• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bende unibaby kullanıyorum hoşuma gitti içersinde akol olmadığı için kızarıklık yapmıyo teninde..bugun bizde gaz problemi başladı 9.günü bebeğimin bas bas bağırdı yavrum sizde oluyormu ne kullanıyosunuz gaz için?

doktor agulıne dıye bır surup yazmıştı.15 lıra emeklı sandıgı karsılamıyor.gunde 3 çay kasıgı ondan verıyorum canım.

selam guzel anneler.bugun 24 gunluk olmamıza ragmen hıc oyle foşur foşur bir sütüm gelmedi.mecburen mama takviyesi yapıyorum.sütüm yetmiyor,doymuyor kızım.canım cok sıkılıyor bu duruma.bir de hala agrılarım devam edıyor.dün gece ölüyorum sandım.ıyıkı annem var bebegımle hıc ılgılenemedım

Bizde 28 olduk bende de daha yok öyle fosur fosur, ilk iki dk yutkunuyo geliyo o sırada süt , sonra kesiliyo :(

aynen ya:( napıcaz boyle

barı hıc olmazsa 6 ay emseydıler

Üzülüyorum bende bu duruma tabi ama ilk günlerdeki gibi değilim artık, çok şükür diyorum mama almaya gücümüz var, allah sağlık versin diyorum kendi kendime. diğer yandan da bi ümit hoşaf, dereotu, üzüm, toz maya, helva ve suya devam. Ben son günlerde biraz artış hissettim, zamanlami arttı yoksa 5 gündür mayayi deniyorum ondan mi bilmiyorum. şimdi önce beni emiyo bi kaç dk sonra kostur kostur mama hazırlıyorum. Inş zamanla sutum artarsa mamayı azaltcaz. kuvez, yoğun bakım, evdeki kalabalık, ailevi bi kaç şey derken ben biraz psikolojik olduğunu da düşünüyorum. Bakalım önümüzdeki ay kalabalıktan sıyrılarak belki bi düzene gireriz.

bu arada mama takviyesi yapan arkadaşlar bebeginize şu veriyor musunuz, veriyorsanız ne kadar veriyorsunuz günde? Benim ufaklık uyanınca memeydi mamaydi derken uyuyor, suyu önceden versem bi seferde suyla karnını doyurmasin ne kadar versem bilemiyorum.

kuvez, yoğun bakım, evdeki kalabalık, ailevi bi kaç şey derken ben biraz psikolojik olduğunu da düşünüyorum. Bakalım önümüzdeki ay kalabalıktan sıyrılarak belki bi düzene gireriz.

kesinlikle evdeki kalabalıkla çok etkisi var, benm kv ler gittiler sütüm arttı resmen, basımda birileri dikilip emzirmemi izleynce olan sütüm de kaçıyodu demek..
şimdi sakin sakin, rahata emziriyorum, çok şükür arttı sütüm hissediyorum.

kesinlikle evdeki kalabalıkla çok etkisi var, benm kv ler gittiler sütüm arttı resmen, basımda birileri dikilip emzirmemi izleynce olan sütüm de kaçıyodu demek..
şimdi sakin sakin, rahata emziriyorum, çok şükür arttı sütüm hissediyorum.

Eyvaaaah kv ma aile geliyo, bi ay dahada kalır :53:

Eczanenin tavsiyesiyle Süt artırıcı olarak Vita malt ictim bir kac sise tadı çok kötü ve kilo yapıyor ama sütümü çok fazla artırdı.ayrica birinin tavsiyesi ile göğsümde olusan çatlak ve yaralar için garmastan pomad ( emzirme bakim pomadi) kullandım iki günde düzeldi bende çok ise yaradı.

benim de sütüm mama takviyesi olmadan yetmiyor. ayrıca oğlum ishal oldu çok endişeleniyorum:26:

ben gıcık oldum bu gaz sancısına varyaaa ..
ne zor bısey ya cocugun sırtını sıvazlamaktan kaburgalarına ınecem nerdeyse. poposunu acıom masaj yapıom sırt ustu yuz ustu her turlu masaj yapıyorumm yakında cocugu amuda kaldıracam ... off bee offf

bebeğim 5dk uyuyor uyanıyor
sürekli emmek istiyor şütüm yetmiyor
mama vermiyorum çay içiyorum pilav yiyorum of
bana yardım edin :14:

bebeğim 5dk uyuyor uyanıyor
sürekli emmek istiyor şütüm yetmiyor
mama vermiyorum çay içiyorum pilav yiyorum of
bana yardım edin :14:

rezene cayı ıı gelıo dıe bılıyorum cnm benn .. bıdee bol su ıcc... ıns kısa zaman sutun cogalırr.. buarada hamıleykende dogduktan sonrada dertler bıtmıo demekkıı .. darısı benım gıbı dogurmayanlarınbasınaa..

