• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okuyan cahil görümce.

Yine sinir getirdiler bir konu sahibi bir arkadaşın anlattığı yenge
Siz de çalışın para biriktirin taşının evden. Valla ben de annemin evinde pek iş yapmam yalan yok. Hayatımda nazımın geçtiği tek yer orası çünkü.
Yengem gelip bana laf etse senin kimin evinde kime laf söylüyorsun derim.

Bir de bu kahvalti her gün hazirlanmiyor muydu
Görümce eve gelince mi kahvaltı hazırlamak zor gelir oldu
Resmen ben iş yapıyorum o niye oturuyor fesatligindan başka bir sey değil
Bir de kız okuyor diye ev işi yaptirilmiypr olmasına bozulmuş cahil diyor kiza

Kizin kendi evi. Sonradan gelen sensin.

Sana mi sorcak nasil davranacagini.?
Ben de babamin yaninda uzanirdim kimseyi alakadar etmez..:KK11:

Bir de cok yiyor demissiniz..sen mi beliryeceksin kac tabak yiyecegini..kizin babasinin evi sana ne?
Pess fesatligin bu kadari:KK11:

Anasinin babasinin yaninda istedigi gibi davranir sonucta genc kiz.

Emin olun o da size bayilmiyordur.

Cok rahatsiz oluyorsaniz ayri eve cikma yoluna gidin:KK11:

Son düzenleme:
O görümceye sorsak o da sizin varlığınızdan mutlu değildir, maddi durumları düzgün olmadan evlendiler üstüne çocuk yaptılar şimdi cümbür cemaat yaşıyoruz diye sinir oluyordur düşüncesizliğinize
Aynen..

Sanki o gorumce de bayiliyor cumbur cemaat ayni evde yasamaya.

Belki de biktirayim da gitsinler
.diye yapiyordur.

İyi de okuyan cahil görümce ne demek ? Tembel olabilir ama cahillik değil ..

Ben evlilik kararı alana kadar okudum , evde elimi hiçbir işe sürmedim . Annem babam tek kız olduğum için fazlaca simartmislardi. Bardağımı bile elimden alır mutfağa gotururlerdi. Yalnız şımarıklık ve saygısızlığı karıştırmayalım. Neyse abim evlendi ..maddi problemimiz olmamasına rağmen aynı evde kalmak istedi .eşi de kabul etti .yalnız babam istemedi .birkaç aya ev aldı çıkardı .tamamen onları düşünerek . Bizimle kaldıkları süre boyunca ben evde nasılsam abimin eşi de öyleydi .sadece kendi odasını temizlerdi. Annem ve babamın hiçbir beklentisi olmadı .bir bardak su dahi istemediler .alışverişe çıkardım ,kendime ne alırsam yengeme de onu alırdım .bir kavgamız gurultumuz olmadı .babam bile bana bişey alırken gelinine de alırdı .evler ayrılınca da düzen değişmedi ..aynen devam ..verici taraf biziz .. içimizden geliyor ,zorlama yok ,mecburiyet yok ..

Eve gelen gelin hizmetci niyetine getirilmediyse, herkes işine bakacak ..fazla verici olmayacaksın ..sende karşı tarafda ..Hersey kararınca olmalı ..kendini ezdirme geri çek ..dediğim gibi bizimki biraz fazla ama içten gelen bir durumdu ..

Gorumceyle ortak iş yapma fikrin de berbat ..tanıyorsun biliyorsun ,neden böyle toplara giriyorsun ?

Valla bir oturuyorsunuz o da diyordur ki geldi evimize kondu her şeyi o yapsın. O yüzden biran önce ayrılmaya bakın.
Cahillik böyle şeylerle olmuyor ki bu zamanda evlenip gidip bir oturmakla oluyor kusura bakmayın.
Doğruya doğru.

Hani kız okuyor en azından. Siz de okuyup kendi evinizi kurabilecek maddi güce ulaşınca evlenseydiniz konu sahibesi. Hangisi cahillik bilemedim.

Valla ben de okudum ailemin yanina geldigimde de boyleydim. Okul bitti hala annem kahvaltimizi hazirlar, yeri gelir yatagima kadar yemek getirir, ayagimi da uzatir otururum. Camasirlarimi da yikar.
Bu nesilde okuyan genc kizlar boyle cogu yemek yapmayi evlenince ogreniyor hatta. Okulda olan bitenleri anneme anlatirim kim kimle cikmis kim kimle olayli ayrilmis :halay:
Sizi hiiic ilgilendirmez kusura bakmayin.

Bende kardeşim gibi davrandım ama tepeme cıktı

Sizin konuyu biliyorum ben. Kardeş gibi davranmamışsınız bildiğin kanka olmuşsunuz, siz de mesafe ayarlamayı bilmiyorsunuz. Kızla can ciğer olursan haliyle o da sana yaşıtı gibi davranır, çok normal.

Sizde hazimsizlik sorunu yaaiyor olabilir misiniz ? Nedense okuyan cahil derken bile okumasinin size dokundugu hissiyatina kapildim..neden batiyor size ailesinin yanindaki durumu ? Siz o eve sonradan gelmissiniz o onun yasama sekli.hayat kendini hirpalarcasina temizlik yapip hizmet etmekle geciyor bazilari icin.onlarda yasamayi bundan ibaret zannediyor

Sonucta onun evi bence fazla gozune batmasin orda yasiyosaniz katlanmak zorundasin. Ama bu demek degilki onun onunde hizmet et. Yardim etmesi gerekli anneside bisey demiyo belliki o kiz oyke gider hatati boyu. Bi an once durumunuz iyi olur insallah elin kizina hizmet yapmaktan kurtulursun.

