• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ön muhasebeciler ve genel muhasebeciler hepinizi buraya davet ediyorum

Bu meslekte ofisin olması da dert..malum şartlar ve kriz bahane edip sürekli kar elde eden ama bir muhasebe ücretini ödemekten aciz insan
topluluğu varken gerçekten cesaret işi olarak görüyorum.ama mevcut potansiyel ve iş bağlama becerisi varsa neden olmasın:31:

inşallah herkesin gönlüne göre olsun.:29:

Kesinlikle doğru... Düzgün bi müşteri bulabildiysen ne ala...

Muhasebe ücretleri belliyken sıkı pazarlığa girenler var mesela... Biz burda hayrına çalışıyoruz ya:24:

bende bir mağazanın ön muhasebecisiyim ayrıca kasaya da bakmaktayım.yapmakta olduğum ilkerse ön muhasebeyi pek kapsamamakta ama yapmaktayım arkadaşlar;
irsaliyeleri girmek
stok giriş çıkışlarının takibi
cari hesapların incelenmesi
kasa defteri
babs yapılıp fakslanması
günlük-aylık ciro takibi
faturaların düzenlenmesi
firmalarla iletişim halınde olunması
çeklerin takibi
ayrıcaaa;
personelin prim dağılımı yazılıp hesaplanması
dogru personeli doğru müşteriyle buluşturmak
personel takibi
kasa düzeni tertipi.:6:
aklıma gelenler bu kadar ben çalıştığım yerde ne yapmıyorum kiii yaptığım işte ön muhasebe mi onuda bilmiyorum anlamadım ben bu işi:52:
:38:şunu iyi biliyorum kiii işimi seviyorum ve maaşımda 1300+sigorta+yemek

Kızlar çok acil cvp verin. ayın 23 ünde eski çalıştığım yerde gene işe başladım. Nisan 23 de. Mayıs 6 ya kadar sigortam yapılmadı. Asgari ücretle başlayacaktım normalde ama sigortam başlamadığı için 800 den hesaplanacaktı maaşım. Maaş günümüzde 5 mayıs. Ben bu süre içinde 170 lira avans almak zorunda kaldım. Ve bana bugün verilen para 63 lira. 23 nisandan ayın 5 ine kadar olan maaşımdan üste kalan. Bunda bi anormallikmi var ben hesapladım. Anormallik varmı gibi. Bide siz bakın yaa.

Merhaba Kızlar,

Konuyu hareketlendirelim dedim. Ben şu an çalışmıyorum. Çalıştığım işimden 3,5 ay önce evlilik nedeniyle ayrıldım. Bir süre dinlenip tekrar işe başlama düşüncesindeydim. Şimdi iş arıyorum fakat maaşlar çok düşük şartlar kötü ayrıldığım şirketteki maaşım 1.650 TL idi.
Aöf işletme mezunuyum(lisans) ticaret lisesi çıkışlı. 6 yıllık tecrübem var liseyi bitirdiğimden beri çalışıyorum. Görüştüğüm şirketler 1.200 den fazla maaş vermiyor. Sizce çok düşük değil mi? Sizler ne kadar maaş alıyorsunuz ? Ben çıtamızı düşürmeyelim derim. Çünkü ne kadar düşük maaşa razı olan olursa o kadar sömüren işveren oluyor. Düşünceleriniz nedir paylaşalım istedim görüşlerinizi bekliyorum :)

Merhaba Kızlar,

Konuyu hareketlendirelim dedim. Ben şu an çalışmıyorum. Çalıştığım işimden 3,5 ay önce evlilik nedeniyle ayrıldım. Bir süre dinlenip tekrar işe başlama düşüncesindeydim. Şimdi iş arıyorum fakat maaşlar çok düşük şartlar kötü ayrıldığım şirketteki maaşım 1.650 TL idi.
Aöf işletme mezunuyum(lisans) ticaret lisesi çıkışlı. 6 yıllık tecrübem var liseyi bitirdiğimden beri çalışıyorum. Görüştüğüm şirketler 1.200 den fazla maaş vermiyor. Sizce çok düşük değil mi? Sizler ne kadar maaş alıyorsunuz ? Ben çıtamızı düşürmeyelim derim. Çünkü ne kadar düşük maaşa razı olan olursa o kadar sömüren işveren oluyor. Düşünceleriniz nedir paylaşalım istedim görüşlerinizi bekliyorum :)

dediğinize katılıyorum kendi çıtamızı kendimiz düşürüyoruz, asgari ücrete çalışan yakında smmm olacak stajer arkadaşlarım var maalesef... onlarda stajları yanmasın diye ses çıkarmıyorlar.. ben Allah a şükür daha iyi durumdayım. smmm stajer oluşumuzu kullanmak isteyen o kadar çok meslek mensubumuz var ki..

