- 12 Haziran 2007
- 4.523
- 784
- 363
- Konu Sahibi zoryasamak
evet agi almak için siğortalı çalışıyor olmak gerekiyor..eğer eşin varsa sen çalışmıyorsan zaten devlet eşine ödüyor senin agini..yada çocugunun ..
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet agi almak için siğortalı çalışıyor olmak gerekiyor..eğer eşin varsa sen çalışmıyorsan zaten devlet eşine ödüyor senin agini..yada çocugunun ..
Bende Bilgisayarlı Muhasebeeye başladım inş. işe yarar arkadaşlar ve iş bulurum
Ön muhasebecıyım sozde ama temızlıkcıden bulasıkcıdan farkım yok ustune yaptıgım ıslerde cabası aldgm maasta yol parası ııcınde 900 tl bende kursa gdıp kendımı gelıstırmek ıstıyorum onerılerınız varmı ?
malesef ön muhasebeciye bakış açıları bu işverenlerin. Çoğu gereken saygıyı bile göstermiyor.
Bir iş görüşmesinde personel müdürü işletme mezunu olduğumu duyunca ''elimi çarptığım herkes nerdeyse işletme mezunu'' dedi
durum bu yani.
valla bende sözde ön muhasebe olarak başladım birde üniversite okuyorum çay temizlik sekreterlik santral birsürü iş yaptırıyorlar yol yemek içinde 1000 lira maaşa işimizi saatinde yapıyoruz 12-13 saat günde çalışıyoruz haftasonu cmtesi 2-3 e kadar birde iş düzgün yaptın halde surat çekiyoruz fırça yiyoruz boşa çalışıyoruz
asgarı gecım ındırımı nı bıle vermıyorlar dusunun o kdr rezıl bı fırma asgarı ucrete zam gelınce elden aldgımız yol parasından dusuyorlar zam ısteyen arkadaslara da yapmıyorlar
malesef ön muhasebeciye bakış açıları bu işverenlerin. Çoğu gereken saygıyı bile göstermiyor.
Bir iş görüşmesinde personel müdürü işletme mezunu olduğumu duyunca ''elimi çarptığım herkes nerdeyse işletme mezunu'' dedi
durum bu yani.
valla bende sözde ön muhasebe olarak başladım birde üniversite okuyorum çay temizlik sekreterlik santral birsürü iş yaptırıyorlar yol yemek içinde 1000 lira maaşa işimizi saatinde yapıyoruz 12-13 saat günde çalışıyoruz haftasonu cmtesi 2-3 e kadar birde iş düzgün yaptın halde surat çekiyoruz fırça yiyoruz boşa çalışıyoruz
bende geçen salı gittim görüşmek için muhasebe bürosuna. önce yemek olayı hiç konuşulmadı çarşamba günü başladım ve konuştuk mali müşavir ile büroda temizli+yemek+çay servisi+ fatura toplama+telefonlara bakma....... tecrübesiz olduğum için önce yol paranı karşılarım dedi tabi benim bakışlar değişti ki sonrasında hadi 500 olsun dedi çok büyük iyilik yapmış gibi. o gün gittim ve sonrasında devam etmedim zaten. başka bi yere temizlik elemanı olarak girsem asgari ücretten az vermezler...böyle işte çok doldum paylaşmak istedim
maalesef biraz sıkıntı çekip, kendinizi geliştirdikten sonra farklı arayışlar içine girmek gerekiyor bu meslekte..o kadar
çok çalışan var ki..daha doğrusu o kadar çok kişinin alternatifi ki bu meslek..ya kalifiye olmak gerekiyor ya da başka bir işe yönelmek.
şu an çalıştığımız firmanın ön muhasebesine bakan bir çocuk var..evlere şenlik..çalıştığı firma iyi gerçekten.
büyük bir hastaneler grubunun parçası..ama gel gelelim bana sormadan iş yapamıyor.11 yıldır da mesleğin içindeyim diyor.
bu adamın çay yapma derdi yok, temizlik derdi yok.muhtemelen yol derdi de..zaten merkezi bir yerde iş yeri..ama iş yapmaktan aciz.
işte böyleleri yüzünden bu meslek bir adım gidemiyor.hakkınızı arayın ama ilk önce bilginizi arttırın.gerçekten bildiğinizden emin olun.
muhasebe sürekli gelişen, her gün yeni bir şeyler öğrenilecek bir meslek.tam anlamıyla biliyorum denilmez.ama belli bir seviyeye gelip
kendini yetiştirmek mümkün..sonra arayan değil aranan olursunuz.
Eylülcüm çok güzel anlatmışsın..Yazdıklarında doğrusun. Fakat bu işi öğreten sayısı o kadar az ki resmen adamların ağızlarına bakıyorum ben öğrenmek için,onlarsa sadece yamakçı olarak kullanıyorlar bu durum çok üzücü. Maddi anlamda olmasa bile manevi anlamda en azından saygı istiyorum ben.İşi öğrenmek isteyenle istemeyen arasında fark vardır.Bu farkı görmelerini ve ona göre davranmalarını istiyorum. Şuan ki iş yerimde 1 yıldr bulunuyorum bir arpa yol gidemedim. Durumum o kadar vahim.
daha önceki işyerlerim de ben de benzer sorunalr yaşadım. gerek staj da gerekse sonrası iş yaşamımda.
fakat gerçekten çok çaba sarf ettiğimi düşünüyorum, halen bile.dünya yol gelip gidiyorum her gün ben bu iş için.
çoğu arkadaşa iş teklif ettim ben sırf yol iki vesait oluyor diye istemediler , üstelik benden çok yakın oturmalarına rağmen.
bu nedir şimdi? demek ki herkes armut piş ağzıma düş diyor.istisnai durumlar oluyor ama gerçekten iyi çaba sarf etmek gerekiyor meri.
ben şuan çalıştığım yer de her gün bir şeyler öğrenme derdindeyim.çünkü bitmiyor.2 yılı geçti muhasebe bürosundayım.
süper imkanlarımız yok ama çok şükür diyorum, buradakileri okudukça.ve sonradan bize katılan 3 yeni arkadaşım var.
ben öğrenirken bir yandan bu yoğun iş temposunda çalışırken bir yandan da bu 3 arkadaşa yetişip soruna cevap veriyorum.
kimi zaman tahammülüm azalıyor, onlara da belli ediyorum ama onlarda anlayışlı sağolsunlar.bir kişiye millet bir şey öğretmek istemezken
ben 3 arkadaş artı, dışarda tuttuğumuz firmalarda yeni başlayan arkadaşlara yardım ediyorum.
bu konuda öğretenin anlayışı kadar öğrenen arkadaşın da anlayışı önemli.biraz çaba göstermek gerek.sabahtan beri hatta uzun zamandır adama iş gösteriyorum ama aynı girdiğimiz programdan mizan almaktan bir haber...