• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olimpiyat'ta karar günü

Olimpiyat

Ezan okunuyor.

Rihanna söylüyor.
Olimpiyat tanıtım filmimiz bu.
*
Televizyonlarda yayınlanıyor.
İnternette var, izleyin lütfen...
Kızlı-erkekli dolaşıyorlar.
Kızlı-erkekli parkta oynuyorlar.
Kızlı-erkekli müze geziyorlar.
Kızlı-erkekli alışveriş yapıyorlar.
Kızlı-erkekli çay içiyorlar.
Kızlı-erkekli Boğaz kenarındalar...
Kızlı-erkekli tekneye biniyorlar.
*
Dalgalı, düz, kıvırcık.
Hepsinin saçı açık.
Tekneye binen kız, mini etekli.
*
Sanırsın, Los Angeles’tır.
Siyah Amerikalı bile var.
*
Nerde türbanlılar kardeşim?
*
Yok mu İstanbul’da hiç türbanlı?
Neden koymadınız tanıtım filmine?
*
Benim başörtülü bacım, benim başörtülü bacım diye oy toplamayı biliyorsun... Utanmıyor musun başörtülü bacını saklamaya?
Başörtüsünden mi utanıyorsun yoksa?
Kızlı-erkekli bankta oturmayı hoş karşılamam diyeceksin... Memleketi dünyaya tanıtmak için çapulcu’lara sarılacaksın, öyle mi?
Başörtülü bacım üniversiteye giremiyor, başörtülü bacım TBMM’ye giremiyor diye mağdur ayaklarına yatacaksın... Kendi ellerinle hazırladığın tanıtım filmine, başörtülü bacını sokmayacaksın, öyle mi?
*
Ayıp mıdır türbanlıları göstermek?
Yoksa, bu senin yaptığın mı ayıptır?
*
Ayrıca...
Ezan okunurken konserlerin sesini kısmayana dinsiz diyeceksin... Sonra da, ezan’a Rihanna’yla vokal yaptıracaksın... Müezzin midir Rihanna?
*
İçinde “rakı” geçiyor diye ‘Vardar Ovası’nı yasaklayacaksın. İçinde “ecstasy” geçen Rihanna şarkısıyla Türkiye’yi tanıtacaksın öyle mi?
*
2020’yi verirler mi bilmem ama, “takiye olimpiyatı” yapsalar, banko bunlar alır.

YILMAZ ÖZDİL

İnanılmaz üzüldüğümü ifade etmeliyim. Fakat hak ettiğimizi de söyleyemem.

Suriye sorununu bir kenara bırakın zira 7 sene sonra ne Suriye sorunu kalır ne de Ortadoğu... Bu sebeple kaybettiğimizi düşünmüyorum.

Kaybetmemizde ki temel unsur ; Fenerbahçe'nin şike olayları, hemen hemen her spor dalında çıkan doping skandalları, milli takımlar düzeyinde yaşanan taciz skandalları ve hemen hemen hiç bir spor dalında başarılı olamamamız.

Türkiye futbol ile yatıp kalkıyor şu anda hangi başarımız var ? Dua ediyoruz Macarlar, Romenleri yensin diye ... Şaka gibi ...

2. popüler spor Basketbol. Peki basketbolda ne durumdayız ? 2013 Eurobasket turnuvasında sanırım üçte sıfır çektik. Finlandiya gibi alt sınıf basketbol oynayan takımdan bile bir ara 18 sayı fark yedik. Hadi bu da fiyasko....

Gelelim ata sporumuza, güreş ? Son olimpiyatlarda finale dahi çıkamadık diye hatırlıyorum. Finali bırakın madalya alamadık.

Peki Halter ? Naim Süleymanoğlu ile (nasıl Türkiye'ye deldiği malum) bizim YETİŞTİRMEDİĞİMİZ 2-3 sporcu üzerinden Dünya rekorları kırdık. Şimdi neredeyiz ? Her müsabakada sıfır çekip oturuyoruz.

Abi nerede senin spor kültürün ? Spor Bakanımız twit atıyor "kına yakın" diye. Yahu sen bakansın yakıştı mı ? O kadar severdim seni, duruşunu gençler ile olan diyaloğunu, geceleri yurtlara yaptığın öğrencileri dinleme baskınlarını ! Hiç yakışmadı bakanım hiç...

Yıllarca Kürek çektim, basketbol oynadım hala da devam ediyorum spora. Şimdi merak ediyorum bu başlıkta yazan kaç kişi spor yapıyor ? Fitness, yürüyüşten bahsetmiyorum. Takım sporu veya aletli yapılan bir spor büyük ihtimalle yoktur.

