış.Suyu senin sütünden alır yavrucağız.Ama onca meme sonra mama unutma.Yoksa memen küser.Ben de doktora gide gele uzman olmuşum sanki artık :)

ben bebeğimin doyup doymadigni anlayamyoruw :26: yardım edin :26:
ben de cok anlamıyorum canım ama genelde ağlamasının baslıca sebebı doymadıgından oluyor benım kızımın
Mama takviyesi yapan arkadaşlar bebeginize su veriyor musunuz? bana bi dr mama veriyorsan su da ver dedi, dün gittiğim başka bi dr anne sutude veriyorsan su ihtiyacını o giderir verme dedi. Napcami şaşırdım :44:

ben de su vermıyorum canım.gunluk ne kadar mama verıyosun?eğer cok verıyosan bı parça su vermenın sakıncası olacagını sanmıyorum.ben gunde 60 cc kadar mama verıyorum.o nedenle hıc su vermedım sımdıye kadar.benım kızım da 10 dk iştahla mememı emıyor yutkunuyor.sonra cok seyrek yutkunuyor.zaten o sırada uykuya dalıyor ama memeı asla bırakmıyor.1 saat emıyor oyle.doyuyor mu doymuyor mu emın olamıyorum.zaten mememı alması bı dert bırakması bı dert,ne zaman duzene gırecek bunlar

Canım benim oğlum 15 gün küvezde kaldı.O süre boyunca biberonla beslemişlerdi biberona alışmış.Benim de üzüntüden sütüm çok azaldığı için eve geldiği ilk günden beri mama veriyorum.Ama önce memeyi ver dedi doktor iyice sömürsün dedi,ne varsa artık azıcık bir şey...Ondan sonra mama ver dedi.Bir süre sonra yutkunması duruyorsa emzik niyetine kullanıyordur bebeğin memeni.Buna bayılıyorlar.Anne kokusunu koklaya koklaya ana kucağında mutlu mutlu yatıyorlar.O yüzden ayırınca ağlıyordur.Memem morarana kadar emiyor benimki de halbuki boş meme :)) Yani memeyi bırakmaz merak etme.Mamayla doyuyorsa ver .Su verme.Anne sütünün ilk gelen kısmı sulu,son gelen kısmı yağlıymış.Suyu senin sütünden alır yavrucağız.Ama onca meme sonra mama unutma.Yoksa memen küser.Ben de doktora gide gele uzman olmuşum sanki artık :)

aynen öyle yapıyor canım ya memeden ayrılınca ağlıyor resmen emzik yaptı beni doğru dürüst sütüm de yok aslında. ben de sebebini anlayamıyordum demek hoşuna gittiği için yapıyormuş saatlerce onla uğraştım bugun:9: emzik verdim sonunda ağzına

selam kızlar bebegım bugun pek uyanmıyor sımdı de bunu taktım kafaya.uyanıyor emıyor uykuya dalıyor.bir de ben dun abdest almıstım kanamam bıttı dıye.3-4 gundur kanamama yoktu.ama bu sabah yıne basladı 30. gunumdeyım.bu normalmı acaba

valla ben saç kurutma makınasını acıyorum transa gecıyor kız:)

canım lohusalık süresi maksimum 40 gündür ,40 günden sonra artık abdest almak gerekiyor kanama sürse bile lohusalıktan sayılmıyor.
benim oğlum da bugun 5 saat uyudu sonra 4-5 saat uyanık kaldı.dün böyle değildi. bir günü diğer gününe uymuyor,korkmamıza gerek yok bence

Kızlar bebek arabası kullanan var mı, memnun musunuz? biz bu haftasonu almayı düşünüyoruz 2 haftalık oldu artık dışarı çıkarırım heralde?

Back
X