- 16 Nisan 2024
- 62
- 12
- 3
- 24
- Konu Sahibi Rvererdoggn
-
Okulunuz bitmeden veya biter bitmez evlenmek istemeniz de çok sağlıklı değilmiş zaten. Hakkınızda hayırlısı olmuştur belki de.ben makine mühendisliği okuyorum fakat bir türlü başarı sağlayamıyorum, olmuyor, sözde ne olursa olsun yanımdaydı, bir kere ayrılmıştık, barışmak istediğinde söylemiştim, ben bitiremiyorum, emin misin benimle olmak istediğine diye, ben eminim ben okuturum annemin üzerine yemin ederim, seni gelin olarak çıkarmadan gitmicemler, üzerinden bir iki yıl geçti böyle diyen insan bana artık her şey hayırlısı falan demeye başladı, bu arada ben sözüne inandım be tüm ailem hayatımda öyle biri olduğunu biliyor, onunda biliyor. Ha ailelerimiz zaten bizden öncede birbirini tanıyor, neyse öyle işte ben mühendis olamayınca beni yanına yakıştıramadı, verdiği sözler falan uçtu gitti, çok merak ediyorum gerçekten erkekler için karşısındaki uzun ilişkilerinin mesleki olarak başarı sağlayamaması bu denli mi önemli? tam tersi olsaydı ben ondan vazgeçmezdim. Şimdi kpss çalışıyorum iki yıllık bir şey yazdım onu okuyorum ama hiç bir şeye isteğim kalmadı, hiç bir zaman hayatıma insanları ünvanına bakarak almadım bunu doğru da bulmuyorum, ayrılırken de bir şey söyleyemedim, hatta hiç bir şey söylemedim. Yarın bir gün ünvanı yüksek biriyle evlilik haberini duyduğumda,( duyarım da çünkü ailelerimiz dediğim gibi yakın), ne kadar kaldırabilirim, her şeyi bilen ailemin yüzüne nasıl şimdi ve o zaman bakarım bilmiyorum. Ben de istemezdim okuu başaramamak ama zaten seçmeme müsaade etmemişlerdi, ben 7 yıl elimden geleni yapsam da başaramadım, iki yıllık bir bölüm okuyorum, kafamı toplayıp 2026da atanmak en büyük dileğim, hala aklım almıyor, söz vermek, ah almak bir kenara sırf mesleğim ve eğitim durumum bana olan tüm sevgisinin önüne geçebilirmiş ki zamanında demiştim eğer böyle bi şeyden rahatsızsan barışmayalım diye, çok büyük ah ettim, içimi de bir buraya dökebildim
okul bitmeden düşünmüyordum ben zaten veya hemen düşünmüyordum o da öyke düşünmüyorduOkulunuz bitmeden veya biter bitmez evlenmek istemeniz de çok sağlıklı değilmiş zaten. Hakkınızda hayırlısı olmuştur belki de.
veteriner hekim oldu bu senekendisi ne iş yapıyor?
Sanmakla bir insanın hayatına ve tanıdığın bir aileye damadınız olucam diye kesin konuşmalarla giremezsiniz, veya anne babalarınızın üzerine yeminler edip zamanla başta size söylenen şeyleri sonra size tekrar gğveb kazanıldığında problem olarak ortaya koyamazsınız kusura bakmayınAh edilecek bir şey yok. O zaman sabrederim sanmış şu an fikri değişmiş.
Eger böyle dedikten sonra bu şekilde davranıyorsa büyük ihtimalle başka birini bulmuştur.Sanmakla bir insanın hayatına ve tanıdığın bir aileye damadınız olucam diye kesin konuşmalarla giremezsiniz, veya anne babalarınızın üzerine yeminler edip zamanla başta size söylenen şeyleri sonra size tekrar gğveb kazanıldığında problem olarak ortaya koyamazsınız kusura bakmayın
Hayattaki öncelikleri benimkilerden farklıymış deyip geçmekten başka çare göremedim. Hayırlısı olsunveteriner hekim oldu bu sene
Hanfendi sevgililik, söz, nişan bunlar için var. İnsanlar birbirini tanıyıp fikir edinsin diye. Kaldıki evlendikten sonra boşanma da yasak bir hak. Sanki sözleşme imzaladınızSanmakla bir insanın hayatına ve tanıdığın bir aileye damadınız olucam diye kesin konuşmalarla giremezsiniz, veya anne babalarınızın üzerine yeminler edip zamanla başta size söylenen şeyleri sonra size tekrar gğveb kazanıldığında problem olarak ortaya koyamazsınız kusura bakmayın
onun okuturum demesinin sebebi üniversite mezunu olunmasına takmış olması sadece mğhendis olsun değil, ki ben zaten iki yıllık bir bölümden üniversite mezunuyum, mühendis olmasanda evleneceğim demişti ben tam anlatamadım sanırım, ne olursan ol annemin üzerine kurana el basarım ki sen bugğn bana bir şans verirsen bu evden gelin olarak çıkmadığın sürece buradan gitmicem demişti, ama biliyorum onu yapmıştı etmişti önemli değil ben salakmışım inandım size de yorumunuz için teşekkür ederim kimseyle paylaşamıyordum :)Adam muhendis olmasan da evlenecegim dememis ki ben okuturum demiş ama siz onu da yapmayinca istememiş. Bunda ne var ki?
Ha bana göre aşik olan erkek ünvana filan bakmaz.
