Olumlu geçen iş görüşmesi sonrası aranmamak.

ben sizi kırmak istemem fakat kurumsal şirlet, genellikle büyük ölçekli, resmi yapılandırılmış ve geniş bir yönetim kadrosuna sahip olan, faaliyetlerini profesyonel bir şekilde yürüten şirketlerdir. dolayısıyla "çok büyük kurumsal bir şirket değil" ifadeniz patronun mülakat girdiği bir şirket açısından doğru değil. kurumsallığı teğet bile geçmiyor bu açıdan.

Kurumsal demedim zaten. Neden kırılayım ki. Ki adamın kim olduğunu da bilmiyorum zaten ben kendi tahminimi soyledim hareketlerinden ve tavirlarindan anladigim kadariyla soyluyorum. Size sunu da soyleyeyim cok buyuk kurumsal sirket gorusmelerim de oldu firmalar turkiye capinda buyuk firmalar. Surecim 2 hafta surdugunu mutlaka donus yaptiklarinı soylediler souc donus yok. Bu tamamen sirketlerin kulturuyle alakali. Baska bir sirketle gorusmeye gitmisti orta capli bir sirketti kimse tanimaz bile ama onlar da gorusme sonrasi donus yapip uygun baska adaya karar verdiklerini soylemislerdi.

Yani dedigim gibi tamamen sirket kulturu ve biraz da Insan Kaynaklarının profesyonelligi ile alakalı bence.

dediğiniz gibi kurumsallarda görüşme sonrası olumlu ya da olumsuz geribildirimler tamamen şirketin kültürü ile alakalı. bazen de HR sürecinde yer alan insanların yaklaşımı da bunda etkili oluyor.
daha küçük ölçekli şirketlerde maalesef işe koyabilecekleri maksimum potansiyelden ziyade o işi halletmek için gereken ortalama işgücü ve muhtemel çalışanın talep ettiği maaş skalası daha etkili oluyor tercihler sırasında. yani sizden daha az talep eden vasat birisi işi alırsa da çok dert etmeyin.

Aynen onu da biliyorum bazı yerlerden maas beklentim yuzumden de elendigimi biliyorum. Onları hic dert etmiyorum bile. iste burda maas beklentisi hic sorulmadi onlar bu pozisyon icin belirledikleri maasi soylediler o maas da bana uygundu yani istedigim gibiydi. Yani soyle bir sey yaptilarsa benden sonra ya da once gelen birine sorup dusuk maas soylediyse onu bilemem aa bu daha az istiyor bunu secelim gibi. Ama soyle de olabilir belki benim gibi ama bu alanda daha tecrubeli genc biri geldiyse onu secmis olmalari da daha mantikli tabi. Mail attim zaten hala bir donus yok.

Konuya güncelleme yapayım. Iş teklifi geldi. Bayramdan sonra başlıyorum inşallah. Sevindim çünkü o kadar olumlu geçen bir görüşmenin ardından aranmayınca kendimde bir problem varmiş gibi hissetmeye başlamıştım şimdi de biraz gerginlik sardı beni eski pozisyonumdan farklı bambaşka sektörde bir işe giriyorum. Nasıl olacak alışacak mıyım. Sevecek miyim becerebilecek miyim soruları. Dertler hiç bitmiyor herkese yorumlar için teşekkür ederim.

tebrik ederim. başarın daim olsun.

Darısı başıma:) cocuk konusunu nasıl planlanladin?

Son zamanlarda aktif iş arayan, hatta belli işlere girip, memnun kalmayıp ayrılan ve tekrar görüşmelere devam eden biri olarak bu konuda inanılmaz bir deneyim edindim. İşe alınıp çalışmaya başladığım yerde gözümün önünde alindigim pozisyon için görüşmeler yapmaya devam eden yerler bile oldu. Yedekte tutmak için cv biriktiriyorlardi. Çalışmaya devam ettiğim süreçte sitedeki iş ilanlarını güncellemeye devam ediyorlardı. Ya da görüşme çok iyi geçti, hatta olumlu dönüş yaptılar, işe başlayacağım tarih üzerinden konuşmalar yürürken birden olmayacağına dair dönüşler yapıldı. Sonradan öğrendim ki tanidik vasıtası ile başkası o pozisyona alınmış. Özel sektörde, belki de maaşını az bulabileceğiniz işlerde bile sürekli torpil dönüyor.
Özellikle bir işi çok istemiştim ve o pozisyonda uzman derecesinde deneyimliyim. Görüşmeme olumlu dönüş yapildi. İşe baslayacagim süre zarfında başkasını almışlar ve bana daha düşük bir pozisyonu teklif ettiler. Onu da ben kabul etmedim. Böyle süreç yonetilemez. Kurumsal olduğunu iddia edip hiç alakası bile olmayan o kadar çok şirket var ki...