Bir kere bizim spor kültürümüz yok, spor yapan yok ki ! Spor kültürümüz olsun. Sporu yaşam felsefesi değil zayıflama aracı olarak gördüğümüz kesin. İşte bizim spordan anladığımız bu.

Buna ek olarak kulisler yapılmış ya yurt dışında kulisi orada aramaya gerek yok ki zaten biz içimizden sporu bile siyasete bağlayan ender ülkelerdeniz. Neler kaybetti bu ülke farkında bile değilsiniz. Hazır mıyız ? Asla ama bu durum da da sevinmenin, bunu hükümete bağlamanın anlamı nedir ? Ben size söyliyeyim ucuz siyaset. Hiç iktidara oy verene yüklenmeyin zira insanlar hak ettikleri gibi yönetilir.

Neler kaybettik ?

- Tanıtım, para, turizm vs bunları bir kenara bırakın...
- İnanılmaz bir spor alt yapısına sahip olacak 7 senede bu sayede çok iyi sporcular yetiştirebilecektik !
- Bir çok pasif olduğumuz spor dalında çok büyük atılımlar olacak belki yeni bir spor anlayışına sahip olacaktık
- Kişisel olacak ama oğlumu alıp başka ülkeye gitmeden olimpiyatları ülkemde izleyebilecektim.

Ömrüm varsa 5-21 Ağustos 2016 olimpiyatlarında Rio de Janeiro'dayım sizde oturup TV'den izlersiniz. Kınaya hiç gerek yok : )

Neden spor yapmıyoruz?

1. Sporun temeli aile, aile iş güçten fırsat bulamıyor ki spor gibi lüks bir şeyle meşgul olsun
2. Okullarda beden eğitim derslerini hala layıkı ile gören öğrenci var mı ? benim oğlum hala beden derslerinde matematik testleri çözüyor
3. Spor bir disiplin işi , bizde nerde o disiplin!
5. Herhangi bir spor dalında başarılı olmak için çekirdekten yetişmek lazım. ülkemizin 3 tarafı deniz, bir iç denizimiz var, göllerimiz var ama halkın çoğu yüzme bilmez. Şehirlerimizde (futbol sahası dışında ) spor için sosyal tesis bulunmaz.
6. Karadeniz akarsuları rafting için çok uygundur ama bu iş üniversiteli arkadaşların eğlence arayışından öteye gitmez.
İlk madde de dediğim gibi spor bize hep lüks gelmiştir. Devlet eliyle de desteklenmediği için hep öyle kalmaya mahkumdur.
Sevgili Bülent Arınç kazandığımız varsayıyorum dedi. bence saymasn. eğer sayarsa bizde ülke olarak yerimizde saymaya devam ederiz.

Son düzenleme:
Bu sene kış olimpiyatları Soçi'de olacak.
Oradaki yatırımı bizde katılacağımız için yakından biliyorum.
Olimpiyat sadece turist olarak düşünmek çok basite indirgemek olur. İnanılmaz ekonomik kalkınma, reklam, prestij sağlanacaktı.
Malesef Türkiye'nin son dönemlerde spor adına çıkan skandalları bu durumu getirdiği aşikar.
İnşallah bir daha ki sefere gerçekten çok üzüldüm.

Olimpiyat

Ezan okunuyor.

Rihanna söylüyor.
Olimpiyat tanıtım filmimiz bu.
*
Televizyonlarda yayınlanıyor.
İnternette var, izleyin lütfen...
Kızlı-erkekli dolaşıyorlar.
Kızlı-erkekli parkta oynuyorlar.
Kızlı-erkekli müze geziyorlar.
Kızlı-erkekli alışveriş yapıyorlar.
Kızlı-erkekli çay içiyorlar.
Kızlı-erkekli Boğaz kenarındalar...
Kızlı-erkekli tekneye biniyorlar.
*
Dalgalı, düz, kıvırcık.
Hepsinin saçı açık.
Tekneye binen kız, mini etekli.
*
Sanırsın, Los Angeles’tır.
Siyah Amerikalı bile var.
*
Nerde türbanlılar kardeşim?
*
Yok mu İstanbul’da hiç türbanlı?
Neden koymadınız tanıtım filmine?
*
Benim başörtülü bacım, benim başörtülü bacım diye oy toplamayı biliyorsun... Utanmıyor musun başörtülü bacını saklamaya?
Başörtüsünden mi utanıyorsun yoksa?
Kızlı-erkekli bankta oturmayı hoş karşılamam diyeceksin... Memleketi dünyaya tanıtmak için çapulcu’lara sarılacaksın, öyle mi?
Başörtülü bacım üniversiteye giremiyor, başörtülü bacım TBMM’ye giremiyor diye mağdur ayaklarına yatacaksın... Kendi ellerinle hazırladığın tanıtım filmine, başörtülü bacını sokmayacaksın, öyle mi?
*
Ayıp mıdır türbanlıları göstermek?
Yoksa, bu senin yaptığın mı ayıptır?
*
Ayrıca...
Ezan okunurken konserlerin sesini kısmayana dinsiz diyeceksin... Sonra da, ezan’a Rihanna’yla vokal yaptıracaksın... Müezzin midir Rihanna?
*
İçinde “rakı” geçiyor diye ‘Vardar Ovası’nı yasaklayacaksın. İçinde “ecstasy” geçen Rihanna şarkısıyla Türkiye’yi tanıtacaksın öyle mi?
*
2020’yi verirler mi bilmem ama, “takiye olimpiyatı” yapsalar, banko bunlar alır.

