İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'nı düzenleme şansını finalde kaybetmesinin ardından yapılan değerlendirmelerde işin Tokyo'ya gitmesine neden olarak siyasi verilerle birlikte dopingin Türk sporunu sarıp sarmalamasının da büyük etki yaptığı gösterildi.
Yorumlarda dikkatimi ceken bazi konular icin biseyler yazmak isterim.Gezi olaylarinin hic etkisi yok diyen arkadaslara katilmiyorum.Eger olaya dar cerceveden bakarsaniz boyle dersiniz.Yurtdisinda CNN gibi sahte gezi haberlerini bol bol yayinlayan tv lerde olimpiyat elemesinin oldugu gun aynen su cumle kullanildi, yurtdisindakilerde izlemistir.Turkiye cok guclu bir aday lakin Turkiyede gezi olaylari oldu, bundan dolayi verilmeyebilir, turkiye icin boyle bir dezavantaj bulunuyor diye haberlerde yayinladilar.Bu haberi seyretmesem dediklerinize inanabilirdim komplo teorisi derdim sizin gibi.Bizzat kendi haber kaynaklarinda seyrettigim ve neden sonuc iliskisinde onuda ilistirmelerinden burdan bisey cikarmaya calisiyorlar diye dusunmedim degil.Zira haberin bu verilis seklinden sonra bize olimpiyatlari vermemelerine sasirmadim.
Gezi olaylarinda CNN ve BBC oyunlarinin bir kaci sunlar oldu haberleri takip edenler bilir bunlari;
(Sadece 3 ornek vericem bunlarda bahsettigim fikri destekler nitelikde)
1- CNN ve BBC Gezi olaylari baslamadan Taksimdeki yerlerini 15 gun icinde almislar, butun gerekli haber araclarini ve muhabirlerini gondermisler.Koguslanmislar bir guzel baskoselere ve olayi aninda canli yayinla dunyaya bol yalanla deklare ettiler.Turkiyede buyuk bir oyunun patlak verecegini biliyorlardi cunku kendileri bu olaylari organize eden gruba hizmet ediyordu.Kendileri yazdilar capulculara oynattilar isin ozu buydu.
2-Kazlıçeşme mitingiyle ilgili yaptığı bir haberle bir defa daha gösterdi. Bir milyondan fazla kişinin katıldığı tarihi Milli İradeye Saygı mitingine ilişkin fotoğrafın, dünkü CNN Internationalın internet sitesinde Türkiyede hükümet karşıtı gösteriler başlıklı galeride yer alması tepkilere neden oldu. Yapılan bu çirkin-yalan haber dahi Türkiye üzerinden oynanan oyunu ve CNN Internationalın asıl amacını gözler önüne serdi.
3-Haber geçmişi manipülasyonlarla dolu Amerikan CNN International, Taksim Gezi Parkındaki olayların ilk başladığı günde 8 saat kesintisiz canlı yayın yaparak, Türkiyede iç savaş gibi yansıtması büyük tepki toplamıştı. Kanal, İstanbuldaki gelişmeleri, uluslararası olayları takip eden baş muhabirlerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir ekiple izlemesi dikkati çekmişti. Taksimden aralıksız yaptığı canlı yayınlar, CNN izleyicilerine 1991deki büyük Körfez Savaşı başlamadan önce yapılan kirli yayınları hatırlattı. CNNnin İstanbuldan Taksim Meydanından yaptığı saatler süren aralıksız canlı yayına rağmen Suriyedeki insani krizi yansıtan canlı yayınlar yapmaması kuşkuyla karşılanmıştı.
CNN ve BBC gibi buyuk gazete ve televizyonlarinin sahibi Yahudilerdir.Medya ayagini Yahudiler cikarlarina en uygun sekilde yonlendirir, yalan dolan ne varsa islerine gelen onu ezberletirler insanlara.Bunu yaparken de cokda basarilidirlar.Dunya habelerini takip eden herkes bilir bunu ama gormek istemeyen cerceve icindeki kucuk bir kareye takilirlar.Ne alakasi var derler eleme kararinin bu sergilenen gezi olayi yada yeniden sahnelenecek olan diger oyunlarla. Cunku gormek istemezler buyuk cervede olayin ne yonde ceryan ettigini.Fitne odaklari herdefasinda baska oyunlar cikararak bizleri durdurmak istiyor biz icerdeki fitnelerle ugrasirken onlarda imajimizi ciziyorlar.Once geziydi, sonra gokkussagi boya malzemesi, ODTU yolu, vs. bu boyle gider.
Can Dundar da ODTU deki yola karsi cikiyordu sebebi ortaya cikti.Megersem orada trilyonluk villasi varmis.Degeri dusecek diye yol icin protestolar yapiyordu.Nezamanki haberciler villasini tespit etti, sonmus balon gibi seside kayboldu.
Bunlarin derdi nemalanmak herseyden oldugu gibi.Cikarlarina uygunsa direnirde direnir, yalan haberleri dolar twittere yok tomada olen kisi diye sahte resim paylasimi falanda filan.Herkes tezgahi biliyorda dillendirmiyor..
Birirleride bar sahibesi hanimda Tayyip istifa deyiverir videoda.Sonra tezgahi ortaya cikar Muftus karisi degilde bar sahibesi oldugu chp li oldugunu esininde chp camiasinda etkin biri oldugu cikiverir ortaya.Zamaninda Fadime Sahini yutturmuslardi.Ama artik yalanlari gunbegun ortaya cikiyor hala piskinlikle aglayabiliyorlar ekranda MUftu esiyim diye tiyatro cevirmis mis yalana bak..CHP bu islerde ustadir.Boyle bir parti Turkiyenin buyumesindeki herseyde sirttaki kambur gibi gorev aliyor.Insanlari orgutluyor gonderiyor.Yuruyuse katilanlara sakin chp flema ve amblemiyle gitmeyin mesajlari atiliyor.Ama mesajlari desifre oluyor.
