okuyan cahil görümce.

Ya ilk yazdıklarınızla son yazdıklarınız öyle alakasız ki. Kızı gömecek, haklı çıkacak yer aramışsınız. Şurada art niyetten başka bi şey göremedim. Ilımlı olmaya çalışın siz daha büyüksünüz. Gerçekten günün çoğunu işte geçiren ve kafa şişiren bi işte çalışan biri olarak diyorum ki, sadece yol bile beni mahvediyor kolumu kaldıracak halim kalmıyor bazen. Ya da eve geldiğimde kalabalıksa enerjim kalmıyor kimseyi göresim bir şey yapasım olmuyor. Yemek bile angarya geliyor anlatabiliyor muyum?bütün gün evde oturuyorsanız anlamazsınız. İşe başlayın bence. Sorunlarınız maddi ve manevi anlamda azalır. İkiniz de rahat edersiniz

bazen senin mesajlarini okuyunca ben mi yazdim la bunu deyip yazan kim diye bakitorum
bu kadar mi benzerlik olur bi yasi tutturamamisiz

Bu konuda size katılıyorum daha kucucuk kizin daha simdiden evlendirmisler sonra da bosatmislar.

Ama tembelligi de övmenin manası yok. 20 Yasinsanin kendi isini anasina babasina dahi olsa yaptirmasi iyi bisey degil. Bir anne babanin en önemli görevi çocuğuna kendisine yetmeyi ogretmektir diye dusunuyorum.

Hayır cidden çok basit bi matematik var ortada insanlar bunu neden hesap etmiyor anlamıyorum.
Kocanın maaşı parası yetmiyorsa sen de çalışacaksın bu kadar basit yani.
Maddi sıkıntı var diye gidip ev üstüne ev olmaz o zaman evlenmenin bi anlamı kalmıyor yani.

Keşke Herşey Bu Kadar Kolay Olsa Özel Sektör Köle Arıyor Çoğunluk Saat 7 veya 8 akşama kadar çalıştırıyor çocuğun varsa kim bakacak o saate kadar kreş yok kaynana veya annede bakmazsa ne olacak

Keşke Herşey Bu Kadar Kolay Olsa Özel Sektör Köle Arıyor Çoğunluk Saat 7 veya 8 akşama kadar çalıştırıyor çocuğun varsa kim bakacak o saate kadar kreş yok kaynana veya annede bakmazsa ne olacak
Ama buradaki konu sahibinin kv var zaten ilgileniyormus normalde de torunuyla ben o nedenle önerdim zaten.
Ki zaten çocuk planlamadan önce bunu hesap etmek lazım.
Kolay değil ben de özel sektördeyim ama gidip ev üstüne ev yaşamaktan bin kat daha iyidir.

Aynen katılıyorum evde iş yapmayanlar baba evine dönüyormuş daha evlenmeden kız baba evine dönmüş.

Ben evli değilim ama annem bile anlatır baba evinde hiç İş yapmazdım yemek temizlik çay demlemesini bile bilmezdim,evlendiğinde bir sürü yemek döktüm,ütü yaparken çamaşır yaktım der ama en büyük destekçi babam tabi yemek yapılmamış olsa neden yemek yok demez yada neden temizlik yapmıyorsun demez,beraber yapmışlar hep.Halada yardım eder.

konu sahibi bazı konuları eksik anlattı sanki

Hekesin yetişme tarzı farklı evet eskiden hep maharetli kız ararlarmış ki çoğu okutulmazmış.
Nerde yaşıyorsunuz bilmem ama su an yeni mahhalle yani eskiden kasaba olan bir yerde oldugum halde çogu kadın kızına iş yaptırmıyor sırf okusun diye ders çalışsın diye ki görümceniz zaten ünv okuyormuş.
Kimse evlendikten sonra aç kalmıyor aç kalsa bile internetten sipariş elimizin altında.
Benim eşim yemek yapmayo bilmez ama ben hastayken veyahut yorgunken kahvaltı hazırlar kızartma yapar kahvemi dahi yapar bazen temizligi birlikte yaparız 12 yıldır da boşamadı beni.
Ayrıca babam bile anneme yemek yaptırmaz çogu zaman hobisidir çok da güzel yemek yapar, annem de evlendiginde hiçbir iş bilmiyormuş şimdi her işi öğrenmiş.