YILMAZ ÖZDİL
böylebir konuyu getirip türbana dayamayı hiç de etik bulmadım.

Bu sene kış olimpiyatları Soçi'de olacak.
Oradaki yatırımı bizde katılacağımız için yakından biliyorum.
Olimpiyat sadece turist olarak düşünmek çok basite indirgemek olur. İnanılmaz ekonomik kalkınma, reklam, prestij sağlanacaktı.
Malesef Türkiye'nin son dönemlerde spor adına çıkan skandalları bu durumu getirdiği aşikar.
İnşallah bir daha ki sefere gerçekten çok üzüldüm.

analdığımız bir futbol onuda ayak oyunsuz beceremiyoz:19:

Times: Türkiye Olimpiyatları Siyasi Düzensizlikten Kaybetti

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Arjantin'de dün yapılan ve Tokyo'nun kazandığı oylamanın ardından bir haber analiz yayınladı. "2020 Olimpiyatları için IOC güvenli seçenek olarak görülen Tokyo'yu tercih etti" başlıklı analizde İstanbul'un, Türkiye'deki siyasi ortamın istikrarsızlığı ve Erdoğan'ın "kimilerine göre otokratik" yönetim anlayışı nedeniyle yarışı kaybettiği ifade edildi.

"Japonya Başbakanı'nın ülkede 2011 yılında yaşanan nükleer felaket sonrası emniyet ve radyasyon konusunda süregelen kaygılarla ilgili empati yüklü bir teminat vermesinin ardından Tokyo Yaz Oyunları'nın ev sahipliği için İstanbul ve Madrid'i kolayca mağlup etti" yorumu yapılan yazıda, Başbakan Şinzo Abe'nin "Seçimleri kazandığımda bile bu kadar sevinmemiştim" sözlerine de yer verildi.

Gazeteye konuşan analistler Japonya'nın zaferini ülkenin ekonomik ve siyasi krizden çıkmak adına gösterdiği çabalara yönelik uluslararası bir destek olarak nitelendirdi. Bir analist, "Olimpiyatlar sayesinde Japonlar yeniden doğmuş gibi hissetme, ülkelerinin hala hareketli bir yer olabileceğini hissetme şansını elde etti" diye konuştu.

New York Times'a göre, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi için Japonya'daki çevresel kaygılar, Türkiye'nin sınırındaki Suriye savaşından, kısa bir süre önce İstanbul'da hükümet karşıtı protestoculara sert bir şekilde baskı uygulanmasından ve İspanya'nın ekonomik durgunluğu ve yüksek işsizlik oranlarından daha az acil göründü".

Olimpiyat komitesinin ayrıda Brezilya'da 2014'te düzenlenecek Dünya Kupası ve 2016'da düzenlenecek Olimpiyatlar'a karşı protestolardan ve 2014'te Rusya'nın Soçi şehrinde yapılacak Kış Olimpiyatları öncesi yaşanan eşcinsellere ayrımcılık tartışmalarından da etkilendiği ifade edilen yazıda, "Böylesi ekonomi, siyaset ve insan hakları fırtınalarının ortasında Tokyo sakin bir liman olarak görüldü. Kent adaylığını 'güvenli bir çift el' olarak sundu ve Olimpiyat yetkililerinin gönlünü kazandı" denildi.