Cok sukur bizde evimizdeyiZ. İnanamiyorum iki gun once karnimda olan simdi yanimda misil misil uyuyor:16:
Bendede goguslerimde problem tam tutamiyor bebis sinirleniyor,bende pompayla sagip veriyorum cuk cuk iki dakikada emiyor:) bol bol su komposto ve still tea iciyorum,insallah daha da artar sutler. Arada yalanci memeyle kandirmaya calisiyoruz biraz emip sinirleniyor bisey gelmeyince:) nyse artik ufak ufak halletcez bu problenleri, bende bir tam olarak iyilesirsem simdi dikislerden cok rahat hareket edemiyorum.
Karakiz gozunaydin, en sona biz kalmistik galiba bekleyen cok sukur kavustuk bebislere:)

Canim hic stres yapma herkes ayni seyi yasiyor asagi yukari. Bende inat ettim sma vermedim ama bebegim yeterince beslenemedigi icin sarilik oldu dikkat et. Sonra 4 gun kaldik hastanede. İnat etme mama konusunda bence. Once emzir ( sut gelmesi icinde emmesi gerekiyo) sonra mama ver ac birakma cocugu. Doktorlar bana kizmisti mama vermedigim icin. Hastanede kalinca da dayadilar mamayi zaten benim inat ta bosa gitti:(

Bu arada primanin premirum care ve normali ikiside pisik yapti kizima. Poposunu mahvetti ki ben cok sik degistiriyorum ona ragmen. Birde premirum care bez kullananlar bezler cok fena kokuyor petrolumsu bir kokusu var plastik plastik kokuyor sizde de ayni sekilde mi? Sanirim benim kizimda alerji yapti.

ben de artık bu topikteyim nete çok nadir girebiliyorum son 2 gündür ağlayıp duruyorum bebeğe yetemediğimi düşünüyorum çünkü sürekli ağlıyor uykusuzluk sinir sistemimi mahvetti doyuruyorum altını alıyorum gazını alıyorum yine ağlıyo herkes mi aynı şeyi yaşıyo yoksa tekmiyim diye düşünüp duruyorum :((

^Canim sen yetemedigini dusunursen bebek bunu hisseder. O suan senden ona guven vermeni istiyor. Sen kendinden emin yaklasmalisin ona ki o da kendini guvende hissetsin sakinlessin. Geldigi yabanci ortamdan korkmasin ^ Okudugm kotapta noyle diyordu:))

Cok sukur bizde evimizdeyiZ. İnanamiyorum iki gun once karnimda olan simdi yanimda misil misil uyuyor:16:
Bendede goguslerimde problem tam tutamiyor bebis sinirleniyor,bende pompayla sagip veriyorum cuk cuk iki dakikada emiyor:) bol bol su komposto ve still tea iciyorum,insallah daha da artar sutler. Arada yalanci memeyle kandirmaya calisiyoruz biraz emip sinirleniyor bisey gelmeyince:) nyse artik ufak ufak halletcez bu problenleri, bende bir tam olarak iyilesirsem simdi dikislerden cok rahat hareket edemiyorum.
Karakiz gozunaydin, en sona biz kalmistik galiba bekleyen cok sukur kavustuk bebislere:)

çok şükür canım gözümüz aydın valla :1:
inanirmisin su yazdıklarını yazmak için girmiştim harfi harfine aynı :1:
bol banyo yap süt artıyor kizimin suan altını degistircem bir laf dinliyor dedikodu cu :37:
emzirirken iki eliyle tutuyor yavaş hepsi senin diyorum :9:
dikişler yüzünden tuvalet.e gitmeye korkuyorum senin de öyle mi?? baticon sür dedi doktor :26:

Merhaba taze anneler bende bu topiktenim.. Hepinizin yasadigi sikintilari bende yasiyorum. Bugun 32. Gunumuz gunduzleri ve geceleri cok guzel uyuyor ama aksam 7 de basliyor gaz sancisi gece 12ye kadar devam ediyor huy edindi heralde hergun ayni sey oluyor. Sizdede boyle oluyor mu:(( gaz sancisi olunca ben karnina isitilmis havlu koyuyorum o biraz rahatlatiyor ve karnina saat yonune dogru masaj yapiyorum biraz iyi geliyor ama dedigim gibi gece saat tam 12 de gozlerini kapatiyor.

Bu arada primanin premirum care ve normali ikiside pisik yapti kizima. Poposunu mahvetti ki ben cok sik degistiriyorum ona ragmen. Birde premirum care bez kullananlar bezler cok fena kokuyor petrolumsu bir kokusu var plastik plastik kokuyor sizde de ayni sekilde mi? Sanirim benim kizimda alerji yapti.

