Onun bir yolunu da düşünmüşlerdir illa ki düşünülmesi şart.
inşallah ama ben bu durumun düşünüldüğünü hiç sanmıyorum..
ya da şöyle düşünülmüştür nasıl olsa nöbetçi öğretmenler var hallediverirler.
ama sadece öğretmenle olacak iş değil bu durum..
hele hele öğrenciler formalı iken bile o kadar çok güvenlik zaafiyeti disiplin problemleri oluyor ki..
bilmiyorum serbest kıyafetle neler olacağını...
buraya yazmıştım o yüzden düzletmek adına yeni edindiğim bilgiyi yazmak zorunda hissettim, şu velilerin %60 ı nın itirazıyla tek tip kıyafete dönülmesi özel okullar içinmiş arkadaşlar, devlet okulları için olay kapandı yani
ne zaman başlayacağı konusunda kesin edindiğim bilgiye göreyse 2013-2014 öğretim yılında başlayacakmış, ama tabii bunu kimsenin önemseyeceğini sanmam artık, öğrenciler bugünden itibaren serbest gelmeye başlayacaktır.
buraya yazmıştım o yüzden düzletmek adına yeni edindiğim bilgiyi yazmak zorunda hissettim, şu velilerin %60 ı nın itirazıyla tek tip kıyafete dönülmesi özel okullar içinmiş arkadaşlar, devlet okulları için olay kapandı yani
ne zaman başlayacağı konusunda kesin edindiğim bilgiye göreyse 2013-2014 öğretim yılında başlayacakmış, ama tabii bunu kimsenin önemseyeceğini sanmam artık, öğrenciler bugünden itibaren serbest gelmeye başlayacaktır.
Bizim ülkemizde klasikdir alt yapı oluşturulmadan yapılıyor herşey ki eğitim sistemimiz düzgün değil. Öğretmen arkadaşlarım var neler çekiyor biliyorum ve dayım öğretmen kaç yıllık bu gün onuda çekerim ne düşünüyor bakalım onun gözünden nasıl görünüyor.
ya hu bosuna tartısmayın .
kimse baskasının düsüncesini kabul etmez ya da evet ben yanlıs düsünüyormuşum demez.
diyen varsa da ona helal olsun derim.
bir kere şöyle düsünün. kısa kollu giymek tayt giymek yasakmıs(!) ama basörtüsüyle gelmek serbest..
neden acaba??
Bakan Dinçer, eğitimde kılık kıyafet serbestliğinin çocuklara güven vereceğini vurgulayarak şunları söyledi:
''Biz, serbest kıyafetlerle çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerinin daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü bu zamana kadarki uygulamalarla çocuklarımız otoriter bir yapı altında ezildiler. Erkeklerin saçlarının kesilmesi, kızların saçlarının örgülü olup kurdele takılması gibi uygulamalar aslında onların iradesi dışında, güvenlerini sarsan sonuçlar da doğurabiliyordu. Bütün bunları yanyana koyduğumuzda ben yeni uygulamanın çocuklarımıza daha fazla güven getireceği kanaatindeyim.''
Kararımızı erken aldık çünkü
Bakan Dinçer, ''Kılık kıyafetlerin serbest bırakılması ne zamandır bakanlığınızın gündeminde?'' şeklindeki bir soruya ''Bu yıl kararımızı erken verdik. 2013 yılına kadar bu konuda yatırım yapan işadamlarımızın tedbir almaları için de fırsat olmasını istedik'' cevabını verdi.
ya bu bizim zamanımızdaydı pes, şimdi hangi okulda bunlar yapılıyo, olsa olsa erkeklerin saçlarını çok uzun bırakmasına izin verilmiyordur, kurdele mi kaldı
doğru bu serbest kıyafet uygulamasından sonra tüm öğrencilerde özgüven patlaması olcak, oley
6 - 13 yaş arası ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin yönetmeliğinde : "vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek giyilmeyecek" gibi bir ifadenin olması garip geldi bana.
ilkokuldaki kız çocuk etek giyse ne olur, tayt giyse ne olur, çocuk işte ya.. liselerde olabilir bu tarz kısıtlama, ama küçücük çocuklara ne gözle bakılmış ki bu eklenmiş..