Okudum meslek sahibi oldum hala kahvaltimi annecim hazırlar bu kimseyi de ilgilendirmez :)
Bi de gorumceden dinlemek lazım.kiz yorgun argın eve gelecek
Evde bir dünya insan.
Ağlayan bebek sesleri
Belki o da sizden rahatsız.

Siz şimdi kızdan ne istiyorsunuz. Gezme cağı onun.napsin evde oturup .
Bence siz taşının.ayaklarinizin üstünde durun

Başınızı sokacak eviniz yok üstüne çocuk yapmışsınız. Size ne herkes kendi evinde istediği gibi davranır. Siz de kendi evinizzde istediğinizi yaparsınız.

Siz onlarin evinde degilmisiniz?
Kiz kendi evinde istedigi gibi davranamaz mi? Cok sacma
Siz orda olmasaydiniz da ona kahvaltisini yine annesi hazirlardi. Okuldan tatile geldigi icin biraz daha rahat davraniyordur.
Bunlar bence sizi hic ilgilendirmez.
Ben sehir disinda okumustm geldigimde annemler ne yedircegini sasirirdi. Simarik filanda degildim.
He onlar sizin evinize yerlesseydi evet ozaman hakliydinn isin ucundan tutmak zorundaydi.

Eşim görüyo söylemeye gerek yokki. Kadın diyo ben iyi yapmışım böyle ben çok çektim oda keyfine baksın diyo. Şaka gibi yarın evlense görücem halini

Off sana ne ya sana ne?
Sen olmasan annesi yapacak her işi kızın
Bu devirde evli olduğunuz halde kendinizi idare edememiş kızın evine gidip yerleşmişsiniz
Çocuğunu kv oyalıyor
Sen de kızdan iş bekliyorsun
Evde çocuk bakan,kv ile oturan sen mükemmelsin
Üniversitede okuyam kız cahil bir de!
Kıskanç olan sensin.

Niye ciksinki ekmek elden su golden :) annem bazen cikin dio cikmam dio yemin ederim :) en ufak katkilari eve bulunmaz.annemi de kanser etti annemi biktirmaya caliyo evden ciksin evde ona kalsin die "anneme dediler ust katta ev yapcaz annemde tamam dedi hatta 20 bin de verdi insaata baslasnlasinlar die.tutturdi gelin hanim illede tapu illede tapu die.annemin arsasinin ustune ev yapiliyor t annemin evi senet o senette annemin ustunde zaten bi kisinin uzerine oluyo sanirim onuda utanmadan annemden istiyor sanki onun parasiymis gibi.annem normalde iki tapu ciksa verirdi ama arsa kadinin eger verirse kendi evide onun ustune olmis olacak annem ona guvenmiyor
Tabiki vermesin annen tapuyu o evde senin de hakkın var.

Ya deveyi güt, ya diyardan git...Görümcenin babasının evi , dışarıdan gelip kızın hayatına müdahale etmeye hakkın yok. Bende okurken evde hiç iş yapmazdım yemeğimi yer odama giderdim tabakları annem kaldırırdı. Bu devirde hangi anne kızına iş yaptırıyor ki? hele ki okuyorsa. Bir an önce kendi evinize çıkın.

Eşim görüyo söylemeye gerek yokki. Kadın diyo ben iyi yapmışım böyle ben çok çektim oda keyfine baksın diyo. Şaka gibi yarın evlense görücem halini
evlenince ne oluyor ? herkesi kendiniz gibi mi saniyorsunuz?
ben de annemin evinde elimi sicak sudan soguk suya sokmadim , ailemin benden tek beklentisi okumamdi , okudum , mezun oldum kariyerimi yaptim ve evlendim gayet de keyfim yerinde , kimseye hizmetcilik yapmiyorum ve kizimi da kendim gibi yetistiriyorum
merak etmeyin her evlenen evin hizmetcisi olmuyor , evlendigi zaman da basinin caresine bakar gorumceniz

"Tamam sen de okumadan, kendi ayakların üzerinde duramadan evlenip çocuk yapmasaydın da millete muhtaç olmayıp cahil olsaydın keşke. Okumadan cahil olmak daha mı iyi?"
Diye sorarsa görümce...

Okudum evlendim. Okurken babam masama kadar getirirdi çayımı. Hala o alışkanlıkla onlardayken iş yaptırmaz herşeyimi getirirler önüme. Ben mutfağa yalnızca yemek yemeye girerdim. Misafir geldiğinde bile annem iş yaptırmazdı. Ama ben kalabalıklarda bulaşığı anneme bırakmaz makineye koyardım falan sonuçta o da yoruluyo. Ama şimdi evimin herşeyini tabiki ben yapıyorum. Bana kızın davranışlarında size bi kasıt varmış gibi gelmedi yemek yediği tabağı kaldırması gerekir ama kız kendi çapınca normal davranıyor baba evinde şımarmak hakkı. Ama bunlar size batıyor. Size zor geliyordur orayı kimse inkar edemez. Ama bunu siz olaya dahil olarak söylemeyin. Eşinize söyleyin istiyorsanız. Aynı evde yaşıyosunuz kira vermiyosunuz bi takım fedakarlıklıklar yapmanız gerekebilir siz kaynananıza yardım ediyormuş farzedin. Azıcık aşım ağrısız başım diye bi laf var. İnşaallah tez zamanda kendi evinize çıkarsınız

Back