Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

canım eğer yanlış okumadıysam evet yasak.işte bunu çözmek zor.
Evet evet ksa kollu yasak ama yazın bu uygulama olmaz diye düşünüyorum ki zaten normaldede yazın okullarda komlekler kısa kolu yakalı badylar kısa kollu oluyor.

evet kolsuzdan kasıt ne acaba??

ben en çok güvenlik kısmına takıldım.en önemlisi de bu zaten.büyük şehirlerde sınıflar çok kalabalık,liselerde özellikle öğretmen her girdiği sınıftaki öğrencileri tanıyamıyor.sınıfa yabancı biri girse birine zarar verse ne olacak peki?aynı şey servisler için de geçerli..yok arkadaşlar,düşünüyorum düşünüyorum önyargılı da olmak istemiyorum ama mantıklı bir yönünü bulamadım henüz.

ben kolsuz tişört ve kolsuz gömleği kısa kollu olarak algılamadım.neden kısa kollu yasak diye algılandı ki:26:

Fatih portakalı izliyorum bakan : zamana bırakıcaz zaman göstericek ne olacagını dedi. Bu ne biçim bir yorum. zamana bırakırsak belkide okulda kaçırılmalar ölümler artıcak amn allahım korusun..
Dün haberdede söylendi guvenlik konusunu.. Bende çok merak ediyorum .. Hani diyorum örenci krtları olsun kılık kontrolu yapılsın ama okadar öğrenciye hadi bir guvenlık alınsın diyyorum Onuda herokul almaz.. Çok karışık bir durum nediyeceimi bilemiyorum

ben kolsuz tişört ve kolsuz gömleği kısa kollu olarak algılamadım.neden kısa kollu yasak diye algılandı ki:26:

dün izlediğim haber kanallarında kısa kollu diye geçti bu haber..ama yinede ucu açık bir ibare bu..kolsuz ne demek kolu olmayan..kollu yani uzun kollu olmayan kıyafet olarak da algılanabilir bu.nereye çekersen oraya gidicik birşey gibi.

Hocam günaydın ;

Bir elin verdiğini diğer el bilmez derler ama , yıllardır çocuklarımın sınıfında , okul kıyafetini alamayan 2'şer öğrencinin sene başlarında okul kıyafetlerini tedarik ediyorum.Çocuklarımızın beslenmelerine bile , arkadaşlarının canının çekmeyeceği yada evlerinde hemen bulamayacakları şey koymama yönünde hassas davranırken , serbest kıyafet uygulaması çok üzüntü yaratır diye düşünüyorum.

Allah bugünümü aratmasın , herkes gibi çocuklarımı önce temiz , sonra da güzel giydirmeye dikkat ederim. Ama her zaman " alamayan ve de alamadığı için üzülen çocuğu ve üzülecek anne babaları düşünüyorum şimdiden.

ben kanallardaki yoruma inanmam.çünkü onlar da taraflı yorum yapabilir.oradaki cümleden ben gerçekten kolsuz gömlek ve tişört olarak anladım.elbette zamanla neler olacak göreceğiz.

Ben kapalı değilim, zaten görmüştünüz ama yeri gelmişken değinmek istedim

Kapalı değilim ama Bade gibi düşünüyorum..

Türbandan sizler kadar rahatsızlık duymuyorum.. Kimisi çocuğunun saçını boyar, kimisi başörtü takar.. Ben her ikisini de doğru bulmuyorum ama herkes kendi çocuğundan sorumludur..

Demek istediğim her ikisi de çocuğun kararı değil ? Neden saç boyanırken toka takılırken çocuğun ergenlik çağının geçmesi beklenmiyor da, konu başörtüsü olunca vay efendim çocuğa neden başörtü takılıyor şu yaşa kadar beklensin deniliyor ben bunu anlamıyorum..

ben kanallardaki yoruma inanmam.çünkü onlar da taraflı yorum yapabilir.oradaki cümleden ben gerçekten kolsuz gömlek ve tişört olarak anladım.elbette zamanla neler olacak göreceğiz.

