- 29 Ağustos 2007
- 748
- 1
- 641
- Konu Sahibi maden suyu
-
okudum bir daha okudum, öylece baktım kaldım.... meb te öğretmen olamazsam okutman olurum en azından tavrınızı şaşkınlıkla karşıladım... bugün gülüp geçtik arkadaşlarla yeni yök taslağında bizden bahsetmemişler, unutmuşlar galiba diye, uzman çavuşun üniversitedeki muadili yazmışlar ekşi sözlükte okutmanlar için, üzerine türlü geyikler döndürüp eğlendik kendimizce, yani güldük ağlanacak halimize.... Dertlikız girer okur musun bilmiyorum ama sana patlayacağım üzgünüm :) çok sinirlendim yazdığını okuyunca... hiç kimsenin emeğini küçümsemiyorum, hatta kpss ye hazırlanıp öğretmen olsaydım kafam rahat olurdu diyorum bazen, öğretmen arkadaşlarla bunu paylaştığımda deli misin sen, olduğun yerde saymak mı istiyorsun hayatın boyunca biz bunalıyoruz dediler,sustum şükrettim....
dağınık yazıyorum farkındayım sinirliyim çünkü....
alese gireceksin en azzzz 70 alacaksın, ki asla yetmeyecek, en az 85 alman gerekecek ön değerlendirmede ilk dördün içinde yer alman için...
üds yada kpds ye gireceksin (branşın ingilizce ise 80) değilse en az 50 alacaksın,ki asla yetmeyecek en az 60 alman gerekecek ilk dördün içinde yer alman için...
lisans ortalaman 75 in üstünde değilse hele hiç şansın yok....
yüksek lisans yapmış olacaksın... ve tüm bunlar tamam olduğunda akademik yeterliliğin olmasını bekleyecek senden juri üyeleri,yazılı ya da sözlü farketmez akademik bilgini sorgulayacaklar ve tabi bağlantıların devreye girecek... sonra mı göreve başladın diyelim, o camiaya girdin, 20 li yaşların sonunda isen, orta yaş ve üzeri meslektaşlarına bakıp olduğun yerde sayamayacağını göreceksin, bulunduğun ortam seni yükselmeye itecek ki bu kaçınılmaz. doktora denilen belaya bulaşacaksın, tam 4 yıl hatta bitmediyse 6 yıl her an her saat, nişanında,nikahında, doğum yaparken, gülerken,ağlarken aklında lanet tezin olacak... kronik huzursuzluk yakanı bırakmayacak, doktora tezi hastalığı ile boğuşacaksın, bitecek eninde sonunda, peki sonra ne olacak... biri çıkacak meb e giremezsem okutman olurum en azından diyecek.... zurnanın sondan bir önceki deliği yani... şimdiki aklım olsa ne mi yapardım gider meb e atanırdım, keyfime bakardım...
neyse böyle işte, şimdi final sorusu hazırlamalı ve doktora tezimin kabuslarına kaldığım yerden devam etmeliyim.....
araştırma görevliliği iyi ama o kadar çalışmaya o maaş çok az.
Tez yazımında mola verip geldim uzun uzun bir mesaj buldum ve çok mutlu oldum açıkçası
Aleste sıkıntı yok şükür dil birazcık sıkıntılı ama onu da hallediyorum seneye kalmasın diye yoksa şu an yüksek lisans yapanların hepsi de dil şartını sağlayamadığı için derslere başlayamadı. Aynı sıkıntılara kalmayayım istiyorum kabul edilirsem tabiki deSabır azim ve dil çalışma şimdilik hepsi mevcut umarım sonuna kadar giderim.. Çok teşekkür ederim tekrardan.. Öyp ile her sene daha fazla kişi alınıyor bakalım seneye nasıl olur acaba.. Eğer ÖYP olursa biz 1 de iken bir hocamız ÖYP ile gelmişti yüksek lisans yaptı bu sene de derslere giriyor ve hep maaşını aldı benim için şapşahane olur açıkçası
canım ben okutmanım, evet asistan maaşları (ek dersleri de olmadığı için) düşük malesef... biz okutmanlar ve öğretim görevlileri ek dersle toparlıyoruz durumu...
benim de amerikan kültürü ve edebiyatı bölümüm. dil sorunum yok çok şükür ama ales'ten en az 90 almam gerek öyp için çünkü bizim alandakilerin ales'lerinin maşallah'ı var!
kızlar ikinizin de bölümler öyp de uçuyor vallahi, entelkedi dil o kadar büyük bir avantaj ki, Alesi halledersin kısa zamanda...
aslı;binlerce kez şükürler olsun diyorum ama bazen içime sinmiyor, bir derdim var da maaşlarla alakalı bir başlık var görmüşsündür, bakmaz olaydım sinirlerim bozuldu yine... yanlış anlaşılacak belki bu yazdığım ama eğitim ve kazanç arasında ters orantı var bu ülkede resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?