Okurken illallah ettiren, bir trl bitmeyen kitaplar var m?

Okumayı çok istediğim halde, defalarca baştan başlamış olmama rağmen maksimum 20 sayfayı geçemediğim kitap, Oğuz Atay "Tutunamayanlar" maalesef (( Belki bir eşiği vardır ve o eşiği geçince devamı gelecektir ama ben o eşiği ge-çe-mi-yo-ruuumm

Orhan Pamuk Masumiyet Müzesi beni de kanser etti:))ama ben bir kitabı bitirmeden yarım bırakamıyorum,sıksa da okurum inatla..
Yeni Hayat ta beni çok baymıştı mesela..
Her seferinde Orhan Pamuk okumayacağım diyorum ama bir kitabı çıktığında genelde almış olarak buluyorum kendimi..

bu konula ilgili olmasa da ben bir blog açtım kızlar, blog alemi ile ilgiliyseniz, özelden linkimi vereyim, buyrun gelin oraya, beraber ele alalım filmleri kitapları ve ojeleri :)

Dan Brown - Melekler ve Şeytanlar

300 sayfaya gelip bıraktım.
Hiçbir şekilde ilerlemiyordu konu. Olayın sonucunu öğrenmek için yazar kitabı boş boş şeylerle uzatmış malesef.
İnanılmaz sıkıcı. Da Vinci şifresi ve Kayıp Sembol'ü sevmiştim ama bu olmadı. Bir daha Dan Brown okumak yok. :)

Bir de Aşkın Gözyaşları 1 - Tebrizli Şems ...
2 kez okumaya yeltendim. İkisinde de 80. sayfaya gelemeden bıraktım.
Diyaloglar çok sıktı çünkü. Daralttı beni. Çok kasvetli ayrıca. Ruhumu da sıkıyordu bir yandan.
Akıcı olsa kasvetine diyecek yok ama akıcı da bulmadım. Hiç bana göre değil. :s

bende oğuz atay'ın tutunamayanlar kitabına bir türlü tutunamadımm yaaaaaaaaahhuuuuuuu normalde sevmem yarıda bırakmayı ama yok gitmiyo fenalık gecircem..

ve bir de gazap üzümleri tam sarmadı beni kendimi veremedim sanırsam o esere.

benim için ilerlemesi zor kitaplar, detaylara gereğinden fazla takılıp uzun uzun betimleme yapılan kitaplardır.

olmaz mııı kesinlikle bende mevcut..
YE DUA ET SEV .. ne kadar büyük hevesle almıştım ama yok bitmek bilmedi.. bende hiiç inat etmeden attım bir köşeye gitti :)

dostoyevski- yeraltından notlar,
ince bir kitap başyapıt olarak nitelenen,
ama kitabı elimden iki dakikalığına bıraksam bile
başa dönmek zorunda hissediyorum kendimi..
anlamadığımdan değil, sanki beni kapı dışarı ediyor yazar
bir gün zorunlu ihtiyaçlarımı karşılayıp geçeceğim karşısına
düşündüm de en az üç yıldır okuyorum ben bu notları
sıkıcı da değil ki
obsesif bir durum aslında...

Son düzenleme:
Ahmet Ümit in bütün kitaplarını (özellikle Kavim-Beyoğlu Rapsodisi-Patasana ) çok sevmeme rağmen malesef son kitabı olan Sultanı Öldürmek i günlerdir bitiremiyorum . okudukça sanki sayfalar çoağılyor . gereksiz tekrarlar gereksiz tasfirler. Sanki başka bir yazarın kitabını okuyormuş hissine kapıldım nedense.

Dan Brown- Da vinci şifresi. İlk okumamda 100. sayfada bıraktım, 2. kez okuyayım dedim yine aynı sayfalarda bıraktım..

Adam Fawer- Olasılıksız. Fazla matematik geldi :)) Olasılıksız hesapları vs. Kumar oyunları ve olasılık hesapları falan sıkılmıştım gerçekten. İkisi de kütüphanemde da vinci şifresi 3. dememde ne olacak acaba :))

da vinci şifresi'ni ben de zorla bitirmiştim

Orhan pamuk-benim adım kırmızı.
Allahım o nasıl bir olay örgüsüdür yahu.
bitmek bilmedi.çözülmedi gitti.
beni en çok yoran kitaplardan biridir.

bende oğuz atay'ın tutunamayanlar kitabına bir türlü tutunamadımm yaaaaaaaaahhuuuuuuu normalde sevmem yarıda bırakmayı ama yok gitmiyo fenalık gecircem..

kızlar şu an 500lerdeyim kitapta ve sizi çok iyi anlıyorum. bir kitabı yarıda bırakma adetim çok nadirdir, ki oğuz atay'a bunu yapmak istemiyorum bazı bölümlerde sadece okuduğumu ve başka şeyler düşündüğümü farkediyorum,kendime geliyorum falan. ve şu an noktalama işaretlerinin olmadığı sayfalardayım feci zorluyorum kendimi ama inatlardayım :90:
kitap bitsin kitap üzerine yazılan makaleleri okumak istiyorum bakalım ayrıntılarda neler gizliymiş profesyonel yardıma ihtiyacım var bu kitap için

ahmet hamdi'nin huzur'unu lisede yarıda bıraktığımı bilirim. ve tamamlamak için 25 yaşımı beklediğimi
goethe'nin faust'u için 2. okuma yapmam gerektiği gerçeğiyle yaşıyorum hala
ve de yarıda bırakmamak için kendimi çok zorladığım ama başarısız olduğum kitap,jane austen kül ve ateş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…