çok şükür çok sevindim sizin adınıza
başarılar Allah ım utandırmasın

çok çok tebrik ederim, kendimin işi olmuş gibi sevindim, bilirim ne kadar yorucu, gergin bir süreç olduğunu

darısı başıma inşallah

Kurumsal olduğunu iddia edip hiç alakası bile olmayan o kadar çok şirket var ki...

Zaten bu işler iddia ile olacak şeyler değil. içeride ondan fazla eleman çalıştıran şirket, kurumsal olduğunu zannediyor.
İş arama sürecinde buraya başvuran birçok hanım olduğunu gördüğüm için kafalarında kurumsallığa dair bir kanının belirmesi ve ayırt edici olması açısından tanım bırakıyorum: (ilgilenmeyenlere kirlilik olmasın diye spoiler olarak iliştirdim)

Kurumsal şirket, genellikle büyük ölçekli ve çeşitli yerel, bölgesel veya uluslararası operasyonları yöneten, formalize edilmiş yapıları ve işleyiş süreçleri olan bir işletme türünü ifade eder.
  • anonim şirket (A.Ş.) veya sermayesi paylara bölünmüş komandit şirket gibi belirli yasal yapılar altında kurulurlar. Bu yapılar, şirketin yasal olarak tanımlanmış bir kimliğe ve tüzel kişiliğe sahip olmasını sağlar.
  • büyük çalışan sayısına sahiptir ve çok katmanlı bir yönetim hiyerarşisi barındırır. Çalışanlar arasında uzmanlaşmış roller ve geniş bir yönetim kadrosu bulunur.
  • ulusal ve uluslararası pazarlarda faaliyet gösterir. Büyük müşteri tabanlarına sahip olup, geniş bir ürün veya hizmet yelpazesi sunarlar.
  • çoğunlukla halka açık şirketlerdir ve hisseleri borsalarda işlem görür. Bu, onların finansal raporlama ve şeffaflık standartlarına uymalarını gerektirir.
  • etkili bir kurumsal yönetim yapısı, bu tür şirketlerin öne çıkan özelliklerinden biridir. Kurumsal yönetim, şirketin yönetim kurulu ve yöneticileri tarafından yürütülür ve etik kurallar, şeffaflık ve hesap verebilirlik üzerine yoğunlaşır.
  • geniş finansal kaynaklara erişime sahiptirler ve bu kaynaklar genellikle banka kredileri, hisse senedi ihraçları ve diğer finansal araçlar aracılığıyla sağlanır.
  • Standart operasyonel prosedürler (SOP'lar), kalite kontrol sistemleri ve etkili risk yönetimi mekanizmaları, bu şirketlerin işleyişinin ayrılmaz bir parçasıdır.

bizim için en belirgin olan ise insan kaynaklarının istihdam sürecini nasıl ilerlettiğine bakılarak kurumsal yapı anlaşılabilir.
  • işe alım sürecinin yapılandırılması
  • profesyonel ve şaffaf iletişim (iş pozisyonu, beklenen görevler, şirket kültürü ve diğer önemli bilgiler açık ve net bir şekilde aktarılmalıdır.)
  • kültürel uyumluluk (adayların sadece teknik yeteneklerini değil, aynı zamanda şirketin değerleri ve kültürüyle olan uyumunu da değerlendirir.)
  • çalışanlara sunulan paket ve koşullar (rekabetçi maaş paketleri, sağlık sigortası, emeklilik katkıları ve diğer yan haklar)
  • eğitim ve gelişim katkıları
  • yasal uyumluluk ve etik standartlar (ik politikaları ve uygulamaları, iş hukuku ve etik standartlara sıkı sıkıya bağlıdır.)
  • performans yönetimi ve kariyer gelişimi (çalışanların performansı geribildirilmek üzere değerlendirilir ve kariyerini yön vermesi için yol haritası sunulur.)
  • teknolojik araçlar
bunların her birini size sağlayabiliyor olmaları gerekmektedir.