Canim bende premium care kullaniyorum banada kokusu cok kotu geldi dedigin gibi plastik kokuyor sanki. Kizima pisik yapmadi ama poposuna bezin yuzeyi yapisiyor bazen ve bir kackerede cisini sizdirdi. Simdi normal prima aldim bakalim o nasil

ben göğüs ucu aldım canım avent'in artık rahat emzirebiliyorum
bir de doğru dürüst sütüm gelse:43: 1 hafta oldu acaba artar mı
canım sıkma canını.. olabildiğince emzirmeye çalış.
benim bi göğsümün ucu çok azdı, acıkınca zorla ilk o göğsümü verdim, süt akmadığı ucu küçük olduğu için boğuştu durdu
ama kenardan çay kaşığının ucuyla mama akıttım, göğüsten geldiğini sanınca tutmaya başladı ucunu..
o emdikçe göğüs ucum çıktı, süt akmaya başladı.
humana still çay içtim ilk üç gün hiç sütüm gelmemişti. çayla birlikte 4. 5. gün akmaya başladı sütüm..
bi de duş iyi geliyor, ben duşa girince göğsümü ovuştarak yıkadım. eminim onun da etkisi var..

ben doğduğu ilk gunden berı kızıma uni baby nın yenıdoğn ıslak mendıllerını kullanıyorum. o da sadece su ve pamuktan yapılmış. şu an kızım 18 gunluk. çok sukur bı sorun olmadı.
ben de uni baby yenidoğan kullanıyorum, memnunum.
çok sık altını değiştiriyorum zaten. onunla sildikten sonra nemini alması için kağıt havluyla bir iki dokunuyorum poposuna..
sonra seba medin pişik kremini sürüyorum. onu da bu son 2-3 gündür kullanıyorum..

slm kızlarrrr sonunda meleğimi kucağıma aldım 6da başlayan serüven sabah ezanında 04,40 da kızımın ağlamasıyla bitti :16:

çok acı çektim çok sancı çektim ölüyordum az kalsın en sonunda epudural normal doğum oldum harika birşeydi
şuan eve geldim biraz acım var ama meleğimmm varya onu kokluyorumya herşeye bedelll :16:

kızım 3,450 49 santim doğdu :16:

süt problemimm varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ooh, hamdolsun.. gözün aydın.. çok sevindim, imrendim..
durdun durdun, o kadar korktun, ama en sonunda normal doğurdun ve ne kadar mutlusun..
dikişler geçer gider.. Rabbim yavrunu sağlıkla büyütmeni nasip etsin...
[/B]

selam guzel anneler.bugun 24 gunluk olmamıza ragmen hıc oyle foşur foşur bir sütüm gelmedi.mecburen mama takviyesi yapıyorum.sütüm yetmiyor,doymuyor kızım.canım cok sıkılıyor bu duruma.bir de hala agrılarım devam edıyor.dün gece ölüyorum sandım.ıyıkı annem var bebegımle hıc ılgılenemedım

canım, bebeğin doymadığını düşünüyorsan mama takviyesi yap derim..
ben de mamaya karşıydım. ama ilk üç gün sütüm hiç gelmedi, 2. günün sonunda mama verdim çok az..
ama acıkınca mutlaka 20şer dakikadan iki göğsümü emziriyordum, sonra 30cc kadar mama..
4-5 gün bu şekilde devam etti, sonra sütüm iyice bollaşınca tamamen bıraktım mamayı..

bugun bizde gaz problemi başladı 9.günü bebeğimin bas bas bağırdı yavrum sizde oluyormu ne kullanıyosunuz gaz için?

doktor agulıne dıye bır surup yazmıştı.15 lıra emeklı sandıgı karsılamıyor.gunde 3 çay kasıgı ondan verıyorum canım.

bizim de 13. gün başladı gaz sancıları.. öldük öldük dirildik.. ne fenaymış bu gaz..
yavrum kıvrandı kıvrandı.. doktorun verdiği reçetede neo baby grippe water diye bi şurup yazıyordu.
kardeşim eczanede bulamamış, eczaneci de muadil görmüş, aguline vermiş. tamamen bitkisel bi şurup. ama 2 gün boyunca neredeyse
hiç etki etmedi.. eşim tekrar reçeteye baktı, neo baby aldı eczaneden.. 2 doz verince çocuk bi rahatladı. huzura uyudu.

o iki gün boyunca ütüyle havluyu ısıtıp karnına koydum. onun etkisi oldu, baktım patır patır kaka yapıyor..
dün de zeytinyağıyla saat yönünde hafif masaj yaptım karnına.. daha masaj bitmeden baktım bizimki başladı pırtlamaya :1:
sonra banyo yaptırdım, şurup da etkisini gösterdi, 3 saate yakın mışıl mışıl uyudu:1:u:16:

bana da hastanede bi tanıtım paketi vermişlerdi. bi tane prima numune bez vardı.
açtım, aynı senin dediğin gibi resmen plastik kokuyor, hem ne nasıl ağır kokuyor. çocuğun altına bağlanır mı o yaa!:47:
hemen çöpeeee

Back
X