Ön koltukta kim oturur

Öncelikle koltuk üzerinden güç yarıştıran kayınvalide-kayınpeder-gelin-damattan Allah esirgesin diyorum.
Herkesin aile yapısı görgüsü farklıdır, ex kayınvalide ve kayınpederim varken siz öne geçin der ben arkaya otururdum. Ama yaşça benden çok büyük olmadığı sürece diğer akrabalar varken arka koltuğa geçmezdim. Yaşça çok büyükseler yine arkaya geçerdim. Benim doğrum bu şekilde.

Yine de büyük bir mesele yapmazdım koltuğu çünkü ben anlam yüklemiyorum. Karşımdaki insanlar da şimdiye kadar anlam yüklemedi, güç yarıştırsalardı ben de inat edebilirdim herşey karşılıklı sonuçta.

bana esim sen degil o oturmali diyemez araba bizim cunku ben istersem oturur istemezsem arkada gelir heleki yasi benden kucuk olan kaynim hicde oturamaz arada bi biner bizle gelir ozaman hadi derim bu seferlik abisinin yaninda gitsin ama devamli olmaz en onemlisi buna mecbur birakilmak rahatsiz edici

Ben de öyle soğudum işte. Hafifletmeye çalışıyorım olayı kafamda. Eşim öğle araları eve gelebileyim diye dersi olmadığı halde sabah 7de uyanıp beni okula bırakıyor öğle arası gelip alıyor sonra geri götürüyor falan. Büyütmeyeyim diyorum ama içime sindiremiyorum
Ya sen kaynını terbiye edemezsin bu mevzudan eşinle tadını kaçırırsan onun ruhu bile duymayacak boşver rr

Henüz nisanliyim ama böyle olaylari cok büyütmemeyi tercih ediyorum. bazen ön koltuk bos durur mesela gorumcemle arkada otururuz. Genelde ben önde otursam da arkada da oturabilirim. biraz duruma ve sartlara bagli.
Bazi seyleri zihnimizde kurallastirdigimiz zaman kendimize zihisel eziyet etmis oluyoruz.

Esin neden oyle diyorki babasi olsa neyse eger arkada olmak rahatsiz ettiyse sizi bence soyleyin esinize bundan snra ben onde oturmak istiyorum diyerek gecin on koltuga. Ben birtek kayinpederim ve babama veriyorum on koltugu :) abisi kardesi vs hepsi arkaya :)

Biz sadece cift olarak arbadaysak eltimle arka koltuga gecip lak lak ediyoruz. onlar abi kardes onde gidiyorlar. ama esim ben kaynim ve ya esim ben kv kp oldugunda onde ben oturuyorum. kp e diyorum baba sen gec istersen one diye. yok kizim otur kocanin yaninda diyor. kv ye sormuyorum o da oyle birsey talep etmiyor zaten de on koltuk arka koltuk pek farketmez bence ya hani ben oturayim dese biri yok illa ben oturucam demem yani. 2 metre karelik bir alandayiz zaten onu arkasi cok da farketmez.

Size kalmaya gelirse en iyi yatak bu deyip kocanızın yanına yatacak zaar :)) yılda bir gelse otursa sallama da her gün ne işi var kocanın yanında? Elini tutarsın, öpmek istersin belki mevzu olur bakışırsın, ben olsam yanına otururum zaten eşim beni yanından asla ayırmaz.

Kesinlikle siz binmelisiniz.
Benim esim de taksiye bindigimizde gecip soforun yanina oturuyor deli oluyorum arkaya yalniz oturunca. Bi gun bi soforun yaninda tersleyeyim yerin dibine sokayim diyorum da oturdugum yer yobaz bacim doner sofor bana birsey der bi de onunla kavga ederim diye susuyorum. :)

fazla büyütülecek bir mesele değil bence insanlar ne gereksiz şeylere takılıyorlar. bu arada gereksiz yere takılan kocan oluyor bence. kadının yeri kocasının yanıdır da diyordur bence işine gelince. sen oturmak istiyorsan ön koltukta sen oturmalısın, kardeşim erkek o oturacak tarzında davranmamalı. ben olsam sallamam kayınmış kayınpedermiş. kimseye de sormadan otururum keyfime göre istediğim yere.

