Okutman Olanlar Ya da Olmak İsteyenler

canım ben okutmanım, evet asistan maaşları (ek dersleri de olmadığı için) düşük malesef... biz okutmanlar ve öğretim görevlileri ek dersle toparlıyoruz durumu...
cnm ben büro yönetimi ve yönetici asistanlığı mezunuyum dikey geçişle uluslarası ilişkilere kaydoldum okutmanlık nedir hangi işleri yapıyorsun okutman olmak için neyapmak gerekiyor birde yürüme engelliyim masa başı iş lazım bana açıklarmısın cnm

merhabalar, okutman bildiğin öğretim görevlisidir yani akademisyendir. Öğretim görevlisinden farkı genelde rektörlük personeli olması ve zorunlu derslere girmesidir. (Türkdili,ingilizce,tarih,güzel sanatlar, besyo, devlet konservatuarı gibi birimlerde görevli olur ya da derse girerler. işleri derse girip ders anlatmaktır. haftada 45 saate kadar derse girebilirler... akademik kariyer zorunlulukları yoktur ama okutman olmak için genellikle yüksek lisans mezunu olma şartı ve en az 70 Ales ile 50 üds şartı vardır. ales ve üds-kpds gibi sınavlarla ilgili önceki sayfada bilgi vermiştim... kolaylıklar diliyorum...

merhabalar, okutman bildiğin öğretim görevlisidir yani akademisyendir. Öğretim görevlisinden farkı genelde rektörlük personeli olması ve zorunlu derslere girmesidir. (Türkdili,ingilizce,tarih,güzel sanatlar, besyo, devlet konservatuarı gibi birimlerde görevli olur ya da derse girerler. işleri derse girip ders anlatmaktır. haftada 45 saate kadar derse girebilirler... akademik kariyer zorunlulukları yoktur ama okutman olmak için genellikle yüksek lisans mezunu olma şartı ve en az 70 Ales ile 50 üds şartı vardır. ales ve üds-kpds gibi sınavlarla ilgili önceki sayfada bilgi vermiştim... kolaylıklar diliyorum...

tşk cnm bilgi için denemeyeceğim sadece sordm merak ettim belki yapabilceğim bişeydir diye öğretmen olamam ben:KK52:

Arkadaslar demin baska bir topige yazdim buraya da yaziyorum. nerden cevap gelirse artik:KK33:
ben yurtdisinda okuyorum.lisansimi burda bitirdim. yüksek lisansa da bu dönem basladim.
tr de ögretim görevlisi olabilmek icin ales ve yds sinavina bakiliyor.
ben doktoraya burda baslayip yatay gecis yapmak istiyorum tr ye?
Yüksek lisansimi burda bitirdigim icin doktoraya tr de devam etmek istersem benim de Ales, yds, uds, kpyds gibi sinavlari yapmam gerekiyor mu?
Ben gerekmiyor diye biliyordum ama öyp kafami karistirdi. simdi öyp progamina dahil olabilmek icin bu sartlar araniyorsa ben hangi kategoriye girmis olacagim???

Ayrica ÖYP tam olarak nedir? Yazili ve sözlü sinav mi ?

Konu hakkinda beni bilgilendirebilirseniz cok sevinecegim...

Hepinize simdiden tesekkürler ve basarilar

Son düzenleme:
ben de bu yıl 4. sınıfım ve çok kararsız kaldığım konuda bu.yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ancak beni vazgeçiren az önce sizin söylediğiniz gibi hayatınızın tamamını bunun kaplayacak olması ailen,eşinden önce önceliğin okul olacak.okuldaki hocalarımdan da gördüğüm bu.işte beni düşündüren bunlar.eğer karar verebilsem alese ve ingilizceye çalışırım öz veriyle ama sorunum hala karar verememiş olmam hele senin yazdıklarını okuduktan sonra... gerçekten çok haklısın..

bence bu kadar karamsar bakma aileye öncelik vermek karakter meselesi iş tabii yogun olabilir ama ayarında tutmak sana baglı

bence bu kadar karamsar bakma aileye öncelik vermek karakter meselesi iş tabii yogun olabilir ama ayarında tutmak sana baglı

doğru söylüyorsunuz. öncelikler çok kişi bağımlı. bendeniz yüksek lisansım bitmeden evlendim, doktora tez döneminde de çocuk yaptım. tabiki yoruluyorum, çocuğum uyuduktan sonra başlıyor akademik hayatım. haftasonları rahat rahat çalışmak yerine çocuğumla ilgileniyorum, geri kalan zamanlarda kendime ait işleri yapıyorum ama iyi programlamayla herşey yapılır diye düşünüyorum.

unutulmaması gereken şey ise şu: başka mesleklerde, mesainiz bitince mesleğiniz de bitiyor. eve geldiğinizde işi işyerinde bırakmış oluyorsunuz ama akademik hayatta böyle bir lüksünüz yok. işyerinden çıksanız da sürekli okuma ve araştırma işi sizi bekliyor. eve geldiğinizde, akademik kimliğinizi kapının ardında bırakıp dizi izleyemiyorsunuz. ancak çok sevilirse ve idealist olunursa yaşanacak bir hayat...

Son düzenleme:
Merhabalar önlisansımı bitirdim lisans tamamlıyorum 3. Sınıfa başlayacağım kısmetse maliye bölüm olarak ... Ve bende ALES e girip üniversitede okutman olmak istiyordum ancak bu yazdıklarınızı okuyunca birden durdum

X