• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulun açılmasıyla başlayacak olan kabusum

everytime_night

Güzel günler bizi bekler
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2009
1.549
457
323
Merhaba hanımlar evet dert değil ama benim için bir sorun.Kızım anaokulundan 2 arkadaşı ile aynı okulda aynı serviste bu sene 2. sınıfa geçtiler. Ayrıca anneleri ile bizde arkadaşız.Yapı olarak fazla içli dışlı olmayı sevmiyorum.Başlarda diyalogumuz güzeldi kızlar geçen sene öğlenciydi arada görüşüyorduk.Ama bir zaman sonra haftada 2-3 gün görüşülmeye başlandı. Kızlar servisten bir akşam bende bi akşam diğer arkadaşta iniyor sonra diğerinde ve bu böyle sürüyordu. Biz gitmediğimiz zaman kızım ağlıyor hatta çok ağlıyor üzülüyordu. Öyleki diğer kızlar görüşünce ertesi gün serviste kızıma nispet yapıp biz dün gece oynadık sen yokdun tarzında konuşuyorlarmış. Onlar daha küçük 6-7 yaşındalar ama bildiğin birbirlerini kıskandırıyorlar. Yada biz gitmediysek ertesi gün kızımı aralarına almıyorlarmış. Ayrıca eşim vardiyalı çalışmıyor. Eve gelme saati belli arkadaşların eşleri vardiyalı çalışıyor. Geçen sene mesela eşimin gelceği saate yakın arkadaşlar arardı işte bizde insinler sende gel oturalım.Adam eve gelecek aç. Yani belli bi düzen var evde ama kızım üzülmesin diye bazen idare ettim. Neyse oturmaya giderdim kabul edip eşim evde ben orda aklım evde kalırdı çünkü alışık değiliz. Gece biraz oturup kalkmak isterdim kızım ağlar diğer arkadaşıyla birlikte kalkalım diye. Arkadaşların eşi gececi 12 de işten çıkcaklar diye gece ,12 de kalktıklarını biliyorum .Hatta bir kaç kere çok saçma birşey oldu geç oldu diye yolumun üstü diye geçerken eve bırakmak istedim arkadaşı ve sonra evine gittiğimiz arkadaş bende geliyim nasıl olsa eşim yok bırakırız sonra sen beni bırakırsın tarzında saçma sapan olay oldu .Zaten bi yerden kalkarken illa evine gittiğimz arkadaşta gelir sanki ben servisçi gibi onu bırak bunu bırak evde koca bekler. Ben teklif etmesem bile önden çocuklar çıkar gecenin 12 snde onlar ikisi gitcek bizde gidelim diye ağlayınca annleride gayet rahat bizde gelelim oluyorlar. Ve annleride çocuklar gibi yani mesela ben gitmedim çağrılan yere sonraki görüşmemizde sanki ben orda yokmuşum gibi başbaşa sohbet etmeler .Bana bakmadan konuşmalar. Hiçbirini sorun etmiyorum .Ama şimdi tekrar dönem başlıyor ve bu sene sabahçılar yine biliyorum aynı sorunlar olucak. öğleden sonra sende inelim bende inelim sorunları .Kızım gitmediğimz zaman üzülücek ağlıcak .Kızımla kaç kere konuştum gidemeyiz diye ama tamam diyor sonra ağlıyor üzülüyor. Ayrıca part time olarak çalışıyorum .Eşim evdeyken ben işteyim .O işteykn ben evdeyim. Böyle olunca herşeyim planlı ve eşimle çok görüşemediğimiz için sorun oluyor. Geçen sene o kadar zorlandımki her tarafa yetişmek yordu .Sizden fikir istiyorum yani aynı sorunları yaşamak istemiyorum. Sizden fikir bekliyorum tavrınız ne olurdu çocugunuza karşı .Apartmanda arkadaşı yok arkadaşlarını çok seviyor ve onun üzülmesini kırılmasını istemiyorum .Fikirleriniz benim için önemli. Yazım hatası olduysa affola.