Nitekim IOC Başkanı ve eski bir ortopedist olan Jacques Rogge da, "Bu bir cerrah olarak bana hitap eden bir şey" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE SİYASET, İSPANYA'DA EKONOMİ

Haberde IOC üyelerinin Olimpiyatların Avrupa merkezci olmasından çıkarılmasına destek veren açıklamalarının da altı çizilerek, "İstanbul Tokyo'nun ardından ikinci olarak birçok kişinin beklentisinin üzerinde performans gösterse de Olimpiyatlar'a ev sahipliği yapma yönündeki beşinci girişiminde başarısız oldu. Kazansalardı ev sahipliği yapan ilk çoğunluğu Müslüman ülke olacaklardı. Bazı IOC delegeleri bölgesel istikrarsızlık, kimilerinin ifadesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın otokratik yönetim anlayışı ve laiklerle İslamcılar arasındaki bölünme düşünüldüğünde Türkiye'de siyasi durumun yedi yıl sonra alabileceği hal konusunda şanslarını denemek istemediler" denildi.

Yazının Madrid'le ilgili kısmında ise Olimpiyat komitesi üyelerinin ekonomik kaygılarına işaret edildi.

New York Times ayrıca hem Madrid hem de İstanbul heyetlerinin dopingle mücadele konusunda zorlu soruları yanıtlamak zorunda kaldığını hatırlattı.

(vatan)

Gerçekten çok iyi bir itibarımız vardı da bir tek gezi eylemleri yüzünden oldu:9:

Siz bunu kabul edemesenızde dünya artık bizi izlıyor......olimpiyatları kaybettık diye bir sevinç naraları atmadıkları
kaldı gezi eylemrının en başında gidenler..o yuzden kına yaksınlr diye bir ibare kullandım..
.bır mutluluk bir mutlulukvar gözlerınde ..yahu başbakanını sevmezsınde vatanını da mı? sevmezsın..

İnanılmaz üzüldüğümü ifade etmeliyim. Fakat hak ettiğimizi de söyleyemem.

Suriye sorununu bir kenara bırakın zira 7 sene sonra ne Suriye sorunu kalır ne de Ortadoğu... Bu sebeple kaybettiğimizi düşünmüyorum.

Kaybetmemizde ki temel unsur ; Fenerbahçe'nin şike olayları, hemen hemen her spor dalında çıkan doping skandalları, milli takımlar düzeyinde yaşanan taciz skandalları ve hemen hemen hiç bir spor dalında başarılı olamamamız.

Türkiye futbol ile yatıp kalkıyor şu anda hangi başarımız var ? Dua ediyoruz Macarlar, Romenleri yensin diye ... Şaka gibi ...

2. popüler spor Basketbol. Peki basketbolda ne durumdayız ? 2013 Eurobasket turnuvasında sanırım üçte sıfır çektik. Finlandiya gibi alt sınıf basketbol oynayan takımdan bile bir ara 18 sayı fark yedik. Hadi bu da fiyasko....

Gelelim ata sporumuza, güreş ? Son olimpiyatlarda finale dahi çıkamadık diye hatırlıyorum. Finali bırakın madalya alamadık.

Peki Halter ? Naim Süleymanoğlu ile (nasıl Türkiye'ye deldiği malum) bizim YETİŞTİRMEDİĞİMİZ 2-3 sporcu üzerinden Dünya rekorları kırdık. Şimdi neredeyiz ? Her müsabakada sıfır çekip oturuyoruz.

Abi nerede senin spor kültürün ? Spor Bakanımız twit atıyor "kına yakın" diye. Yahu sen bakansın yakıştı mı ? O kadar severdim seni, duruşunu gençler ile olan diyaloğunu, geceleri yurtlara yaptığın öğrencileri dinleme baskınlarını ! Hiç yakışmadı bakanım hiç...

Yıllarca Kürek çektim, basketbol oynadım hala da devam ediyorum spora. Şimdi merak ediyorum bu başlıkta yazan kaç kişi spor yapıyor ? Fitness, yürüyüşten bahsetmiyorum. Takım sporu veya aletli yapılan bir spor büyük ihtimalle yoktur.

Bir kere bizim spor kültürümüz yok, spor yapan yok ki ! Spor kültürümüz olsun. Sporu yaşam felsefesi değil zayıflama aracı olarak gördüğümüz kesin. İşte bizim spordan anladığımız bu.

Buna ek olarak kulisler yapılmış ya yurt dışında kulisi orada aramaya gerek yok ki zaten biz içimizden sporu bile siyasete bağlayan ender ülkelerdeniz. Neler kaybetti bu ülke farkında bile değilsiniz. Hazır mıyız ? Asla ama bu durum da da sevinmenin, bunu hükümete bağlamanın anlamı nedir ? Ben size söyliyeyim ucuz siyaset. Hiç iktidara oy verene yüklenmeyin zira insanlar hak ettikleri gibi yönetilir.

