okurken müzik dinler misiniz?

aynı şekilde düşünüyorum

Denedim ama ya ikisi birden olmuyor ya müziğe kayıyor aklım kitabı unutuyorum ya da kitaba konsantrasyonumu veriyorum müziği duymuyorum

bende müziksiz okuyanlardanım eğer konusu ağır bir kitapsa kendimi veremiyorum dikkatim dağılıyor

Aynı anda okuyan ve dinleyenlere ne mutlu..

Ben hiç dinleyemem dinlerken kitaba yada okuduğum şeye konsantre olamıyorum

Fransızca kulağıma melodik geldiği için sözlü olarak sadece Fransızca sözlü müzikler ve enstrümantel, jazz, klasik, kitabın türüne göre techno dinlerim...

Değil müzik çıt çıksa okuyamam ciddi konsantre oluyorum herhangi bir ses konsantrasyonumu bozuyor .

Eğer çıt çıkmayan bir ortam yoksa müzik açıyorum. Rahatsız edici sesler olacağına klasik bir müzik daha iyi gidiyor. Ama kitabına göre de değişiyor, bazı ağır kitaplarda hiç müzik dinlememeyi, sesiz bir ortama gitmeyi tercih ederim.

Bende müzikle kitap okumayı çok severim. Genelde piyano ve celil veya sadece müziği olan sozsuz şarkılar dinlerim. Ve her kitap için ayrı bı şarkı secerim :) o kitab boyunca o şarkı çalar ve daha sonra o şarkıyı dinledigmde okuduğu kitaptan kesitler gelir aklıma yada olayları canlandırırım kafamda :) bu yüzden her kitabım için ayrı bı müziğim vardır :)

Müzik kafamı karıştırıyo kendimi kitaba veremiyorum ..

Özellikle müzik açmam kitap okurken ama çok kaptırırsam kendimi müzik varken de okuyabilirim.

zararlı olduğunu biliyorum ama yurtta kaldığım zamanlarda edindiğim bir alışkanlık var müzikle uyumak, eskiden tavşan uykusu dediklerine sahiptim ve malum kız yurdu müzik benim insan gibi uyumamı sağladı, saygım sonsuz şimdi de kitap okurken gerekli konsantrasyonu sağlıyor ama türkçe dinlersem hatlar karışır, deneysel çalışıyorum

genelde dinlemem çünkü türkçe bir müzikse kitabı unutup müziğe kapılabilirim ama klasik müzik olabilir

Ben dinleyemem. Konsantrasyon bozukluğum var. Mümkünse çıt çıkmasın. =)

Genelde amelie soundtrack ini açıp okurum, gerçekten çoğu kitapla uyumlu bir fon oluşturuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…