Okutman Olanlar Ya da Olmak İsteyenler

maden suyu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
748
1
Arkadaşlar burada tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Eğer MEB olmazsa okutmanlık düşünüyorum da okul bitince Bir de sorum olacak: Bu sene çıkan bir şeymiş yani ben öyle duydum, mülakatlar kalktı, sadece yazılı sınav oluyor değil mi ? Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim

Mülakatlar devam ediyor, fakat okutmanlık için en az yüksek lisans mezunu olmanız gerekiyor.

okudum bir daha okudum, öylece baktım kaldım.... meb te öğretmen olamazsam okutman olurum en azından tavrınızı şaşkınlıkla karşıladım... bugün gülüp geçtik arkadaşlarla yeni yök taslağında bizden bahsetmemişler, unutmuşlar galiba diye, uzman çavuşun üniversitedeki muadili yazmışlar ekşi sözlükte okutmanlar için, üzerine türlü geyikler döndürüp eğlendik kendimizce, yani güldük ağlanacak halimize.... Dertlikız girer okur musun bilmiyorum ama sana patlayacağım üzgünüm :) çok sinirlendim yazdığını okuyunca... hiç kimsenin emeğini küçümsemiyorum, hatta kpss ye hazırlanıp öğretmen olsaydım kafam rahat olurdu diyorum bazen, öğretmen arkadaşlarla bunu paylaştığımda deli misin sen, olduğun yerde saymak mı istiyorsun hayatın boyunca biz bunalıyoruz dediler,sustum şükrettim....

dağınık yazıyorum farkındayım sinirliyim çünkü....

alese gireceksin en azzzz 70 alacaksın, ki asla yetmeyecek, en az 85 alman gerekecek ön değerlendirmede ilk dördün içinde yer alman için...
üds yada kpds ye gireceksin (branşın ingilizce ise 80) değilse en az 50 alacaksın,ki asla yetmeyecek en az 60 alman gerekecek ilk dördün içinde yer alman için...
lisans ortalaman 75 in üstünde değilse hele hiç şansın yok....
yüksek lisans yapmış olacaksın... ve tüm bunlar tamam olduğunda akademik yeterliliğin olmasını bekleyecek senden juri üyeleri,yazılı ya da sözlü farketmez akademik bilgini sorgulayacaklar ve tabi bağlantıların devreye girecek... sonra mı göreve başladın diyelim, o camiaya girdin, 20 li yaşların sonunda isen, orta yaş ve üzeri meslektaşlarına bakıp olduğun yerde sayamayacağını göreceksin, bulunduğun ortam seni yükselmeye itecek ki bu kaçınılmaz. doktora denilen belaya bulaşacaksın, tam 4 yıl hatta bitmediyse 6 yıl her an her saat, nişanında,nikahında, doğum yaparken, gülerken,ağlarken aklında lanet tezin olacak... kronik huzursuzluk yakanı bırakmayacak, doktora tezi hastalığı ile boğuşacaksın, bitecek eninde sonunda, peki sonra ne olacak... biri çıkacak meb e giremezsem okutman olurum en azından diyecek.... zurnanın sondan bir önceki deliği yani... şimdiki aklım olsa ne mi yapardım gider meb e atanırdım, keyfime bakardım...

neyse böyle işte, şimdi final sorusu hazırlamalı ve doktora tezimin kabuslarına kaldığım yerden devam etmeliyim.....

ben de bu yıl 4. sınıfım ve çok kararsız kaldığım konuda bu.yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ancak beni vazgeçiren az önce sizin söylediğiniz gibi hayatınızın tamamını bunun kaplayacak olması ailen,eşinden önce önceliğin okul olacak.okuldaki hocalarımdan da gördüğüm bu.işte beni düşündüren bunlar.eğer karar verebilsem alese ve ingilizceye çalışırım öz veriyle ama sorunum hala karar verememiş olmam hele senin yazdıklarını okuduktan sonra... gerçekten çok haklısın..

Lahesis, ben yüksek lisansı 1 sene önce bitirdim. okutmanlık düşünmüyorum ama doktora konusunda kafam karışık. doktoradan sonra bir üni.'de başlarsam sadece derslere girip çıksam rahat eder miyim diye düşünüyorum. çalıştığım için yüksek lisans tezimi yazarken çok zorlandım, zar zor bitirdim. doktorayı düşünemiyorum ama yapsam mı yapmasam mı kararsızım. yaşım 30'a dayanmak üzere. bebek de düşünüyorum. işimde de evden çalışma imkanım var. aslında seviyorum yaptığım işi. ama doktora yapmasam pişman olur muyum diye düşünmekten de kendimi alamıyorum. danışmak istedim, ne dersin?