Forumu okurken geri dönmeyeceklerine yüzde 100 emindim
Moralin bozmadan nasıl yazarım diye düşündüm sonra yazmaktan vazgeçtm
Çok güzel yanılmışım

Yeni işin hayırlı olsun tebrikler

Darısı başıma:) cocuk konusunu nasıl planlanladin?
1 bucuk sene oncesine kadar ben de cocuktan dolayi evdeydim hep. 4 yasinda krese baslattim onceki is yerimde 3 gun office 2 gun evden calisiyordum o nedenle cok rahattim tabi yeni isyerimde 5 gun gidicem sabah 8 bucuk aksam 6 maalesef cocugu sabah da aksam da ben alamicam esim bieakip alicak cogunlukla o aksam 5 5 bucuk bazen daha erken nadir gec de geldigi oluyor ama bir sekilde idare edicez. Cok zor durumda annemdem destek alirim o da sehir disinda ama 1 bucuk saat uzaklikta gelirim dedi esimin nadir sehir disi isi de oluyor bazen 5 gun 6 gun ya da hastalik durumlarinda falan. Uzun ara verdikten sonra ben de cok korktum yapamam edemem diye ama Allaha sukur guzel gecmisti calosmayi da cok ozlemistim. Bana cok iyi geldi siz de bir sekilde duzen oturtabiliyorsaniz mutlaka baslayin bi anne icin cok onemli. Insallah ben de yeni yerde sıkıntı yaşamam. Allah size de gönlünüze göre güzel bir fırsat versin inşallah

Forumu okurken geri dönmeyeceklerine yüzde 100 emindim
Moralin bozmadan nasıl yazarım diye düşündüm sonra yazmaktan vazgeçtm
Çok güzel yanılmışım

Yeni işin hayırlı olsun tebrikler
Valla o kadar kisi yine yazdı bir de boyle seyler cok insanın basina geldigi icin açıkçası ben de umudu kesmiştim kendime kızmıştım ne safım diye amin çok teşekkür ederim

çok çok tebrik ederim, kendimin işi olmuş gibi sevindim, bilirim ne kadar yorucu, gergin bir süreç olduğunu

darısı başıma inşallah

Evet gerçekten çok yıpratıcı bir sürecti 3 ay kısa ama her gittiğim is gorusmesinde psikolojimin daha da sarsıldığını hissediyordum Inşallah gönlünüze göre bir yer cıkar size de

SIzi çok iyi anlıyorum. Cünkü benzer seyler yasadim baslayacaksiniz diyip baska birini almak henuz basima gelmedi insallah olmaz da suan icime kurt dustu ama cok cok istedigim buyuk bir firma gorusmeye cagirmisti. Gittim o kadar olumlu gecti ki gorusme yer evime yakin adam ne zaman baslayabilirsin diye soruyor falan. Mutluyum cocugum oldugunu soyledigimde konusma garip bir hal aldi cocuk kac yasinda krese gidiyor mu hastalik durumunda bakacak biri var mi gibi falan. O cok buyuk kurumsal zannetigim firma bile yuzde yuz eminim cocugum var diye eledi beni. Ha kotu mu oldu olmadi cunku cok daha guzel bir firmada sevdigim bir pozisyonda ise basladim. Cocuguma da deger veren bir firmaydi hastalandigimda ustum otur dinlen evde gelme derdi ben gelmeye calistigimda. Yani her şerde bir hayır varmış gerçekten onu anladım. Evet ama yine de çok can sıkıcı dönemlerdi. Insallah size de hayırlı bir iş fırsatı çıkar. Ben de bi bilinmezligin icindeyim zaten baslicam ama surec nasil gidecek iyi bir yer mi mutlu olacak miyim hicbir fikrim yok. Bu isler de sans isi bitaz malesef

Amin inşallah. Galiba başlayınca bi şekilde rayına oturulur diye düşünüyorum bende . İnşallah beni de bir yer alır:) Saka bir yana uzun süreli olmayacaksa olmasin zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…