İyi ki abim yok. Bu neydir böyle ya. Çünkü ben de o anlattığın görümcen gibiyimdir. Ama annem benim canım hiç sıkıntı çıkarmaz. Rahmetli babamın yanında da özgürdüm. Mesafemiz, çekincemiz yoktu. Üşengecim, ev işiyle aram yoktur falan işte. İyi ki abim yok. Bu ne böyle be!
Kendi evinde istediği gibi davranır. Çünkü orası onun evi tatlım :)

konu sahibi bence yalan söylüyorsunuz sonradan mesajlarınız hep ilk söylediklerinizin tersi.

yanlış anlamadıysam,yazımınız çok kötü olduğu için,kız babasının abisinin yanında osuruyor bile demişsiniz yuh diyorum yani bu kız insan değil mi? o kadar abartıyorsunuz ki bence burda haklı çıkmak için biri bin yapıyorsunuz.

ayrıca ben de babamdan su isterim,ayaktaysa bana da çay getirir. hatta inanmayacaksınız ama ped istediğim bile oldu çünkü babam o benim,abimin eşi bunu ayıplasa "sanane" derim. babam da aynı şeyi söyler. Çünkü cidden size ne? onların kendi aile yaşantısı. Sizi etkilemediği sürece annesinden çamaşır istemiş babasına bağırmış bunlara karışmazsınız.

Bence siz çok takmissiniz kafaya annesinin umursamasi gereken şeyleri dert edinmissiniz. Onu annesi büyütmus dolayısıyla onun kültürünü aldığı için bıktım senden vs demek yerine baştan koyacaktı tavrını .siz de onunla ortak is yapıp daha fazla sinirlenmeyin ne Samin şekeri ne arabın yuzu

Her evin kendi duzeni vardir.. bende yatarim babamin yaninda ne var.. kizin kendi evinde anne ve babasi ile olan iliskisi bile batar olmus size ben anlattiklariniz da bi sorun goremedim.. biran once kendi evinize cikarsiniz insallah ev ev ustune zor..

bende babamın yanında ayaklarımı uzatıp otururdum cahillik mi, saygısızlık mı bu? kime ne babam rahatsız olmadıktan sonra. rahmetli adet sancısı çektiğimizde gelip başucumuzda otururdu ne yapayımda geçsin diye. ayıp mı bu durum size göre? şimdi aynı şeyleri kocama yapıyorum, öğreteceğim kızımda yapacak babasına. saygısızlığı, cahilliği böyle böyle taşıyacağız yeni nesillere. ohh ne güzel.

Benim gorumcede hemen hemen böyledir. is yapmaz is buldu mu kacar.ben yada k.validem sofra hazırlar hop konar toplanmadan kalkar ama ben sorun etmiyorum çünkü oda evlenip gidecek ve orada benim gibi çalışacak diyorum. Rahat olun takmayin. cokta severim gorumcemi bence sorun etmeyin derim o oyle huy etmis çünkü ne yapsanız degismez :)

Abartmissiniz resmen. Insan kendi evinde rahat olamiyacakmi yahu?
Bazi saydiginiz seyler benim bile edeb anlayisima ters dusse de size ne yani?
Birakin da kiz istedigini yesin istedigi gibi kendi evinde koltuga yayilsin...sizin anlatimiz da bana ayip geldi yani...
Ben gelin olsam kv kp gorumcemin evinde yasasam boyle seyler dusunmeye utanirim. Ev benim degil..ana baba da benim degil. Kim ne yaparsa yapsin banane yani.

Konu sahibi nisan ayinda actiginiz konuda esinizin maddi durumunun kotu oldugunu soylemissiniz. Bana kalirsa siz kv evine yerlesmissiniz ama hadi diyelim ki dediginiz dogru onlar sizin evde. Belli ki esinizin durumu olmadigindan size maddi destek olmaya gelmisler. Cocugunuza bakiyorlar,maddi destek de var,daha ne? Buldukca daha fazlasini mi istiyorsunuz acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…