- 14 Ağustos 2009
- 53.297
- 42.836
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Türkiye 'nın dogusunda kuzeyınde batısında çalıştım her yerde eğitim sorunları var..
Cocuklarım kucuk .Ben lisede öğrencılerıme ırkları dınlerı renklerı mezheplerı makamları maddı durumuna bakmadan..Herkese eşit davrandım...
Ülkemız her gecen gun kotuye gıdıyor..Benım cocukarım ılkokula başladıgında uyuşturucu alkol o sıralra inmiş olacak..
Ben bana emanet edılen cocuklara kendı çocuklarım gıbı davranıyım ilgileneyim..Gun gelir benım cocuklarımlada bırılerı ılgılenır dıye baktım..
Çok şükür 10 yıl geçtı öğrencılerımden hakım-savcı.öğretmen doktor olan var..Netten hala görüşürüz..Emeklerımın bır kısmının karşılığını fazlasıyla gördüm....
Veli toplantısı ıcın tek tek ararım..Gelen velı 25 kişiden 5 kişi ..O kadar üzülürüm kii
Velilerime ilk sözüm 'Siz kimin için bu kadar çalışıp didiniyorsunuz^'
Tabı hepsı çocuklarımız için derler....
Ama bır saat ayırıp cocukları ıcin toplantıya gelmezler..Bu liseler için tabi..
Bu devrın cocukları sevgı ılgı alaka beklıyor..
En sorunlu öğrencının bile velisi gelince o hafta sorunsuz geçiyor..
Maalesef İnsanla para kazanmak için sağlıklarını..Sonra Sağlıklarını kazanamk için paralarını harcıyor ya..
Bizim velilerde oyle liseye para vermeyince okula uğramıyor..Sonra cocuk kazanamayınca dersahaneye para verip..İlgili veli oluyor...
Sorunlar cok konuşabılsek ne guzel olur...
başka bi yerden daha aynı konuyu okuyorum, geçen sene bi yerde denenmiş, yataktan kalktığı gibi pijamayla gelenler olmuş, gelinlikle gelenler olmuş, tabii bunlar ilkokul
sadece liselerde değil ilkokullarda da garip görüntülere hazır olalım
başka bi yerden daha aynı konuyu okuyorum, geçen sene bi yerde denenmiş, yataktan kalktığı gibi pijamayla gelenler olmuş, gelinlikle gelenler olmuş, tabii bunlar ilkokul
sadece liselerde değil ilkokullarda da garip görüntülere hazır olalım
Sayın Öğretmenim,
Sayın kibela24,
işini aşkla yapan herkesin önünde saygıyla eğilirim, yanlarında yer almaktan onur duyarım. Allah sizin gibi eğitimcileri başımızdan eksik etmesin.
Kazen bey'in ve sizinde vurguladığınız gibi eğitimde başkaca sorunlarımızda mevcut. Kılık kıyafet sıralamada sonlarda nerdeyse, hoş bizlerde takılıp kaldık türbana, sakala.
Oysa Eğitimle ilgili pekçok sorunumuz var, siz öğretmenlerin bunlarıda dile getirmesini isterim, örneğin ben okullara ayrılan ödeneklerin yetersiz olduğunu biliyorum, kayıt parası vermek zorunda değilsiniz deniyor lakin vermek zorunda kalıyoruz, hatta yıllık aidat veriyoruz çünkü 2. hizmetli, kapıda güvenlik, okul kırtasiye malzemeleri vs. veli katkısı olmadan tıkanıp kalıyor.
Çocuklarımız okusun, eğitimli olsun istiyorken kimimiz okul ihtiyaçlarına kulak tıkıyor sonrada okuldaki eksikleri sorguluyoruz.
Çocuklarımıza tuvalet eğitimi bile verememişiz, özellikle kızlar tuvaletinin hali içler acısı, sorumlusu hizmetli mi, yoksa evinde temiz tut ama okulda heryeri batırabilirsin diyen biz velilerin mi?
Eğitim söz konusu olunca konuşulacak çok şey var bunları masaya yatırmalı, bırakalım artık milletin başındaki örtüyü, giydiği kolsuz bluzu bir tarafa.
Adam gibi bir eğitim mi istiyoruz, Ülkemiz hak ettiği uygar seviyeye ulaşsın mı istiyoruz, birilerinin özgürlüğü bizim esaretimiz olmasın mı istiyoruz, o zaman birbirimizin yakasına yapışmak yerine ne yapmalıyız, ne yapabiliriz'i konuşmalıyız...
amaç ne anlamıyorum neden böyle bir karar verildi? hani avrupa birliğine girmek için uğraşlar bitmişti artık ümidi kesmişti devlet??? ee o zaman neden bu karar verildi ve neye güvenerek??? türkiyeyi çok zengin bir ülke olarakmı görüyorlar acaba yukarıdan öylemi görünüyor??? bu karar neyin kafası gerçekten anlamıyorum???
şimdi neler yaşanıcak okulda biliyormusunuz çocuklar para bulabilmek için evlerinden birşeyler kaçırıp satıcaklar,anne babayla kavga edicekler,güzel giyinmediği gün belki sırf o yüzden okula gitmicekokuldan kaçıcak,anne babasının cüzdanından para kaçırcak hatta ve hatta artık okullarda hırsızlık artıcak çünkü gençler marka giyinebilmek için parayı nerden bulabilceklerini şaşırıcaklar... yazık çok yazık...
umarım bu saçma sapan karardan vazgeçilir...