Merhaba muhasebeci hatunlar :3: yaklaşık 1 aydır muhasebe kursuna gidiyorum. Şimdilik eta programı ile başladım. Şirket açmasını ,cari kart ,stok kartı düzenlemesini, alış, satış faturalarını işlemesini, tahsil ve tediye ödeme işlenmesini, birde maaş hesaplamayı öğrendim.. Umarım en kısa sürede iş de bulabilirim..:17:

Kızlar merhaba bende ön muhasebe işi buldum şirkette resmi ve gayri resmi. Muhasebe tutulacakmış aranızda böyle tutan var mı muhasebeyi faturası carileri ve stokları nasıl takip edicim bana böyle muhasebe ttutan biri yol göstersin

Valla bende lisans mezunu SMMM Belgeli ama bi türlü iş bulamayan işsizim, ne dayım nede amcam var isteğim kurumsal bir firma ama onu bırakın ön muhasebeye bile fitim şu an ama o da yokkkkkkkk :14:

2 yıllık bilg. prog. mezunuyum , muhasebeye yöneldim, 2,5 yıllık deneyimim var aöf işletme okuyorum 3. sınıftan başladım.
1000 tl maaş alıyorum şuanda..

Merhaba muhasebeci hatunlar :3: yaklaşık 1 aydır muhasebe kursuna gidiyorum. Şimdilik eta programı ile başladım. Şirket açmasını ,cari kart ,stok kartı düzenlemesini, alış, satış faturalarını işlemesini, tahsil ve tediye ödeme işlenmesini, birde maaş hesaplamayı öğrendim.. Umarım en kısa sürede iş de bulabilirim..:17:

hangi bölüm mezunusunuz?
kursların verdiği bilgi sadece program kullanma bilgisi başka muh.ile ilgili bilgi yoktur

hangi bölüm mezunusunuz?
kursların verdiği bilgi sadece program kullanma bilgisi başka muh.ile ilgili bilgi yoktur

Ticaret lisesi mezunum. Kurslar sadece program öğretiyorlar. Muhasebeye dair ancak okulda ve iş yerinde bilgi öğrenilir ki bence en sağlıklısı iş hayatında öğrenmek.

mrb arkadaşlar bende muhasebe bürosunda işe başladım ocak ayının sonunda işkurun işbaşı eğitim programıyla

sabah büronun temizliğini yapıyorum
2 oda yerleri siliyorum toz falan alıyorum
çay kahve yapıyorum gelen gidene ve ofistekilere
bide onlarında bulaşıklarını ben yıkıyorum
öğle yemeğinide patronun kız kardeşinde yiyorz mesala sadece çorba , yada sadece makarna gibi tek bi yemek yiyoruz aç açına çalışıyorum yani parada vermiyor işkur veriyo paramı günlük 25 tl, ve 5 kişi yemek yiyoruz onlarında bulaşıklarını ben yıkıyorm :2::14:
rezillik içindeym yani
ayak işlerine hep ben koşuyorum getir götür işlerini ben yapıyorum
erkek eleman var ama vergi dairesine sgk'ya bankalara ben gidiyorum hatta patronun şahsi işlerinide ben yapıyorum
sıfırdan başladım hiç bişey bilmiyerek ama cok şey bekliyolar tek bi hata yapsam yemediğim azar kalmıyor
bunun dışında öğrendiklerimi yazayım

işletmelerin gelir gider kayıtlarını yapıyorum büyük defterlerinde gelir gider kaydını yapabiliyorum ama sadece gıda olanları
b mutabakatı yapabiliyorum ve bunun beyannamesini hazırlayabiliyorm
kdv ve muhtasar beyannamesini yapmayı öğrendim ama yaptırmıyolar sadece bi kere gözetim altında yaptım
sgk işçi giriş çıkışını yapmayı öğrendim onuda sadece bi kere gözetim altında yaptım
bunun dışında makbuz kesebiliyorm
ve luca programını kullanmayı öğrendim

