• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölümlerin ardından halay çekti

hadi yeri gelmişken ben de yazayım rahat rahat .
İnsanlar okuduğunu anlamıyor .(çeşitli sebepleri olabilir :) yorum yapmayayım )
ben Fatih i örnek verdim Kanuni de olabilir YAvuz da.
arkadaşınız da fatih e dil uzatmak olarak algılamış sen de beğenmişsin.
BEn sadece tarihimizden bir örnek verdim.
Fatih Sultan Mehmet^e gelince kendisi en sevilmeyen hükümdarımızdı.
Sanata önem veren entelektüel bir kişiliği vardı ve diğer padişahlardan farklıydı.
Benim tarihimizle ilgili sıkıntım yok.
NEyse ney onu tartışmıyoruz ki .Dedim mki İstanbul da İzmir de bizim değildi.
Biz o zaman buraları resmen işgal ettik ve sahiplendik ki o zamanın şartları böyleydi.
Monarşi vardı ,teknoloji yerine insan kuvveti esastı.
Avrupa turlarında filan Osmanlı'dan kalma bir çok esere rastlarsın kısmet olur da gidersen (gittiysen özür dilerim)
Oranın rehberleri asla ve kata osmanlı eseri demezler es geçerler.
Neden sence ,hala bize kinliler ve milliyetçiler...
O zaman öyleydi bu zaman böyle...
Macar arkadaşım ne zaman tarih konusu açılsa "siz gelip bizim şehrimizi aldınız, istila ettiniz" derdi Osmanlı'nın Budapeşte'yi alması hakkında.
Düşünsenize gidip adamların şehrini ele geçiriyoruz, "biz geldik artık bize bağlısınız" diyoruz.

Macar arkadaşım ne zaman tarih konusu açılsa "siz gelip bizim şehrimizi aldınız, istila ettiniz" derdi Osmanlı'nın Budapeşte'yi alması hakkında.
Düşünsenize gidip adamların şehrini ele geçiriyoruz, "biz geldik artık bize bağlısınız" diyoruz.
Elin adamı unutmuyor işte .
kaç yüzyıl geçerse geçsin.

dua etsinler moğollar kadar zalim değilmişiz .

yani öyle bi konuşuyorsunuz ki nerdeyse neden fethettik istanbulu..... kadar gidecek bu konuşma :KK51:

yani öyle bi konuşuyorsunuz ki nerdeyse neden fethettik istanbulu..... kadar gidecek bu konuşma :KK51:
Yoo. O dönemin şartları böyleymiş. Osmanlı toprak fethetmese başkası onu fethederdi. O dönem her devletin iyi kötü fetihlerle, toprak kazanarak büyüdüğü ve ayakta kaldığı, güçlünün yaşadığı bir dönemmiş, Osmanlı da farklı değildi. Zaten toprak fethedemediği hatta kaybettiği dönem de devletin nasıl zayıflayıp gerilediğini görüyoruz.

ilk mesajlarda okudum şimdi, şehitlik tartışılmış, şehit olabilmek için en başta iman etmek gerekir, sonrasında mertebeleri vardır, savaşta ölen, işi başında ölen, suda boğularak ölen vs. yani ahlakı bozuk bütün kötülükleri yapmış tecavüzcü pisliğin biri (gerçekten iman eden biri bunları yapmaz) eğer son nefesinde iman etmemişse orasını Allah bilir, savaşta da ölse şehitliği tartışılır, önce iman lazım. he savaşta ölürse illaki bayrağa sarılır tabutu ama Allah katında şehitmidir bilinmez.

Back