6 yasindaki cocuklarin gece 12'de misafirlikte, oyunda isi ne? Yani cocugunuz da sizin sartlariniza ve kurallariniza gore yasamayi ogrenecek. Ayrica insanlardan dostluk ve iyi muamele gormek icin onlarin her istedigini yapmanin yanlis bir sey oldugunu da ogrenecek. Haftada bir iki gun arkadasinin evine birakirsiniz, sonra gidip alirsiniz, ama butun hayatinizi, her gununuzu buna gore sekillendiremezsiniz... Hem bir cocugun yalniz vakit gecirmeye, kendine yetmeyi ogrenmeye de ihtiyaci var.

6 yasindaki cocuklarin gece 12'de misafirlikte, oyunda isi ne? Yani cocugunuz da sizin sartlariniza ve kurallariniza gore yasamayi ogrenecek. Ayrica insanlardan dostluk ve iyi muamele gormek icin onlarin her istedigini yapmanin yanlis bir sey oldugunu da ogrenecek. Haftada bir iki gun arkadasinin evine birakirsiniz, sonra gidip alirsiniz, ama butun hayatinizi, her gununuzu buna gore sekillendiremezsiniz... Hem bir cocugun yalniz vakit gecirmeye, kendine yetmeyi ogrenmeye de ihtiyaci var.
Zaten benim sitemimde o ama istenen haftada 2-3 hatta daha fazla görüşmek gitmediğim zamanlarda oldu .Kızlar görüşsün hem ders yaparlar dedik ama gecenin 12 si abartı oldu. Eşleri evde yok diye gayet rahat davranıldı.

Onlar müsaitse görüşsünler, siz gitmeyin. Arkadaşlık kurmuyorlarsa da kızınız başka arkadaş bulsun. Kocaman sınıfta sadece bu ikili yok herhalde. Kendinizi gereksiz zorlamışsınız. Ben karşı tarafı iyi niyetli görmedim.
İnanın bende bazen zorunlu gittim yani. Kızımın var tabi sınıfta başka arkadaşları ama onlar serviste diye herhalde aklı kalıyor illa .Hatta bir keresinde arkadaşın kızıyla oynamadı diye sitem etti .Bende başka arkadaşlarıda olcak oynucak tabi illa xle oynucak diye birşey yok demiştim

Kızınız için çok yanlış yapıyorsunuz.
Sırf onlar küsecek diye bu kadar ödün vermesine izin vermeyin.
İleriki yaşlarda bu kızınız için sorun olur.
Evinizin kuralları olduğunu vurgulayın ve asla taviz vermeyin :KK66:
İlk sene o kadar ödün verdimki eşimden evimden bu sene öyle olsun istemiyorum .kendime eziyet ettim resmen işden gelirdim yorgun argın ya onlar gelir ya biz giderdik. Bazen kızımı ben alırdım okuldan hani gidilcekse bi yere haberi olmasın diye. Ama ertesi gün ağlayarak gelirdi onlar görüşmüş biz gitmedik diye belkide tek çocuk kıyamıyorum ya ondan geçen sene oldu bu yanlışlar

everytime_night everytime_night merhaba..
Kuralları kızınız koyuyor gibi görünüyor:(
Yatma saati düzeni, evde aileyle yemek yeme düzeni, babaya vakit ayırmak gerektiği, komşuluk ilişkisinin nasıl olacağı vs bunları kızınıza anlatmalısınız. Sizin de arkadaşlarınızla sık görüşmek istediğinizi ama gerekçeleriyle birlikte neden görüşemediğinizden bahsedebilirsiniz. Hayır diye diye alışacaktır. Çocuklar istedikleri şeyler olmayınca üzülecekler tabi ki. Ama hayatta her dediklerinin olmayacağını bilmeleri gerekiyor bence. Yoksa ileride çok zorluklar yaşar.