biraz hastalıklı buldum
buna şimdi bile uyulmuyodu ki, seneye hiç uyulmaz, tabii benim bulunduğum şehirde,
diğer şehirleri bilmem ama, "serbest" kelimesi çok ucu açık zaten ne veliler, ne öğrenciler ne öğretmenler bu detaylara dikkat etmeyecektir bence
ama sanırım senin demek istediğin uyulup uyulmayacağından ziyade böyle bi madde yazılmış olması
Bakanın bu açıklamalarından çok önce zaten serbestleşmişti herşey.Liselerde kızların saçları açık erkeklerin uzun..kıyafetler renk bakımından kurala uyuyor ama içerik bakımından aykırıydı.Bir kere geçen seneden beri erkek öğrencilerin kravat takma zorunluluğu yoktu...yahu kravatsız öğrenci olur mu..Ben bunu veli toplantısında da dle getirdim,kravatsız öğrenci olmaz siz ne yaptınız diye sordum.Müdürün cevabı öğrencilere söz dinletememeleri oldu.Bakan beyin açıklamalrını duymadınız mı diyorlarmış müdüre ..Şimdi bakan bey böyle açıklama yaptı ya öğrenciler tüm kuralları ezip geçecektir emin olun.Ama ben oğluma kravat takmasını ısrarla sağlıyorum,bir farkındalığın,bir özelliğin olsun diyorum.Nedir bu hükümetteki kravat takıntısı anlayamıyorum.
Ayrıca başka maddelerde var sözünde doğru olabilir ama özünde farklı şeyler çıkacağından korkuyorum.Simge haline gelmiş rozet vs. taşımak yasak,19 mayıs ve 23 nisan kutlamalarına hazırlık yapmak yasak..Burada ailelere kıyafet bakımından yük getirilemez deniyor ama altında milli bayramları unutturma,kutlatmama çabası olmadığından emin olamıyorum.Rozet vs. derkende Atatürk rozetlerini de yasaklamaları an meselesi.
Bir başka mesele ötekileştirme çabası kaba bir tabirle fişleme mi diyeyim acaba?Sen başını örttün o örtmedi diye bir baskı taa ilkokullara kadar inecekse vay halimize.Olayları yüzeysel değil de derinlemesine irdeleyerek görmek lazım.
Bakan Dinçer, eğitimde kılık kıyafet serbestliğinin çocuklara güven vereceğini vurgulayarak şunları söyledi:
''Biz, serbest kıyafetlerle çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerinin daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü bu zamana kadarki uygulamalarla çocuklarımız otoriter bir yapı altında ezildiler. Erkeklerin saçlarının kesilmesi, kızların saçlarının örgülü olup kurdele takılması gibi uygulamalar aslında onların iradesi dışında, güvenlerini sarsan sonuçlar da doğurabiliyordu. Bütün bunları yanyana koyduğumuzda ben yeni uygulamanın çocuklarımıza daha fazla güven getireceği kanaatindeyim.''
Kararımızı erken aldık çünkü
Bakan Dinçer, ''Kılık kıyafetlerin serbest bırakılması ne zamandır bakanlığınızın gündeminde?'' şeklindeki bir soruya ''Bu yıl kararımızı erken verdik. 2013 yılına kadar bu konuda yatırım yapan işadamlarımızın tedbir almaları için de fırsat olmasını istedik'' cevabını verdi.
ya bu bizim zamanımızdaydı pes, şimdi hangi okulda bunlar yapılıyo, olsa olsa erkeklerin saçlarını çok uzun bırakmasına izin verilmiyordur, kurdele mi kaldı
doğru bu serbest kıyafet uygulamasından sonra tüm öğrencilerde özgüven patlaması olcak, oley
10 kasımda tören bile olmadı bizim okulda,
ders kitaplarından atatürk ilke ve inkilaplarına bağlılık maddesi çıkarıldı yine jet hızıyla, kimse garipsemedi, kanıksandı bu tip uygulamalar
atatürk rozeti mi yasak olmayacak, atatürk birden bire siyasi simge oluverdi ne hikmetse
o olmaz bu olmaz, diye diye (ki oluyor) abartıyosunuz diye diye, bazı yönetmelikler çıkıp çıkıp duruyor herkes sadece kuru kuru konuşuyor, geldiğimiz noktayı kimse görmüyor
ben en çok "bazı" öğretmenlere şaşıyorum, bi öğretmen sitesinide takip ediyorum, eğitimdeki bu uygulamalar sevinçle karşılanıyor "bazı" öğretmenler tarafından. hayretler içinde kalıyorum
allahım diyorum bizim çocuklarımızı bu öğretmenler okutuyor,
buaradaki değerli öğretmenlerimiz alınmasın lütfen eminim onlarda öğretmenler odasına bazı arkadaşlarına şaşırıyorlardır
napacağız hiç bişey, kuzu kuzu seyredeceğiz sadece
pes doğrusu...20-30 yıl önceki manzaradan söz ediyor.bugünkü okulların halinden haberi yok mu?''özgüven özgüven'' diye diye tepemize çıkardılar.onların özgüveni arttıkça öğretmenlerin özgüveni sindirildi.buna özgüven değil şımarıklık derler.fazla özgüven tehlikelidir.