Zaten mevcut uygulamada çoğu okulun yazlık tişört , kışlık uzun kollu gömlek ya da tişört uygulaması var ama..

evet zaten yazın kısa giyiyor çocuklar

işte bende bunu diyorum.benim zamanımda biz yazın kısa kollu giyerdik ve bu sorun olmazdı..evet zamanla göreceğiz,eğitim gibi önemli bir konu da böyle pat diye gelen uygulamaları zamana bırakmak ne kadar doğru olmasada..

türban konusuna gelince,herkesin kendi hayatı..beni ilgilendermez.ber çocuğuma türban takmayı doğru bulmama bir diğeri bunun doğru bulur ve uygular..benim asıl sorunum güvenlik zaafiyeti.

Egem abla,senden alıntı yaptım ama genel fikrimi yazmış oldum :)

Kolsuzdan kasıt bence sıfır koldan bahsediliyor:26:.Sanmıyorum kısa kollu tişörtün yasak olacağı:44:Şimdi bile yazları kısa kollu giyiyorlar

işte işin özü bu nerden bileceğiz öğrenci olduğunu yoklama almak da kar etmez bi de misafiri çıkarmakla uğraş çıkmayacak sinirler hoplayacak aman beeeeee
ben durumu iyi görmüyorum o kadar ben ne din dersindeyim ne de başka bişey isteyen örtsün istemeyen istediüğiyle gelsin o zaman nasıl karar vereceğiz kolu kısa olsa ne olacak 5 cm mi ayıp örtecek ya da şimdi kimse orta halli giiyinmiyor ya kapalı ya da açık budur
haaaaa mesela bir öğrencim var kapanmak istemiyor ama dayakla kapatılıyor eviniçinde bile başı kapalı kapı önüne oyun oynamaya çıkmış örtüsü kaymış saçı görünmüş diye abisi dövmüş ben bir tek okulda bu şekilde rahatım diyor şimdi o bu özgürlüğünden de mahrum kalacak
mesela ip askıyla taytla gezmesine izin verilen bir kıza siz hayır bunlar olmaz diyebilir misiniz demez mi size ama onun başını kapatmasına bişey demediniz ailem izin veriyor buna derse ne diyeceksiniz
öğretmenlerde ayrılacak benim olur dediğime arkadaşım olmaz diyecek kim karar verecek bunlara okuldaki müdürün hayata bakış açısı belirleyecek

zor günler karışık günler

mesela şöyle bi sorunda olabilir peki nasıl çözümü olcak...

kötü bir örnek belki ama bazı okulların özellikle liselerin etrafında öğrencilere madde satmaya çalışan sıgara satmaya çalışan kötü niyetli insanlar oluyor..tabi bunlar formalı olmadıkları için öğrencilerden ayırt edilebiliyor vede okul bahçesinden içeri alınmyorlar...

eee peki öğrenciler sivil bu adamlar sivil.. nasıl ayırt edilecekler...

Son düzenleme:

Arkadaşım eskiden eteği dizinin üstünde olan değil türbanlı öğrenciler uyarılıyordu okula alınmıyordu. lütfen biraz mantıklı olun.. takmışsın başörtüsüne bukadar korkulacak ne var anlamıyorum bu kadar tahammülsüzlük niye .Ben açık biriyim ve bu kılık kıyefat konusuna bende karşıyım ama sizin gibi başörtüsünü öcü gibi görerek değil.Okulda tüm öğrenciler tek tip kıyafet olmalı diye düşünüyorum.

Kimse tek tipten memnun değildi bu doğru..

Ama bizim ülkemızde bır karar alınırken hıc alt yapı yapılmadan alınıyor tepkı buna..

sınıfların bu kadar kalabalık oldugu okullarda güvenlik sorunun olduğu bır ortamda sıvil kıyafet buyuk sorun...

Daha gecenlerde ortaokulda bır öğrencı öğrtmeni bıcakladı İzmir de ölümüne sebep oldu..

Servislerde kiö öğrenci kim değil anlaşılmayacak...

Okul bahçesinde okul korıdorunda öyle....

Bunların çözümü ne olacak

Sayın bakanımız cocuklarımızda ovguven sorunu olmayacak..

Valla özguvenlerınde sorun yok ..Garıban öğretmenler kalmış öğrencıler kral olmuşşş

Onun bir yolunu da düşünmüşlerdir illa ki düşünülmesi şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…