herkes böyle mi başlar biliyorum ezilmeden bi yere gelemeyiz ama üstüme cok fazla geliyolar
bi dakka oturmoyrm bi insanında bu kadar üstüne gelmezki büroda 3 kişiyiz ; patron MM, ben ve bi erkek eleman var
dosyaları bile bana taşıttırıyolar 4 ay bile olmadı coookk yoruldum artıkk :((( :14:

merhaba :) bende konuyu şimdi gördüm hemen geldim :) bende ön muhasebe yapıyorum 4 senedir

merhaba bende konuyu şimdi gördüm ve aranıza katılmalıyım diye atladım hemen bloğa...:) bende ön muhasebe inşaat firmasında çalışıyorum ama maaşımı alamıyorum:) çok sinirliyim galiba en kısa zamanda iş bulmam gerekiyor işsiz de kalmamam gerekiyor uzun süre kaldım zaten...

Merhabalar,
bende iş arıyorum. 4 yıllık üniversite mezunuyum. SMMM stajyeriyim. Stajımın bitmesine 1 yıl kaldı. İşyerinden ayrılmak zorunda kaldım. İyi bir iş arıyorum. Bu kadar yıl okudum çalıştım çabaladım didindim. Ama hep asgari ücretten yukarısını vermediler. bütün çalışanlar hakkını yedritmese bugün kimse bunları konuşuyor olmazdı. Arkadaşlar bu konu başlığı çok faydalı. birbirimize akıl verebiliriz. Ben izmirde yaşıyorum smmm bürosundayım. Her türlü işi yaptırıyolar. bunun için çıkma kararı aldım. sadece işimle uğraşacağım bi iş arıyotum.

zoryasamost: 21384389 .!.:
canım nasıl 658 tl alıyosun yani asgeri ücret alıyosun çok az evet benim ablamlarda bursada oturuyorlar bursada iş imkanı fazla yok denecek kadar az

1. ehliyet de araba kullanmaz ben her nekadar uygulamalı öğrensemde okulunda okumasamda 10 yıllık bir tecrübeye sahibim ve genel muhasebeyi tek başıma tutabilirim tabiki diploma güzel bişeydir ama şans işi canım ben açıköğretim lisesine başlamadan öncede yani senin deyiminle orta okul mezunuyken bile çok büyük bi firmada muhasebecilik yaptık evlenene kadar da orda çalıştım ve oraya temizlikçi alırken bile lise mezunu şartı arıyorlar ki ben muhasebeye girdim çayım önümdeysi masamı bile temizlikçi temizler sabah 8,30 akşam 5,30 çıkış saatimdi 1200 maaş alıp+agi+artı+ssk+servis olmasına rağmen yol parası alıyordum evlendiim için çıktım uzak bi yere taşındım şimdi sana çalıştığım firmaların isimlerini vereyim tabi sen,n 2 tane üniversite bitirmen oraya girmen için sebep değil sadece bilgili olman yeterli mevsim bahart+bsm alimünyum hatta mevsim baharatın web sitesinde videom bile var

2. si bu işler bide tiple alakalı canım o yüzden hiç bi zaman 1 haftadan fazla iş aramadım orta okul mezunu olmama rağmen en büyük şirketlerde çalıştım 1060 +agi+ssk+bayram haşlıkları aldığım bu yerden evlendim ve kira sı cartu curtu var diye kabul ettim ayrıca ben şikayet etmedim bu durumdan ben gayet memnunm biraz önceden arkadaş örnek vermiş 1060 la 658 arasındaki farkı herkes bilinçlensin diye yazdım sende hemen üstüne alınmışsın

evet galiba haksızlığa uğruyorsun:KK1:
Tebrik ediyorum guzel cevap bende boyle bir crvap yazmayi dusunuyordum arkadasa . brnde lise mezunuyum ve muhasebeyi kendi cabamla demolarla onun bunun yaptigi muhasebeye uzaktan baka baka hrvesle ogrendim ve 7 yildir ozel bir sektorde 2000 tl maasla calisiyorum hatta yogunsun yardimci alalim sana diyende bir patrona sahibim okumayan cahilmi kaliyor veya unuversitr bitirenden kidemi dusukmu oluyor asla olmuyor insan kendini yetistirdigi surece yapamayacagi birsey olmaz ve aldigim parayida hakediyorum ve cokda memnunum cunki emegimin karsiligini aliyorum hakeden tum herkesde alsin emegini alamiyorsada ciksin baska is baksin hepimiz hakediyoruz kolay is degil bu arada il Ankara

Back