Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

Yonetmeligi incelemedim fakat burada sanki herkez istedigini giyecek algisi olusturulmus gazetede ilgili haberi okurken serbest kiyafetin aslinda belli sinirlar dahilinde serbest oldugunu goz ucuyla okudum .

Bu baglamda universitelerde serbest olupda liselerde serbest olmayan devamli ogrencinin sacina sakalina corabina ayakkabisina karisan zihniyeti akarte etmek acisindan okullarda kilik kiyafet serbestligini belli cerceve icerisinde olmasi kaydi ile daha modern buluyor ve destekliyorum .

katılıyorum canım sana insanlar birbirini kıyafetiyle yargılıycaksa varsın yargılasın ! aile o çocuğuna terbiye vermemişse her durumda aşağılar bu çocuklar birbirlerini.. benim zamanımda forma vardı ama ben her arkadaşımın maddi durumunu çokta iyi bilirdim kabanı olsun telefonu olsun ayakkabısı olsun ama bir günden bir güne de kimseye ne hava attım ne de kimseyi küçümsedim... maddi durum her zaman kendini belli ediyodu serbest olmadığı zaman bile.. insanlar artık birbirlerini kıyafetleriyle değil fikirleriyle değerlendirsin...

Cok haklisiniz. Okullarda bugun ne giysem programlari cekilecek.

Tekstil firmalari para kazanacak yeni trendler ortaya cikacak

Baska ulkelerde serbest olabilir ama o ulkelerde ya egitime desdek cok

yada insanlarin kazanclari arasinda cook ucurumlar yok.

Eskiden okullarda neden basari coktu sorusuna yeni bir baska cevap

Sosyokültürel ve sosyoekonomik olarak dengede değiliz. Ergenlik dönemindeki gençlerin sosyal olarak darbe indirilmesidir bu. Kontör karşılığı birlikte olan liseli kızlarımız var üniversite ortamlarında daha şahşalı hayat için para karşılığı ilişki kuranlar var ve arada kalıp asosyal olan paikolojisi bozulan gençlerimiz var. Eğitim aile de başlar ama geçim derdinde olan anne baba ilgiyi şefkatı yansıtamıyor maalesef.

Şimdi okul içerisinde zengin fakir en belirgin şekilde belirgenleşecek kimi havasına hava katacak kimisi iyice içine kapanacak yada onlar gibi olmak adına ne gerekir ise yapacak.

Dejenere olmuş bir gençlik var bu hızı artırmak olur başka bir şey değil. Aileye karşı sert tutumda başlayacak beğenmeyecekler.

Ben karşıyım kesinlik ile.

Hic yerinde bir karar olmalis ...kimisi tek bir formayla yillari geciriyor aksam yikayip sabah giydiriyor tek bir formaya bile para bulmakta zorkanilirken(geliri dar aile icin) hergun ayri ayri kiyafete nerden para bulsun....ne yazikki genclerimizde ozenti var sununki var benim neden yok....ders yerine kafa bununla yorulacak....ben yurt disinda yasiyorum burda hic forma kullanilmiyor...ana okulundan tut butun okul boyunca ama devlet ne yapiyor okul acilmadan once butun ailelerin hesabina cocuk basina odeme yapiliyor bu parayla cocugun okul ihtiyaclari karsilansin ayriyeten istedigin kadar zengin ol cocuk parasi her ay duzenli hesaba yatar zaten bu ucretle cocugun ihtiyaclari karsilaniyor buna ragmen bircok veli kiyafet yasaklanip forma giyilsin denildi cicuklarda marka ozentisi olunmasin kimse kimseye ozenmesin denildi bunca imkana ragmen ya turkiyede kirtkanaat gecinen aile ne yapsin..baskaniniz bu imkanlari aileye saglicaksa varsin istedigini yapsin her kese odeme yapsin cocuklarin gozunu birseyde birakmasin....benim oglum 5,5 yasinda bu 3.senesi anaokulunda ben heraksam kiyefetlerini tek tek hazirlarim acaba yarin ne giysin ne zaman alisverise ciksam kesin birseyler alirim aman okula gidiyor ustu basi duzgun olsun diyorum birkac sene sonra oglum giydirdiklerimi istermi belki hic beyenmeyip en ucuk fiyattaki seyleri isticek bilmem arkadasim ne marka pantolonu var benim neden yok...ben ayakkabidan haric oyle marka takintim yok cok hosuma ne giderse onu alirim...ama bu boyle oldukca genclerimizi yanlisa suriklicekler....

Burada yazılanların hepsini okumadım.
Fakat evet konu sahibinin de dedikleri olabilir.Şu an bunu kestirmek zor.
Fakat bir de konuyu sadece türban çerçevesinde görenler de var.
Şunu merak ediyorum ben türbanı zorla takan nesil olacak madem peki bu nesil nasıl olacakta arkadaşlarıyla marka rekabetine girecek ?
Çünkü türbanı takmayı malum kestiremiyorlar zorla oluyor ya !!
Marka rekabetini nasıl düşünebiliyorlar ya da düşünecekler !?!

bu sınırın daha çok kız çocuklarıyla alakalı olması beni düşünüdürdü açıkcası. yani kız çocukları ince giyinemeyecekler, kısa kollu giyenemeyecekler, diz üstü etek, tayt yasakmış. peki neden kız çocukları? bunun neresi modern oldu şimdi. resmen kız çocuklarının kıyafeti sınırlandırılmış sadece. erkek çocuklara hiç bir sınırlama yok bu biraz düşündürücü değil mi? kıyafet serbest olacak ama hala kız çocukları için sınırlama var.. bende kızlar dekolteli gitsin okula demiyorum tabi ki ama erkeklere bir kısıtlamanın olmaması nedir bu kız düşmanlığı dedirtti bana....

