Cok buyuk kurumsal bir sirket degil ama sektorunde iyi ve tanıdık bir sirket. Gun konusulmadi sadece cumaya kadar hallolur gibi bir sey dendi ama biz zaten persembe konustuk. Yani 1 gun sonrasi biraz da erken. Ben mi yanlis anladim diye kendimi sorguladim. Ben illa olumlu olacak diye beklentiye girmedim. Hatta eklemek soylemek istediginiz bir sey var mı diye sorduklarinda. Surec sonrasi olumlu olumsuz donus yapmalarini rica ettim. Ve yasi geckin tahminimce firma sahibi olan kisi soyle soyledi ... hanim acikca soyleyeyim olumsuz bir durum yok suanda bizim acimizdan bu gorusme olumlu. Biz zaten 2 3 asamali mulakatlar da yapmiyoruz. Tek mulakat yeterli bizim icin. Zaten daha once calistiginiz yerden de farkli degil bu pozisyon sadece urun farkli ama surec ayni. Evinizin yakin olmasi da bizim icin avantaj. Gibi bir suru olumlu seyler soylediler. 2 ay sonra benim oturdugum yere tasiniyor bu fitma tadilatta binalari ve anladigim kadariyla da 1 degil bir kac kisi alacaklar farkli pozisyonlarda. Bugun mail de attim artik bekliyorum. Hayirlisi
Kurumsal demedim zaten. Neden kırılayım ki. Ki adamın kim olduğunu da bilmiyorum zaten ben kendi tahminimi soyledim hareketlerinden ve tavirlarindan anladigim kadariyla soyluyorum. Size sunu da soyleyeyim cok buyuk kurumsal sirket gorusmelerim de oldu firmalar turkiye capinda buyuk firmalar. Surecim 2 hafta surdugunu mutlaka donus yaptiklarinı soylediler souc donus yok. Bu tamamen sirketlerin kulturuyle alakali. Baska bir sirketle gorusmeye gitmisti orta capli bir sirketti kimse tanimaz bile ama onlar da gorusme sonrasi donus yapip uygun baska adaya karar verdiklerini soylemislerdi.ben sizi kırmak istemem fakat kurumsal şirlet, genellikle büyük ölçekli, resmi yapılandırılmış ve geniş bir yönetim kadrosuna sahip olan, faaliyetlerini profesyonel bir şekilde yürüten şirketlerdir. dolayısıyla "çok büyük kurumsal bir şirket değil" ifadeniz patronun mülakat girdiği bir şirket açısından doğru değil. kurumsallığı teğet bile geçmiyor bu açıdan.
Yani dedigim gibi tamamen sirket kulturu ve biraz da Insan Kaynaklarının profesyonelligi ile alakalı bence.ben sizi kırmak istemem fakat kurumsal şirlet, genellikle büyük ölçekli, resmi yapılandırılmış ve geniş bir yönetim kadrosuna sahip olan, faaliyetlerini profesyonel bir şekilde yürüten şirketlerdir. dolayısıyla "çok büyük kurumsal bir şirket değil" ifadeniz patronun mülakat girdiği bir şirket açısından doğru değil. kurumsallığı teğet bile geçmiyor bu açıdan.
Kurumsal demedim zaten. Neden kırılayım ki. Ki adamın kim olduğunu da bilmiyorum zaten ben kendi tahminimi soyledim hareketlerinden ve tavirlarindan anladigim kadariyla soyluyorum. Size sunu da soyleyeyim cok buyuk kurumsal sirket gorusmelerim de oldu firmalar turkiye capinda buyuk firmalar. Surecim 2 hafta surdugunu mutlaka donus yaptiklarinı soylediler souc donus yok. Bu tamamen sirketlerin kulturuyle alakali. Baska bir sirketle gorusmeye gitmisti orta capli bir sirketti kimse tanimaz bile ama onlar da gorusme sonrasi donus yapip uygun baska adaya karar verdiklerini soylemislerdi.
