Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

Özellikle liseler de güvenliği nasıl sağlıycaklar acaba? Nereden bilecekler dışarı da bekliyenlerin okuldan olmadığını...

o dışarıda bekleyenler içeride olabilecek işte canım, sorun orda, liselerde kalabalık sınıflarda öğretmen nasıl takip edecek serbest kıyafetle o çocuk, okuldan ya da değil, mümkün değil

Son düzenleme:
bugün kardeşim okula gitti
söylemişker kılık kıyafet yönetmeligini.
11 yasında henüz kız kardeşim

eve geldi diyor ki : abla sivil olarak gidebilecekmişiz artık
gitmesine gideriz de fakir olanlar ne yapacak? okulda birbirini ezmeye calısan cok insan var
onların diline düşerlerse ne olur diyor

umarım kücük bir cocugun düşündüğü kadar düşünebiliriz

öğrencilerin olduğu kadar öğretmenlerinden can ve mal güvenliği tehlikeye girecek canım, onları kim korusun, neresinden tutsan olmayacak işte

popüler ve boş kültürü önce aileler pompalıyor evde, yarışmalar diziler
ilkokuldan başlıyo aşk üçgenleri
eminim evde televizyon açılmasa, okulda kıyafet yarıştırma olayı bayağı azalır

liselerde falan yarıştıran zaten yarıştırıyo nasıl mı, face de tabii ki ve smartphone larıya

Son düzenleme:
şuan okudum bu haberi ve şaşırdım,pat diye nasıl karar alınıyor hayret.Biz ülke olarak bunu beceremeyiz,çünkü yeni nesil kesinlikle sınırını bilmiyor.Yahu öğrenciyi ne kadar da düşünür olduk? Ya biz öğretmenler ne olacak? Baştakilerin haberi yok ki,hoş nerden olsun,anca ahkam keserler.Derste artık öğrenci öğretmen yer değiştirdi,bir şey diyemez olduk çocuğa.Hele ki büyük karışık illerde.

Kardeşim devlet lisesinde okuyor lise3 3 yıldır güvenlik görevlileri mevcut az önce okuldan geldi bugun yarımgündü bir ögretmeniyle konuşmuş peki okula gelenler ögrencimi yoksa sivilmi nasıl ayrılacak demiş okullara turnuke biçimi olabilir demiş ögrenciler kimlik kartlarıyla girebilir demiş turnukeye kimliklerini okutarak demiş yoksa zaten kim ögrenci kim sivil anlaşılmaz demiş

Bence hiç güzel bir uygulama değil.Yoksul olan çocuklar çok sıkıntı yaşayacaklar yazık ya

bu turnike konusunu yazmıştım ben ama canım mümkünkü, koskoca Türkiyeden bahsediyoruz, o turnikeler için ödenek nerde, okulların en basit ihtiyaçları zor karşılanıyor, turnikelerin sürekli olarakta bozulduklarını düşünürsek teknik destek nerde, ütopik bence turnike
anca büyük şehirler kalabalık liselerde olabilir

Eğitim sistemini berbat ettiler diyip duruyordum da ben dedikçe daha da beter oluyor sanki..!
Yok imam hatiplerle normal öğrenciler aynı okullara dolduruldu
Her sene sınav sistemi değişiyor
Küçücük çocuklar birinci sınıfa başlatıldı
Binbir aksilik sorumsuzluk aldı başını gidiyor
Sonra çıkıp bir iki sene sorun olur sonra tamamlayacağız deniyor

YETMEDİ sanki şimdi sivil kıyafetler çıktı..

