Ölümlerin ardından halay çekti

Tabii ki hayır.
Şehit şehadet kavramını sorgulamıyorum yanlış anlaşılmasın. Fakat tartışıyoruz diye de kendi tarihimizi, bazı kendi değerlerimizi, bizi bir arada tutan unsurları çok ayağa alıyoruz. Milli şuurumuzu sağlayan değerler oynanmaya gelmez. Milli romantizmimiz gereğince, bunu baltalamaya çalışan her olaya elbet tepki veriyoruz, bu çok doğal. Bu şehit olayı da bundan ibaret. Bunun olmaması esas tehlikeli bir durum olur. Ama şu an millet olarak çok acı bir dönem geçirirken de tahrik edici unsurları sivri bir şekilde dile getirirsek bunun cevabı da sert olabilir. Bu konuda olan şey bu bana göre.

Son düzenleme:
ben hiççç üzerime alınmadım.
bu sahneyi daha önce de görmüştüm.
gezi protestolarında tencere tava çalanları da ihbara zorlamışlardı.

siz birbirinizi yemekle meşgul olun ,terörü filan unutun diyorlar...

zaten teröristin bu forumda işi ne .
vakti mi olur onla bunla didişmeye

Burada kimse ölen PKKlılara şehit demiyor, denmesini savunmuyor. Ayrıca şehit veya şehadet kavramını sorgulayabilirsiniz, niye sorgulamayasınız? Ben şehitliğe dini değil milli açıdan bakıyorum mesela. Bir başkası da sadece dini anlamıyla değerlendirebilir.

Ayrıca 1,5 saat önce elimi yardım, sargılı sargılı oturuyorum şimdi, uzun yazamadım kusura bakmayın.

Bu konuda haklı olabilirsiniz.Zamanı değil belki tartışmanın aslında belki değil cidden zamanı değil.Yüksekdağ ölen Pkk'lılar için şehit demiş,bunun üzerine şehitlikle ilgili tartışmalı bir yorum geldi.Muhtemelen bu da bazı arkadaşlar tarafından ''Yüksekdağ'ı haklı çıkarma girişimi'' olarak görüldü.Ne diyelim yorumlar ortada bir kere daha yazdım bu konuda bir arkadaşı alıntılarken insanları bir şeyle suçlarken defalarca kez düşünün diye.Üstelik bu çok ağır bir durum teröre destek demek vatana ihanet demektir.Birini bununla suçlamak için açık açık söylemesi gerek bana göre,ne bu forumda ne de başka bir forumda veya sosyal sitelerde birini yazdıklarından dolayı asla suçlamadım,açık açık ben Pkk'yı destekliyorum demediği sürece.Bu çok ağır bir yük.

Çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Çok önemli bir şey yoktur inşallah.
Ben çok farklı bir şey anlatmaya çalışmıştım. İşin özü şu, mesela babasını kaybetmiş birisine kendi babandan bahsedersen nasıl o anda zoruna gidebileceği ihtimali varsa, şu anda da bu şehit meselesi elbet birilerinin zoruna gider. Kaşımaya gerek yok diyorum. Yoksa kimin şehit olduğu, olmadığı gibi bir şeyi tartışmıyorum. Olaylar o kadar tazeyken, korkuları bile atlatamamışken bunları tartışmak normalden çok daha ağır gelebilir o kadar. Tüm söylediğim bundan ibaret.

Ben kimseyi zaten suçlamadım. Sadece objektif bakıp, durumu betimledim o kadar. Ne demek istediğimin geniş özetini de shot hanımı alıntıladığım son mesajımda yazmış bulundum. Ona bakarsanız daha net anlaşılabilirim belki.

Sizi kastederek söylemedim o suçlama olayını burada suçlayan bazı arkadaşları kastettim

Kusura bakma lamelif, münazara yapmıyorsunuz birbirinizi suçluyorsunuz, siyasi görüş alışverişi serbest, kişisel tartışma yasak, kişiselleştirmeyin sizlerde yorumları.

Dini içerik yasak diyorum, konu da şehitliğin dini yönünü yazıyorsunuz hepiniz.

Adamlar halay çekmiş, ki seyrettim haberlerde gülerek halay çekmek hakkımız, ne var şurada halay çeksek diyorlar.
3-5 saat önce insanlar ölmüş, bir Bebek yoğun bakımda ama onların aklını halay çekmek almış.
Bu adamlara kızarken devlete daha çok kızıyorum ama, 5-6 ayda bombalı saldırılarda o kadar çok can kaybettik, ulusal yas ilan edilmediği gibi tıp bayramında konser dinleyemedikleri için üzüldüler.
Terör bizi yıkmadı, yıldırmadı mesajı mı veriyorlardı, öyleyse dahi insanlar korkudan, acıdan, üzüntüden ne yapacağını bilmez haldeyken biraz dikkat etmeliydiler kullandıkları sözcüklere.

