- Konu Sahibi Rvererdoggn
-
Arkadaşım kapasiten var neden yapamıyorum diyorsun bende onu anlamıyorum. Sınavla girilmiş bir bölüm. Beni sınavsız alsınlar yapamayacağım şey yok. Bu ozguvensizlik ne ya. Sayısal mezunusunuz. Herşey azimde benden once ylye başlayan arkadaşım dil sınavını geçemedi özel ders aldı azmetti ucak bileti alıp Ankara'ya online sınava geldiğini bilirim kız geçti sınavı aleside halletti şimdi universitede hoca.onun elde ettiği şeyi ben çok rahat elde ettim ama sonrasında akademi düşünmediğimden devam etmedim.alttan hepimiz ders aldık pes etmedik oturup tabiri caizse köpek gibi calistik. Yemin ediyorum üzülüyorum ya pırlanta gibi zekalarin ben yapamam yapamıyorum demesine üzülüyorum.odaklandım çünkü 6. senem be hala 2. sınıf dersleriyle boğuşuyorum, ben bu bölümün ağırlık verdiği fizikte başarı sağlayarak kazanmadım ki, bunu aileme de zamanında çok söyledim ama dinleyen olmadı, ben zaten fizik yapamıyordum, 24 yaşındayım şimdi boşuna geçti zamanım bu benimde kendime yaptığım bir kötğlğk ve ben bunu geç de olsa kabul edip bu yoldan döndüm ama hiç tahmin etmemiştim ailem gibi onunda ünvana takık olduğunu, üzüldüm tek konu budur zaten, bu tür şeylere odaklanmadan sevmiştim kalırsa yani veterine rhekimlerde iş yeri açamadığı sürece taş çatlasın 30k kazanıyorlar, ben de ben mğhendis olucam dengim değil olarak bakabilirdim ama karakterim asla bu değil, bunu da çok yapay görüyorum, bu kadar planlı programları gözü karşısındakinin cebinde bir şekilde ne evlilik ne bir şey karşılıklı dövüşten başka bir şey değil, bu fikirlerimi bu konular açıldığı zamanda hep belirtmişimdir yani o kadar zaman sözler verene kadar ben gidiyorum diyebilirdi, ben tüm cesaretimi toplayıp artık istemediğim bi bölümde kendimi zorlamıcağımı söyledikten sonra koşa koşa gitmesine üzüldüm
Siz mezun oldunuz mu peki.....mezun olmamı beklediği bir süre yok o da bu sene mezun oldu zaten
hayır olamadım benim 6. senem ve hala 2. sınıf ce 3. sınıf derslerim ile uğraşıyorumSiz mezun oldunuz mu peki.....
hayır olamadım benim 6. senem ve hala 2. sınıf ce 3. sınıf derslerim ile uğraşıyorum
hayır olamadım benim 6. senem ve hala 2. sınıf ce 3. sınıf derslerim ile uğraşıyorum
Bende aynısını dusunuyorum sorumluluk sahıbı olmadığını düşünmüş olabılır ,yanına yakıştıramamış aşk degıl mantık evlılıgı düşünüyormuş demekkıOkulu nasıl bitiremediniz? Makine mühendisliğini kazandığınıza göre belli bir kapasiteniz var. O okulu nasıl bitiremediniz merak ettim gerçekten.
Diğer yandan mühendis olamadığınız için değilde başladığınız işi bitiremediginiz için ayrılmış olabilir veya hevesi geçmiş olabilir, tutkusu bitmiş olabilir. Bir diğer ve günümüzde en önemli neden erkekler çalışan çok para kazanan kadın istiyorlar baktı ki para kazanamayacaksiniz geleceğini düşündü ve ayrıldı. Hepsi olabilir neticede evli insanlar ayrılıyor.
Size tavsiyem devam etme şansınız var ise okulunuza devam edin ve o okulu kendiniz için bitirin. İki yıllık bölümlerde atamalar oluyordu evet ama şu an hem iki yilliklar hem 4 yilliklardan mezun öğrenciler o kadar çok ki iyi puan almanız lazım.
öyle bişey yokNeden peki?
Mak. müh. tutturabiliyorsan kafan çalışıyordur diye düşünüyorum. Bu bölümü de sanırsam isteyerek seçmemişsin, ayak sürüyerek zorla okuyorsun ee olmuyorsa olmuyor bırakmalısın bence. Neden yatay geçiş düşünmüyorsun? Müh. fakültesi içinde başka bir bölüme geçebilirsin mesela. Yok onu da istemem dersen daha kolay bir bölüme geç mesela işletme. 6 yıl çok uzun bir süre ufukta mezuniyet de yok bu saate kadar ben ne olucam diye hiç düşünmedin mi? Çok gençsin, kafan da çalışıyor, ona buna evlen benimle diye yamanacağına kendi geleceğini kurman gerek. Boşver o adamı sen ne olucaksın hayatta, sen ne yapacaksın?
Şöyle düşün , şu anda seni bırakması diploma için evlenmesinden daha hayırlı olmuştur. Seni sen olduğun için seven biri umarım karşına çıkar. Ayrıca okul için yetersiz hissetme her bölüm herkese uymuyor, makine mühendisliğiben makine mühendisliği okuyorum fakat bir türlü başarı sağlayamıyorum, olmuyor, sözde ne olursa olsun yanımdaydı, bir kere ayrılmıştık, barışmak istediğinde söylemiştim, ben bitiremiyorum, emin misin benimle olmak istediğine diye, ben eminim ben okuturum annemin üzerine yemin ederim, seni gelin olarak çıkarmadan gitmicemler, üzerinden bir iki yıl geçti böyle diyen insan bana artık her şey hayırlısı falan demeye başladı, bu arada ben sözüne inandım be tüm ailem hayatımda öyle biri olduğunu biliyor, onunda biliyor. Ha ailelerimiz zaten bizden öncede birbirini tanıyor, neyse öyle işte ben mühendis olamayınca beni yanına yakıştıramadı, verdiği sözler falan uçtu gitti, çok merak ediyorum gerçekten erkekler için karşısındaki uzun ilişkilerinin mesleki olarak başarı sağlayamaması bu denli mi önemli? tam tersi olsaydı ben ondan vazgeçmezdim. Şimdi kpss çalışıyorum iki yıllık bir şey yazdım onu okuyorum ama hiç bir şeye isteğim kalmadı, hiç bir zaman hayatıma insanları ünvanına bakarak almadım bunu doğru da bulmuyorum, ayrılırken de bir şey söyleyemedim, hatta hiç bir şey söylemedim. Yarın bir gün ünvanı yüksek biriyle evlilik haberini duyduğumda,( duyarım da çünkü ailelerimiz dediğim gibi yakın), ne kadar kaldırabilirim, her şeyi bilen ailemin yüzüne nasıl şimdi ve o zaman bakarım bilmiyorum. Ben de istemezdim okuu başaramamak ama zaten seçmeme müsaade etmemişlerdi, ben 7 yıl elimden geleni yapsam da başaramadım, iki yıllık bir bölüm okuyorum, kafamı toplayıp 2026da atanmak en büyük dileğim, hala aklım almıyor, söz vermek, ah almak bir kenara sırf mesleğim ve eğitim durumum bana olan tüm sevgisinin önüne geçebilirmiş ki zamanında demiştim eğer böyle bi şeyden rahatsızsan barışmayalım diye, çok büyük ah ettim, içimi de bir buraya dökebildim
böyle laflar etmek için önce bi ünvanınız olsun, hiç bir zaman hayatıma insanları ünvanına bakarak almadım bunu doğru da bulmuyorum,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?