çoğu anne baba çocukların arasında eşitsizlik olacağını ve çocuklara olumsuz yansıyacağını söylemiş peki bu eşitsizlik sadece okul kıyafetiyle örtülebiliyomu ki serbest olursa ortaya çıkacak benim çocuğum liseye gidiyor çocuğun ayağında 50 tl lik ayakkabı arkadaşı almış 200 tl bilmem ne markası şunun giydiği ayakkabı yada telefon ben kullanıyorum 200 tl lik telefon arkadaşım kullanıyor 3000 tl biz nasıl yetiştik ben onu merak ediyorum çevrenizde yokmuydu kolilerce oyuncağı olan arkadaşınız kumandalı arabasıyla yada bisikletiyle hava atanlar 20 sene önceki çocuklarla şimdiki çocuklar arasında göründüğü kadar fark yok düşünce olarakta fark yok herkes çocuğunu nasıl yetiştirirse öyle olur arkadaşının kıyafetiyle bozulacak çocuk yetiştieiyorsanız o sizin suçunuz ailenin suçu çocuğun değil bu benim görüşüm
Bugun itibarıyle okullarda kılık kıyafet serbest olacak.
Ben 10 yıllık lise öğretmenı olarak karara karşıyım
Bızım genclerımızde cok fazla marka takıntısı ozentı olacak..
maddı durumlar herkesın aynı degıl
Artık cocuklarımız yarın hangı ders var degıl hangı kıyafetı giysem dıye dusunecek..
sızın fıkırlerınız neler
Yonetmeligi incelemedim fakat burada sanki herkez istedigini giyecek algisi olusturulmus gazetede ilgili haberi okurken serbest kiyafetin aslinda belli sinirlar dahilinde serbest oldugunu goz ucuyla okudum .
Bu baglamda universitelerde serbest olupda liselerde serbest olmayan devamli ogrencinin sacina sakalina corabina ayakkabisina karisan zihniyeti akarte etmek acisindan okullarda kilik kiyafet serbestligini belli cerceve icerisinde olmasi kaydi ile daha modern buluyor ve destekliyorum .
marka kıyafet al şimdi o onu giydi benimki neden ondan değil naneyi yedik pazar pazar gezip çakmasını bulmalıonuda beğenmezler ya
sayfalar ne kadar çok ilerlemiş..dün haberlerde izledim aileler ve hatta örenciler bile sıcak bakmıyor bu uygulamaya..sınırları çizilmiş şöyle ki;şort ve mini yasak..bu zaten olması gereken şeydi.ancak kısa kollu giymek neden yasak onu ben çözemedim..ben liseyi bitireli yıllar oldu,o zaman dahi yaz aylarında beyaz kısa kollu gömlek giymemize izin verilirdi..ve bunun bir sakıncasını da görmedik..
şimdi bunun iyi niyetli,tamamen çocuklarımızı düşünen bir uygulama olduğunu kim söyleyebilir?
kısa kollu yasakmı. asla iyi niyet aramam bunda.
Ben de özledim...Siyah önlük,beyaz dantelli yakalar....Ne güzel günlerdi değil mi ?siyah önlüğümü ne çok severdim
Havalar ısındığı zaman da uzun kollu mı giyecek çocuklar..İlginç.....canım eğer yanlış okumadıysam evet yasak.işte bunu çözmek zor.
sayfalar ne kadar çok ilerlemiş..dün haberlerde izledim aileler ve hatta örenciler bile sıcak bakmıyor bu uygulamaya..sınırları çizilmiş şöyle ki;şort ve mini yasak..bu zaten olması gereken şeydi.ancak kısa kollu giymek neden yasak onu ben çözemedim..ben liseyi bitireli yıllar oldu,o zaman dahi yaz aylarında beyaz kısa kollu gömlek giymemize izin verilirdi..ve bunun bir sakıncasını da görmedik..
şimdi bunun iyi niyetli,tamamen çocuklarımızı düşünen bir uygulama olduğunu kim söyleyebilir?
kolsuz gömlekten kasıt yarım kollumu acaba. öyleyse pess diyorum.SINIRLAMALAR ŞUNLAR
Yönetmelikte kılık ve kıyafetle ilgili getirilen sınırlamalar ise şöyle; Öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takıları takamaz. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemeyez, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez.
Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyez. Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz ve giysileri giyemez. Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.
Kurallara uymayan öğrenciler ve okul yönetimleri hakkında disiplin hükümlerinin uygulanacağı belirtilen yönetmelikte, 22/7/1981 tarihli ve 8/3349 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik ile 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan ile 22/7/1981 tarihli ve 8/3349 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına bağlı Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik hükümleri ibaresinin yürürlükten kaldırıldığı dile getirildi.