Ölen kedimin acısını nasıl atlatabilirim

svgslr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2024
18
3
29
2 yaşındaki kedimi 2 gün önce kaybettim dün de topraga verdim. Kısırlastırma icin veterinere götürdüm bütün testlerini yaptırdım cok saglıklıydı hicbir problemi yoktu. Bıraktıktan 2 saat sonra doktor arayıp heranın ameliyatı bitti uyandı cok iyi korkmayın saat 6 da teslim alabilirsiniz dedikten 1 saat sonra arayıp acil gelmeniz gerekiyor dedi meger cocugum ölmüs. Yogun bakımdayken atak gecirmis sesine kosmuslar yarım saate müdehale etmisler ama kurtaramamıslar. Kalp krizi gibi birsey. Hic beklenmedik bir anda saglıklı yavrum öldü. Kendisi zaten cok ürkekti herseyden korkardı kesin korktu yavrum orda. Yavruyken daha 1 bucuk aylıktı bana geldiginde. Ben calıstıgım icin hep annem ilgilenirdi onunla o da annemi sahibi olarak bilirdi kendimi toparlamayı gectim annemin seker ve tansiyonu var onu nasıl toparlarım bilmiyorum. Canımız cok yanıyor asla tarifi yok. Evde onu görüyoruz sesini duyuyoruz sanki atlatamıyoruz. Onu unutabilmek icin ne yapabilirim lütfen yardımcı olun bişey söyleyin canım cok yanıyor. Onun o güzel melek suratı gözümün önünden gitmiyor.

Merhaba öncelikle kaybınız için gerçekten çok üzgünüm. Ne kadar acı verici ve yıpratıcı bir süreç olduğunun farkındayım. Yaşadığınız şey çok sevdiğiniz bir aile üyesini kaybetmekten farksız. Yas süreci biraz zamab alabilir kendinizi suçlamayın her şeyi en iyi şekilde yapmıssınız.

Yavrunuzun kaybı beklenmedik bir durumdu şimdi kendinize ve annenize destek olmanız çok önemli. Duygularınızı kabul edin. Acınızı bastırmayın.

Annenizle duygularınızı paylaşın ona sarılın ve bunun hayat olduğunu kabullenin.

Belki onu anmak veda etmek için küçük ritueller yapabilirsiniz. Onun anısına bitki ekmek sevdiği bir mamayı sokak hayvanlarına vermek vs.

Unutmayın bu süreçte yalnız değilsiniz. Onun hayatınıza kattığı sevhi her zaman kalbinizde olacak.

Hayvansever ve kedi besleyen birisi olarak çok üzüldüm başınız sağolsun... Benim de bir kedim sokak kedisiydi bahçede onu besler bazen de eve alırdım ona ailecek alışmıştık dışarda gezip sonra geri geliyordu evin çevresine. 2 yıl önce kayboldu ve bir daha gelmedi. Öldü mü birisi beğenip götürdü mü ne oldu bilmiyorum. Onun bir de yavrusu vardı. Ben de yavrusunu sahiplenip büyüttüm. Acımı yavru kediyle hafifletmeye çalıştım. Hâlâ arada bir fotoğraflarına bakıyorum ama alıştım artık. Umarım bu süreci kolaylıkla atlatirsiniz

yaa cok üzüldüm okurken içim koptu cunku benden iyi yasayanlar dısında kimse bilemez.
16 yıl beraber büyüdüğüm oğlum daha bebekti bana geldiğinde bende 8 yasındaydım hıc ayrılmamıstık... 4 yıl önce kaybettım kanserden 11 kılo olan oğlum 1.5 kıloydu gömdüğümde burnumda hala sızısı var inan. Hala kapıdan girince annemm diyesım gelıyor. Gecmıyor unutamıyosun ama hafifliyor. Babamda eve bıdaha kedı almadı cunku bızım ıcın kedı değil evlattı. benım evladımdı. Hatta 2 ay önce evde uyurken sankı yanıma sokulup gelmiş gibi hıssetmıstım uzun zaman sonra sabah ağlaya ağlaya kalktım direkt rüya değil gerçekti. 1 hafta odamdan cıkmamıstım yemek yerken bıle ağlıyodum cok zordu 16 koca yıl.
Cok sabırlar diliyorum size. o sizi görüyor bundan emın olun siz ona cok ıyı baktınız emınım. oda emın bundan..

