- Konu Sahibi Rvererdoggn
-
Davul dengi dengine.ben makine mühendisliği okuyorum fakat bir türlü başarı sağlayamıyorum, olmuyor, sözde ne olursa olsun yanımdaydı, bir kere ayrılmıştık, barışmak istediğinde söylemiştim, ben bitiremiyorum, emin misin benimle olmak istediğine diye, ben eminim ben okuturum annemin üzerine yemin ederim, seni gelin olarak çıkarmadan gitmicemler, üzerinden bir iki yıl geçti böyle diyen insan bana artık her şey hayırlısı falan demeye başladı, bu arada ben sözüne inandım be tüm ailem hayatımda öyle biri olduğunu biliyor, onunda biliyor. Ha ailelerimiz zaten bizden öncede birbirini tanıyor, neyse öyle işte ben mühendis olamayınca beni yanına yakıştıramadı, verdiği sözler falan uçtu gitti, çok merak ediyorum gerçekten erkekler için karşısındaki uzun ilişkilerinin mesleki olarak başarı sağlayamaması bu denli mi önemli? tam tersi olsaydı ben ondan vazgeçmezdim. Şimdi kpss çalışıyorum iki yıllık bir şey yazdım onu okuyorum ama hiç bir şeye isteğim kalmadı, hiç bir zaman hayatıma insanları ünvanına bakarak almadım bunu doğru da bulmuyorum, ayrılırken de bir şey söyleyemedim, hatta hiç bir şey söylemedim. Yarın bir gün ünvanı yüksek biriyle evlilik haberini duyduğumda,( duyarım da çünkü ailelerimiz dediğim gibi yakın), ne kadar kaldırabilirim, her şeyi bilen ailemin yüzüne nasıl şimdi ve o zaman bakarım bilmiyorum. Ben de istemezdim okuu başaramamak ama zaten seçmeme müsaade etmemişlerdi, ben 7 yıl elimden geleni yapsam da başaramadım, iki yıllık bir bölüm okuyorum, kafamı toplayıp 2026da atanmak en büyük dileğim, hala aklım almıyor, söz vermek, ah almak bir kenara sırf mesleğim ve eğitim durumum bana olan tüm sevgisinin önüne geçebilirmiş ki zamanında demiştim eğer böyle bi şeyden rahatsızsan barışmayalım diye, çok büyük ah ettim, içimi de bir buraya dökebildim
okulu bitiremedim çünkü zaten en başından beri benim istediğim şey değildi zorla benim bile görmediğim bi tercih listesiyle aile baskısıyla atandım, ve bir türlü dikiş tutturamadım, okula atandıktan sonra da şimdide devam edeceğim, ama çok uzuycağının farkındayım o bu sğreçte benim elimden tutucağını söylediği halde yalan söylüyormuş baktı ki uzuyor ben çok para kazanan biri olamıcam gerçek yüzünü gösterdiOkulu nasıl bitiremediniz? Makine mühendisliğini kazandığınıza göre belli bir kapasiteniz var. O okulu nasıl bitiremediniz merak ettim gerçekten.
Diğer yandan mühendis olamadığınız için değilde başladığınız işi bitiremediginiz için ayrılmış olabilir veya hevesi geçmiş olabilir, tutkusu bitmiş olabilir. Bir diğer ve günümüzde en önemli neden erkekler çalışan çok para kazanan kadın istiyorlar baktı ki para kazanamayacaksiniz geleceğini düşündü ve ayrıldı. Hepsi olabilir neticede evli insanlar ayrılıyor.
Size tavsiyem devam etme şansınız var ise okulunuza devam edin ve o okulu kendiniz için bitirin. İki yıllık bölümlerde atamalar oluyordu evet ama şu an hem iki yilliklar hem 4 yilliklardan mezun öğrenciler o kadar çok ki iyi puan almanız lazım.
Terk edilmek acı verir haklısınız ama artık önünüze mi baksaniz. Mantiginizi önünüze alın duygularinizi geri plana atın okulunuzu bitirin. Hayata bir merhaba diyin. O sayfayı kapatın. Size dönse bile kapatın. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz, defolsun gitsin diyin. Derslerinize çalışın, okula adapte olup sosyallesin. Hayat bu kim bilir sizi kim bekliyorokulu bitiremedim çünkü zaten en başından beri benim istediğim şey değildi zorla benim bile görmediğim bi tercih listesiyle aile baskısıyla atandım, ve bir türlü dikiş tutturamadım, okula atandıktan sonra da şimdide devam edeceğim, ama çok uzuycağının farkındayım o bu sğreçte benim elimden tutucağını söylediği halde yalan söylüyormuş baktı ki uzuyor ben çok para kazanan biri olamıcam gerçek yüzünü gösterdi
davul dengi dengineden anladığınız meslek, ünvan, maaş,statü ise umarım karşınıza bunları karşılayan insanlar çıkar ama bunları karşılıyor diye birbirine uygun olduğunu düşünmek üzgünüm pek benlik değilDavul dengi dengine.