4. sınıfım ve sürekli istediğim yüksek lisans sonrasında üniversitede kalmak ama 4. sınıfta anladım kendi üniversitem için en azından torpil gerekliymiş bunu kendi danışmanım dedi bizzat sınavlara değil sözlü sınava bakarız biz diye... evet şu an da onca okuduğum çalıştığım dersten tiksindim elbette bir yerlerde her şey düzgün gidiyordur.. ama Lahesis'in de dediği gibi sıkıldım ben şimdiden sürekli ders çalışmak durumunda olucam ki şu an ki düzenlemeler ile daha da bir sistemi mahvettiler ingilizce sınavı şartı bilmem ne her sene.. Ailem de istemiyor Meb'de olmamı istiyor çünkü bir sürü sağlık sorunum var... O işler keşke o olmazsa bu olsun kıvamında olsaydı ama torpil varsa o olmazsa bu olur denilebilirmişte gördüm yaşadım...

Bri yandan yandan tez yaz bir yandan Ales bir yandan şimdi oldu YDS eski kpds üds çalış dönem sınavlarına da çalış aynı zamanda... Küsen insanlara vakitte ayır aman aman sakın unutma... Ha yüksek lisan yaparken paran olmayacağın içi ailene yük olacağın korkusuyla geril sinir stres ol.. Formasyon alabilecek miyim acaba kabul olmazsam formasyon almam şart diye bak olaya... Bir şeyler yapmak faydalı olabilmek uğruna geçecek hayatım sen çok yaşa şimdiden... Bende dolmuşum sanırım.. Uykuda bile ders görüyorum çünkü artık...

entelkedi'ye cevap vermiştim sanırım ama tekrar yazmak istiyorum; akademik kariyer düşünmüyorsanız ve artık sorumluluklarınız arttı ise doktoraya bulaşmayın... yabancı dil puanınız var mı bilmiyorum ama yoksa 55 puan ile başvurabiliyosunuz sanırım hala... o da ayrı bir çalışma süreci ve emek demek...

Farklıhatun; şimdiden bu kadar umutsuz olma sakın, Meb için de emek vereceksin,akademik kariyer için de, sana şunu yap şunu yapma diyemem asla, içinden ne geliyorsa, hangisini gerçekten istiyorsan ona yoğunlaş... sen gerçekten istersen tüm kapılar açılır önünde,sadece sabırlı ol ve üzerine düşenleri yap...

lisansüstü eğitim düşünüyorsan aşman gereken engelleri sırala öncelikle
1. yabancı dil sorununu çöz ama öyle bir çöz ki tekrar dönüp bakmak zorunda kalma (70 puanı hedefle mesela baraj olarak) alt yapın varsa 3-4 ayda yoğun bir çalışma ile halledersin..
2. Ales (2.sırata yazdım çünkü özel bir çalışma gerektirmediğini biraz pratikle rahat 80 üzeri puan alınabileceğini düşünüyorum)
3. yabancı dil sınavına hazırlanırken yüksek lisansa başla, artık dil istenmiyor y.lisans için... ders döneminde çok zorlanmazsın bu arada dili halledersin...teze başladığında dil puanını almış ol ki, hem rahat rahat tezini yaz hem de çıkan ilanları değerlendir) bu 1 yıl demek, yani 1 yıl daha öğrenci olarak ailenden destek talep etmelisin eğer durumları uygunsa, iş bulayım çalışayım dersen hiç bir şeye yoğunlaşamazsın... sabırrr faktörü burada devreye giriyor.
4. öyp ilanlarına başvuracaksan biliyorsundur, dil puanının 70 üzeri, alesin 85 üzeri olması sana büyük avantaj sağlar... öyp dışı ilanlar için de sen puanları bu düzeye çıkarmaya çalış
5. torpil konusunu kafana takma, alımlarda sözlü uygulaması yapılmıyor artık, yazılı sınav var yani kendine güveniyorsan her şekilde hakkını savunmanın önü açık, hocaların kendi üniversiten ya da başka yerler için sana referans olur mutlaka, bunun için de hevesini ve çalışmanı görmelerini sağlamalısın... bu da bir çeşit torpildir ama farkı sen yaratmışsındır
6.öyp için herhangi bir sınav yok biliyorsun ales-yds-lisans ort... puanların ile direk asistan olabilirsin...
7. akademisyen olduğunda istesen de istemesen de kendini doktora yaparken bulacaksın... evlenipte çocuk yapmak gibi birşey yani(oldu mu ki bu benzetme)
8. sabırlı ol-azimli ol-kendini geliştir-yabancı dil öğren... şimdi dönüp 8.maddeyi 5 kez daha oku... bol bol bol şanslar diliyorum, Allah yolunu açık etsin...

