Ölü doğum sonrası psikolojik savaşı yenemeyenler

Başınız sağ olsun, ben de bir yıl önce 28 haftalık erken doğum yaptım ,1 ay yaşadı oğlum küvezde sütümü verdim, saçını okşadım acısı geçmiyor geçmeyecek, belki bir çocuğum olur az da olsa acısı hafifler diye uğraşıyorum o da henüz olmadı. sadece hayat devam ediyor bir şekilde devam ettiriyoruz bu hayatı ama o acı her zaman kalıyor geçmesini beklemeyin😞
Rabbim sizi de yavrunuzla cennete buluştursun inşallah inşallah tez zamanda hayırlısıyla bir evlat nasip etsin size

Nasıl atlattım atlattım mı bilemiyorum ama K dönemd izlediğim yol şöyle oldu kendimle aynı acıyı yaşayan insanları bulup dertleştim gem ben anlattım hem onları dinledim yaşamayanın anlayamadığı bir acı çünkü.kendine kızma elinde olsa elimizde olsa çabalamazmıydık yada kim gönüllü cana kasteder biz herşeyi bilmek zorunda değiliz elimizde olmayan 1 kaderimizi değiştiremeyiz( Haşa) Allah değiliz 2 doktor değiliz tıp okuyup gebe kalamayız acın yeni olduğu İçin sorguluyorsun ben 3 yıl oldu bu acınitmiyor bununla yaşamaya alışıyorsun istersen numaramı vereyim konuşalım istersen yardım al anlatmak iyi geliyor İnan ki içine attıkça kafanda kurmaya devam edersin birde inşirah süresi aç sinle okuyabiliyorsan oku sürekli zikir çek iyi geliyor inan bana sevgiyle kucaklıyorum rabbim acını dindirsin
Bu dönemde ben de çok zikir çekiyorum rabbime dua ediyorum sürekli ibadetlerime sarılıyorum elimden geldikçe etrafımdaki eşim de buna dahil o kadar anlayışsızlar ki yasımı bile yaşatmadılar beni dinlemediler biraz ağlasam niye ağlıyorsun ki zaten öleceği belliydi diyorlar susturuyorlar bi de hamilelikte hiç yardım etmediler bana kanamam vardı hayati riskim bile vardı ona rağmen kimse yardım etmedi o yüzden de üzülüyorum bu kadar mı değersizim diye Rabbime dua ettim rüyamda bebeğimin mutlu olduğunu göster diye rüyamda kahkahalarla gülen bir bebek sesi duydum benim bebeğim olduğunu anladım çok özlüyorum onu

Bu dönemde ben de çok zikir çekiyorum rabbime dua ediyorum sürekli ibadetlerime sarılıyorum elimden geldikçe etrafımdaki eşim de buna dahil o kadar anlayışsızlar ki yasımı bile yaşatmadılar beni dinlemediler biraz ağlasam niye ağlıyorsun ki zaten öleceği belliydi diyorlar susturuyorlar bi de hamilelikte hiç yardım etmediler bana kanamam vardı hayati riskim bile vardı ona rağmen kimse yardım etmedi o yüzden de üzülüyorum bu kadar mı değersizim diye Rabbime dua ettim rüyamda bebeğimin mutlu olduğunu göster diye rüyamda kahkahalarla gülen bir bebek sesi duydum benim bebeğim olduğunu anladım çok özlüyorum onu
Okadar iyi anlıyorum ki seni herşeyi aynı şimdilerde bunları gözümün önüne getirip sadece kendime ve oğluma odaklandım gerisi ha var ha yok Ben her gece kafamı yastığa koyduğumda içimden melek oğlumla sohbet eder gibi konuşuyorum bu yöntem bana iyi geldi yani her gece buluşuyorum bir nevi.bende rüyamda sünnet olduğunu görmüştüm çok gerçekti melek annelerinin duyguları yaşadıkları hep aynı hep derim bu yaşamayanın bilemeyeceği bir acı

Başınız sağ olsun :KK43: yillar geçmiş. Ama hiç unutulmuyor acısı azalmiyor demi. Bide ilk sayfada şey demişsin. Insanlar bana aciyarak bakıyor. Normalde selam vermeyen insanlarin sana aciyarak bakmasini çok iyi anliyorum. Ayni şeyleri yaşadım. 2 seneyi geçti hala kulaktan duyma bilgilerle oyleydi demi diye. Ayni şeyleri bende yaşadım
Tuğramın her doğum gününde aynı şeyleri saat saat yaşıyorum sanki en ufak bir şey yaramı tırmıklıyor resmen her hangi bir sebepten hastaneye gidiyorum ve çıkana kadar kalbim deli gibi atıyor yaşamayan anlamaz bizi bizden başkası zor anlar rabbim kalbimize ferahlık versin Allah ahiret ayrılığı vermesin inşallah

Okadar iyi anlıyorum ki seni herşeyi aynı şimdilerde bunları gözümün önüne getirip sadece kendime ve oğluma odaklandım gerisi ha var ha yok Ben her gece kafamı yastığa koyduğumda içimden melek oğlumla sohbet eder gibi konuşuyorum bu yöntem bana iyi geldi yani her gece buluşuyorum bir nevi.bende rüyamda sünnet olduğunu görmüştüm çok gerçekti melek annelerinin duyguları yaşadıkları hep aynı hep derim bu yaşamayanın bilemeyeceği bir acı
Bizi biz anlarız çevremizdekiler pek anlamıyor.

X