Aynen onu da biliyorum bazı yerlerden maas beklentim yuzumden de elendigimi biliyorum. Onları hic dert etmiyorum bile. iste burda maas beklentisi hic sorulmadi onlar bu pozisyon icin belirledikleri maasi soylediler o maas da bana uygundu yani istedigim gibiydi. Yani soyle bir sey yaptilarsa benden sonra ya da once gelen birine sorup dusuk maas soylediyse onu bilemem aa bu daha az istiyor bunu secelim gibi. Ama soyle de olabilir belki benim gibi ama bu alanda daha tecrubeli genc biri geldiyse onu secmis olmalari da daha mantikli tabi. Mail attim zaten hala bir donus yok.dediğiniz gibi kurumsallarda görüşme sonrası olumlu ya da olumsuz geribildirimler tamamen şirketin kültürü ile alakalı. bazen de HR sürecinde yer alan insanların yaklaşımı da bunda etkili oluyor.
daha küçük ölçekli şirketlerde maalesef işe koyabilecekleri maksimum potansiyelden ziyade o işi halletmek için gereken ortalama işgücü ve muhtemel çalışanın talep ettiği maaş skalası daha etkili oluyor tercihler sırasında. yani sizden daha az talep eden vasat birisi işi alırsa da çok dert etmeyin.
Konuya güncelleme yapayım. Iş teklifi geldi. Bayramdan sonra başlıyorum inşallah. Sevindim çünkü o kadar olumlu geçen bir görüşmenin ardından aranmayınca kendimde bir problem varmiş gibi hissetmeye başlamıştımşimdi de biraz gerginlik sardı beni eski pozisyonumdan farklı bambaşka sektörde bir işe giriyorum. Nasıl olacak alışacak mıyım. Sevecek miyim becerebilecek miyim soruları. Dertler hiç bitmiyor herkese yorumlar için teşekkür ederim.
Darısı başıma:) cocuk konusunu nasıl planlanladin?Konuya güncelleme yapayım. Iş teklifi geldi. Bayramdan sonra başlıyorum inşallah. Sevindim çünkü o kadar olumlu geçen bir görüşmenin ardından aranmayınca kendimde bir problem varmiş gibi hissetmeye başlamıştımşimdi de biraz gerginlik sardı beni eski pozisyonumdan farklı bambaşka sektörde bir işe giriyorum. Nasıl olacak alışacak mıyım. Sevecek miyim becerebilecek miyim soruları. Dertler hiç bitmiyor herkese yorumlar için teşekkür ederim.
çok şükür çok sevindim sizin adınızaKonuya güncelleme yapayım. Iş teklifi geldi. Bayramdan sonra başlıyorum inşallah. Sevindim çünkü o kadar olumlu geçen bir görüşmenin ardından aranmayınca kendimde bir problem varmiş gibi hissetmeye başlamıştımşimdi de biraz gerginlik sardı beni eski pozisyonumdan farklı bambaşka sektörde bir işe giriyorum. Nasıl olacak alışacak mıyım. Sevecek miyim becerebilecek miyim soruları. Dertler hiç bitmiyor herkese yorumlar için teşekkür ederim.
çok çok tebrik ederim, kendimin işi olmuş gibi sevindim, bilirim ne kadar yorucu, gergin bir süreç olduğunuKonuya güncelleme yapayım. Iş teklifi geldi. Bayramdan sonra başlıyorum inşallah. Sevindim çünkü o kadar olumlu geçen bir görüşmenin ardından aranmayınca kendimde bir problem varmiş gibi hissetmeye başlamıştımşimdi de biraz gerginlik sardı beni eski pozisyonumdan farklı bambaşka sektörde bir işe giriyorum. Nasıl olacak alışacak mıyım. Sevecek miyim becerebilecek miyim soruları. Dertler hiç bitmiyor herkese yorumlar için teşekkür ederim.
Kurumsal olduğunu iddia edip hiç alakası bile olmayan o kadar çok şirket var ki...
1 bucuk sene oncesine kadar ben de cocuktan dolayi evdeydim hep. 4 yasinda krese baslattim onceki is yerimde 3 gun office 2 gun evden calisiyordum o nedenle cok rahattim tabi yeni isyerimde 5 gun gidicem sabah 8 bucuk aksam 6 maalesef cocugu sabah da aksam da ben alamicam esim bieakip alicak cogunlukla o aksam 5 5 bucuk bazen daha erken nadir gec de geldigi oluyor ama bir sekilde idare edicez. Cok zor durumda annemdem destek alirim o da sehir disinda ama 1 bucuk saat uzaklikta gelirim dedi esimin nadir sehir disi isi de oluyor bazen 5 gun 6 gun ya da hastalik durumlarinda falan. Uzun ara verdikten sonra ben de cok korktum yapamam edemem diye ama Allaha sukur guzel gecmisti calosmayi da cok ozlemistim. Bana cok iyi geldi siz de bir sekilde duzen oturtabiliyorsaniz mutlaka baslayin bi anne icin cok onemli. Insallah ben de yeni yerde sıkıntı yaşamam. Allah size de gönlünüze göre güzel bir fırsat versin inşallahDarısı başıma:) cocuk konusunu nasıl planlanladin?