Eylulde yeni olaylarin baslayacagi heryerden bir fitne cikaracaklari haber bilgisi malum.Oyuzden bu olaylara sasirmiyorum.Birileri olayin fitilini atesliyor birileride sergiliyor.Patronlar kazanirken, masalar zarar goruyor.Akillarini kiraya vermesinler, kimsenin cikari kari icin ne diye cirpinayim.Olan vatandasa oluyor, kime hizmet ettigini bilmiyor.Gezi olaylarinin ayyuka ciktigi gunlerde burada da bir grup yuruyus duzenledi.Sloganlarda malum medyada sisirilen yalan haberler toma altinda ezilen olenler icin, yok kimyasal kullanilmis gibi ucuk kacik sloganlar :)
Ogretmen olan Kanadali bir arkadasin soyledigini aynen aktariyorum. Burda yuruyus yapanlarin gercek Turk oldugunu dusunmuyorum dedi, bu insanlar ulkelerini sevse burda kendilerini kucuk durusurmezler dedi,bisey diyemedik hakliydi cunku... Ortada bir oyunun dondugunu o bile farketmis, zira kendisi Turkiyeyi yakindan takip eden ilgili birisi, seyahetlerinde de gidip gelmis. Olimpiyatları finalde Tokyo'ya kaptıran Türkiye'de büyük üzüntü yaşanırken bir kesimin de sevinç çığlıkları atmasınin anlami ben bu ulkenin ilerlemesini istemiyorum demektir bunun baska izahi yoktur.Bazilari ise bos umitlere kapilmis hatta.
Olimpiyatları milli bir hadise olmaktan çok hükümet karşıtlığına çevirenlerin başında Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat yer aldı.
"KURTULUŞA AZ KALDI" demis mis.Ha ha ha vede haha:))
Olimpiyat'ı kaybetmenin hükümeti de düşüreceğine inanan yazarın attığı bu tweetle hem dalga geçildi hem de tepki gösterildi
Turkiyenin gelismesini istemeyen biri boyle yazar.Bunlar gibi niceleri dolu, zihniyetlerini nasilda belli ediyorlar.Turkiye ilerlesin basta kim olursa olsun diye dusunmezler.Bastaki dindar bir insanya sirf muhalefet olsun diye boyle karalamaya calisiyorlar.
Turkiyenin buyumesi gelismesine celme takan bu zihniyetler elenmemize sevinirler.Tuzlari kuru onlar zaten tr de en iyi sekilde luks icinde yasayan kesim.Halk zenginlesmesin istemezler.
Necip Fazil cok sevdigim bir sozu, bu kaymak yiyen tabakayi guzel ozetliyor.
"Bunlarin istedigi duzen 1 kisiye 9 gazoz, geri kalan 9 kisiye bir gazoz".Bu tabakanin esitlik anlayisi budur.
Cok sukur ulkesini cok seven bir Basbakanimiz var.Adini yabancilar ezbere biliyor yaptiklarini, hizmetlerini anlatiyorlar.Onlar anlattikca nerden nereye diyor insan.Onceden kimsenin haritada yerini bilmedigi ulkeyken simdilerde RTE sayesinde herkes az cok biseyler soyluyor ve cogu tr ye gitmis gezmis insanlar. Sevsenizde sevmenizde vatandasi oldugunuz basbakaniniza saygi duymayi bilmelisiniz... Sandikla gelen sandikla gider.Demokratik oldugunu soyleyenler icin bu sadece soylemde kaliyor.Kimiside faiz lobisine inanmiyorum diyor.O arkadaslara iktisattan koca bir sifir verir butun ekonomistler.Başbakan, "Bu işlerin arkasında faiz lobisi var" dedi. Ama bizim dışarıdan yönetilen yerli basın, "Kim bu faiz lobisi açıklayın" cevabını verdi.
Bilmediklerinden değil!
Cinliklerinden!
Çünkü dünya üzerindeki ortaklıkları ve hisse paylarını takip edenler bilir ki, her kapı aynı salona açılır!
Bu salonda sadece ve sadece bir grubun dediği olur! "Her bankerin bir tarihi vardır:
Ancak biri tarih yazmıştır!" ya da "Para zamanımızın tanrısıdır ve bunlar da peygamberidir" gibi onlarca veciz söz, bu grup için söylenmiştir!
İşte şu an dünyanın birçok bölgesinde bu aileler ve arkalarındaki kral-kraliçeler ile ULUS DEVLETLER savaşmaktadır!
Faiz lobisini anlatan guzel bir yazi merak edenler burdan faydalanabilir:
Parann gücü - Ergün Diler - Takvim Ozetle, gelisen ve buyuyen Turkiye icin cevrilen bunca oyuna yeter, bunca piyona yeter.Artik Turkiye uyandi bu numaralarini degistiriniz.Kimlere hizmet ediyorsaniz varin onlarla olun.Buyuyen gelisen Turkiye yi sahiden seviyorsaniz katkida bulunursunuz guzel gunler icin.Eger kostek oluyorsaniz buyumeye sahiden vatanini milletini sevmiyordur o kimseler.Turkiyeyi kaosa suruklemek isteyenler gelisen turkiye icin bunu yapmaz karanlik turkiye icin yapar.Olay bu kadar nettir....sevgiler...