Hani evlenecegi insanin muhendis olmasini tercih edebilir ve ona göre kişilerle birlikte olur digerleriyle baştan görüşmez o ayri ama siz zaten ilişki icindeymissiniz yani hisleri cok yuksek olsa bu yüzden vazgecmezdi. Siz de yolunuza bakin en iyisi.
tabiki var katılıyorum ama baştan size uymayan şeyler var ise baştan bu yola girmez ümit vermezsiniz, acabalarınız varsa yeminler etmez sözler vermezsiniz, sonradan oluşmuş bir şeyden ötürü vazgeçseydi ben de sizin gibi düşünürdümHanfendi sevgililik, söz, nişan bunlar için var. İnsanlar birbirini tanıyıp fikir edinsin diye. Kaldıki evlendikten sonra boşanma da yasak bir hak. Sanki sözleşme imzaladınız
Ben bu hikayede anasina acidim. Bosverin konu sahibi sozune guvenilmeyen adami ne yapacaksinizben okuturum annemin üzerine yemin ederim, seni gelin olarak çıkarmadan gitmicemle
Okulu nasıl bitiremediniz? Makine mühendisliğini kazandığınıza göre belli bir kapasiteniz var. O okulu nasıl bitiremediniz merak ettim gerçekten.ben makine mühendisliği okuyorum fakat bir türlü başarı sağlayamıyorum, olmuyor, sözde ne olursa olsun yanımdaydı, bir kere ayrılmıştık, barışmak istediğinde söylemiştim, ben bitiremiyorum, emin misin benimle olmak istediğine diye, ben eminim ben okuturum annemin üzerine yemin ederim, seni gelin olarak çıkarmadan gitmicemler, üzerinden bir iki yıl geçti böyle diyen insan bana artık her şey hayırlısı falan demeye başladı, bu arada ben sözüne inandım be tüm ailem hayatımda öyle biri olduğunu biliyor, onunda biliyor. Ha ailelerimiz zaten bizden öncede birbirini tanıyor, neyse öyle işte ben mühendis olamayınca beni yanına yakıştıramadı, verdiği sözler falan uçtu gitti, çok merak ediyorum gerçekten erkekler için karşısındaki uzun ilişkilerinin mesleki olarak başarı sağlayamaması bu denli mi önemli? tam tersi olsaydı ben ondan vazgeçmezdim. Şimdi kpss çalışıyorum iki yıllık bir şey yazdım onu okuyorum ama hiç bir şeye isteğim kalmadı, hiç bir zaman hayatıma insanları ünvanına bakarak almadım bunu doğru da bulmuyorum, ayrılırken de bir şey söyleyemedim, hatta hiç bir şey söylemedim. Yarın bir gün ünvanı yüksek biriyle evlilik haberini duyduğumda,( duyarım da çünkü ailelerimiz dediğim gibi yakın), ne kadar kaldırabilirim, her şeyi bilen ailemin yüzüne nasıl şimdi ve o zaman bakarım bilmiyorum. Ben de istemezdim okuu başaramamak ama zaten seçmeme müsaade etmemişlerdi, ben 7 yıl elimden geleni yapsam da başaramadım, iki yıllık bir bölüm okuyorum, kafamı toplayıp 2026da atanmak en büyük dileğim, hala aklım almıyor, söz vermek, ah almak bir kenara sırf mesleğim ve eğitim durumum bana olan tüm sevgisinin önüne geçebilirmiş ki zamanında demiştim eğer böyle bi şeyden rahatsızsan barışmayalım diye, çok büyük ah ettim, içimi de bir buraya dökebildim
Duygular, düşünceler zamanla değişir. Henüz iş hayatına atılmamış, ailesinden destek alan bir insanı bu denli ciddiye almanız ve her şeye kesin gözüyle bakmanızda da hata var.Sanmakla bir insanın hayatına ve tanıdığın bir aileye damadınız olucam diye kesin konuşmalarla giremezsiniz, veya anne babalarınızın üzerine yeminler edip zamanla başta size söylenen şeyleri sonra size tekrar gğveb kazanıldığında problem olarak ortaya koyamazsınız kusura bakmayın
Ben bunu ne kadına ne de erkeğe yakıştırmıyorum, önemli olan para ve unvan nasıl olabilir ki birini severken? böyle oluyormuş demek ki, tek zoruma giden şey ben ona karşı hiç bir zaman böyle hislere sahip olmadım, benim için bir şey yaptıysa iki katıyla karşılık vermişimdir her zaman, para ya konu hiç bir zaman bir şeyimi falan ödetmedim, hediye almaktan çekinmedim, her durumda yanında oldum, o nöbetler tutarken, annesi bile ilgilenmezken ben ona her gün 20km yol gidip gelip yemekler yaptım, götürdüm, ona ilk gün “ailelerimiz birbirini tanıyor ben seninle flört falan etmem,ve okul durumumda böyleyken böyle, eğer senin istediğin şeylere uymuyorsa zaten olmasın” demiştim, keşke o zaman ben böyle bir şey istemiyorum deseydi, aklında böyle acabalar varsa bana sözler, yeminler vermeseydi, babamla tanışmasaydı, şimdi beni herkesin gözünde ne duruma soktu, en çok da kendi gözümde, ben mühendis olabildeydim ama onun işleri yolunda gitmeseydi, ben onu bunun için bırakmazdım, ah edilcek bir şey yok diyenler oluyor ama benim ah edicek yeterince sebebim var benceKaç yıl sizi oyalamış . O zaman seviyorum falan demeyecek yani . Bu sevgi değil .
Erkekler kadınların parasına ve eğitimine falan hep bakarlar . Ben gençken de öyleydi .
Kadınlar aynı şeyi yapınca suç olur .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?