Evet evet ksa kollu yasak ama yazın bu uygulama olmaz diye düşünüyorum ki zaten normaldede yazın okullarda komlekler kısa kolu yakalı badylar kısa kollu oluyor.canım eğer yanlış okumadıysam evet yasak.işte bunu çözmek zor.
SINIRLAMALAR ŞUNLAR
Yönetmelikte kılık ve kıyafetle ilgili getirilen sınırlamalar ise şöyle; “Öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takıları takamaz. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemeyez, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez.
Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyez. Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz ve giysileri giyemez. Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.”
Kurallara uymayan öğrenciler ve okul yönetimleri hakkında disiplin hükümlerinin uygulanacağı belirtilen yönetmelikte, 22/7/1981 tarihli ve 8/3349 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik” ile 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan “ile 22/7/1981 tarihli ve 8/3349 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına bağlı “Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik hükümleri” ibaresinin yürürlükten kaldırıldığı dile getirildi.
Fatih portakalı izliyorum bakan : zamana bırakıcaz zaman göstericek ne olacagını dedi. Bu ne biçim bir yorum. zamana bırakırsak belkide okulda kaçırılmalar ölümler artıcak amn allahım korusun..evet kolsuzdan kasıt ne acaba??
ben en çok güvenlik kısmına takıldım.en önemlisi de bu zaten.büyük şehirlerde sınıflar çok kalabalık,liselerde özellikle öğretmen her girdiği sınıftaki öğrencileri tanıyamıyor.sınıfa yabancı biri girse birine zarar verse ne olacak peki?aynı şey servisler için de geçerli..yok arkadaşlar,düşünüyorum düşünüyorum önyargılı da olmak istemiyorum ama mantıklı bir yönünü bulamadım henüz.
ben kolsuz tişört ve kolsuz gömleği kısa kollu olarak algılamadım.neden kısa kollu yasak diye algılandı ki:26:
ben de bir öğretmenim ve lisedeyim..
uygulamaya ben de karşıyım.
hiç unutmuyorum ilk ve orta okul yıllarımı köyden ankaraya göçmüşüz iyi kötü bir ev yapmışız başımızı sokmuşuz.maddi durumumuz çok kötü ailemin bize güzel kıyafetler alacak parası yok..işte o tek tip diye küçümsenen kaldırılması istenen siyah önlüğümüz bizi sınıfta arkadaşlarımızla eşit konuma getirirdi ve en azından okulda kendimizi rahat hissederdik...ben çok iyi hatırlıyorum arkadaşlarımla okul dşında görüşeceğim zaman bile ne giyeceğim şimdi derdine düştüğümü ağladığımı..belki bizim çocukluğumuzda bu kadar çeşit ve ucuz kıyafet bulunamıyordu ve alamıyorduk ancak bugün fakir gene fakir ve alamayacak..
bilmiyorum belki ben çok duygusal yaklaşıyorum ancak durumu çok kötü olan öğrencilerimiz var iyi olan öğrencilerimiz de var..inşallah korktuğum durumlar oluşmaz öğrenciler ağlamaz aileler zor duruma düşmez..
ayrıca bi sakıncası da..öğrencilerin arasına kötü niyetli insanlar karışabilir ve de öğrenci mi sivil mi anlaşılamaz.
ben kolsuz tişört ve kolsuz gömleği kısa kollu olarak algılamadım.neden kısa kollu yasak diye algılandı ki:26:
o bazıları benim galiba:44:
neden yazık olsun çocuğa işkencemi yapılıyo,küçük yaşta çalıştırılıyomu,evlendiriliyomu,tecavüzmü ediliyo..
ne yapılıyo bu çocuğa ?
kızlara, oje sürüp okul gösterilerinde saçının kahkülünü boyatan,fön çektiren bir annenin verdiği zararı vermez emin ol..
tekrar hatırlatıyorum sırf kapalıyım diye körü körüne bu düşünceyi savunmuyorum 3.kez yadıyorum ben yapmam yapana da karşı çıkmam!!!
ayrıca!!
ben kimseyi dün düşmanı ilan etmem... din kulla Allah arasında ki bağdır varlığı yokluğu beni ırgalamaz...
eğer ki bunları bana yazdıysan beni hiiç tanımamışsın...
ben kanallardaki yoruma inanmam.çünkü onlar da taraflı yorum yapabilir.oradaki cümleden ben gerçekten kolsuz gömlek ve tişört olarak anladım.elbette zamanla neler olacak göreceğiz.
Zaten mevcut uygulamada çoğu okulun yazlık tişört , kışlık uzun kollu gömlek ya da tişört uygulaması var ama..
evet zaten yazın kısa giyiyor çocuklar
evet kolsuzdan kasıt ne acaba??
ben en çok güvenlik kısmına takıldım.en önemlisi de bu zaten.büyük şehirlerde sınıflar çok kalabalık,liselerde özellikle öğretmen her girdiği sınıftaki öğrencileri tanıyamıyor.sınıfa yabancı biri girse birine zarar verse ne olacak peki?aynı şey servisler için de geçerli..yok arkadaşlar,düşünüyorum düşünüyorum önyargılı da olmak istemiyorum ama mantıklı bir yönünü bulamadım henüz.
Özel okullarda etekler mini zaten.Ve erkek öğrenciler kızlara yiyecek gibi bakmıyor. :))) Zaten şimdi pantolon giyiyor kızlar ve çok kötü bir görüntü bence.Kaldı ki es kaza bi öğrenci etek giysin hemen uyarı alıyor. :)) Başörtüsü takana karışılmayacak,ama eteği dizinin üstünde olan ,askılı giyen öğrenci uyarılacak.Nerde eşitlik acaba ?
mesela şöyle bi sorunda olabilir peki nasıl çözümü olcak...
kötü bir örnek belki ama bazı okulların özellikle liselerin etrafında öğrencilere madde satmaya çalışan sıgara satmaya çalışan kötü niyetli insanlar oluyor..tabi bunlar formalı olmadıkları için öğrencilerden ayırt edilebiliyor vede okul bahçesinden içeri alınmyorlar...
eee peki öğrenciler sivil bu adamlar sivil.. nasıl ayırt edilecekler...