Evliyim, dengimle evliyim sadece iş güç değil mesele ama karşı tarafın beklentisi buysa tuuu kaka da diyemeyiz.davul dengi dengineden anladığınız meslek, ünvan, maaş,statü ise umarım karşınıza bunları karşılayan insanlar çıkar ama bunları karşılıyor diye birbirine uygun olduğunu düşünmek üzgünüm pek benlik değil
Asıl sorun size fikrinizi bile sormayip baskıyla istedikleri bölümü okutan aileniz .Elin adamını bosverin.Asil sizi ortada bırakan,istedikleri kalıba sokan ve hayatını elinizden alan ailenizden hesap sorun Ananın babanın ezdigine elin oğlumu kıymet versin....okulu bitiremedim çünkü zaten en başından beri benim istediğim şey değildi zorla benim bile görmediğim bi tercih listesiyle aile baskısıyla atandım, ve bir türlü dikiş tutturamadım, okula atandıktan sonra da şimdide devam edeceğim, ama çok uzuycağının farkındayım o bu sğreçte benim elimden tutucağını söylediği halde yalan söylüyormuş baktı ki uzuyor ben çok para kazanan biri olamıcam gerçek yüzünü gösterdi
Sonuçta sevgiliymissiniz herhangi bir endenden ayrılabilir insan. Sevgim bitti der yine ayrılır. Bir de öğrenciyken sevgiliymissiniz o şekilde sevgili olanların çoğu mezun olunca ayrılıp başkaları ile evleniyor zaten. Bizim fakültede hep öyle oldu. Öyle ah almalık bir durum yok bence. Tabiki terkedilen taraf siz olduğunuz için üzgünsünüz. Kendinize odaklanın zamanla küllenir herşey. Yeterince sevmiyormuş zaten seven ayrılmaz.ben makine mühendisliği okuyorum fakat bir türlü başarı sağlayamıyorum, olmuyor, sözde ne olursa olsun yanımdaydı, bir kere ayrılmıştık, barışmak istediğinde söylemiştim, ben bitiremiyorum, emin misin benimle olmak istediğine diye, ben eminim ben okuturum annemin üzerine yemin ederim, seni gelin olarak çıkarmadan gitmicemler, üzerinden bir iki yıl geçti böyle diyen insan bana artık her şey hayırlısı falan demeye başladı, bu arada ben sözüne inandım be tüm ailem hayatımda öyle biri olduğunu biliyor, onunda biliyor. Ha ailelerimiz zaten bizden öncede birbirini tanıyor, neyse öyle işte ben mühendis olamayınca beni yanına yakıştıramadı, verdiği sözler falan uçtu gitti, çok merak ediyorum gerçekten erkekler için karşısındaki uzun ilişkilerinin mesleki olarak başarı sağlayamaması bu denli mi önemli? tam tersi olsaydı ben ondan vazgeçmezdim. Şimdi kpss çalışıyorum iki yıllık bir şey yazdım onu okuyorum ama hiç bir şeye isteğim kalmadı, hiç bir zaman hayatıma insanları ünvanına bakarak almadım bunu doğru da bulmuyorum, ayrılırken de bir şey söyleyemedim, hatta hiç bir şey söylemedim. Yarın bir gün ünvanı yüksek biriyle evlilik haberini duyduğumda,( duyarım da çünkü ailelerimiz dediğim gibi yakın), ne kadar kaldırabilirim, her şeyi bilen ailemin yüzüne nasıl şimdi ve o zaman bakarım bilmiyorum. Ben de istemezdim okuu başaramamak ama zaten seçmeme müsaade etmemişlerdi, ben 7 yıl elimden geleni yapsam da başaramadım, iki yıllık bir bölüm okuyorum, kafamı toplayıp 2026da atanmak en büyük dileğim, hala aklım almıyor, söz vermek, ah almak bir kenara sırf mesleğim ve eğitim durumum bana olan tüm sevgisinin önüne geçebilirmiş ki zamanında demiştim eğer böyle bi şeyden rahatsızsan barışmayalım diye, çok büyük ah ettim, içimi de bir buraya dökebildim