Dün gibi hatırlıyorum, CHP'den bir kadın vekil Ankara'daki ilk patlama sonrası sokakta dans etti diye manşet yapılmış, herkes demediğini bırakmamıştı, bizde yanlışa tarafıysak yanlış diyememe sorunu var maalesef, tüm partiler terör saldırılarında yanlış üstüne yanlış yapıyor, herkes oy verdiği, onayladığı parti ve siyasilerin hatalarına hata desin artık.

5-10 dakika önce konuştum kardeşimle, haftasonu çocukları kursa bile göndermemiş korkudan, korkuyor insanlar, ölmekten, teröre kurban gitmekten korkuyor, normalleşmeyi bekliyorlar ama ciddi önlemler olmadığı sürece halk bu panikten kurtulamayacak ve herkes kendi inandığı partiyi aklama derdinde.

iyide mune abla bunu yapan ben değilim tamam bana yazmadın bunu belki ama bu dediğin durumun başrolundeydim mecburen çünkü alıntı benden yapıldı,ben haber içeriğine dini katmadan sadece leşlerinize şehit demeyin dedim ...bak ısrarla hassasiyetimi bildikleri için girdaba çekmek istiyorlar cevap vermeyince veremediğimi sanıyorlar....,illa bi cevap olur en kötüsü kavga eder atar yapar insan ama gerek yok ...ancak hani bişeyleri anlatmaya çaışırken çekiniyor insan aslında gayettte karşılıklı münazara ondan gidermiyiz gitmezmiyiz bilmiyoruz ..evet siyasilerin talihsiz açıklamaları var hepsinin var,ancak evlerde oturun çıkmayın dese sence tepkiler nasıl olacak abla ,neden çıkmıyormusuz vb.sözler işte ..aman neyse yoruldum boya yapcam ben stres atmam lazım

Yorumumda çizgiye kadar ki kısım kurallarla alakalı yazdıklarına cevabımdı, kalan kısımsa genel lamelif, kişi gözetmiyorum yazarken, genel yazıyorum, alıntılayınca üstüne alınma rica ediyorum

ben alıntı yaptım lamelif ve dedim ki kavramlara takılma .
kim neye ne derse desin ne önemi var.
ben pkklıya pislik derim ama onlar gerilla der melek der.
bu gerçeği değiştirmez ki..

Yorumumda çizgiye kadar ki kısım kurallarla alakalı yazdıklarına cevabımdı, kalan kısımsa genel lamelif, kişi gözetmiyorum yazarken, genel yazıyorum, alıntılayınca üstüne alınma rica ediyorum

işte o genel yazından benim payıma düşen kısmın cevabıydı
ben alıntı yaptım lamelif ve dedim ki kavramlara takılma .
kim neye ne derse desin ne önemi var.
ben pkklıya pislik derim ama onlar gerilla der melek der.
bu gerçeği değiştirmez ki..

biliyorum atlantis sen olduğunu ,mesele alıntın değil ,istemsizce dini bir terim olan kelimenin bu şekilde uzaması ve yasaklara kayması

işte o genel yazından benim payıma düşen kısmın cevabıydı

biliyorum atlantis sen olduğunu ,mesele alıntın değil ,istemsizce dini bir terim olan kelimenin bu şekilde uzaması ve yasaklara kayması
hadi yeri gelmişken ben de yazayım rahat rahat .
İnsanlar okuduğunu anlamıyor .(çeşitli sebepleri olabilir :) yorum yapmayayım )
ben Fatih i örnek verdim Kanuni de olabilir YAvuz da.
arkadaşınız da fatih e dil uzatmak olarak algılamış sen de beğenmişsin.
BEn sadece tarihimizden bir örnek verdim.
Fatih Sultan Mehmet^e gelince kendisi en sevilmeyen hükümdarımızdı.
Sanata önem veren entelektüel bir kişiliği vardı ve diğer padişahlardan farklıydı.
Benim tarihimizle ilgili sıkıntım yok.
NEyse ney onu tartışmıyoruz ki .Dedim mki İstanbul da İzmir de bizim değildi.
Biz o zaman buraları resmen işgal ettik ve sahiplendik ki o zamanın şartları böyleydi.
Monarşi vardı ,teknoloji yerine insan kuvveti esastı.
Avrupa turlarında filan Osmanlı'dan kalma bir çok esere rastlarsın kısmet olur da gidersen (gittiysen özür dilerim)
Oranın rehberleri asla ve kata osmanlı eseri demezler es geçerler.
Neden sence ,hala bize kinliler ve milliyetçiler...
O zaman öyleydi bu zaman böyle...
HDP lilerin de Kürtlerin kurtuluşunu istediklerini hiç düşünmüyorum.
Çoğu toprak ağası ve çok zenginler.
O sistem onları zenginleştiren.
Kimse kendi ekmeğini kesmek istemez.
Bizim aşırı milliyetçiler şehitleri kullanır ,onlar ise kendilerince şehit ilan ettiklerini kullanır .
Velhasılı olan halka olur....
Ha Hasan ha kel HAsan..
Aynı kapıya çıkar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…