mrb arkadaşlar bende muhasebe bürosunda işe başladım ocak ayının sonunda işkurun işbaşı eğitim programıyla
sabah büronun temizliğini yapıyorum
2 oda yerleri siliyorum toz falan alıyorum
çay kahve yapıyorum gelen gidene ve ofistekilere
bide onlarında bulaşıklarını ben yıkıyorum
öğle yemeğinide patronun kız kardeşinde yiyorz mesala sadece çorba , yada sadece makarna gibi tek bi yemek yiyoruz aç açına çalışıyorum yani parada vermiyor işkur veriyo paramı günlük 25 tl, ve 5 kişi yemek yiyoruz onlarında bulaşıklarını ben yıkıyorm :2:
rezillik içindeym yani
ayak işlerine hep ben koşuyorum getir götür işlerini ben yapıyorum
erkek eleman var ama vergi dairesine sgk'ya bankalara ben gidiyorum hatta patronun şahsi işlerinide ben yapıyorum
sıfırdan başladım hiç bişey bilmiyerek ama cok şey bekliyolar tek bi hata yapsam yemediğim azar kalmıyor
bunun dışında öğrendiklerimi yazayım
işletmelerin gelir gider kayıtlarını yapıyorum büyük defterlerinde gelir gider kaydını yapabiliyorum ama sadece gıda olanları
b mutabakatı yapabiliyorum ve bunun beyannamesini hazırlayabiliyorm
kdv ve muhtasar beyannamesini yapmayı öğrendim ama yaptırmıyolar sadece bi kere gözetim altında yaptım
sgk işçi giriş çıkışını yapmayı öğrendim onuda sadece bi kere gözetim altında yaptım
bunun dışında makbuz kesebiliyorm
ve luca programını kullanmayı öğrendim
herkes böyle mi başlar biliyorum ezilmeden bi yere gelemeyiz ama üstüme cok fazla geliyolar
bi dakka oturmoyrm bi insanında bu kadar üstüne gelmezki büroda 3 kişiyiz ; patron MM, ben ve bi erkek eleman var
dosyaları bile bana taşıttırıyolar 4 ay bile olmadı coookk yoruldum artıkk
((