Elimde olmadan annesinin üzerine ettiği yemin ile gelin çıkarma sözüne çok güldüm affedin.ben makine mühendisliği okuyorum fakat bir türlü başarı sağlayamıyorum, olmuyor, sözde ne olursa olsun yanımdaydı, bir kere ayrılmıştık, barışmak istediğinde söylemiştim, ben bitiremiyorum, emin misin benimle olmak istediğine diye, ben eminim ben okuturum annemin üzerine yemin ederim, seni gelin olarak çıkarmadan gitmicemler, üzerinden bir iki yıl geçti böyle diyen insan bana artık her şey hayırlısı falan demeye başladı, bu arada ben sözüne inandım be tüm ailem hayatımda öyle biri olduğunu biliyor, onunda biliyor. Ha ailelerimiz zaten bizden öncede birbirini tanıyor, neyse öyle işte ben mühendis olamayınca beni yanına yakıştıramadı, verdiği sözler falan uçtu gitti, çok merak ediyorum gerçekten erkekler için karşısındaki uzun ilişkilerinin mesleki olarak başarı sağlayamaması bu denli mi önemli? tam tersi olsaydı ben ondan vazgeçmezdim. Şimdi kpss çalışıyorum iki yıllık bir şey yazdım onu okuyorum ama hiç bir şeye isteğim kalmadı, hiç bir zaman hayatıma insanları ünvanına bakarak almadım bunu doğru da bulmuyorum, ayrılırken de bir şey söyleyemedim, hatta hiç bir şey söylemedim. Yarın bir gün ünvanı yüksek biriyle evlilik haberini duyduğumda,( duyarım da çünkü ailelerimiz dediğim gibi yakın), ne kadar kaldırabilirim, her şeyi bilen ailemin yüzüne nasıl şimdi ve o zaman bakarım bilmiyorum. Ben de istemezdim okuu başaramamak ama zaten seçmeme müsaade etmemişlerdi, ben 7 yıl elimden geleni yapsam da başaramadım, iki yıllık bir bölüm okuyorum, kafamı toplayıp 2026da atanmak en büyük dileğim, hala aklım almıyor, söz vermek, ah almak bir kenara sırf mesleğim ve eğitim durumum bana olan tüm sevgisinin önüne geçebilirmiş ki zamanında demiştim eğer böyle bi şeyden rahatsızsan barışmayalım diye, çok büyük ah ettim, içimi de bir buraya dökebildim
bende hatırladığım zaman çok gülüyorum ama inandığım için kendine daha çok gülüyorumElimde olmadan annesinin üzerine ettiği yemin ile gelin çıkarma sözüne çok güldüm affedin.
Sizi istemeyeni siz hiç istemeyin . Hele de yukarıdaki cümleleri kuran birinden uzak durun.
Ailesi etkilemiştir. Fikri tamamen değiştiyse yüzde doksan aile etkilemesi. Ailelerin birbirini tanıması herseyde fikir birliği olacağı anlamına gelmeZben makine mühendisliği okuyorum fakat bir türlü başarı sağlayamıyorum, olmuyor, sözde ne olursa olsun yanımdaydı, bir kere ayrılmıştık, barışmak istediğinde söylemiştim, ben bitiremiyorum, emin misin benimle olmak istediğine diye, ben eminim ben okuturum annemin üzerine yemin ederim, seni gelin olarak çıkarmadan gitmicemler, üzerinden bir iki yıl geçti böyle diyen insan bana artık her şey hayırlısı falan demeye başladı, bu arada ben sözüne inandım be tüm ailem hayatımda öyle biri olduğunu biliyor, onunda biliyor. Ha ailelerimiz zaten bizden öncede birbirini tanıyor, neyse öyle işte ben mühendis olamayınca beni yanına yakıştıramadı, verdiği sözler falan uçtu gitti, çok merak ediyorum gerçekten erkekler için karşısındaki uzun ilişkilerinin mesleki olarak başarı sağlayamaması bu denli mi önemli? tam tersi olsaydı ben ondan vazgeçmezdim. Şimdi kpss çalışıyorum iki yıllık bir şey yazdım onu okuyorum ama hiç bir şeye isteğim kalmadı, hiç bir zaman hayatıma insanları ünvanına bakarak almadım bunu doğru da bulmuyorum, ayrılırken de bir şey söyleyemedim, hatta hiç bir şey söylemedim. Yarın bir gün ünvanı yüksek biriyle evlilik haberini