• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖNCE ALLAH RIZASI İÇİN SONRA BEBEKLERİMİZİN SAĞLIKLI DÜNYAYA GELMESİ İÇİN TEFRİCİYE DUASI

Mide bulantısı ve kusma beni benden alıyor. Son 2 - 2,5 aydır artık rahattım diyordum. Kusmalar tekrar başladı. Dün içim çıktı kusarken. Kocaman göbekle kusmak daha zor oluyormuş. Onuda öğrenmiş oldum.

kızar ne kadar sağlıklı besleniyonuz ya... ben de hafta 2 kere belki yogurt yiyorum kefir ve süt içmiyorum. ama her sabah peynir yiyorum.. yetmez mi?
Tatlım bence sütü Muzlu vs bir şekilde içmenin tavsiye ederim ihmal etme bence

Canım kefiri nasıl yapıyorsun acaba:110::hamarat:
Kefir mayası lazım öncelikle. Ben kayılvalidemden aldım. Ama sanırım ziraat odasından da maya bulunabiliyor. Kefir mayası bulduktan sonra bi kavanoza koyup içeceğin kadar süt koyuyorsun.(Günlük tüketceksen 1 bardak süt yeterli oluyor) Sonra güneş görmeyecek kapalı bi yerde 24 saat kadar bekletiyorsun. İlk başlarda tadı biraz ekşi gelebilir. Ama zamanla alışılıyor.
Birde mayaya asla metal birşey dokundurmuyorsun. Yoksa mayayı bozar.

Aktarlarda mı satılıyor mayası bir de mayanma süresi ne kadar ya öğrenmeyi çok isterim
Aktarda bulmazsın ilçelerde ziraat odasın da bulunabiliyor. Mayasını bir kere bulduktan sonra maya kendi kendine zamanla çoğalıyor zaten.
Mayalanma süreside 24 saat kadar bekliyorum ben tam kıvamında olsun diye.

Back