Okulu bitiremediğim için evlenme aşamasında olduğum kişi benden ayrıldı?

Arkadaşım kapasiten var neden yapamıyorum diyorsun bende onu anlamıyorum. Sınavla girilmiş bir bölüm. Beni sınavsız alsınlar yapamayacağım şey yok. Bu ozguvensizlik ne ya. Sayısal mezunusunuz. Herşey azimde benden once ylye başlayan arkadaşım dil sınavını geçemedi özel ders aldı azmetti ucak bileti alıp Ankara'ya online sınava geldiğini bilirim kız geçti sınavı aleside halletti şimdi universitede hoca.onun elde ettiği şeyi ben çok rahat elde ettim ama sonrasında akademi düşünmediğimden devam etmedim.alttan hepimiz ders aldık pes etmedik oturup tabiri caizse köpek gibi calistik. Yemin ediyorum üzülüyorum ya pırlanta gibi zekalarin ben yapamam yapamıyorum demesine üzülüyorum.

Sanırım mantık evliliği yapmak istemiş size de güvenmiş ama olmayınca caymış. Bu dönemde en sık duyduğum şey artık erkeklerin zengin, memur kız araması. Mesela iki tarafta memur oluyor ama çoğunda yükü, masrafı yine kadın karşılıyor. Sizin için evlenmeden ayrılması daha iyi olmuş bence. Evlenseydiniz ve istediği gibi mesleğe sahip olmadığınız için boşanalım deseydi daha çok üzülürdünüz.
Bu gerçek sevgi mi? bana göre hayır. Canım cicim aylarında verdiği sözleri iş ciddiye varınca tartmış, hesaplamış bitirmiş kafasında :)

Bakın adam hakli demiyorum ama sizde ışık ,gayret görmemiş.Bunu karakter , kişilik duruşu olarak düşünmüş bu hayatı sizinle yaşamak istememiş.Herseyi bırakıp kendinize odaklanin ,hırs yapın okulu bitirin aileden,eski sevgiliden sizi aşağı çeken herşeyden uzak yeni bir hayat kurun Sadece kararları ve gidilecek yönü size bağlı,size ait bir hayat ..
hayır olamadım benim 6. senem ve hala 2. sınıf ce 3. sınıf derslerim ile uğraşıyorum

hayır olamadım benim 6. senem ve hala 2. sınıf ce 3. sınıf derslerim ile uğraşıyorum

Neden peki?

Mak. müh. tutturabiliyorsan kafan çalışıyordur diye düşünüyorum. Bu bölümü de sanırsam isteyerek seçmemişsin, ayak sürüyerek zorla okuyorsun ee olmuyorsa olmuyor bırakmalısın bence. Neden yatay geçiş düşünmüyorsun? Müh. fakültesi içinde başka bir bölüme geçebilirsin mesela. Yok onu da istemem dersen daha kolay bir bölüme geç mesela işletme. 6 yıl çok uzun bir süre ufukta mezuniyet de yok bu saate kadar ben ne olucam diye hiç düşünmedin mi? Çok gençsin, kafan da çalışıyor, ona buna evlen benimle diye yamanacağına kendi geleceğini kurman gerek. Boşver o adamı sen ne olucaksın hayatta, sen ne yapacaksın?

Bende aynısını dusunuyorum sorumluluk sahıbı olmadığını düşünmüş olabılır ,yanına yakıştıramamış aşk degıl mantık evlılıgı düşünüyormuş demekkı
Zorla evlılık olacak dıye bısey yok standartına uymamış

Adam biraz mantık insanı. Ne kadar sevmiş olsada hayatın gerceklerınk düşünüyor olmalı yani olay statü seni yanına yakıstıramama olayı degıl sen meslek sahibi olup bir yerlere gelene kadarda 3 yıl gecse nasıl beklıyecem demıstır. Beklemesem evlensek maddi katkısı olmayacak demiştir iki ucu bklu degnek olayı tek maasla kendıne güvenememıstır yaşam standartlarını yüksek tutmak kendini zorlamak istemıyodur planlarını hayallerini gerceklestırebilecegı bir noktada olmak istiyordur şuankı durumda ona ayak bagı olmandan korkmustur. Zaten 2 yıldır konuşmuşsunuz sanırım hevesi heyecanıda azalmıstır hiç bir ask ilk günkü gibi olmuyor zamanla heyecan yitiriliyor

Bana mesleğe bakan erkekler çok garip geliyor doğrusu.hayatım boyunca ne kendimde ne de başkasının hayatında bir kere bile denk gelmediğim bir durum.benim bildiğim erkek kadına çok âşık olur.senelerce peşinden koşar, ne olursa olsun ısrarla aramaya devam eder.kadın da bir süre sonra şans verir ve devam ederler.demek ki bu şekilde olması evlaymış.

