- 20 Kasım 2011
- 26
- 0
şahsen kendi erkek kardeşim 17yaşında erkek olmasına rağmen alışverişten nefret eden çocuk alışveriş manyağı oldu çıktı başımızageçen gün de görmeye gittm okul bugün ne giysem proğramına dönmüş :) herkes birbirinin kıyafetini süzüyo yorumlar eleştiriler havada uçuşuyo çok fazla gereksiz şeyler bunlar
kardeşiniz serbest kıyafete geçtimi sizin benim kardeşim 17 yaşında ama henüz geçmedi okulları ögrencilerde zaten pek hevesli degiller kardeşimin okullarındaki ama önümüzdeki sene geçerler çevremde bazı okullar geçmiş serbest kıyafete.
Bnece bu konuyu fazla abartıyosunuz. Ben lise 3. sınıf öğrencisiyim. 1 senede tekrar yaptım 18 yaşındayım. Okulum kıyafet serbestliğine 1 sene erken geçme kararı aldı. Ve yaklaşık 1 buçuk aydır serbest kıyafetle okula gidiyorum. Kesinlikle yok giyecek kıyafetim yok , arkadaşlarım farklı farklı giyiniyo mantığı yok. Kimse kimsenin kıyafetine bakmıyo. Ben giydiğim her kıyafeti yeniden giyebiliyorum. Çünkü herkesin maddi durumu yaşam standartı belli.Kolej de okulan orta gelirli bir aile çocuğu olsa tamam diyeceğimde, herkes hemen hemen en yakın okula gidiyor zaten. 2 pantalon 3 kazak bile yetiyo insana. İlk haftalar podyum havası olsada , sonrasında sabah uyanınca elinize ne geliyosa onu giyiyosunuz. O kadar abartacak bir durum yok ALLAH aşkına.
Ayrıca da öğrenci olup olmadığımız okul öğrenci kimlik kartından belli oluyor. Kapı girişinde bekleyen öğretmenler kontrol edip öyle içeri alıyor.
bu mesaja o kadar çok katılıyorum ki.. okul podyum değil ve öğrencilerin bunu anlaması, kabul etmesi gerekiyor.. bu da sadece alışkanlık kazanarak olur.. çocuklar en fazla 1 ay podyum havası yaşarlar, ya sonra? sonra illa ki durulma dönemine girerler.. benim oğlum kolejde okuyor, bazen serbest kıyafetle gidiyorlar.. herkes bir kot- bir tshirt olarak geliyor.. gayet sıradan markalarla üstelik.. ha kızlar rengarenk giyiniyorlar ama onlarda şort-tshirt.. kimse kimsenin kıyafetini incelemiyor, bazen bakıyorum veliler bu konuda daha iddialı :) ama yeni jenerasyon çok rahat, bence doğrusu da bu..
kim öğrenci kim değil konusuna da "okul kimlik kartı" en mantıklı çözüm.. ben serbest kıyafet kararını mantıklı buluyorum..