Anahtar kimde

Yani siz eşinizle indiniz ve ön koltuk boşsa oturursunuz

O önce inip o ön koltuğa oturdu ise de o oturur

Bizim arabanın ön koltuğu boş çoğu zaman eşimin çantası montu vs oturur

Çocuk varken arkada oturuyorum yokken de oturuyorum kim geçecek öne vs deyip bir şey eksilmiyor hayatımdan

Eşinin yanına sen oturmalısın. Valla bu küçük Bi problem değil ne önemi var diyenleri anlamıyorum bu konuda bentakınyılıyım.babam ya da kayınpederim olmadığı sürece orası benim yerim diye düşünüyorum hatta çoğu Zaman onlar olsa bile arkada daralıyorum çatlayacak gibi oluyorum o yüzden ben otururum.
Eşimin erkek arkadaşları bile olsa yanımızda yine ben otururum. Erkek önde olacak diye bişey yok bunda saygısızlık olan bişey de yok. Eşim de huyumu bilir o yüzden çok sıkıntı olmuyor.

Araba bizimse ve esim de arabayi sürüyorsa one ben kimseye sormadan otururdum. Yani one oturmak statüko göstergesi mi bilemedim şimdi.

Öncelikle koltuk üzerinden güç yarıştıran kayınvalide-kayınpeder-gelin-damattan Allah esirgesin diyorum.
Herkesin aile yapısı görgüsü farklıdır, ex kayınvalide ve kayınpederim varken siz öne geçin der ben arkaya otururdum. Ama yaşça benden çok büyük olmadığı sürece diğer akrabalar varken arka koltuğa geçmezdim. Yaşça çok büyükseler yine arkaya geçerdim. Benim doğrum bu şekilde.

Yine de büyük bir mesele yapmazdım koltuğu çünkü ben anlam yüklemiyorum. Karşımdaki insanlar da şimdiye kadar anlam yüklemedi, güç yarıştırsalardı ben de inat edebilirdim herşey karşılıklı sonuçta.

aynen mihicim
kaldı ki arabanın arkası da önü de aynı yere gidiyor,
araba amaç değil ki sadece ulaşım aracı.

Arkadaşlar günaydın
Eşimin babasına aldığı bir araba var. Ailesiyle yan yana evlerde oturuyoruz. Bazı Sabahlar eşim kardeşi ve ben üç öğretmen okula birlikte gidiyoruz. Eşimin kardeşi benden 4 yaş eşimden 2 yaş küçük.
Eşim arabayı kullanırken ön koltukta ben değil kardeşi oturmalıymış.
Eşim kibar iyi niyetli uyumlu biridir onu aile içinde mahçup etmemek için arkaya oturuyorum. Ancak kaynım erkekleri üstün gören, kadınları güzel-çirkin sınıflamasına aşağılayıcı bir şekilde sokan, aynı anda üç dört kişiyle flört eden ukala biridir. O yüzden içime sinmiyor arkada oturmak.
Bu konu için eşimi kırmayacağım. Sadece görüşlerinizi merak ettim.
Tabii ki sen oturmalisin.bir kez esim ben ve kayinvalidem bir yere gidecektik bizim arabayla.baktim kayinvalidem gecti binmek icin on kapiyi acti ben de sagol dedim gectim oturdum:))boylece kayinvalidem hem bana kapiyi acmis pozisyonuna dustu hem de oturamadi one.bir daha da
Arkadaşlar günaydın
Eşimin babasına aldığı bir araba var. Ailesiyle yan yana evlerde oturuyoruz. Bazı Sabahlar eşim kardeşi ve ben üç öğretmen okula birlikte gidiyoruz. Eşimin kardeşi benden 4 yaş eşimden 2 yaş küçük.
Eşim arabayı kullanırken ön koltukta ben değil kardeşi oturmalıymış.
Eşim kibar iyi niyetli uyumlu biridir onu aile içinde mahçup etmemek için arkaya oturuyorum. Ancak kaynım erkekleri üstün gören, kadınları güzel-çirkin sınıflamasına aşağılayıcı bir şekilde sokan, aynı anda üç dört kişiyle flört eden ukala biridir. O yüzden içime sinmiyor arkada oturmak.
Bu konu için eşimi kırmayacağım. Sadece görüşlerinizi merak ettim.

ay yazılanları okudum da neyin kafası bunlar anlamıyorum saygıyla sevgiyle kadının yerinin erkeğin yanında olmasıyla ne alaka... hiç araba görmemiş gibisiniz yemin ediyorum :KK70: benim orası ben oturcam araba kocamın koca benim ben oturcam ön koltuğa :KK70::KK70::KK70::KK70:

Back
X