öyle bişey yok
eksi matematik netiyle veya eksi fizik netiyle taşrada çoğu makineye giriliyor, sayısalcı da olsan doğru düzgün sayısal yapmadan kazanması zor değil -hala eski sistem düşünüyorsun cherry o bizim zamanımızdaydı...onlar geçti gitti. makine inşaat mimarlık bi sürü yerde var, eksi netle girersin...mezun olunca da 25 bin alırsın.

ama okulda 2-3 tane hoca işi sıkı tutuyorsa bitirmesi zor çünkü gerçekten okurken matematik fizik yapabilmek lazım, laboratuvarı var, okuması zor bir bölümdür makine.

Allahim daha dogmamis oglum ileride kiz tavlamak icin insallah uzerime yeminler etmez
Buarada universite mezunu biriyle hayatini birlestirmek istemesi gayet mantikli. Insanlarin evlenecegi kisiyle ilgili kriterleri olamaz mi? Siz muhendislik okuyormuşsunuz, mezun olursunuz sanmis. Bakmis siz okulu bitiremiyorsunuz ayrilmis. Aslinda durusunu bozmamis, ona gore de aksiyon almis. Sevgililik, nisanlilik donemleri bu yuzden var. Evlenip bundan dolayi sorun yasayacaginiza basinda bitmesi daha iyi olmus.

Şöyle düşün , şu anda seni bırakması diploma için evlenmesinden daha hayırlı olmuştur. Seni sen olduğun için seven biri umarım karşına çıkar. Ayrıca okul için yetersiz hissetme her bölüm herkese uymuyor, makine mühendisliği
gerçekten okunması zor bir mühendislik. Zaten kafanda evlilik vs. konuları varmış kafan rahat ve boş değilken o fizik vs. nasıl yapacaktın.

, hiç bir zaman hayatıma insanları ünvanına bakarak almadım bunu doğru da bulmuyorum,
böyle laflar etmek için önce bi ünvanınız olsun
sonra hayatınıza kendi tercihlerinizle unvanlı insanlar alacak/almayacak konumlara/yaşlara gelin
sonra böyle büyük büyük konuşmak istiyorsanız yine konuşun

daha öğrencisiniz
zaten 4-5 senedir de bu arkadaşla birliktesiniz sanıyorum
e o da okuyormuş zaten veteriner hekimlikte, ondan önce yani 19 yaşından önce bir de aileniz bu kadar herşeye karışırken ederken hayatınıza kaç kişi almış olabilirsiniz? ya da alsanız bile daha çocukmuşsunuz ki zaten

ay siz böye büyük büyük laflar
o anesinin üstüne yeminler sözler gelinlikle çıkarcamlar filan
bu ne gereksiz melodram

hayatınızda hakikaten melodram olan tek şey ne biliyor musunz?
aile baskısıyla istemediğiniz bir bölümde 6 senedir sürünmek
bu büyük lafları ailenize etseydiniz de 1-2 sene yapamayınca gidip başka bölüm filan yazsaydınız keşke...şmidiye 4 yıllık başka bir bölümü bitirmiş çoktan diplomayı almış olurdunuz.

Bu çocuğu unut ve rotanı yeniden oluştur. İstediğin bi bölüm oku.
Ben de bu sebeple çok çok sevdiğim bi sevgilimden ayrılmıştım, o da mühendislik okuyordu, bi türlü mezun olamıyordu. Derdim ünvanı falan değildi sadece mezun olmasını istiyordum. Velhasıl ayrıldık ve şu an istediği bölümden mezun oldu ve çok mutlu.

Ben olsam hırs yapar ,ona inat okur bitirirdim.O bölümü kazanacak kapasiten varsa onu okuyacak kapasitende vardır.Sadece kendine inanmıyorsun.Kendine inan ve sırf onu pişman etmek için oku.

Şimdiki kocalar sen otur ben bakarım modunda değil maalesef maaş günü maaşı bana gönder modundalar .
Neyse evlenmeden bitmiş gecmıs olsun

6 senedir ünide 2. Sınıf dersleriyle boğuşan birinden ben de ayrılırdım.
Ayrılmamam için üniversiteyi keyfi okuyor olması, yani hali hazırda ciddi ciddi çalışıp para kazanıyor olması gerekirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…