Valla o kadar kisi yine yazdı bir de boyle seyler cok insanın basina geldigi icin açıkçası ben de umudu kesmiştimForumu okurken geri dönmeyeceklerine yüzde 100 emindim
Moralin bozmadan nasıl yazarım diye düşündüm sonra yazmaktan vazgeçtm
Çok güzel yanılmışım
Yeni işin hayırlı olsun tebrikler
çok çok tebrik ederim, kendimin işi olmuş gibi sevindim, bilirim ne kadar yorucu, gergin bir süreç olduğunu
darısı başıma inşallah
Amin inşallah çok teşekkür ederimçok şükür çok sevindim sizin adınıza
başarılar Allah ım utandırmasın
SIzi çok iyi anlıyorum. Cünkü benzer seyler yasadim baslayacaksiniz diyip baska birini almak henuz basima gelmedi insallah olmaz da suan icime kurt dustuSon zamanlarda aktif iş arayan, hatta belli işlere girip, memnun kalmayıp ayrılan ve tekrar görüşmelere devam eden biri olarak bu konuda inanılmaz bir deneyim edindim. İşe alınıp çalışmaya başladığım yerde gözümün önünde alindigim pozisyon için görüşmeler yapmaya devam eden yerler bile oldu. Yedekte tutmak için cv biriktiriyorlardi. Çalışmaya devam ettiğim süreçte sitedeki iş ilanlarını güncellemeye devam ediyorlardı. Ya da görüşme çok iyi geçti, hatta olumlu dönüş yaptılar, işe başlayacağım tarih üzerinden konuşmalar yürürken birden olmayacağına dair dönüşler yapıldı. Sonradan öğrendim ki tanidik vasıtası ile başkası o pozisyona alınmış. Özel sektörde, belki de maaşını az bulabileceğiniz işlerde bile sürekli torpil dönüyor.
Özellikle bir işi çok istemiştim ve o pozisyonda uzman derecesinde deneyimliyim. Görüşmeme olumlu dönüş yapildi. İşe baslayacagim süre zarfında başkasını almışlar ve bana daha düşük bir pozisyonu teklif ettiler. Onu da ben kabul etmedim. Böyle süreç yonetilemez. Kurumsal olduğunu iddia edip hiç alakası bile olmayan o kadar çok şirket var ki...
Amin inşallah. Galiba başlayınca bi şekilde rayına oturulur diye düşünüyorum bende . İnşallah beni de bir yer alır:) Saka bir yana uzun süreli olmayacaksa olmasin zaten1 bucuk sene oncesine kadar ben de cocuktan dolayi evdeydim hep. 4 yasinda krese baslattim onceki is yerimde 3 gun office 2 gun evden calisiyordum o nedenle cok rahattim tabi yeni isyerimde 5 gun gidicem sabah 8 bucuk aksam 6 maalesef cocugu sabah da aksam da ben alamicam esim bieakip alicak cogunlukla o aksam 5 5 bucuk bazen daha erken nadir gec de geldigi oluyor ama bir sekilde idare edicez. Cok zor durumda annemdem destek alirim o da sehir disinda ama 1 bucuk saat uzaklikta gelirim dedi esimin nadir sehir disi isi de oluyor bazen 5 gun 6 gun ya da hastalik durumlarinda falan. Uzun ara verdikten sonra ben de cok korktum yapamam edemem diye ama Allaha sukur guzel gecmisti calosmayi da cok ozlemistim. Bana cok iyi geldi siz de bir sekilde duzen oturtabiliyorsaniz mutlaka baslayin bi anne icin cok onemli. Insallah ben de yeni yerde sıkıntı yaşamam. Allah size de gönlünüze göre güzel bir fırsat versin inşallah