Neler kaybettik ?

- Tanıtım, para, turizm vs bunları bir kenara bırakın...
- İnanılmaz bir spor alt yapısına sahip olacak 7 senede bu sayede çok iyi sporcular yetiştirebilecektik !
- Bir çok pasif olduğumuz spor dalında çok büyük atılımlar olacak belki yeni bir spor anlayışına sahip olacaktık
- Kişisel olacak ama oğlumu alıp başka ülkeye gitmeden olimpiyatları ülkemde izleyebilecektim.

Ömrüm varsa 5-21 Ağustos 2016 olimpiyatlarında Rio de Janeiro'dayım sizde oturup TV'den izlersiniz. Kınaya hiç gerek yok : )

Yazı tam nokta atışı olmuş , beğendim ama beğen diyemedim zira ''Fenerbahçe'nin şike olayı '' kısmı elimin bir gidip bir gelmesine sebeb oldu :34:

Özellikle kayıplarımız kısmını herkes dikkatle okumalı.

Bahsi geçen eksiklerimiz , zaten biz hazır değildik ki mazeretlerimiz bu 7 senede tamamlanacaktı. Çalışmak için sebeb olacaktı bu olimpiyatlar bize.

Bizim takımını tuttuğumuz spor kulüpleri mesela , hepsi birer futbol kulübü değil , spor kulübü iken biz bırakın bizzat sporun içinde profesyonel yer almayı , bu müsabakalardan ve sporculardan da bi haber takım tutarız .

Neyse , kim kına yakar , kim kına yollar bilemem ama Türkiye için sporun gelişmesinde önemli bir adım olacaktı , hevesimiz yetmedi .Hevesten fazlasını da biz beceremedik.

böylebir konuyu getirip türbana dayamayı hiç de etik bulmadım.

Evet , hem etik değil hem de bir gazeteci için son derece eksik bir gözlem olmuş .Zira tanıtım videosunda bahsettiği bacılardan da vardı .Kapalı çarşı sahnesinde birbirlerine bakıp gülümsüyorlardı , netteki videolarda tamamı yok sadece.
Neyse bende latte ye takıldım , geleneksel kahvemiz oldu da benim mi haberim yoktu acep :52:

tanıtım filmleri bile neden seçilemediğimizi gösteriyor,japonya da sadece sporcular ve olimpiyatların simgesi barışı ve sevgiyi temsilen kalp gösterilmiş
bizim tanıtım filmimizde ise sadece camiler gösterilmiş
kaç tane sporcu görebiliyoruz ki tanıtım filmimizde
Madride yorum yapmıyorum onlar bu sene iddalı değillerdi zaten

2020 Olimpiyatları Adayı Üç Şehrin Tanıtım Klibi haberi - TIKLA İZLE

$MelihGokcek_Olimpiyat.png

:52::52::52::52::52::52::52::52:

Eklentiler

• $melih-gokcek-ten-twitter-da-gaf-2337725.jpg
    $melih-gokcek-ten-twitter-da-gaf-2337725.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Açıkça söylemek gerekirse üzülmedim de,sevinmedim de...Olimpiyatları kazansaydık bu birileri için gani gani rant ve oy kapısı olacaktı,bana bir faydası olmayacaktı,kazanamadık,yine benim kaybettiğim birşey yok,başkaları ne kaybetti bilemem ama atılan twitlere bakarsak baya bi içlerine dert olmuş...Olimpiyatların sadece açılış-kapanış gösterileri ilgisini çeken biri olarak ha Tokyo'da olmuş ha Nijerya'da olmuş bana hiç fark yapmaz:ssz:

kına stoklarını tüketenlerdenim bende. onların tabiriyle vatan hainiyim. olimpiyatı hakettinmi ki sen? barış demek, spor demek, kardeşlik demek olimpiyat. biz kendi içimizde karşıt görüşlü görmeye tahammülümüz yok ama olimpiyatlara gelince herşey güllük gülistanlık gösteriliyor. kardeşim önce bi iç politikanı oturtsana rayına. şu gösterilere bir son verdirsene, şı vatandaşını memnun etsene.. ama nerde kime söylüyorsun işte.. dış politika da atarlanıyorlar ama iç politikan çürük senin.

bence yılın en bomba tweet'i Yılmaz Özdil'in tanıtım filminde benim türbanlı kardeşlerim neden yok dediğinde, gelen cevap (değil), ona verilen cevaptı. Tabii melih'in erken kutlamasını saymazsak :1::1:

Back