everytime_night everytime_night merhaba..
Kuralları kızınız koyuyor gibi görünüyor:KK43:
Yatma saati düzeni, evde aileyle yemek yeme düzeni, babaya vakit ayırmak gerektiği, komşuluk ilişkisinin nasıl olacağı vs bunları kızınıza anlatmalısınız. Sizin de arkadaşlarınızla sık görüşmek istediğinizi ama gerekçeleriyle birlikte neden görüşemediğinizden bahsedebilirsiniz. Hayır diye diye alışacaktır. Çocuklar istedikleri şeyler olmayınca üzülecekler tabi ki. Ama hayatta her dediklerinin olmayacağını bilmeleri gerekiyor bence. Yoksa ileride çok zorluklar yaşar.
Merhaba inanın kreş zamanı herşey o kadar düzenliydiki gece 8-9 da uyuyan çocuk anlayışlı çocuk değşti. Semt olarak farklı bir yere taşındık anaokulunda bile böyleydi diğer arkadaşları her gün biri birinde. O zaman taviz vermedim çünkü zaten kendimiz getirip götürüyorduk çıkışta çok denk gelmiyorduk. Arasalar bile nazikçe gelemem diyorudum. Ama şimdi aynı servisteler çocuk görüyor o ona gidiyor üzülüyor ama dediğinizde çok haklısınız artık taviz vermicem kızımda anlasın bazı şeyleri

İnanın bende bazen zorunlu gittim yani. Kızımın var tabi sınıfta başka arkadaşları ama onlar serviste diye herhalde aklı kalıyor illa .Hatta bir keresinde arkadaşın kızıyla oynamadı diye sitem etti .Bende başka arkadaşlarıda olcak oynucak tabi illa xle oynucak diye birşey yok demiştim

Kızınızın okulu uzak mı? Sizin bırakmanız mümkün değil mi?

Kadınların profilini gözümde canlardırmam güç olmuyor inanın. Siz kızınızla güzelce konuşun. Onu başka kursa da yazdırın mesela. Kendine başka ortamlarda arkadaş bulsun. Bu kişilere odaklı kalmasın. Ancak onunla rotayı değiştirebilirsiniz. Yalnız hissetmesin yavrucak.

Kızınızın okulu uzak mı? Sizin bırakmanız mümkün değil mi?

Kadınların profilini gözümde canlardırmam güç olmuyor inanın. Siz kızınızla güzelce konuşun. Onu başka kursa da yazdırın mesela. Kendine başka ortamlarda arkadaş bulsun. Bu kişilere odaklı kalmasın. Ancak onunla rotayı değiştirebilirsiniz. Yalnız hissetmesin yavrucak.
Evet biraz uzak hatta eşimle konuştuk ama maddi olarak servis ücretinden bize daha masraflı oluyor. Bu yaz diğerleri birlikte kursa gitti hatta anneleri aradı ben başka kursa göndericem dedim. Ve yüzme kursuna gitti oradada arkadaşları oldu. O üzülmesin diye çok uğraşıyorum şimdiden dert oldu okul açılıyor yine onu üzücekler diye çıkmıyor aklımdan

Senin gibi bir tanıdığım vardı ,çocuğunun hayatını mahvetti. Lütfen dikkatli ol .
Allah korusun ama sanırım ne kadar ona kıyamasamda taviz vermemeyi kontrolü ele almayı bilmeliyim. Diğer bir arkadaşı hırçındı çok herşeye ağlayan bağıran mutsuz bir çocuktu hatta okulda altına kaçırmalar başladı psikoloğa götürmüş arkadaş ve çocugunuza daha fazla vakit ayırın demiş doktor evde düzen olsun anne baba yemek saati birlikte kitap okuma aktivite gibi

Üzülmesine izin vereceksiniz
Sizin hayatınız böyle o da onu kabul edecek bende çalıştığım için böyle sorunlarımız oluyor baştan beri izin vermedim arada annesi ararsa tamam diyorum müsait olunca da ben alıyorum ama haftada 2-3 kere görüşmelerine müsade etmiyorum çocuk da bildiği için ısrar etmiyor
Sizde başlayın bir yerden onların ailesi müsait görüşebiliyor ama biz görüşemeyiz müsait olunca çağırırım ya da müsait olunca gideriz diyebilirsiniz

Back