Tez yazımında mola verip geldim uzun uzun bir mesaj buldum ve çok mutlu oldum açıkçası
Aleste sıkıntı yok şükür dil birazcık sıkıntılı ama onu da hallediyorum seneye kalmasın diye yoksa şu an yüksek lisans yapanların hepsi de dil şartını sağlayamadığı için derslere başlayamadı. Aynı sıkıntılara kalmayayım istiyorum kabul edilirsem tabiki de Sabır azim ve dil çalışma şimdilik hepsi mevcut umarım sonuna kadar giderim.. Çok teşekkür ederim tekrardan.. Öyp ile her sene daha fazla kişi alınıyor bakalım seneye nasıl olur acaba.. Eğer ÖYP olursa biz 1 de iken bir hocamız ÖYP ile gelmişti yüksek lisans yaptı bu sene de derslere giriyor ve hep maaşını aldı benim için şapşahane olur açıkçası

araştırma görevliliği iyi ama o kadar çalışmaya o maaş çok az.

canım ben okutmanım, evet asistan maaşları (ek dersleri de olmadığı için) düşük malesef... biz okutmanlar ve öğretim görevlileri ek dersle toparlıyoruz durumu...

öyp üzerine git canım ales sorunun yoksa ve dile hazırlanmaya başladıysan... doktora bitince kadro beklemiyor öypliler,direk yrd.doç olarak devam ediyorlar... sonuçta gideceğin yer süpriz değil, sen yapıyorsun tercihini, hele ki lisansüstü eğitim yaptırdığı üni. istanbul-ankara falansa yemede yanında yat

Kesinlikle zaten Meb'de çalışsam da tayin görücem Akademik personel olunca da.. Kuzenim Meb'de 2 yıllık öğretmen tüm şevkini kaybetmiş durumda sende böyle olursun diyor yaşadıklarını duyunca da benim sonumda böyle olacak heralde diyorum.. Lise düzeyinde olmamasına rağmen erkek ve en çok da kız öğrencilerin saygısızlıkları, düşük not verince velinin öğretmeni müdüre şikayet etmesi ve müdürün de hoca hanım ne takıyorsun bu kadar geçir mezun olsunlar kurtulalım demesi... Ben liseden mezun olmadan önce(düz lise çıkışlıyım) 1. sınıflardan öğretmenler korkardı şaşırmamam gerek aslında..

O yüzden dile yüklenmeye devam

Bide takip eden arkadaşlara tavsiyem bir çok forum sitesinde filan ÖYP dışında araştırma görevlisi için ilanlar liste halinde oluyor tek tek üniversitelerin sayfalarına bakmak zor olur diyenlere duyurulur

Meb'in de kendine göre rahatlığı var tabiki, ama benim de arkadaşlarımdan en çok duyduğum şey, "sıkıldım,işimden soğudum" gibi şeyler... her işin zorlukları,stresi var mutlaka...
ilanlar için sağa sola bakmaya gerek yok canım...

www.yok.gov.tr den akademik kadro ilanlarını takip edebilirsin... sayfa zaman zaman hata veriyor o durumda da en sağlıklı site memurlar.net...

bu arada fen-edebiyat fak.desin sanırım,bölümün nedir.

Yeni görüyorum o yüzden geç yazıyorum Türk Dili ve Edebiyatı bölümüm.. Teşekkür ederim ayrıca yök'ün sayfasına bakmak onca zaman aklıma gelmemesi de takdire şayan bir hareket olmuş kendi içimde Öyp alımlarında TDE de çok yüksek oluyor puanlar genelde ama hayırlısı diyeyim..

benim de amerikan kültürü ve edebiyatı bölümüm. dil sorunum yok çok şükür ama ales'ten en az 90 almam gerek öyp için çünkü bizim alandakilerin ales'lerinin maşallah'ı var!

kızlar ikinizin de bölümler öyp de uçuyor vallahi, entelkedi dil o kadar büyük bir avantaj ki, Alesi halledersin kısa zamanda...

aslı;binlerce kez şükürler olsun diyorum ama bazen içime sinmiyor, bir derdim var da maaşlarla alakalı bir başlık var görmüşsündür, bakmaz olaydım sinirlerim bozuldu yine... yanlış anlaşılacak belki bu yazdığım ama eğitim ve kazanç arasında ters orantı var bu ülkede resmen

evet canım ben de gördüm, şaşırdıgım bazı maaşlar da oldu. malesef genelde öyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…