Merhaba, bu durumu yaşayan biri olarak sizi çok çok iyi anlıyorum. Öncelikle, başınız sağ olsun. Ben bu süreci yeniden kedi sahiplenerek atlattım. En azından bir kediyi sokaktan kurtarırım, ona yuva olurum diye düşündüm. Bunu yerine koymak olarak algılamayın. Kedi de evlat gibi. Hepsinin yeri başka. Ama kızım bana çok iyi geldi. Duygusal olarak hazır hissettiğinizde yeniden sahiplenmeyi düşünebilirsiniz.

Ben de kedimi kısırlaştırma ameliyatında kaybettim. Acınızı en derinden anlıyorum dünyam başıma yıkıldı.
Gelmek de istememiş koltuğun arkasına saklanmıştı. Kendi ellerimle ölümüne götürdüm yavrumu. Bu şekilde kaybedince daha büyük travma oluyor. Bol bol ağladım o dönem. Siz de ağlayın tutmayın içinizde. Evde durmayın ben arkadaşımda kalmıştım evde kedimi göremeyince kötüleştiğim için. Dışarı çıkın farklı şeyler yapın biraz kafanızı dağıtın. Henüz çok yeni. Zamanla azalacak inanın. Başınız sağolsun

Çok çok zor. Ben çok kez yaşadım bunu. İlk onsekiz yaşında (17 yıldır sahiplendiğim) kedim öldü. Sonra bir yavru almıştım 10aylıkken öldü. Bundan bir kaç ay önce de 15yıllık kedim öldü. Diğerlerine alıştım ama bu sonuncusunun fotografını görmeye dayanamıyorum, çok içim acıyor. Şimdi evimde 10 yaşında (9,5yıldır bende) bir kedim var. Ona bir şey olursa kaldıramam diye epey kafaya taktım. Bunun tek ilacı sevginizi diğer canlara vermek. Başkalarının ne dediğine aldırış etmeyin, sokaktan yardıma muhtaç bir kedi alın. Sevginizi ona verin. Kediler insanların duygularını algılar ve anlar... O size teselli olur.

Atlatmıyorsun hafifliyor sadece asla da unutmiyacaksın benim nickim hala kızımın adı bibi onun adınada bi dövme yaptırdım herkes bibi olarak bilir beni hatta şimdi yeni bir kızım var lusim hepsinin yeri çok başka

Eklentiler

• 20241115_134019.jpg
    161,9 KB · Görüntüleme: 17
ben ilk günlerde durumu kabullenmemi kolaylaştırması için Rainbow Bridge hikayesine tutundum.
efsaneye göre, Gökkuşağı Köprüsü hayvanların yaşamdan sonraki huzur dolu bir yere gittikleri ve orada gençliklerine, sağlıklarına yeniden kavuştukları bir cennet kapısıdır. insan ve hayvan, ikisinin de zamanı geldiğinde bu köprüde yeniden bir araya gelir ve sonsuza dek birlikte olurlar.
bu hikayeye tutunmaya devam ediyorum ve bir gün ben köprüden geçtiğimde tekrar bulaşacağımızın hayaliyle yaşıyorum.

Başınız sağolsun
Bu acının tarifi yok, geçen yıl kuşumu kaybettim 1 yılı geçti hala sesini duyuyorum asla unutulmuyor.
Kedim var, kısırlaştırma ameliyatı sonrası köpek gibi dil dışarda nefes almaya başlayınca veteriner acil getir demişti çok korkmuştu. Sanırım kalp içinde tetkik yapılması gerekiyormuş kısırlaştırma öncesi..

Benim yanımda olmasada şuan çok güzel bir yerde diğer kaybettiğim canlarimin yanına gitti diye avutuyorum kendimi.. hepsi orada beni bekliyor

Oturduğu yerde kedim ölse naparım diye düşünürken ağlayan biri olarak öyle üzüldüm ki, başınız sağolsun. Biraz hazır hissettiğinizde sokaktan yeni bir cana anne olun. Hem bir kedi daha kurtulmuş olur, hem sizin de yeni bir sevginiz olur. Ölen kedinizin yeri aynı kalmaya devam edecek ama onu da daha az sevmezsiniz emin olun, hepsinin yeri çok başka, hepsi sonsuz sevilmeye layık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…