kıyafette sınırlamalar olacakmış ki bunu kontrol edebilmeleri çok zor. eskiden de sınırlamalar vardı, etek diz kapağından birkaç cm veya 4 parmak yukarıda olabilir şeklindeki madde vardı(tam ifadesini unuttum), uygulamada ne kadar geçerli olabildi? popodan birkaç cm aşağıda etek giyenlerin sayısı oldukça fazlaydı.

okullarda kimi daha fazla açacak, kimi daha fazla kapanacak. olacak olan bu bence. o kadar kalabalığın olduğu ortamlarda, o gençlerin, öğretmenlerin güvenliğinde çok açıklar olur.

bir de gençlerdeki marka takıntısını düşündükçe ailelerine üzülüyorum. telefon, ayakkabı, çanta derken; şimdi de kıyafetlere yüklenecekler. :44:

Son düzenleme:
haberlerde okudum serbest kıyafette kısıtlamalar varmış fakat bu daha çok kız öğrencilerle alaklıymış bu da ayrıca bir tartışma konusu.......

siyah önlüğümü ne çok severdim

sayfalar ne kadar çok ilerlemiş..dün haberlerde izledim aileler ve hatta örenciler bile sıcak bakmıyor bu uygulamaya..sınırları çizilmiş şöyle ki;şort ve mini yasak..bu zaten olması gereken şeydi.ancak kısa kollu giymek neden yasak onu ben çözemedim..ben liseyi bitireli yıllar oldu,o zaman dahi yaz aylarında beyaz kısa kollu gömlek giymemize izin verilirdi..ve bunun bir sakıncasını da görmedik..

şimdi bunun iyi niyetli,tamamen çocuklarımızı düşünen bir uygulama olduğunu kim söyleyebilir?

kısa kollu yasakmı. asla iyi niyet aramam bunda.

aslında tepki olarak çocukları formayla göndermeye devam etmek gerekir ama çocuklar ikna olmaz

yazık daha bu sene bir çok okulun forması değişti ve aileler bir sürü para ödedi bu formalara

bir mağaza sahibi arkadaşım var.zaten uzun süredir gündemdeydi serbest kıyafet ama okul forması üreten şirketler karşı çıkıyormuştu.ellrinde malzeme olduğundan dolayı.demekki stokları erittiler ve daha yarı yıla gelmeden kıyafet serbest oldu.hatta arkadaşım bu sene okul kıyafeti satmadı.satılmayan kalırsa elimde kalır,zarar ederim diye

siyah önlüğümü ne çok severdim
Ben de özledim...Siyah önlük,beyaz dantelli yakalar....Ne güzel günlerdi değil mi ?

Sonraki nesillerde mavi önlüğü biraz yadırgamıştım ............

canım eğer yanlış okumadıysam evet yasak.işte bunu çözmek zor.
Havalar ısındığı zaman da uzun kollu mı giyecek çocuklar..İlginç.....

Son düzenleyen: Moderatör:

Şort ve mini yasak mı ... Okul kıyafetlerini bile özellikle Kestirip bir karış yapanlar var , özellikle anneler gidip terzilere kestiriyorlar.Bazen bakıyorum öğrencilere , sözüm ona okulu temsil eden öğrencilerin kılık kıyafetleri öğrencilikle alakası yok . Saçlar maşalı , kaşlar dövmeli , kirpikler her daim rimelli , tırnaklar frenchsiz asla olamaz v.s. v.s.

Tek tip kıyafet uygulamasında hal böyle iken , yani disiplin sıfır ken yeni uygulama ile neler olacak tahmin etmek zor değil.

Son düzenleme:
SINIRLAMALAR ŞUNLAR

Yönetmelikte kılık ve kıyafetle ilgili getirilen sınırlamalar ise şöyle; “Öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takıları takamaz. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemeyez, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez.

Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyez. Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz ve giysileri giyemez. Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.”

Kurallara uymayan öğrenciler ve okul yönetimleri hakkında disiplin hükümlerinin uygulanacağı belirtilen yönetmelikte, 22/7/1981 tarihli ve 8/3349 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik” ile 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan “ile 22/7/1981 tarihli ve 8/3349 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına bağlı “Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik hükümleri” ibaresinin yürürlükten kaldırıldığı dile getirildi.

kolsuz gömlekten kasıt yarım kollumu acaba. öyleyse pess diyorum.

ben de bir öğretmenim ve lisedeyim..

uygulamaya ben de karşıyım.

hiç unutmuyorum ilk ve orta okul yıllarımı köyden ankaraya göçmüşüz iyi kötü bir ev yapmışız başımızı sokmuşuz.maddi durumumuz çok kötü ailemin bize güzel kıyafetler alacak parası yok..işte o tek tip diye küçümsenen kaldırılması istenen siyah önlüğümüz bizi sınıfta arkadaşlarımızla eşit konuma getirirdi ve en azından okulda kendimizi rahat hissederdik...ben çok iyi hatırlıyorum arkadaşlarımla okul dşında görüşeceğim zaman bile ne giyeceğim şimdi derdine düştüğümü ağladığımı..belki bizim çocukluğumuzda bu kadar çeşit ve ucuz kıyafet bulunamıyordu ve alamıyorduk ancak bugün fakir gene fakir ve alamayacak..

bilmiyorum belki ben çok duygusal yaklaşıyorum ancak durumu çok kötü olan öğrencilerimiz var iyi olan öğrencilerimiz de var..inşallah korktuğum durumlar oluşmaz öğrenciler ağlamaz aileler zor duruma düşmez..

ayrıca bi sakıncası da..öğrencilerin arasına kötü niyetli insanlar karışabilir ve de öğrenci mi sivil mi anlaşılamaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…