Turnike koyacaklarmış! Madem para var onca eksik neden kapatılmadı? Madem para yok o zaman nedir bunların telaşı pat pat düzenlemeler yapmakla?

siz kaç yaşındasınız çok merak ettim

25 yaşındayım yani 5 yıl oldu ünv de biteli ...liseyide hatırlamak çok zor değil lise bittiği gibi ünv kazandım sene kaybım olmadan ünv başladım yaaaniii çok yakın tarihler hatırlanması kolay:)))
yani bu konuyu gençleri anlayabilmem sizden çok daha kolay olan bir yaş :))))))
yani siz şimdi taaaaaaaaaaaaaa yıllar yıllar öncesine gitmeniz gerekiyor o yıllarınızı hatırlamak için o yüzden bizim gibi gençler sizin gibi yaşları geçmişlere, hatırlatalım gençliği :)))))çok zor olur sizin için o yıllları hatırlamak(tabi okuduysanız bilmiyorum:)) hatırlasanızda sizin zamanınızdaki gençlik yok " bizim zamanımızda böleydi" diyen bir anne,baba olmayıda doğru bulmuyorum devir değişti sizin yıllarınız üstünden çoook sular geçti şimdi sizde eskiden böyleydi terbiyeye bağlı laflarınıda doğru bulmuyorum herşeyi bu devire göre yaşayıp (teknolojisiyle herşeyiyle ) sonrada işinize gelmeyince eskiden böyle değildi evladım sende bizim gibi okucaksın biz böyle okuduk demeyide çok saçma buluyorum.

Son düzenleme:

Turnike koyacaklarını henüz söyleyen olmadı canım,bunlar bizlerin varsayımı.
Onu bile koymayabilirler.

Turnike koyacaklarını henüz söyleyen olmadı canım,bunlar bizlerin varsayımı.
Onu bile koymayabilirler.

Zaten koyamazlar ki para mı var o kadar.. kaç milyon öğrenci var okul var, gerçi para mı var diyorum da:) Yarın açıklama gelir, çocuklarımızın güvenliği için yeni bir sistem bulurlar zatea ya turnike ya başka birşey sonra da " çocukların güvenliği için her veli şu kadar para ödesin" derler, sorun çözülür

Bence hatta kapıya son teknoloji bir robot koysunlar, öğrencilerin yüzlerini hafızasına kayıt eden, yabancı yüz gördü mü saldıran mesela :95:

Son düzenleme:

Olabilir,tablet ve akıllı tahta hikayesinden sonra bunada el atarlar.

Ne kadar modern bir eğitim sistemimiz oldu dışardan bakınca diymi?

amaç en başından beri özelleştirme bence,
tüm bu değişimlerin sonucunda veliler bakacak çok para gidiyor bari özele vereyim dicek
dershanelerinde özel okula çevrilmesiyle özel okul fiyatlarıda gerilicek zaten

gruplaşma bölünme özel okullarda şimdi var zaten, ilerde daha belirgin olacak
ne karanlık bi tablo çizdik ya içim karardı

bunların ihalelerini, teknik destek ve yazılım ihalelerini falan kimler alıyo acaba, neyse sustum

Son düzenleme:

Aynen canta tasımayan serbest kıyafetle okula gıden akıllı tahtalardan eğitim gören çocuklar gelişmiş teknolojiyle donatılmış fen laboratuvarları kapıda robot güvenlik görevlisi, okulu temizleyen robotlar, hatta bence okula yürüyen merdiven de yapsınlar, 5 katlı okulda son kata çıkması zor oluyordur, yalnızlıktan sıkılan arkadaş bulamayan öğrenciler için akıllı oyun makineleri yerleştirilsin:) Kütüphanelerde en az 100 e-book olsun gerçi ihtiyaçları kalmadı şimdiki gençlerin ama nostalji yapmak isteyenler için, her sınıfta çay kahve servisi olsun, öğrenciler Amerikan Kolej öğrencileri gibi derste atıştırabilsin...:126:

Son düzenleme:

Amerikan filmlerinde cenci mahallelerinde okumayı bilmeden lise okuyan çocuklar geliyor gözümün önüne,
Orda belki birkaç tane olan bu örneklerden bizim ülkemizde kaç tane olacak acaba 5 sene sonra.
Niye oturup çalışsınki çocuklar,disiplin yok,ilkokulda sınıfta kalma yok,öğretmenlerin eli kolu bağlı.
Onlarda teknolojinin nimetlerinden faydalansın bari,okula eğitim için gitmediklerine göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…