duyduğumda,( duyarım da çünkü ailelerimiz dediğim gibi yakın), ne kadar kaldırabilirim, her şeyi bilen ailemin yüzüne nasıl şimdi ve o zaman bakarım bilmiyorum. Ben de istemezdim okuu başaramamak ama zaten seçmeme müsaade etmemişlerdi, ben 7 yıl elimden geleni yapsam da başaramadım, iki yıllık bir bölüm okuyorum, kafamı toplayıp 2026da atanmak en büyük dileğim, hala aklım almıyor, söz vermek, ah almak bir kenara sırf mesleğim ve eğitim durumum bana olan tüm sevgisinin önüne geçebilirmiş ki zamanında demiştim eğer böyle bi şeyden rahatsızsan barışmayalım diye, çok büyük ah ettim, içimi de bir buraya dökebildim
Böyle bir konuda annesi üzerine üzerine yemin etmesi, Kur'an'a el basarim demesi rahatsız edici gelmemiş miydi size? İnsanlar birbirlerini sevdiği için evlenir ve böyle yeminler etmeye de gerek kalmaz. Bazı şeylerin lafta olduğu baştan belliymiş aslında.onun okuturum demesinin sebebi üniversite mezunu olunmasına takmış olması sadece mğhendis olsun değil, ki ben zaten iki yıllık bir bölümden üniversite mezunuyum, mühendis olmasanda evleneceğim demişti ben tam anlatamadım sanırım, ne olursan ol annemin üzerine kurana el basarım ki sen bugğn bana bir şans verirsen bu evden gelin olarak çıkmadığın sürece buradan gitmicem demişti, ama biliyorum onu yapmıştı etmişti önemli değil ben salakmışım inandım size de yorumunuz için teşekkür ederim kimseyle paylaşamıyordum :)
odaklandım çünkü 6. senem be hala 2. sınıf dersleriyle boğuşuyorum, ben bu bölümün ağırlık verdiği fizikte başarı sağlayarak kazanmadım ki, bunu aileme de zamanında çok söyledim ama dinleyen olmadı, ben zaten fizik yapamıyordum, 24 yaşındayım şimdi boşuna geçti zamanım bu benimde kendime yaptığım bir kötğlğk ve ben bunu geç de olsa kabul edip bu yoldan döndüm ama hiç tahmin etmemiştim ailem gibi onunda ünvana takık olduğunu, üzüldüm tek konu budur zaten, bu tür şeylere odaklanmadan sevmiştim kalırsa yani veterine rhekimlerde iş yeri açamadığı sürece taş çatlasın 30k kazanıyorlar, ben de ben mğhendis olucam dengim değil olarak bakabilirdim ama karakterim asla bu değil, bunu da çok yapay görüyorum, bu kadar planlı programları gözü karşısındakinin cebinde bir şekilde ne evlilik ne bir şey karşılıklı dövüşten başka bir şey değil, bu fikirlerimi bu konular açıldığı zamanda hep belirtmişimdir yani o kadar zaman sözler verene kadar ben gidiyorum diyebilirdi, ben tüm cesaretimi toplayıp artık istemediğim bi bölümde kendimi zorlamıcağımı söyledikten sonra koşa koşa gitmesine üzüldümBeni rahatsız eden sevgilinizin bu tutumundan çok sizin basaramayacaginiza inancınız.siz aslında okulu bitiremeyeceginize odaklanmisiniz. Buda aranızda bir sorun teşkil etmiş olabilir.yoksa bölüm kazanılmış bitirmeye ne var. Azim ve motivasyonunuz her durumda böyleyse böyle birini hayatında istememiş olabilir.
mezun olmamı beklediği bir süre yok o da bu sene mezun oldu zatenMezun olmanızı kaç sene bekledi? Adam haklı demiyorum,verdiği sözleri doğru bulmuyorum.Adamin bir hayat standardı bir fikri var sizde okulu bitirme sebatı görmeyince ,size ve geleceğe dair bir düşüncesi gelişmiş ve sizinle olamayacağına karar vermiş bu onun tercihi yapacak bir şey yok yolunuza bakın.Egitim konusunda kendinizi salmayı bahane bulmayı bırakın.Kendiniz için harekete geçin......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?